Liverpool kent probleemloze avond en neemt afstand van Ajax
Dinsdag, 4 oktober 2022 om 22:55

Liverpool heeft dinsdag een makkelijke avond gehad in de Champions League. Op eigen veld won de ploeg van manager Jürgen Klopp met 2-0 van Rangers FC. Trent Alexander-Arnold en Mohamed Salah waren verantwoordelijk voor de Engelse doelpuntenproductie. Door de zege staat Liverpool nu tweede in Groep A, met zes punten. Ajax volgt op een derde plek met drie punten, terwijl Rangers nog puntloos is en onderaan staat.

Liverpool begon ten opzichte van het vorige Champions League-duel - dat met 2-1 werd gewonnen van Ajax, - met twee wijzigingen. Op het middenveld ontbraken Harvey Elliot en Fabinho, terwijl Jordan Henderson en Darwin Núñez juist wel mochten starten. Daardoor verschoof Diogo Jota een linie naar achteren. Rangers moest het doen zonder James Sends, die rood kreeg in de vorige Champions League-wedstrijd (0-3 nederlaag tegen Napoli). Ook Scott Arfield en Ryan Jack ontbraken bij de Schotten. Leon King, Benjamin Davies en Malik Tillman stonden tegen Liverpool juist wel aan de aftrap.

Meer: The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot | Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

Al binnen zeven minuten stond de thuisploeg op voorsprong, via een schitterende vrije trap van Alexander-Arnold van ruim twintig meter. In de fase daarna kreeg Liverpool verschillende mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Zo ging een schot van Luis Díaz naast en zag Mohamed Salah zijn inzet gekeerd worden door doelman Allan McGregor. Ook in de laatste tien minuten van de eerste helft was Liverpool een aantal keer dicht bij de tweede treffer, maar met name Núñez stuitte verschillende keren op de goed keepende McGregor.

Vroeg in de tweede helft kreeg Liverpool de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de score te verdubbelen. King beging in het eigen strafschopgebied een overtreding op Díaz, waarna Salah vanaf elf meter niet faalde: 2-0. Ook daarna bleef Liverpool domineren, en via Diogo Jota (redding McGregor) had de zege nog groter kunnen worden. Het bleef echter bij 2-0, waardoor Liverpool een belangrijke stap zette richting overwintering in de Champions League. Over twee weken staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in de Champions League, maar dan op Ibrox.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
2
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
 
5
4 oktober 2022 om 23:00
Ah joh maken we gewoon de klassieker van de EL finale dit jaar.
 
SteviG8
 
2
4 oktober 2022 om 23:06
Hopelijk dat ajax dan weer zo slecht speelt :D
 
HakimZiyach22
 
0
4 oktober 2022 om 23:35
Zou ik oprecht mooi vinden. Gaan jullie PSV dan pakken in de kwartfinale?
 
salmad
 
0
5 oktober 2022 om 00:26
Ik zie Ajax helaas ook niet de laatste 3 wedstrijden winnen.
 
Cas1
 
1
4 oktober 2022 om 23:11
Veel te weinig Als de Schotten van Ajax winnen zijn zij derde. Is Tuchel nog vrij? Schreuder wilde Ocampos KOPEN, maar hij is in zijn ogen niet eens geschikt als invaller Lozano had een HEERLIJK avondje. Ik denm dat Schreuder Niet bepaald of blind mag blijven spelen Als IEDEREEN ziet dat hij veel te slecht is op Europees niveau behalve schreuder en Reiziger dan zegt dit genoeg Je weet bovendien dat Napoli fantastisch is waarom dan niet 442?
 
Suarez 7
 
3
5 oktober 2022 om 01:00
Bij de huidige gang van zaken moet Rangers met vijf doelpunten verschil winnen van Ajax. Nu is Ajax de laatste tijd dramatisch en stapelt het dieptepunt op dieptepunt, maar dat lijkt mij een brug te ver.
 
HakimZiyach22
 
0
5 oktober 2022 om 01:16
Wellicht ergens een puntje stelen. Ik verwacht het niet, maar Napoli had het wel gewoon lastig tegen ze.
 
Cas1
 
0
5 oktober 2022 om 12:05
Precies, een puntje stelen. Liverpool kan besluiten dat ze toch wel Cl spelen en de wedstrijd laten schieten
 
Maximus2702
 
0
5 oktober 2022 om 09:31
Het kan nog wel eens spannend worden om te overwinteren. Als de Rangers een puntje weten te pakken tegen Liverpool thuis, gaat ajax het nog heel zwaar krijgen. De 2e plek kan Ajax wel vergeten denk ik. Voor de 3e plek moet het toch echt een stuk beter.