Lionel Messi zorgt voor irritatie in Parijs: 'Dit is niet logisch'
Maandag, 8 november 2021 om 13:31

Leonardo heeft zondag zijn onvrede uitgesproken over het feit dat Lionel Messi naar Argentinië reist voor de WK-kwalificatieduels. De technisch directeur van Paris Saint-Germain snapt niet dat hij al twee duels van de Parijzenaren op rij miste, maar wel met de nationale ploeg meegaat. "Het is niet logisch. Voor dit soort situaties moet de FIFA regels opstellen", foetert Leonardo in gesprek met Le Parisien.

Messi ontbrak afgelopen dinsdag in het Champions League-duel met RB Leipzig, waarin PSG genoegen moest nemen met een gelijkspel (2-2). Ook zaterdag was de Argentijn niet aanwezig bij de Ligue 1-wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux (2-3), omdat hij nog altijd kampt met knieklachten. Op 29 oktober werd Messi tegen Lille OSC (2-1) al voor rust naar de kant gehaald door trainer Mauricio Pochettino. "We hebben dit uit voorzorg gedaan. Hij kon niet verder, maar het is geen groot probleem. Hij zal beschikbaar zijn voor de volgende wedstrijd", vertelde de keuzeheer toen na afloop.

De aanvaller bleek dus niet beschikbaar voor de volgende wedstrijd, en ook niet voor de daaropvolgende ontmoeting. Hoewel Messi nog altijd aan zijn herstel aan het werken is, verlaat hij wel Parijs om zich komende dagen aan te sluiten bij de Argentijnse selectie. En dat leidt tot ergernis bij Leonardo. "We zijn het niet eens dat een speler vertrekt vanwege interlandverplichtingen, terwijl die in onze ogen niet fit is of herstellende is. Het is niet logisch. Voor dit soort situaties moet de FIFA regels opstellen", aldus de technisch directeur.

Ploeggenoot Leandro Paredes liep een dijbeenblessure op tijdens de vorige interlandperiode, en ontbrak tijdens de laatste vijf wedstrijden van PSG. Desalniettemin volgt de Argentijn het voorbeeld van Messi en reist ook hij af naar zijn vaderland om te spelen in de WK-kwalificatiereeks. Komende zaterdag speelt Argentinië een uitwedstrijd tegen Uruguay, en op woensdag 17 november volgt de clash met Brazilië.

Geheel onverwacht komt het besluit van Messi overigens niet. Toen de 34-jarige superster in augustus de overstap maakte van Barcelona naar PSG, liet hij volgens het Argentijnse TyC Sports een speciale interlandclausule opnemen in zijn contract. De causule stelt dat wedstrijden met Argentinië prioriteit krijgen boven de duels met zijn club. Verder had Messi afgedwongen dat de medische staf van Argentinië toegang heeft tot de faciliteiten van PSG.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (110)

 
marieke90
 
41
8 november 2021 om 00:44
Ik snap messi wel ergens,hij heeft al 2 x bedankt voor Argentinië,hij wilt echt graag laten zien dat hij houdt van Argentinië,heel veel Argentijnen zien hem toch als een halve Spanjaard..
 
diegopeladona
 
139
8 november 2021 om 00:53
Hij heeft het volgens mij contractueel als voorwaarde gesteld dat PSG geen drempel opwerpt voor de wedstrijden die Messi voor Argentinie wil spelen. Denk dat Messi het wel welletjes vindt. Hij wil nog 1x naar het WK en een kans maken op de wereldbeker.
 
Glenn16
 
53
8 november 2021 om 00:54
Hij is een god in Argentinië, zeker na de copa winst afgelopen zomer.
 
Herosennin44
 
10
8 november 2021 om 13:47
@Glenn16 Dat is tot maar bepaalde hoogte waar.
 
La Bombonera
 
84
8 november 2021 om 01:41
Zeker tot afgelopen zomer voor de Copa winst was er de nodige kritiek op Messi in Argentinië. Nu hij de Copa gewonnen heeft is dat heel veel minder en is hij een halve god. Maar als je Argentijnen vraagt wie de enige echte God is, is dat voorlopig zonder twijfel nog Diego Maradona. Messi zal komend WK moeten winnen ooit dezelfde status te verkrijgen
 
Shiraz
 
62
8 november 2021 om 03:17
Die ene wedstrijd tegen de Duitsers.... Het had hem de undisputed goat binnen het voetbal gemaakt en een hoop nutteloze discussies bespaard. Wat 1 goal wel niet voor betekenis kan hebben.
 
Elegia
 
51
8 november 2021 om 07:55
Belachelijk dat hij player of the tournament kreeg.
 
Japie_Krekel
 
36
8 november 2021 om 08:00
@Shirax Hoezo nutteloze discussies? Maradona wordt niet voor niks door velen gezien als de beste voetballer ooit. Dat er mensen zijn die Messi beter vinden dat kan, maar dat is een voorkeur, maar het is nou niet zo dat Maradona geen legende is. Maradona is voor mij de beste voetballer die ik ooit heb gezien, maar ik snap dat dat dat voor deze generatie Messi of Cristiano Ronaldo zijn. Die hebben sowieso de Maradona periode ook niet meer meegemaakt
 
mvbfan
 
15
8 november 2021 om 08:19
Hoezo belachelijk? Had hij niet gedeeld meeste goals en meeste assists?
 
mvbfan
 
9
8 november 2021 om 08:21
Wanneer Ronaldo en Messi 55 jaar zijn krijgen zij dezelfde status hoor.
 
Japie_Krekel
 
18
8 november 2021 om 08:32
@mvbfan Dat sluit ik niet uit. Dat zijn ook twee legendes. Ik kan het ook respecteren als iemand Messi de GOAT vind, maar ik vind dat mensen het ook moeten kunnen respecteren als er mensen zijn die een Maradona de GOAT vinden. Het is nou niet zo dat je zo even twintig Maradona`s kan opnoemen. De man was ook van een ongekend niveau en een legendarische voetballer
 
Troy010
 
7
8 november 2021 om 08:42
Want? Hij was betrokken bij 80% van de doelpunten. Ala aangever of maker.
 
diegopeladona
 
34
8 november 2021 om 08:44
Ik sprak laatst een Argentijnse man, van boven de 50, die Marardona bewust heeft meegemaakt. En hij gaf aan dat ze in Argentinie - los van wat Maradona losmaakt bij het volk- wel doorhebben dat Messi de beste is die ooit voetbal heeft gespeeld. Hij gaf aan dat Messi een andere stijl heeft, en minder sierlijk, maar dat niemand meer om zijn cijfers kan. Zijn spel is bovendien uniek. Er was een groot Maradona liefhebber met mij, en persoonlijk ben ik dat ook, maar de Argentijn zei precies wat hieronder ook wordt gezegd.. We gaan ons pas realiseren hoe groots Messi is, als hij echt stopt. En pas na jaren gaan we doorhebben wat voor aardverschuiving hij in het voetbal heeft gebracht. Los van de discussie wie beter is.. Valt niet te betwisten dat Maradona de meest geadoreerde voetballer was. Hij wist zoveel mensen met zijn uitztraling sublieme techniek en creativiteit te raken. Bizar. Hij zal altijd de man van het volk voor het volk blijven.
 
Opa Pirlo
 
21
8 november 2021 om 08:54
Daarnaast niet te vergeten dat vooral door Maradona (zowel op als naast het veld) een degradatiekandidaat (Napoli) kampioen heeft gemaakt in de (destijds) grootste competitie ter wereld. Vervolgens wordt mede dankzij hem een middelmatig Argentinie ook nog eens wereldkampioen. Hij heeft 2x het schier onmogelijke voor elkaar gekregen. Al dan niet met geluk en natuurlijk ook dankzij medespelers en trainers. Maar dat heeft hem deze status bezorgd. Buiten het feit dat hij van veel mensen al de favoriete speler was.
 
Der Bomberrr
 
17
8 november 2021 om 09:09
"Vervolgens wordt mede dankzij hem een middelmatig Argentinie ook nog eens wereldkampioen."Nou nou, nu ga je wel een beetje te ver. Ik wil niet je feestje verpesten ofzo maar dat Argentinië destijds bestond uit alle sterspelers van Boca en River Plate, destijds behorend tot de beste clubs op aarde. Maradona had nota bene een Real Madrid speler naast zich. Dus dat Argentinië was van nature al zwaar getalenteerd en allesbehalve middelmaat
 
Japie_Krekel
 
10
8 november 2021 om 09:57
@Der Bomberrr Daarom wordt die selectie natuurlijk nog steeds gezien als een van de meest matige selecties in de geschiedenis van het Argentijnse elftal. Maradona was de man die deze selectie tegen alle verwachtingen in aan een wereldtitel hielp, vandaar zijn grote status in Argentinie
 
toenie
 
12
8 november 2021 om 10:29
Het WK 78 won Argentinie, dat was gewoon een topteam. Verloor in de mundial 82 van de latere wereldkampioen Italie. Om nou te zeggen dat ze in die tijd middenmaat waren, dat is gewoon niet waar. Je kunt de zaken ook omdraaien. Nu Messi weg is bij Barcelona, zakken ze naar de middenmoot en is het een matig team. Messi heeft daar de laatste jaren gewoon prijzen gepakt en was topscorer en assist koning van Spanje.
 
melvin7
 
10
8 november 2021 om 10:43
Hij heeft dit team hoogtspersoonlijk naar de finale geschoten, lijkt me player of the tournament niet meer dan terecht. Als Higuain ook maar 1x zijn voeten recht had staan in die finale was Messi voor iedereen de Goat.
 
THenry_228
 
9
8 november 2021 om 11:23
@japie: Messi speelde op het WK 2014 ook met spelers als Rojo, Garay, Perez, Demichelis, Sergio Romero en Biglia. Die kan je toch nauwelijks topspelers noemen? We moeten nu ook niet doen alsof Messi samen met 10 andere wereldsterren op het veld stond tijdens dat WK.
 
La Bombonera
 
2
8 november 2021 om 13:05
Vergeet ook niet dat hij tegen, het in Argentinië zeer gehate, Engeland zo belangrijk was in de kwartfinale. Daarnaast heeft hij ze natuurlijk de WK titel bezorgd, die prijs is voor Argentijnen belangrijker dan welke prijs dan ook. Maradona heeft een eigen geloof met bijbehorende kerk naar zich vernoemd gekregen hier in Argentinië. En nog steeds nu na z'n dood, gaat het heel veel en vaak over Maradona
 
Herosennin44
 
2
8 november 2021 om 13:48
@Shiraz Ook gedurende de knockout fase was Messi niet geheel belangrijk als hij was in vooral de groepsfase tegen mindere landen. Daarbij begrijp ik niet wat je bedoet. Het punt is dus dat Messi niet thuis gaf tegen Duitsland en dus verloor.
 
Herosennin44
 
2
8 november 2021 om 13:50
@Melvin Dat is totaal niet waar. Het gros van zijn doelpunten en assists waren in de groepsfase en als Higuain dus die ballen er in schoot had hij Argentinië de titel bezorgd, niet Messi.
 
XAJAcfa
 
2
8 november 2021 om 14:17
Misschien waren Pele, Cruijff of Di Stefano nog beter, niet dat ik het meegemaakt heb maar jij wellicht ook niet. Geeft gelijk het nut van je opmerking aan, die eeuwige strijd is toch nutteloos.
 
messi010101
 
2
8 november 2021 om 14:24
@herosennin Lol, was trouwens verkozen beste speler op wk 2014 maarja, zal wel.
 
Jeff-Sparrow
 
1
8 november 2021 om 14:41
Ja en niemand was het daarmee eens, zelfs Messi leek verbaasd.
 
messi010101
 
1
8 november 2021 om 15:07
Ja blijkbaar wel de mensen die beslissen wie de beste van WK was en die hebben er waarschijnlijk meer weet van dan voetbalzone user Jeff-Sparrow
 
Tomde Smet
 
1
8 november 2021 om 15:09
Wanneer heb je Maradona zien spelen dan? Als je 6 was?
 
Jeff-Sparrow
 
1
8 november 2021 om 15:29
Ja daarom was Messi ook zo verbaasd. Die heeft er waarschijnlijk meer verstand van dan fanboy Messi010101..
 
messi010101
 
3
8 november 2021 om 15:45
Tja, dan ben ik maar een fanboy en trots ook lol. #7 incoming.
 
Japie_Krekel
 
0
8 november 2021 om 16:36
@THenry_228 Dat elftal had iig nog steeds meer kwaliteit dan het Argentinie van Maradona. Hij speelde op fat toernooi ook samen met Higuain, Di Maria en Aguero
 
Japie_Krekel
 
0
8 november 2021 om 16:37
Waar maar weinig mensen het mee eens waren. Volgens velen was Robben de beste man op dat WK
 
Louismanuel
 
1
8 november 2021 om 16:38
Napoli kampioen in de grootste competitie ter wereld (?) maar die in Europa niet verder kwam dan 1 UEFA Cup? Dat rijmt niet. Maradona's prestaties met Napoli zijn zwaar overrated. En zo'n groot succes was hij niet bij Barcelona.
 
Japie_Krekel
 
0
8 november 2021 om 16:41
Waar maar weinig mensen jet mee eens waren. Volgens velen was Robben de beste man op dat WK
 
THenry_228
 
0
8 november 2021 om 16:56
@japie: Ja dat zijn dan 4 absolute topspelers uit de 11 (waarvan ofwel Aguero ofwel Higuain op de bank zaten dus eigenlijk maar 3). Nou doe je alsof Messi in een absoluut wereldelftal speelde bij dat Argentinie... Maradona had ook gewoon spelers als Passarello, Valdano en Burruchuga. Beckenbauer omschreef dat Argentinie (1986), voor aanvang van het WK, trouwens als een 'nagenoeg perfect geheel zonder duidelijke zwakheden'. Maar goed, door de tand des tijds wordt alles natuurlijk geromantiseerd en lijkt het alsof Maradona op zijn eentje het WK won.
 
FR_Ronnie
 
4
8 november 2021 om 18:03
Ik heb Cruijff vanaf 1969 zien spelen, en ik heb nooit een completere voetballer gezien dan Cruijff. Daarnaast maakte hij een heel elftal beter omdat hij iedereen zo liet spelen dat ze het beste uit zichzelf haalden. Zelfs mindere spelers of keepers, zoals een Jongbloed, Hoekstra, Brard, Theo de Jong enz speelden opeens 3 klassen beter dan ze ooit dachten te behalen. Pele in zijn nadagen gezien, ik heb nog flarden vann de finale van het wk1970 in mijn geheugen. Pele was een fenomenale doelpuntenmaker, maar hij had ook grote sterren om hem heen om te schitteren. Maradonna had spelers die al het vuile werk voor hem opknapten in Argentinie 1986, spelers die zelf eigenlijk nooit opvielen. Maradonna was een apart geval, kleine dribbelkoning die maar bleef gaan. De op een na beste Argentijn deed overigens toen niet mee, Osvaldo Ardilles. Messi speelt 40 jaar na het tijdperk Cruijff, maar ik zie hem niet de mindere spelers beter maken. Wel een heerlijke techniek en een torinstinct. En dan schrijf ik nog niet over andere grootheden die ik heb zien spelen zoals een Beckenbauer, George Best, Platini, Boniek, Keegan, Netzer en onze nederlandse topspelers enz enz
 
fcknudde
 
1
8 november 2021 om 22:51
Klopt wat dat betreft heeft Ronaldinho die vorm van entertainment gehaald. En laten we de echte Ronaldo ook niet vergeten dat was toch wel de beste spits die ik ooit gezien heb. Messi is voor mij persoonlijk wel het beste ooit. Niet alleen hij zelf maar ook gewoon het aantal assist die hij kan weerleggen dat is niet normaal joh. We heb ik respect en bewondering al vind ik het soms bijna ziekelijk de drive en prestaties van C Ronaldo ook een echt en misschien wel de beste toernooi voetballer. Altijd met Portugal en de CL flikt die het. Ook een echt fenomeen!
 
rkallan
 
0
10 november 2021 om 02:13
@Japie_Krekel Die periode is niet te vergelijken met het heden. Heden zijn er veel meer wedstrijden, nagenoeg geen restricties betreft buitenlandse spelers voor clubs. Maradona was van uitzonderlijke kwaliteit. Zijn prestaties waren groots, en dat met al die middelen gebruik en feesten.
 
MrKrillin
 
12
8 november 2021 om 07:37
@marieke90 "ik snap messi wel ergens,hij heeft al 2 x bedankt voor Argentinië,hij wilt echt graag laten zien dat hij houdt van Argentinië, " Hoezo begrijpen? HIj is best betaalde speler ter wereld. PSG betaalt een vermogen voor hem, dan mag je best meer inzet tonen en je werkgever loyaal zijn. Als zijn focus meer Argentinie is, prima, maar dan had hij ook minder loon moeten eisen. Hij is niet helemaal fit en speelt zometeen tegen 2 sterke tegenstanders met Uruguay en Brazilie. Je zal maar blessure oplopen en dan maanden eruit liggen.
 
Ducktaildo
 
14
8 november 2021 om 08:26
Mr Krillin. Volgens mij moet Messi helemaal niks? PSG is akkoord gegaan met zijn eisen, dus dan ligt het probleem echt bij PSG. Vind het juist mooi dat niet alles met geld te koop is
 
Troy010
 
10
8 november 2021 om 08:43
Messi heeft dit juist contractueel vast laten leggen. Leonardo had er dus niet mee akkoord moeten gaan.
 
MrKrillin
 
4
8 november 2021 om 08:48
Ductaildo Troy Ja klopt dat had ik gelezen. Snap dat PSg akkoord gegaan is, alleen vind ik het wel krom van Messi. Waarom wil je nog best betaalde speler te wereld zijn, als je toch vooraf al weet dat je niet 100% wilt inzetten voor je werkgever. Tuurlijk staat Messi in zijn recht, alleen je mag zoiets krom vinden toch.
 
Ducktaildo
 
5
8 november 2021 om 09:27
Je mag het zeker krom vinden. Hetzelfde dat ik het krom vind dat jij niet meer de beste betaalde speler wil zijn, terwijl dat wel gewoon kan? PSG weet toch ook wel dat een speler als Messi (en nog een paar daar) nooit 100% voor de club zullen gaan. Zal hun echt aan hun reet roesten of PSG over 5 jaar failliet is. Voetballen er alleen om hun zakken te vullen
 
ElFaraonDCamas
 
4
8 november 2021 om 09:31
Troy dat is bullshit dat dit in zijn contract staat. Hij is natuurlijk ook niet de enige speler die dit doet. Al die kut wedstrijden, vriendschappelijk of kwalificatie of andere kut interlands verpesten zo veel. Clubs betalen een godsvermogen aan spelers, de landen betalen niks en plegen roofbouw op spelers. Ik zou dit voortaan inderdaad contractueel laten vastleggen
 
La Bombonera
 
1
8 november 2021 om 13:01
Het zou mij persoonlijk niet verbazen als hij tegen Uruguay niet mee speelt en tegen Brazilië wel. Dat hoop ik overigens ook, niks mooiers dan Messi live aan het werk te zien. In de Argentijnse media wordt nu ook gezegd dat Messi een klein deel zal meedoen tegen Uruguay en zal starten tegen Brazilië ??
 
Vernon
 
1
8 november 2021 om 13:30
@MrKrillin Dat wil en doet hij, omdat het kan. Als jij de bestbetaalde speler zou kunnen zijn en nog steeds voor je land uit kunnen komen, waarom dan niet? Ik zie het kromme niet. Hij houdt niet van PSG, wel van Argentinië. Dus zo logisch als wat toch?
 
MrKrillin
 
0
8 november 2021 om 13:37
Vernon Omdat het respectloos is naar je werkgever en de fans, die ook meebetalen door dure tickets aan te schaffen. Tuurlijk kan hij het vragen en is PSG gestoord dat zij dat accepteren.
 
DiegoLugano
 
2
8 november 2021 om 07:54
Net als vorig jaar was Messi tot December alleen zichtbaar in de CL voor Barca. Maar na november zijn er voorlopig geen interlands meer en dan gaat die pas zijn best doen. Hij let nu gewoon op om niet geblesseerd te raken om zo zijn land te kunnen helpen in de kwalificatie. Vanaf December gaan we messi weet zoals vanouds zien maar dit keer bij PSG
 
Dilima1966
 
5
8 november 2021 om 08:05
Het huwelijk tussen messi en Paris Saint-Germain is geen goed huwelijk, messi is niet meer die messi als bij Barcelona en gaat het ook niet worden bij paris saint Gemain ben ik bang voor, voorheen geweldig speler nu een schim, hij is in pikorde gezakt bij PSG, ...ik denk zijn slechts keuze om naar daar naar toe te gaan.
 
messi010101
 
18
8 november 2021 om 08:23
Ja want Messi was in het begin van 2020/2021 ook zo goed. Hij pakte zich gewoon na het begin perfect op. Dus dat kan nu ook gewoon weer, slaat nergens op wat je zegt. En trouwens hij heeft tegen de 2 moeilijkere tegenstanders in zijn CL groep de wedstrijden gewoon beslist. Hij kan zich heel makkelijk herpakken hoor.
 
ElFaraonDCamas
 
2
8 november 2021 om 09:33
2 wedstrijden beslist?? Ga je de credits nu aan messi geven ja? Hebben wij toch echt andere wedstrijden gezien want ja messi scoorde tegen city maar was de rest van de wedstrijd njet best, vond kylian in beide wedstrijden de grote man
 
messi010101
 
4
8 november 2021 om 12:24
Ja beslist ja, tot aan de 1-0 was het spannend en voerde City constant druk op PSG, toen kwam Messi met een geniale actie, en toen werd de wedstrijd wat minder. Dat is beslissen ja. lol. En bij Leipzig van 2-1 naar 2-3.
 
ElFaraonDCamas
 
2
8 november 2021 om 13:01
was de geniale voorbereidende actie niet van mbappe? Messi schiet hem goed binnen hoor maar kom op en ben eens eerlijk. Messi valt ontzettend tegen en de grote man (gevaarlijkste) is momenteel mbappe en niet messi. lTegen leipzig was het diezelfde mbappe die het verschil maakte en zijn pingel aan messi gaf. Doe dat brilletje nou eens af man het wordt bijna vervelend
 
messi010101
 
7
8 november 2021 om 13:07
Welk brilletje? Messi bereidt zelf die aanval voor en maakt hem af met behulp van het hakje van Mbappe, Mbappe heeft in lange tijd al niet zo'n doelpunt gemaakt, volgens mij heeft er iemand anders dan ik een brilletje hier. Wat lees ik allemaal joh.
 
Jeff-Sparrow
 
1
8 november 2021 om 14:35
Dat is helemaal niet beslissen. Gaan we nou echt dingen veranderen om Messi op te hemelen?
 
messi010101
 
1
8 november 2021 om 15:08
Veranderen? De actie kwam vanuit Messi en na de 2-0 was de wedstrijd gewoon dood. Ja dat is een vorm van beslissen. Tot aan dat moment kon City namelijk op elk moment de gelijkmaker maken en daarna zagen ze het niet meer zitten.
 
Jeff-Sparrow
 
1
8 november 2021 om 15:32
Zonder Messi zijn goal bleef het 1-0. Hij heeft feitelijk die wedstrijd niet beslist.
 
messi010101
 
3
8 november 2021 om 15:49
Hoe weet je dat het 1-0 zou blijven? Heb jij die wedstrijd wel gezien? PSG had die goal echt nodig, City kreeg kans na kans, dus die zou er vroeg of laat wel in gegaan zijn.
 
Jeff-Sparrow
 
1
8 november 2021 om 16:28
Hoe weet jij dat City zou scoren als Messi niet had gescoord? Leuk dat ze beter waren maar feit is dat ze niet scoorde. Dat Messi de wedstrijd op slot gooide is wat anders dan beslissen.
 
Goat10
 
133
8 november 2021 om 00:46
Haha al die grote namen zoals Messi, Neymar, Ramos, die naar Psg zijn gegaan, die zijn daar puur voor het geld. Die zetten zich echt niet zo hard in als bij hun vorige clubs. Wie wilt er anders in Fankrijk gaan spelen, een competitie waar amper naar wordt gekeken
 
vtotheb
 
44
8 november 2021 om 07:18
Ja, wat verwachten ze daar in Parijs nou, clubliefde? Wat een grap
 
MrKrillin
 
24
8 november 2021 om 07:39
@vlotheb "ja, wat verwachten ze daar in Parijs nou, clubliefde? Wat een grap" Voor dikke salarissen, mag PSG wel inzet en loyaliteit verwachten. Wel de lusten, maar niet volledig inzetten voor de lasten is zwak en ondankbaar.
 
Rodinho
 
15
8 november 2021 om 08:10
Je vergeet Gini in je rijtje...
 
Vernon
 
3
8 november 2021 om 13:33
Ze tekenen zelf een contract waarin staat dat hij voor Argentinië mag spelen. Zij wilden Messi, en dit was de voorwaarde. Dus het is andersom: de club wil iets wat ze niet afgesproken hebben. Wel de lusten, niet de lasten. Dit probleem ontstaat gewoon omdat de voetbalwereld ontploft is. Er wordt zoveel waarde gehecht aan een speler als Messi dat ze alles voor hem doen.
 
RM1335
 
18
8 november 2021 om 00:46
Je kunt je inderdaad afvragen waarom hij dit doet, terwijl zijn werkgever miljoenen voor hem neertelt en hij voor hen nauwelijks wat laat zien. Ramos die gaat tenminste niet mee met Luis Henrique, die blijft rustig in Parijs.
 
HZ7-22
 
64
8 november 2021 om 01:04
Is een voorwaarde die is opgesteld in zijn contract. Argentinië heeft voorrang. Leonardo moet nu niet achteraf gaan janken.
 
ThierryHenry_
 
42
8 november 2021 om 03:22
Spanje wilt Ramos ook niet. Argentinië wilt Messi wel.
 
son_goku
 
12
8 november 2021 om 06:26
Klopt helemaal RM1334. Ik heb ook last van mijn grote teen. Dus ik ga niet mee met Louis van Gaal. Vind ik wel zo netjes van mij toch?
 
RM1335
 
6
8 november 2021 om 07:28
Jij snapt hem son_goku, heel netjes.
 
El_Guaje7
 
47
8 november 2021 om 00:56
Nou Leonardo je mag hem gerust terug sturen naar Barcelona in de zomer. Je ziet aan alles dat de beste man daar niet op zijn plek is. Ook vind ik met die drie kanonnen daar voorin de balans in het elftal van PSG totaal verdwenen is.
 
RealXIIImadrid
 
25
8 november 2021 om 01:08
Met de andere drie kanonnen (di maria ipv messi) lukt het wel dus daar hoeft het niet aan te liggen
 
messi010101
 
18
8 november 2021 om 08:25
Ja tegen de nummer 18? Alsof met Messi dit niet gelukt was haha. En trouwens jij als Real fan zijnde, volgens jou logica moet het eigenlijk vooral om wedstrijden in CL gaan zoals tegen city en leipzig toch? Daar heeft hij de wedstrijden gewoon beslist. Dus als we jouw logica moeten volgen doet Messi het vooralsnog uitstekend bij PSG.
 
ElFaraonDCamas
 
1
8 november 2021 om 09:35
Nee degene die dienwedstrijden de grote man was heet Mbappe. Messi scoorde maar voor de rest vond ik hem niet denderend
 
messi010101
 
9
8 november 2021 om 12:26
Volgens mij was het toch echt Messi die de druk weghielp tegen City door de 2-0 te maken en de wedstrijd dood te spelen door die goal. Ook tegen Leipzig, 2-1 naar 2-3. En trouwens, ging het niet vooral om scoren bij jullie? lol
 
Jackieboy10
 
14
8 november 2021 om 01:10
Toch bijzonder, aangezien MSN wel werkte bij Barcelona.. Waar zou dat nu aan liggen? Ik denk zelf ook gewoon tactiek en de coach. Barca had een systeem toen en een spelopvatting, dit PSG is gewoon alle ballen op de voorste 3 en hopen dat zij er wat mee doen..
 
real8madrid
 
28
8 november 2021 om 02:03
Tactiek ja maar anderzijds ook dynamiek. Je had Messi, de absolute grootheid van Barca en van een generatie, de jonge Neymar die voor het eerst in Europa kwam en met zijn idool kwam te voetballen en Neymar die altijd redelijk nederig is geweest en daarnaast ook nog eens een nauwe vriendschap bouwde met Messi. Daar was de hierarchie heel duidelijk. Hier heb je Neymar die al 5 jaar de grote man is of wil zijn in Parijs en naast zijn schoenen loopt, Messi die er later bijkomt en Mbappe die zichzelf wil ontplooien en zelf ook de ster wil zijn. De dynamiek bij psg is helemaal scheef
 
CMG-
 
23
8 november 2021 om 01:13
Denk dat het probleem niet niet perse op het veld is, maar puur dat hij niet gewend is om in Frankrijk te zijn. Andere taal, andere cultuur. Kent niks, is allemaal nieuw voor hem En om het af te maken: hij wou niet eens weg bij Barcelona. Dan zit je met een ander gevoel bij een ander club. Vandaar dat hij naar een vertrouwd plek wilt zoals de nationale elftal wanneer de kans zich bied.
 
MrKrillin
 
8
8 november 2021 om 07:42
CMG- "en om het af te maken: hij wou niet eens weg bij Barcelona. ' Hj dreigde anders wel vaak met een vertrek bij Barca, tenzij contract opgewaardeerd werd. Vorig seizoen was hij ook helemaal klaar om weg te gaan. Volgens mij overgehaald door Laporta en Koeman. Uiteindelijk heeft hij een keuze gemaakt en met volle verstand getekend voor dik contract. Dat je eerste paar weken moet wennen, ook je gezin is logisch.
 
LeonPeeters
 
4
8 november 2021 om 08:45
Pure invulling die je doet. Vooroordelen van de allerhoogste plank.
 
THenry_228
 
12
8 november 2021 om 09:30
Mr Krillin: 'hj dreigde anders wel vaak met een vertrek bij Barca' Zucht... Messi heeft 1x officieel gevraagd te mogen vertrekken bij Barcelona, via de ondertussen beroemde burofax. Bovendien was die vertrekwens ingegeven door zijn slechte relatie met Bartomeu (en niet omdat hij de club Barcelona wou verlaten). Waar haal je dus dat hij 'vaak' gedreigd heeft de club te verlaten...? Los daarvan zal zijn stap naar PSG op een flop uitdraaien, dat merk je ondertussen aan alles. Hij voelt er zich niet thuis. Vooral omdat hij Barcelona helemaal niet wou verlaten. Wel lekker voor PSG dat de zogenoemde 'beste transferperiode uit het voetbal' lijkt uit te draaien op een flop.
 
R.madridista
 
2
8 november 2021 om 11:07
T_Henry228 In 2014 wilde hij ook vertrekken. Echter werd hij destijds door wijlen Vilanova overtuigd om te blijven, prachtig verhaal
 
real8madrid
 
7
8 november 2021 om 01:51
Ze verliezen allicht al een van hun kanonnen deze zomer en een andere speelt elk seizoen 5 wedstrijden minder lijkt het en zit nu al maar op 50%. Eigenlijk is Di Maria de enige topper voorin die betrouwbaar is en waar ze geen problemen mee hebben. Jammer dat die dan het minste wordt behandeld van allemaal door het bestuur
 
Shiraz
 
3
8 november 2021 om 03:20
En jij denkt, op basis van wat ik in jouw reactie lees, dat Messi voor de lange termijn is gehaald? Beste man heeft een 2-jarig contract om in die 2 jaar minimaal 1 CL te winnen. Het liefst dit jaar. Wat PSG daarna doet, zoeken ze wel uit met hun miljarden in kas.
 
Moozyy
 
4
8 november 2021 om 12:08
Terug naar Barca? Zijn tijdperk bij Barcelona is over jochie. Accepteer de realiteit en move on! Je nieuwe held is Luuk de Jong.
 
HZ7-22
 
19
8 november 2021 om 01:05
Messi gaat het niet lang volhouden bij PSG. Leonardo heeft met zijn uitspraken altijd voor opschudding gezorgd daar. Mbappé wil ook al niet verlengen en Neymar was bijna weg (uit onvrede). Gaat lekker daar.
 
real8madrid
 
11
8 november 2021 om 01:56
Is ook gewoon vreselijk slecht in zijn functie en teveel in zichzelf gaan geloven. Ik ken geen andere TD die steeds in de media loopt te lullen of handtekeningen uitdeelt aan fans en mee op fotos gaat met fans zoals de spelers.
 
MrKrillin
 
6
8 november 2021 om 07:44
@real8madrid "ik ken geen andere TD die steeds in de media loopt te lullen of handtekeningen uitdeelt aan fans en mee op fotos gaat met fans zoals de spelers. " Maar ja hoeveel TD-ers waren zo goed als Leonardo als speler. Was wel echt geweldig.
 
CMG-
 
23
8 november 2021 om 01:15
Ik begin het gevoel te krijgen dat Leonardo toch heet onder zijn voeten begint te krijgen. De sjeiks zullen dit soort gedrag niet appreciëren. Pochetino doet ook weinigs goed. Mbappé dat niet wilt verlengen, Neymar dat flirtte met Barcelona afgelopen zomer, Messi dat maar niet los komt, telkens geblesseerd lijkt, Sergio Ramos dat niet zijn debuut kan maken, Donnaruma dat niet gelukkig is in Parijs.Bizar, was zowat de beste transferperiode ooit, leek het wel. Zie nu, niks maar ook niks is van goed gekomen.
 
Demiddenstip
 
8
8 november 2021 om 01:16
Een club mag spelers niet weigeren voor hun land te gaan spelen en ook als een speler geblesseerd is moet hij zich bij de arts van het nationaal elftal melden voor controle.
 
real8madrid
 
12
8 november 2021 om 01:38
Ik dacht dat Messi hiervoor clausules had opgenomen in zijn contract die stipuleerden dat wedstrijden met Argentinie voorrang krijgen op die met psg? Hoe dan ook vind ik het komisch hoe die president en Leonardo er steeds van opkijken dat hun sterspelers niet leven voor de club... Je doet er alles aan om die mensen te overtuigen met flappen en bent dan verrast dat je passie niet kan kopen.
 
STORING
 
7
8 november 2021 om 01:43
Wat kan Messi het nou schelen wat Leonardo hier van vind? Die grote jongens zitten bij PSG voor het geld en voor hun plezier. Als Messi zin heeft om naar Argentinië te gaan of later terug te komen van vakantie dan doet hij dat lekker. Die jongens hebben carte blanche.
 
Japie_Krekel
 
15
8 november 2021 om 08:02
Laten we dan ook stoppen met zeuren over een Umtiti die desnoods niet fit mee ging naar een WK omdat hij geaag voor Frankrijk wilde spelen
 
Benjamin89
 
24
8 november 2021 om 02:13
Deze man is oprecht de meest irritante persoon in de voetbalwereld. Jankt via de media letterlijk om alles. Hij moet maar heel gauw gaan accepteren dat Argentinië de absolute topprioriteit is voor Messi. Dit is zijn laatste kans om het WK te pakken en als ze hem of de Argentijnse voetbalbond gaan dwarszitten, zullen ze met een zeer gefrustreerde Messi te maken krijgen. Dat zal ze nog eens duur komen te staan.
 
HakimZiyach22
 
13
8 november 2021 om 02:46
Messi heeft groot gelijk. Hij kent zijn lichaam het beste. Daarnaast, een thuiswedstrijd tegen de grootste rivaal van het continent met publiek. Die had denk ik zelfs bij een spierscheuring gespeeld. Hopelijk de Copa trofee even zichtbaar in beeld. Messi zit alleen bij PSG voor Messi en Leonardo moet blij zijn dat ie voor zijn club heeft gekozen, en in de CL wel gas geeft.
 
Bossie
 
5
8 november 2021 om 07:21
Messi die voor irritaties zorgt dan heb je onze Spaanse vriend nog die nog niks heeft laten zien. Lijk me een gezellig clubje op dit moment PSG
 
Bartvan der Veen
 
1
8 november 2021 om 09:04
Ja veel sterren in het team gaat nooit goed want ze gaan alleen maar voor eigen succes
 
visca el barca
 
3
8 november 2021 om 08:33
Geloof mij Messi geeft meer om Argentinië dan PSG. Bij PSG ligt niet alle druk op Messi en bij barca wel
 
stnka33
 
1
8 november 2021 om 09:31
Volgens mij heeft hij ook in zijn contract staan dat interlands boven wedstrijden van PSG gaan, dus dat zou gewoon eigen schuld van PSG zijn.
 
twum
 
0
8 november 2021 om 11:09
Hij moet gewoon terug naar Barca
 
Airbags
 
2
8 november 2021 om 11:12
Hoe dan? Hij heeft een contract getekend tot 2023, met de optie voor nog een jaar. Ik denk dat we met Real Madrid en Mbappé wel gezien hebben hoe standvastig ze bij PSG zijn. Geloof maar niet dat ze Messi wel zomaar laten gaan. Daarbij is ook nog maar de vraag of Barcelona hem kan betalen. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat een salarisverlaging van meer dan 50% niet geaccepteerd wordt door de Spaanse bond, dus al zou Messi voor nop willen voetballen kan dat niet.
 
Rensleyvan Eiter
 
1
8 november 2021 om 14:34
Ronaldihno, Pele, ik noem maar een paar echte balkunstenaars. Ik was een enorme Messi fan. Maar dat is de laatste 2 seizoenen steeds meer aan het afbrokkelen. Niet eens omdat zijn prestaties achteruit gaan. Maar puur om allerlei kleine dingen die buiten het voetbal om van hem uitkomen. Net als deze mededelingen over zijn contract. Hoe goed je ook bent had ik gezegd dat ik je niet meer hoef. Psg betaald zijn salaris maar Argentinié gaat voor? Belachelijk. Heeft met zijn looneisen die Barca allemaal accepteerde om hem te behouden de club ook naar de filisteinen geholpen. Zo kan je doorgaan.
 
Medellin
 
1
8 november 2021 om 16:44
Ligt het aan mij of zijn er nu plots belachelijk veel interlands, dit is al minstens de derde keer dat het stil ligt. Of 4de? Je hebt precies 1 week voetbal en dan 2 weken interlands.