Leeds United presenteert nieuwe manager na flirts met Slot en Schreuder
Dinsdag, 21 februari 2023 om 18:35

Javi Gracia is de nieuwe manager van Leeds United, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 52-jarige oefenmeester is de opvolger van Jesse Marsch, die begin februari door the Whites de laan uit werd gestuurd vanwege tegenvallende resultaten. Gracia, die zonder club zat sinds zijn vertrek bij de Qatarese topploeg Al-Sadd in juni vorig jaar, tekent een contract tot het einde van het seizoen.

De laatste competitiezege van Leeds dateert van 5 november 2022. De ploeg van Pascal Struijk en Crysensio Summerville staat momenteel op een teleurstellende 19e plaats, met 19 punten uit 23 duels. Afgelopen zaterdag werd er onder interim-manager Michael Skubala nog met 1-0 verloren van degradatieconcurrent Everton. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt momenteel twee punten.

Gracia gaat voor de tweede keer aan de slag in de Premier League. De Spanjaard was eerder ruim anderhalf jaar manager van Watford. Gracia wist the Hornets in het seizoen 2018/19 te behoeden voor degradatie en bereikte tevens de finale van de FA Cup. Eerder had hij al de leiding over Valencia, Rubin Kazan en Málaga.

In de zoektocht naar een nieuwe manager kwam Leeds eerder deze maand ook uit bij Arne Slot. De Engelsen hadden volgens De Telegraaf drie miljoen euro over om de trainer van Feyenoord in te lijven. Het aanbod werd echter direct door de Rotterdamse clubleiding afgeslagen. Ook Alfred Schreuder was bij Leeds in beeld. De door Ajax ontslagen trainer zou na de afzegging van Slot topkandidaat zijn geweest. Door een verschil van inzicht tussen de clubeigenaren werd er uiteindelijk een streep door zijn komst gezet.

Meer nieuws
   
08:15
08:15
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
   
08:06
08:06
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
3
   
08:00
08:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
07:38
07:38
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
10
   
07:30
07:30
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Radamel Garcia
 
2
21 februari 2023 om 19:50
Een aardige CV en al eerder trainer geweest in de PL. Niet de eerste keuze maar de beste keuze nu blijkbaar, na o.a. Slot. Ik snap ook dat het nog een lange weg is tot het einde van het seizoen en dat ze I die reden de interim-trainer vervangen voor nu. Mooie club, ben benieuwd of ze er in blijven.
 
RFA-64
 
0
22 februari 2023 om 09:47
Een contract tot het einde van het seizoen? Waarom krijg ik de gedachte maar niet weg dat er al een voorovereenkomst ligt met Arne Slot met een niet-degradatieclausule?