Letsch ziet 'exceptionele combinatie' lopen bij Ajax: 'De beste in Nederland'
Zaterdag, 1 januari 2022 om 18:28

Thomas Letsch verwacht dat Ajax zijn minimale achterstand op PSV in de tweede seizoenshelft weet goed te maken en dus kampioen wordt. De trainer van Vitesse is onder de indruk van de individuele klasse van de Amsterdammers. "De combinatie Antony-Dusan Tadic is de beste in de Eredivisie", aldus de Duitser tegenover De Gelderlander.

Letsch kan geen keuze maken als hem gevraagd wordt wie de beste speler in Nederland is. "Ja, dat is lastig", zegt de coach. "Ik ben zeer onder de indruk van Antony bij Ajax. Gave techniek. Dreiging. Individuele klasse. Dusan Tadic is de superprof én een heel goede voetballer. Hij neemt een team op sleeptouw. Ryan Gravenberch vind ik exceptioneel. Ja, bij Ajax lopen voetballers van de buitencategorie rond."

PSV heeft na achttien speelronden één punt meer verzameld dan Ajax, dat volgens Letsch desondanks de topfavoriet voor de titel is. "Met zo veel kwaliteit moet dat doorslaggevend zijn", verklaart hij. Zelf staat Letsch met Vitesse op de vierde plaats, al is de voorsprong op de concurrentie miniem. "Wat betreft Vitesse? In Nederland is een duidelijke top drie. Feyenoord en PSV schat ik ook hoger in. Kijk naar hun begrotingen. Vitesse moet strijden voor plek vier. Europees voetbal is het doel. Maar dat hebben meer clubs. AZ en FC Utrecht zijn als altijd concurrenten. FC Twente ook. En ik vlak SC Cambuur niet uit. De resultaten staan er over een langere periode."

Al met al kijkt Letsch met Vitesse terug op een uitstekend 2021. "Absoluut. Vorig seizoen was natuurlijk geweldig. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. We werden vierde in de eredivisie. Nog voor Feyenoord. Dat was een topprestatie. We haalden de bekerfinale. Dat was ook een hoogtepunt. Alleen zo jammer dat we verloren (2-1 van Ajax, red.). Dit jaar hebben we in Europa heel erg mooie wedstrijden gespeeld. We hebben gewonnen van Anderlecht en Tottenham Hotspur. We hebben gelijkgespeeld bij Stade Rennais. Dat zijn internationaal aansprekende resultaten. Maar ik kijk ook vooruit. Er liggen kansen tegen Rapid Wien, in de volgende ronde van de Conference League. Succes smaakt naar meer. Dat is absoluut een drijfveer."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
mitchajax020
 
15
1 januari 2022 om 18:35
Ajax had met zo'n selectie al lang hemeltje breed een grote voorsprong moeten hebben. Elk jaar heeft Ajax het moeilijk in de maand december en verliezen zij punten maar pakken het daarna weer goed op, daar ga ik nu ook van uit.
 
Alsjemenou
 
2
1 januari 2022 om 18:50
Kijkend naar het aantal sterren verwacht ik helaas ook dat Ajax het weer zal worden
 
 
4
1 januari 2022 om 19:49
Dat is natuurlijk ook onzin. Psv heeft ook zoveel meer kwaliteit dat ze ook bijna alle wedstrijden kunnen en moeten winnen. Ajax kan nog blij zijn dat psv totaal onnodig punten tegen Willem 2 en Heerenveen verspeeld heeft. Psv had ook al 5 punten meer moeten hebben.
 
mickey12
 
29
1 januari 2022 om 20:00
En psv heeft met alle geluk van de wereld van sparta , pec , nec en go ahead.gewonnnen op het einde. En ajax had alle pech tegen utrecht en go ahead dat die niet werden gewonnen. Wanneer hou jij nou eens keertje op alleen de "pech" gevallen van psv op te.noemen.
 
son18796
 
10
1 januari 2022 om 20:16
Haha net zoals Psv blij kan zijn dat Ajax onnodig punten heeft laten liggen tegen Heracles en Go ahead. Dus wat een onzin dit. Als als als..
 
 
6
1 januari 2022 om 20:17
Je vergeet daarbij wel te zeggen dat psv deze wedstrijden beter was dan de tegenstander en de wedstrijd veel eerder had kunnen beslissen.
 
 
2
1 januari 2022 om 20:19
Tuurlijk is psv blij dat ajax punten verspeelt. Maar het is onzin om te zeggen dat ajax al ver voor had moeten staan.
 
son18796
 
5
1 januari 2022 om 20:22
Ajax was ook beter dan Utrecht en verloor. En Ajax was ook beter tegen Heracles en Go ahead en speelde 2 x gelijk. ze moeten allebei blij zijn. En als je kijkt qua selectie had Ajax zeker 1e moeten staan. Maar de realiteit is dat ze het slecht hebben gedaan. In de wedstrijden die ik benoem.
 
 
2
1 januari 2022 om 20:29
Maar bedoel je de basis of de selectie van Ajax. Ik vind namelijk de aanvallende reserves van Ajax (daramy, Neres en Danilo) dit seizoen heel erg matig.
 
son18796
 
0
1 januari 2022 om 21:09
Bedoel de basis. De spelers die je benoemt vind ik ook tegenvallen.
 
 
1
1 januari 2022 om 22:21
Maar over het algemeen wordt je geen kampioen met maar 11 goede spelers. Er zullen wedstrijden zijn dat het niet loopt en dat je iets moet forceren, en als je dan het verschil ziet tussen Doan, Vertessen, Bruma en zelfs Maxi en je vergelijkt dit met Daramy, Neres en Danilo dan is dit een wereld van verschil. Ondanks dat heeft psv ook te veel punten laten liggen, maar lijken ze wel sterker te zijn dan psv.
 
hansje1969
 
1
1 januari 2022 om 20:22
Er is toch een verschil tussen het moeilijk hebben of dat er een probleem met de instelling is in deze groep. Ik vind dat ETH dat probleem zwaar heeft onderschat. Enkele steekhouders als Daley Blind voorop hebben een aantal keer flink niet thuis gegeven. Met name daarom begrijp ik niet dat Nico zo weinig heeft gespeeld. Die heeft dat probleem niet dat hij als een lamzak rond loopt. Ajax grootste tegenstander is Ajax zelf. In deze eredivisie komt elk punt verlies je duur komen te staan omdat PSV ook makkelijk al zijn wedstrijden kan winnen
 
Rochester
 
11
1 januari 2022 om 18:44
Zijn beide gewoon enorm belangrijk voor Ajax. Tadic is samen met Suárez voor mij toch wel de beste aankoop die ik bij Ajax ooit heb gezien (sinds ik voetbal kijk). Was natuurlijk geweldig in zijn eerste seizoen en daarna heeft hij dat niveau misschien niet meer gehaald, maar is hij nog steeds enorm belangrijk voor Ajax en zijn statistieken voor Ajax zijn ook gewoon waanzinnig goed bij Ajax alle competities bij elkaar: 173 wedstrijden, 84 goals en 82 assists en hij is dus bij 166 goals in 173 wedstrijden betrokken. Antony is ook gewoon een geweldig talent. Begon vorig seizoen goed bij Ajax, maar viel daarna helaas vrij ver terug in de 2de seizoenshelft. Dit seizoen is hij het eerste gedeelte van dit seizoen ook sterk bezig geweest en vond ik hem dit seizoen in de CL tot dusver beter dan vorig seizoen, hopelijk houdt hij dit in de tweede seizoenshelft ook vast en wordt hij nog wat constanter maar constanter moet eigenlijk heel Ajax worden dit seizoen, want het verschil tussen een goede wedstrijd en een mindere of hele slechte wedstrijd is dit seizoen veel te groot bij Ajax.
 
GoFast99
 
13
1 januari 2022 om 19:14
Tadic is toch stukken belangrijker voor Ajax dan de, imo, extreem gehypte Antony. Ik bedoel als je het voor elkaar krijgt om bijna een vol jaar geen assist te hebben, als buitenspeler, bij het meest scorende team in de Eredivisie, dan houdt de vergelijking met sterspeler Tadic al snel op. Tadic is onmisbaar voor Ajax, vooral qua gecreëerde kansen, terwijl Antony echt wel vervangbaar is. Dat hij niet kan kiezen tussen Tadic en Antony vind ik vrij absurd, simpelweg omdat Tadic feitelijk gezien de beste speler van de Eredivisie is.
 
De Toekomst
 
14
1 januari 2022 om 19:17
Antony miste Mazraoui gewoon. Mazraoui is zo ontzettend belangrijk in ons spel. Zeker voor de rechtsbuiten. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken als hij vertrokken is..
 
 
9
1 januari 2022 om 19:52
Hier ben ik het volledig mee eens (ik heb het ook al veel vaker vermeld). Anthony speelt vooral goed met Mazraoui achter hem. Met Rensch of Timber achter hem speelt hij vaak toch minder.
 
Shorty1991
 
6
1 januari 2022 om 20:14
Elke rechtsbuiten bij Ajax de afgelopen 3 jaar speelt goed met Mazraoui erachter.
 
 
0
1 januari 2022 om 20:30
Neres dit seizoen niet.
 
Shorty1991
 
5
1 januari 2022 om 20:38
Hoeveel heeft Neres op rb gespeeld met mazraoui achter hem dan?
 
 
0
1 januari 2022 om 22:23
Geen idee. Maar het lijkt mij wel toevallig dat alle minuten dat Neres het op deze positie gespeeld heeft, dit zonder Nous was.
 
Shorty1991
 
7
1 januari 2022 om 22:36
Precies, jij wilt altijd een heel sterke mening verkondigen, maar hebt eigenlijk geen idee waar je het over hebt.
 
eenopinie
 
5
1 januari 2022 om 18:45
Ik proef hier een sollicitatie van Letsch. Het zou me ook niet verbazen als Overmars al bezig is met de opvolger van Ten Hag en dat Letsch op zijn lijstje staat.
 
NkufoLegend
 
3
1 januari 2022 om 19:01
Geen gek idee. Bij Vitesse doet hij het prima. Ook vorig seizoen met 'lastige' spelers als Basket en Tannane.
 
Rochester
 
0
1 januari 2022 om 19:05
Letsch is een goede trainer en doet het prima met Vitesse, maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat hij op het lijstje van Ajax staat indien ten Hag vertrekt. Laat zijn Vitesse toch een beetje volgens het principe voetballen wat hij binnen het Red Bull-concern heeft geleerd en niet dat daar iets mee verkeerd is, maar denk daardoor dat Letsch niet bij Ajax zal passen. Ten Hag speelde bij FC Utrecht ook in andere formaties, vaak in een 4-1-2-1-2 opstelling volgens mij, maar ten Hag vind ik los van de formatie ook tactisch een zeer sterke trainer en brengt over het algemeen vrij snel vastigheden in de basiself. Maar van mij hoeft het niet koste wat het kost een trainer te zijn die echt volgens het Ajax-systeem speelt, integendeel zelfs. Een coach met wat variatie in zijn tactieken en formaties en iemand die spelers beter kan maken, Letsch heeft dat in principe ook wel maar denk toch dat het dan geen goede match wordt als hij coach van Ajax wordt.
 
Noano
 
11
1 januari 2022 om 18:50
Het zou ook een schande zijn als Ajax geen kampioen gaat worden hebben een betere selectie dan PSV en Feyenoord. ik hoop natuurlijk dat het PSV word maar dat gaat alleen gebeuren als Ajax het laat afweten.
 
Moridin
 
4
1 januari 2022 om 19:40
Maar als ze het laten afweten wat zegt dat dan over de kwaliteit van die selectie? Ik zie omtrend Ajax altijd vooral heel veel gehype. Al je maar vaak genoeg en iedere seizoen roept dat de spelers van Ajax fantastisch zijn gaan zelfs supporters van andere clubs dat napraten. Je wordt op dit forum ook bijna gevierendeeld als je kritiek hebt op spelers van Ajax. Toen Ajax nog 24 andere spelers had moest je ook al aanhoren hoe exeptioneel younes en boilessen waren. Dus niets nieuws onder de zon. Momenteel zie ik een team dat tweede staat en alles behalve overtuigend speelt. Ajax staat waar het hoort. Op ongeveer hetzelfde niveau als Psv en Feyenoord met aantekening dat Feyenoord aanzienlijk beter veldspel heeft.
 
Shorty1991
 
18
1 januari 2022 om 19:47
Als je moet liegen om je punt te bewijzen, dan heb je vaak geen punt. Boilesen werd aan het begin inderdaad enorme potentie toegedicht, presteerde daar ook gewoon naar totdat zijn blessures zijn ontwikkeling verstoorden. Toen kreeg ie van alles en iedereen kritiek, juist nog het meeste van Ajacieden. Dat je beweert dat Younes gehypt is is gewoon regelrechte onzin. Heeft weleens een oke wedstrijd gespeeld, maar is letterlijk nooit onomstreden geweest. Jij ziet een team dat niet overtuigend speelt, de rest van Nederland ziet een team dat overtuigend speelt en een aantal keer te laks op het veld stond. Jouw reactie is wel echt enorm gekleurd, maar goed houdt vooral jezelf voor de gek door te denken dat je de enige bent die er nog realistisch naar kunt kijken. Jij denkt dus dat PSV en Feyenoord in de CL Poule van Ajax beter veldspel hadden laten zien dan Ajax? Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Ajax aanzienlijk minder veldspel heeft dan Feyenoord? Dan baseer je dat puur door de wedstrijden Ajax-GAE af te zetten tegen Feyenoord-PSV, anders kun je onmogelijk tot deze conclusie komen.
 
 
5
1 januari 2022 om 20:01
Is de selectie van Ajax zo goed ? Met de basis is weinig mis, maar ze missen op de bank toch wel kwaliteit. Zeker aanvallend gezien waren de reserves toch een paar klassen minder dan de basis. En o.a. vertessen komt nog veel tekort maar heeft als invaller al meer waarde gehad dan Daramy, Neres en Danilo bij elkaar. Sterker nog: ondanks veel blessures heeft zelfs Maxi meer toegevoegde waarde gehad dan deze 3. Het is voor Ajax te hopen dat Brobbey wel een toegevoegde kan zijn want anders hebben ze echt een probleem.
 
Noano
 
1
1 januari 2022 om 23:52
@janssen ja ik vind de selectie van Ajax echt sterk. buiten de basis hebben ze nog grote talenten op de bank die makkelijk het Niveau aantikken van de grotemannen. ik denk inderdaad wel dat Brobbey terug halen een gouden zet is geweest voor Ajax. die gaat er nog makkelijk 10 maken in de Eredivisie.
 
 
0
2 januari 2022 om 10:01
Het terug halen van Brobbey zie ik zelf juist als bevestiging dat ook Ajax vindt dat de aanvallende wissels te kort komen, en zie ik als een noodgreep om in januari niet achterop te raken.
 
mitchajax020
 
0
2 januari 2022 om 11:25
@Janssen het terug halen heeft niets te maken met dat ajax aanvallende wissels tekort heeft maar puur omdat Haller een maand weg is en kan ook geblesseerd of geschorst raken/worden
 
 
1
2 januari 2022 om 19:31
In het beste geval mis je hem 2 of 3 wedstrijden. Als je 3 aanvallers op de bank hebt zitten die prima voldoen ga je dan een andere speler halen ? Ik niet. Je zou de afwezigheid prima op kunnen vangen met Tadic of Danilo, echter voldoet Danilo niet en heb je ook geen andere optie voor Tadic op de vleugel. Of vind jij wel dat Daramy, Danilo en Neres dit seizoen goed gepresteerd hebben.
 
memphisdepay
 
13
1 januari 2022 om 18:57
Tadic is overduidelijk nog een klasse beter dan Antony. Waar hij vandaan haalt dat hij niet de beste speler kan kiezen vind ik dan ook onzin. Tadic scoort meer, geeft meer assists en creëert daarnaast veel meer kansen. Antony heeft het erg goed gedaan in de cl maar in de eredivisie hebben Tadic, Sinisterra en Gakpo tot nu toe gewoon meer laten zien.
 
Shorty1991
 
3
1 januari 2022 om 19:42
Het allerbelangrijkste, en gelijk ook het aller vervelendste, aan Tadic is zijn ongelofelijke winnaarsmentaliteit. De dingen die men storend vindt aan Tadic komen imo daaruit voort, maar diezelfde mensen vergeten vaak dat hij ook enorm belangrijk is in diezelfde mentaliteit overbrengen op zijn medespelers. Niet per se het irritante zeuren enzo, maar hij zet iedereen op scherp en zorgt ervoor dat iedereen er alles aan doet om de overwinning binnen te halen. Zulke karakters heeft Ajax niet zo heel vaak.
 
Hendrik123
 
20
1 januari 2022 om 19:07
Gravenberg exceptioneel noemen dan ben je voor mij al niet meer geloofwaardig. Lult maar een eind weg.
 
Ajax12321
 
2
1 januari 2022 om 21:29
Hij is vooral erg wisselvallig, maar als hij op zijn top speelt is hij zeker wel exceptioneel. Aan hem on dat constant te maken, maar dit seizoen is het wel gewoon ondermaats. De potentie heeft hij, inzet/mentaliteit lijkt het nog niet op.
 
 
0
2 januari 2022 om 10:05
Exceptioneel is toch wel weer een term die ik voor echte toppers zou gebruiken. Zolang hij in de ED voetbalt en daar nog niet eens het verschil kan maken, dan kun je je afvragen hoe goed hij werkelijk is. Een Romario kon zonder zich in te spannen iedereen er heel slecht uit laten zien. Deze kwaliteiten heeft Ryan niet of houdt hij wel heel goed verborgen.
 
Ajax12321
 
0
3 januari 2022 om 11:29
Als hij op zijn toppen speelt kan hij echt met zijn tegenstanders spelen. Maar dit hebben we inderdaad nog te weinig gezien. Vandaar dat ik benoem dat hij die potentie heeft en ik begrijp wat Letsch zegt, maar het is nog veel te inconsistent, al 1,5 jaar. Daarvoor had hij echt fantastische wedstrijden soms. Daar liet hij kwaliteiten zien die bijna geen spelers hebben, vandaar exceptioneel. Je hoeft niet alleen een topspits te zijn om exceptioneel te kunnen zijn. Gravenberch heeft die potentie als middenvelder die meer naar voren speelt.
 
Teesboer
 
8
1 januari 2022 om 19:18
Gravenberch had hij niet hoeven noemen, die bakt er vrij weinig van dit seizoen. Verder zijn Tadic en Antony natuurlijk goud waard voor Ajax, maar vooral Antony is nog regelmatig onzichtbaar in de Eredivisie.
 
Moridin
 
3
1 januari 2022 om 19:27
Dit is dezelfde meneer die aan het begin van het seizoen zei dat Vitesse, Feyenoord voorbij was. Niet zomaar iemand, maar de trainer. En dan nu op begrotingen gaan wijzen. Buiten wat Feyenoorders zal geen haan er naar kraaien, maar ik vind je dan wel een ongeloofelijke ...
 
SuperGhost
 
3
1 januari 2022 om 23:18
Mag je mij vertellen wanneer (datum) en waar (welke krant/zender) hij dat gezegd heeft. Enige wat ik kan vinden is van april dit jaar (dus niet begin van dit seizoen) en daar zei hij niet dat Vitesse Feyenoord voorbij was (al waren ze dat op de stand toen wel uiteraard), maar dat hij Feyenoord geen stap hogerop vond, waarbij hij ook uitdrukkelijk zei dat hij de competities van Engeland en Duitsland hogerop vond. Het ging hem niet om de club, maar om welke competitie je in speelt (en het ging destijds over een mogelijke transfer van Doekhi).