Lionel Messi spreekt zich uit over 'luxe' die hij zich niet kan veroorloven
Maandag, 6 december 2021 om 16:57

Lionel Messi heeft afgelopen maandag voor de zevende keer in zijn carrière de Ballon d'Or veroverd. Naar aanleiding van de prijsuitreiking is organisator France Football bij de Argentijn thuis op bezoek gegaan voor een gesprek. De 34-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain spreekt zich onder meer uit over het weigeren van Neymar's nummer 10, de vergelijkingen met Diego Maradona en Cristiano Ronaldo én het dagelijks leven als superster. Hij vertelt onder meer dat hij af en toe graag in de anonimiteit zou willen treden.

"Ik ben al 34 jaar Messi, dus ik begin er aan te wennen", antwoordt hij met gevoel voor humor op de vraag hoe het is om Lionel Messi te zijn. "Ik ben blij met alles wat ik heb meegemaakt. Toch moet ik toegeven dat ik soms een anoniem persoon zou willen zijn, zodat ik van mijn gezin kan genieten zonder dat mensen mij herkennen. Ik klaag uiteraard niet. Integendeel, het is altijd leuk om een compliment of een glimlach te krijgen. Of iemand die me om een foto vraagt. Ik ben eraan gewend en voor mij is het normaal geworden. Het is prima zo."

Volgens het Franse voetbaltijdschrift is Messi altijd bescheiden en zelfs een enigszins verlegen gebleven. "Waar dat vandaan komt? Ik kom uit een arbeidersgezin", vertelt Messi. "Mijn vader werkte de hele dag en we woonden in een vrij bescheiden buurt. Maar het ontbrak ons nooit aan iets, godzijdank. Mijn ouders hebben me respect voor anderen, werk en bescheidenheid bijgebracht. Met die waarden ben ik opgegroeid. Toen ik op dertienjarige leeftijd in Barcelona aankwam, vond ik daar dezelfde normen en waarden. Ik ben trouwens anders in een vertrouwde omgeving, dicht bij mijn vrienden en mijn familie. Het kan zijn dat ik met sommige mensen buiten deze relaties meer verlegen ben en het moeilijker vind om me op mijn gemak te voelen, of dat het in ieder geval langer duurt."

De kersverse Ballon d'Or-winnaar legt bovendien uit waarom hij besloot met rugnummer 30 te gaan spelen bij PSG. "De 10 was voor hem", doelt hij op Neymar. "Ik ben bij een nieuw team gekomen om te helpen. We brachten samen veel tijd door in Barcelona en we zijn vrienden. Het leek me eerlijker als hij nummer 10 zou houden. Daarom nam ik een ander nummer dat ik mooi vind: 30", aldus Messi, die zich tot slot uitlaat over de niet-aflatende vergelijkingen met Ronaldo en Maradona.

"Ik wilde mezelf altijd overtreffen en niet kijken naar wat anderen aan het doen waren. Met Cristiano hebben we jarenlang de concurrentie in dezelfde competitie in stand gehouden. Het was geweldig en heeft ons geholpen om te groeien in onze carrières. En Maradona? Eerlijk gezegd heb ik mezelf nooit vergeleken met Diego, absoluut nooit. Ik heb nooit op die vergelijkingen gelet, al heb ik me in het verleden wel gestoord aan kritiek richting mij."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
4
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
30
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
ModricMagic
 
63
5 december 2021 om 12:45
Mooie teksten zeg ook over Cristiano en Maradona.
 
Shevchenko_7
 
52
5 december 2021 om 13:29
Hij is vrijwel altijd positief geweest over Cristiano en Maradona, dat etentje zal vast nog wel komen tussen hem en Ronaldo, beide hebben veel respect voor elkaar.
 
ModricMagic
 
35
5 december 2021 om 13:54
Klopt wordt een legendarische etentje in dat restaurant haha
 
29er
 
5
6 december 2021 om 17:06
Benieuwd of Messi een handtekening durft te vragen aan Ronaldo
 
LinkinPark13
 
6
6 december 2021 om 18:02
Zie het al helemaal voor me, dat wordt net zo episch als Al Pacino en Robert de Niro hun gesprek in “heat” Twee totaal verschillende en tegelijkertijd precies dezelfde mensen die tegenover elkaar staan.
 
DeLinksbuiten
 
14
5 december 2021 om 12:52
Prima gozer alleen wel een beetje een saaie dodo, ik zou weleens willen weten hoe hij over voetbal denkt? over zijn tijden bij Barca en hoe ze van de beste naar een subtopper zijn afgegleden en zijn blik op evt trainer zijn. Ik denk zelf dat Messi nadat hij stopt gewoon in rook opgaat en niet meer in het voetbal te vinden zal zijn
 
Finalvoetbal
 
202
5 december 2021 om 12:59
Gelukkig was die op het veld nooit saai. Dat is het belangrijkste.
 
TacticalMove
 
10
5 december 2021 om 22:02
Denk dat hij in zijn dagelijks leven wel wat “leuker” is maar gewoon niet echt graag spreekt voor een camera of zo. Dit soort interviews zijn ook altijd zo formeel en afgezaagd eerlijk gezegd. Zou hem en Cristiano bijvoorbeeld wel eens in een programma willen hebben waar ze met een gezellige host wat chiller praten over voetbal en wat grappige anekdotes delen etc. Hoop dat dit wel eens gerealiseerd kan worden na dat ze gestopt zijn misschien.
 
RealXIIImadrid
 
32
5 december 2021 om 13:02
Hoe onterecht ik zijn ballon d’or ook vond, zijn persoonlijkheid is wel echt lovenswaardig. Het geval bij psg met de nummer 10 en 30 tekent hem wel in positieve zin.
 
gebr.timber
 
7
5 december 2021 om 20:31
Een van z’n mooiste teksten: ik kon bij barca uitblinken omdat het team goed was.
 
TheMagistrate
 
3
5 december 2021 om 21:10
Hij heeft een goed PR team achter hem staan. Hij had dit stukje goede publiciteit echt nodig vooral na de, in mijn ogen, onverdiende ballon d'or. Hij is, zoals Sepp Blatter hem noemde, een goede vent en een geweldige voetballer.
 
TacticalMove
 
1
5 december 2021 om 22:04
Ik kan je standpunt wel begrijpen maar dit werd gewoon opgenomen voor de ballon d’or uitreiking en als ik mij niet vergis wordt dit ook elk jaar gedaan. Het kan wel zijn dat ze dit tactisch hebben gespeeld om wat later te delen zodat mensen niet meteen na de uitreiking met een slechte smaak naar zijn interview zouden luisteren. Ondertussen is de ‘heat’ van de uitreiking wel wat weg bij mensen.
 
IKEA
 
0
5 december 2021 om 22:30
De stemmen zijn al ingeleverd ergens in oktober, dus in die zin is het allemaal poppenkast en gespeelde verbazing. Of het waar is, geen idee, maar het argument gaat natuurlijk niet op.
 
Kowalski
 
0
6 december 2021 om 21:48
Reken er maar op dat dit gesprek zeker een keer of 5 over de tekentafel is gegaan. Zonder twijfel.
 
Schop1989
 
0
6 december 2021 om 10:56
Messi is altijd van de nette reacties en we moeten altijd wat te klagen hebben, daarom bij deze. Ik snap niet dat hij niet de inzet vertoont zoals we zien bij Suarez, Ronaldo en andere spelers die ook uit een arbeidsgezin komen. Die mentaliteit krijg je toch mee? Als hij dat ook had, was hij voor mij een topper geweest die echt alles had wat een sport legende moet hebben.
 
barcalover123
 
5
6 december 2021 om 12:35
dus zonder inzet nog steeds meer winnen en bereiken dan de spelers die jij opnoemt.. Besef ff wat Messi had met meer inzet.
 
Schop1989
 
0
6 december 2021 om 12:59
Ja eeuwig zonde dat we dat niet zullen weten.... niemand is perfect zullen we maar zeggen en iedereen zo zijn smaak.
 
RamboKolombo
 
1
6 december 2021 om 17:36
Eeuwig zonde?! Messi werkt zich de pleuris sinds ze 18de. Na een tijdje heb je zoveel tackles en overtredingen gehad als je op je best bent, dat je ook niet meer echt je best kan doen. In de jaren dat hij alle goudenballen achter elkaar won, iedereen wist dat je de goudenbal 15 keer aan hem kon geven. C. Ronaldo is ook buitenaards maar in voetbal zijn de spelmakers de beste op het veld en dat is hij nooit geweest. Spelers als Kevin de Bruyne, Ziyech, Casemiro, Kante vind ik meer voetballer dan Ibrahimovic of Ronaldo maar dat is smaakverschil.
 
Bert4eva
 
1
6 december 2021 om 18:20
Dat kan jij best vinden maar dan onderschat je de spits positie. De moeilijkste positie op het veld. Continue 2 grote gasten in je nek, altijd met je rug naar de bal of juist de goal spelen. En ook nog eens rekening houden met buitenspel. Als je ooit op het veld hebt gestaan weet je hoe lastig die positie is.
 
GLENNN
 
1
6 december 2021 om 17:19
Wat ik vooral niet snap, is dat Mbappé zo vaak als diepe spits wordt gebruikt bij Psg. Neymar komt meer vanaf de 10/links en Messi dan vanaf rechts. Terwijl ik Mbappé op de flank juist veel sterker vindt. En ik denk dat Messi als hangende spits wellicht ook het beste is. Al kan hij op rechts ook wel hoor. Ik zou persoonlijk, als iedereen fit is, altijd met Neymar - Messi - Mbappé spelen. Mbappé is in de kleine ruimte en met de rug richting het doel niet zo goed. En als middenvelder/uitzakkende spits is een Messi veel comfortabeler aan de bal. Snap dan ook niet dat hij zo vaak in de punt staat. Mbappé is wel iemand die met zijn snelheid vooral de diepgang moet zoeken en wat ruimte nodig heeft. Tuurlijk, hij kan wat in de kleine ruimte, maar is geen wereldwonder in de kleine ruimte in mijn optiek.