Lionel Messi steekt loftrompet over Oranje-tweetal: 'Hij daagt je uit'
Donderdag, 17 oktober 2019 om 06:32

Lionel Messi kreeg woensdag voor de zesde keer de Gouden Schoen uitgereikt. De aanvaller van Barcelona was vorig seizoen de topscorer op de Europese velden en kreeg daardoor voor de derde keer op rij de begeerde prijs toebedeeld. In gesprek met De Telegraaf benadrukt Messi dat zijn gezin enorm belangrijk voor hem is om te kunnen blijven presteren op topniveau.

Messi vertelt dat zijn kinderen ontzettend blij waren met de uitreiking, maar dat ze op het einde ook wel moe waren geworden. "Ze keken ontzettend uit naar het moment dat ze het podium op mochten. Echt een spectaculair moment. Ze kennen iedereen en kijken wedstrijden van alle teams, niet alleen van Barcelona en het Argentijnse elftal. Ze waren door het dolle heen dat ze alle spelers zagen die ze kennen van televisie, maar dat maakte ze ook een beetje verlegen."

De Argentijn is sinds deze zomer ploeggenoot van Frenkie de Jong, die Ajax voor maximaal 86 miljoen euro verliet voor een dienstverband in het Camp Nou. Messi is tegenover de krant lovend over de kwaliteiten van de 22-jarige Oranje-international. "Frenkie is een complete voetballer, die ervan houdt om de bal te hebben. Hij speelt goed tussen de linies en geeft veel korte passes."

"Ook heeft hij een hoge handelingssnelheid. En omdat de filosofie van Ajax en Barcelona vergelijkbaar is, was het voor hem gemakkelijk om zich onze speelstijl eigen te maken. Hoewel Frenkie zich prettiger voelt in de meer controlerende rol die hij bij Ajax vervulde, heeft hij zich goed aangepast", aldus Messi, die ook complimenten in huis heeft voor Virgil van Dijk, die onlangs tegen de aanvaller streed bij FIFA's The Best.

"Virgil is een verdediger met een geweldig gevoel voor timing. Hij daagt je als aanvaller uit en wacht op het juiste moment om het duel aan te gaan", stelt de wereldster over de verdediger van Liverpool. Van Dijk is volgens Messi snel, groot en, ondanks zijn lengte, ook erg behendig. "En hij is in zowel verdedigend als aanvallend opzicht indrukwekkend, want voor een verdediger maakt hij veel doelpunten."

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
79
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
AcePluto
 
39
17 oktober 2019 om 06:49
Toch mooi dat er weer met lof over Nederlanders gesproken wordt? Hoop wel dat er snel weer een potentiële superaanvaller tevoorschijn komt, we hebben gezien hoe moeilijk het is zonder Memphis.
 
Davy de Pauw
 
89
17 oktober 2019 om 06:56
Het interview is dan ook met een Nederlandse krant. Leuk om te horen, maar het is ook een beetje vissen naar complimentjes natuurlijk.
 
AcePluto
 
22
17 oktober 2019 om 07:04
Dat klopt ook en ben dan ook op de hoogte dat er zulke vragen zijn gesteld. Alleen heeft Messi zich vaker lovend geuit tegenover Frenkie bijvoorbeeld. VVD krijgt wekelijks lof vanuit heel de wereld en wordt gezien als de beste verdediger op dit moment, ik ken andere tijden als Nederlander.
 
OogaXhaka
 
21
17 oktober 2019 om 06:57
Verdedigend lijkt het inderdaad wel snor te zitten de komende jaren bij Oranje. Gelukkig lijkt er aanvallend talent door te breken de laatste tijd met potentie voor de top: Malen, Stengs, Boadu, Redan, Kluivert, Koopmeiners, Gakpo en daarachter Ihattaren (wie weet), Unvar, Xavi Simons, en Zirkzee
 
AcePluto
 
16
17 oktober 2019 om 07:33
Om eerlijk te zijn, wil ik zien dat Stengs zich weet te bewijzen in de EL. Kluivert vind ik het niet goed doen als ik eerlijk moet zijn. Ook zie ik dat je Zirkzee, Simons, Unuvar en Redan noemt, jongens die - behalve Redan - nog hun debuut moeten maken in het eerste. Maar Gravenberch wordt compleet over het hoofd gezien. Is toch wel van categorie Ihatarren, waarbij beide een verschillende traject hebben, natuurlijk. Gravenberch is imo op dit moment de beste in Jong Ajax samen met Lang
 
RASDAGO
 
24
17 oktober 2019 om 07:47
Iedereen zit elkaar maar na te praten dat we zo’n wereldverdediging hebben en op papier lijkt dat ook zo. Echter houden we zelden de 0 en vind ik dat het er vaak genoeg niet echt stabiel uit ziet achterin. Daarnaast heeft cillisen natuurlijk 0 uitstraling en pakt ie zelden moeilijke ballen. Van een sterke defensie moet nl het vooralsnog niet hebben.
 
CommandPrompt
 
1
17 oktober 2019 om 09:05
Boadu, Malen en Redan voorspel ik een prachtige toekomst. Lammers kan er ook zeker wel wat moois van maken, en dan misschien nog dat knulletje van Feyenoord. Bannis volgens mij. Vooral Boadu en Malen heb ik onwijs hoge verwachtingen van, geweldige talenten. Met Stengs een prachtige buitenspeler of '10', en daarnaast ben ik groot fan van Gakpo, die vind ik zo volwassen en goed joh. Uiteraard Kluivert ook nog. Best leuk allemaal, maar dan moeten ze wel doorgroeien.
 
CommandPrompt
 
0
17 oktober 2019 om 09:07
Ihattaren wellicht ook nog natuurlijk. Hierboven zie ik Simons zelfs genoemd maar daarvan ben ik nog niet zo overtuigd. Zie dat wel een soort Mastour worden, maar wie weet. Als je die leeftijd al gaat noemen kunnen we ook Sontje Hansen en zo gaan noemen. Gaat me nog wat ver. Allemaal grote talenten.
 
FaridvanGinkel
 
10
17 oktober 2019 om 07:43
We hebben in Oranje op bepaalde positie's ontzettend veel talent inderdaad. We zijn geneigd om altijd 433 aanvallend te spelen maar met deze selectie zou ik a la v.Gaal 532 spelen omdat de vleugels zowel aanvallend als verdedigend toch matig zijn. Ik zou als volgt spelen: Cillesen op doel. Achterin 5 man: Dumfries RB en Ake LB. Centraal VvD en MdL samen met de Vrij. Wijnaldum en Frenkie daarvoor met Donny. In de punt Depay met om het even zolang het Babel maar niet is. Wat vinden jullie?
 
ajax-123_748
 
17
17 oktober 2019 om 07:53
Zet dan promes op RB, hij heeft daar bij sevilla ook gespeeld en als er een counter is kan de rechter cv dat mooi invullen. Heb je gelijk meer dreiging en iemand die goede voorzetten kan geven.
 
JDG84
 
11
17 oktober 2019 om 08:03
Waarom Ake op lb? Die logica ontgaat me even. Blind is aan de bal beter, maar verdedigend misschien iets minder. Ake staat nooit meer op die plek ook. Als je ervoor kiest om zo te gaan spelen, dan ga je toch kijken naar een back als van aanholt. Eentje die aanvallend echt iets kan toevoegen. Wat mij betreft hoeft 532 nooit, vind ik een ruk opstelling. Je gaat mensen in posities zetten waar ze minder zijn dan spelers die je er neer kan zetten. De lol van een opkomende rechtsback is dat je man extra creeert voorin. Als je dan je rechts of linksbuiten weer centraal achterin zet, vervalt het hele voordeel. Je speelt dan uiteindelijk gewoon 433 als één van je backs opklmt. Zet dan maar gewoon 3 man voorin.
 
JeroenF222
 
2
17 oktober 2019 om 09:34
Als je 5 3 2 speelt is van aanholt de ideale back. Aanvallend behoorlijk goed en heeft snelheid
 
AFCA_Babel
 
0
17 oktober 2019 om 14:20
Ik vind Messi een geweldige speler en het is erg genieten van zijn spel. Maar buiten het veld word ik een beetje moe van steeds te lezen wat hij vind en wat men zou moeten doen volgens hem. Hij regelt het beleid bij Barcelona.. Nou las ik laatst dat Barcelona niet Neymar, maar Mbappe moet halen volgens Messi.. Maar dat is toch niet zijn taak om de directie erop te wijzen wie er gehaald en wie niet gehaald moeten worden. Nou vandaag weer dat ze Firpo weg zouden moeten doen en dat men Tagliafico naar Barcelona moet halen als stand-in voor Alba.. Ik denk je mag dan wel de beste speler van de wereld zijn samen met Ronaldo. Maar dat geeft je nog geen recht op het beleid te gaan voeren.. Dan moet je stoppen en TD worden bij de club. En nu de `loftrompet` voor twee van onze Oranje internationals.. Jonge jonge applaus wat een wereldnieuws! Blijkbaar is Messi een god, en is wat hij vind, denkt, en doet heel erg groot nieuws. En belangrijk voor een hele generatie!! Ik zal jullie een nieuw woord geven ik ben een beetje `Messi-moe` aan het worden. Ik hou niet van bemoeizuchtige mensen die zich gaan bemoeien met dingen waar ze niks mee te maken hebben. Dus doe gewoon je taak waarvoor je bij de club bent aangetrokken!!