Lieke Martens krijgt nieuwe tegenslag: eventuele CL-finale lijkt onhaalbaar
Vrijdag, 22 april 2022 om 06:41

De kans is groot dat het seizoen van Lieke Martens voorbij is. Donderdag laat Barcelona via de officiële kanalen weten dat de aanvaller te maken heeft gekregen met een forse terugslag tijdens een hersteltraining, waardoor ze nog zeker vier weken uitgeschakeld is. Martens kampt al sinds 2 maart met een hamstringblessure.

"Tijdens haar herstelproces heeft Lieke Martens een nieuwe hamstringblessure opgelopen. De verwachte herstelperiode bedraagt vier weken. De speelster is reeds begonnen met de nieuwe trainingen", zo Barcelona weten via de officiële kanalen. Martens moest zich begin maart in het competitieduel met Rayo Vallecano vroegtijdig laten vervangen. Informatie over de voortgang van het herstel bleef opvallend lang uit, maar nu heeft de club dus duidelijkheid geschetst.

De kans is groot dat het seizoen van Martens voorbij is door de nieuwe tegenslag. Vrijdag is de halve finale van de Champions League, waarin VfL Wolfsburg getroffen wordt, het eerste duel dat de Oranje-international moet laten schieten. De wedstrijd wordt afgewerkt in een uitverkocht Camp Nou, dat ook in de kwartfinale (tegen Real Madrid) van het Europese hoofdtoernooi volgepakt zat. In de competitie kwam Martens dit seizoen in totaal tot twintig optredens, waarin ze zeventien keer trefzeker was.

Mogelijk is Martens wel nét op tijd hersteld om een eventuele Champions League-finale te spelen. De eindstrijd wordt op 21 mei afgewerkt in Turijn, waar Olympique Lyon of Paris Saint-Germain de tegenstander is. Een week later speelt Barcelona een eventuele finale van de Copa de la Reina, de Spaanse bekerfinale. Het is echter de vraag of Martens de mogelijke finales zal afwerken, daar het haar aan wedstrijdritme ontbreekt. Komende zomer speelt de aanvaller met de Oranje Leeuwinnen het EK in Engeland.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Marc 433
 
13
21 april 2022 om 18:47
Dat is wel balen voor Lieke. Juist nu Barca strijdt voor prolongeren CL, is het extra zuur. Nou beterschap en hopelijk haalt ze de finale.
 
Bakerfield
 
104
21 april 2022 om 18:47
Nadat ik de titel had gelezen was ik op het ergste voorbereid. Gelukkig is het maar een terugslag in haar herstelÂ…
 
hankook
 
25
21 april 2022 om 18:55
Ook vervelend natuurlijk, maar had ook iets vervelender verwacht. Hoop dat ze weer terugkomt op niveau
 
appiechullo
 
9
21 april 2022 om 18:56
Ja ik dacht ook meteen aan iets ergs....gelukkig is het iets kleins..
 
Bundy_sr
 
3
22 april 2022 om 11:07
Lieke Martens zou wel een goede speler zijn voor een PEC Zwolle, als zij degraderen zal er een leegloop zijn qua spelers en Martens kan qua niveau denk ik prima mee in de KKD en past ook goed bij het aanvalsspel van Dick Schreuder.
 
Ibracadabra99
 
3
22 april 2022 om 11:39
Ik denk dat ze met haar sluwe bewegingen en verfijnde techniek veel beter past bij RKC Waalwijk, de loopacties die ze maakt zonder bal zal in Waalwijk met open armen ontvangen worden..