Liverpool pakt dankzij Wijnaldum en Mignolet punt in kraker tegen Chelsea
Dinsdag, 31 januari 2017 om 22:50

Het geplaagde Liverpool heeft de vierde officiële nederlaag op rij weten te voorkomen. In eigen huis kwam de ploeg van Jürgen Klopp op achterstand na een vrije trap van David Luiz, maar Georginio Wijnaldum bracht de verhoudingen na rust in evenwicht. Vervolgens keerde Simon Mignolet een penalty van Diego Costa. Toch zal Chelsea niet geheel ontevreden zijn, want titelconcurrenten Tottenham Hotspur (0-0 bij Sunderland) en Arsenal (1-2 nederlaag tegen Watford) verspeelden punten tegen mindere goden. Het verschil met Liverpool blijft tien punten.

Het doelpunt van Luiz, halverwege de eerste helft, was van grote schoonheid. De verdediger legde vanaf een meter of 25 aan voor een vrije trap en zijn zwabberbal vloog via de binnenkant van de paal langs Mignolet. Het was het eerste Premier League-doelpunt van de Braziliaan sinds april 2013. De openingstreffer was wel tegen de verhoudingen in, want Liverpool was sterker gestart. De enige serieuze kans voorafgaand het doelpunt was voor Wijnaldum. Doelman Thibaut Courtois mocht zich strekken na een uithaal van de Nederlander van aanzienlijke afstand.

Verder was de eerste helft vrij teleurstellend. Courtois en Mignolet hoefden zelden in actie te komen en het tempo zakte gaandeweg het eerste bedrijf in. Liverpool speelde de bal geduldig rond, op zoek naar een opening; the Reds hadden liefst 65 procent balbezit in de eerste 45 minuten, maar deden daar veel te weinig mee. Chelsea had ondanks de offensieve 3-4-3-formatie voortdurend genoeg mensen achterin om gevaar van Liverpool onschadelijk te maken. De georganiseerde defensie frustreerde de thuisploeg en zodoende nam Chelsea de voorsprong mee de rust in.

De tweede helft was op alle vlakken een stuk spectaculairder. Roberto Firmino kreeg na vier minuten een gigantische mogelijkheid: hij had na een flitsende counteraanval zeeën van ruimte voor keeper Courtois, maar raakte de bal volledig verkeerd en schoot huizenhoog over. Even daarna haalde Liverpool juist opgelucht adem, toen Victor Moses aan de overzijde de paal raakte. De Nigeriaan combineerde op de rechterflank met Costa, drong het zestienmetergebied binnen en probeerde Mignolet tevergeefs te verschalken in de korte hoek.

Vervolgens was Wijnaldum de verlosser van Anfield. James Milner kopte de bal vanaf links door en via Moses belandde het leer bij de Nederlander, die voor het doel van Courtois was opgedoken. Wijnaldum kon van dichtbij binnenknikken in de rechterhoek. Vervolgens waren er kansen aan weerszijden en de grootste was een kwartier voor tijd voor Costa. De aanvaller dook naar het gras na een overtreding van Dejan Lovren. Arbiter Mark Clattenburg kende een penalty toe; Mignolet gokte correct dat de Spanjaard laag in de linkerhoek zou mikken. Pedro mikte vlak voor tijd vanaf de rand van het zestienmetergebied maar net naast.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
0
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
AlbanianNL
 
62
31 januari 2017 om 22:53
Hoezo zou je je speler weer zo enorm vernederen.. 2seconde voor Batshuayi..
 
Koekoek!
 
6
31 januari 2017 om 22:56
Geeft aan dat Conte tevreden is met een punt en geef hem eens ongelijk. Na het laatste fluitsignaal was hij ook duidelijk tevreden en bedankte hij het publiek nadrukkelijk.
 
Bon Jovi
 
31
31 januari 2017 om 22:59
Dat staat daar volledig los van. Je kan voor die 2 seconden ook wel eens een ander wisselen.
 
XaviHernandez_
 
8
1 februari 2017 om 04:21
Daar kan je tegenwoordig niet meer vanuit gaan. Dat als je 1 seconde in het veld hebt gestaan dat je meteen in aanmerking komt voor de wedstrijdpremie.
 
Imponeria
 
4
1 februari 2017 om 00:58
Dat die jongen niet ergens minuten is gaan maken. Blijft hij nu lekker op het bankje zitten
 
TheJurgenKlopp
 
37
31 januari 2017 om 22:53
En we hebben een nieuwe kampioen.. Verdient overigens, want wat waren wij bij vlagen slecht zeg. We hebben vooral tegen onszelf gevoetbald vandaag. Gefeliciteerd Chelsea fans.
 
KEIZER!
 
3
31 januari 2017 om 23:15
Yes na vandaag kunnen we wel stellen dat Chelsea het alleen zelf nog kan verneuken. Liverpool mist dynamiek op het middenveld een type Dahoud zou fijn zijn. Ik vind nog steeds dat we in de zomer niet heel veel hoeven te ondernemen.. Dahoud, Brandt, Rodriguez, de Vrij/van Dijk en Lacazette is voldoende. Lucas, Sturridge, Klavan en Moreno weg.
 
Schop1989
 
0
1 februari 2017 om 06:33
Te voorbarig? Chelsea kan nog heel veel verkeerd doen en de concurrentie kan veel goed doen. Voetbal je niet altijd tegen jezelf als je al een paar wedstrijden slecht voetbalt? Moet je niet gewoon weer terug komen in die flow van voorheen? Ik verwacht niets van Liverpool behalve vooruitgang, maar Chelsea nu kampioen noemen kun je in de Bundesliga, maar in de PL zien we elk jaar de meest uiteenlopende laatste seizoenshelften. Roepen om versterkingen? Mane zal gewoon weer wat meer dynamiek brengen en dat zal ten koste zijn van Can neem ik aan. Zou al een heel verschil zijn en dan lekker in de zomer opnieuw bekijken wat je wil.
 
TheJurgenKlopp
 
2
1 februari 2017 om 08:06
Statistisch is alles mogelijk, maar wil jij nu echt beweren dat Arsenal in staat zal zijn om zo goed als alles te winnen tot het eind van het seizoen en Chelsea bovendien te verslaan op stamford bridge? Dan ontbreekt er toch heel wat realisme bij jou. Verder hoort de roep van versterkingen ook niet zo vreemd in de oren te klinken als je post doet vermoeden. De verdediging is een puinhoop dit seizoen, en het middenveld is ook alles behalve kampioenswaardig. Deze 2 maanden althans door blessures, maar als je daar zo afhankelijk van bent, dan zegt dat genoeg over de selectie.
 
SjoerdCFC
 
0
1 februari 2017 om 08:42
Vanaf de nieuwe formatie heeft Chelsea in de competitie 14x gewonnen 1x gelijk 1xverloren? Met zoon reeks is het kampioenschap al bepaald, de kans dat chelsea punten laat liggen is heel groot, maar de kans dat Liverpool Arsenal Spurs nog meer punten laat liggen is veel en veel groter. Ik snap dat heel veel mensen hier anders, mensen roepen het is maar 8 punten maar de bovenstaande teams gaan niet alles achter elkaar winnen dus het gat is eerder 15punten. Vandaag speelde Chelsea ook echt geen hele goede pot maar toch kreeg het de mogelijkheden om op Anfield 3 punten weg te snoepen, dit is gewoon het kampioensteam.
 
lfc11
 
1
1 februari 2017 om 10:47
Natuurlijk is de kans 95% dat Chelsea de titel wint, maar dan nog is er altijd, zij het dit een keer een minieme kans, dat het misgaat. United gaf ooit met nog 6 wedstrijden te spelen een voorsprong van 8 punten weg om maar eens wat te noemen.
 
postduif010
 
10
31 januari 2017 om 22:53
Leuke wedstrijd gezien. Wijnaldum speelde erg goed voor Liverpool, maar de man van de wedstrijd was in mijn ogen toch echt Kante.
 
Toti_Bete_Ka
 
5
31 januari 2017 om 23:01
Heerlijk spelertje is dat toch elke wedstrijd weer. Maakt echt een wereld van verschil op het middenveld. Ben overigens zelf wel meer een fan van het duo Kante en Fabregas, maar goed Matic speelt (op vandaag na) ook gewoon een sterk seizoen. Prima moment om punten te verspelen, net als de wedstrijd tegen Tottenham. Het wordt ons door de concurrentie niet lastig genoeg gemaakt en we blijven naar mij inzien overtuigend voetbal spelen. Spelen vandaag misschien niet beter dan Liverpool maar krijgen toch echt de betere kansen, en normaal gesproken worden die ook verzilverd. KTBFFH!
 
D.costa9CFC
 
12
31 januari 2017 om 23:04
Zou fabregas wel wat vaker willen zien starten nu. Is echt hard aan het werken onder Conte.
 
Rodeduivelfan
 
13
31 januari 2017 om 23:07
Inderdaad. Elke keer als Fabregas speelt dan hebben we meer grip op het middenveld en zijn we aanvallend zoveel beter. Kantã© is echt goed genoeg om het meeste van het verdedigende werk te doen. Ik zie Matic niet echt als een toegevoegde waarde, ook al heeft hij al 6 assists. Maar tevreden met het gelijkspel. Zeker nu dat Arsenal verloren heeft en the Spurs ook punten hebben laten liggen.
 
SjoerdCFC
 
0
1 februari 2017 om 08:44
Helemaal mee eens, ik snap dat Matic in dit soort wedstrijden word opgestelt om defensief wat zekerheid in te bouwen, maar buiten de top 6 hoort fabregas alles te spelen en ook in dit soort wedstrijden mag hij wat meer minuten maken. Daarnaast vind ik dat Costa veels te weinig gezocht word, weer 3 bruikbare ballen in de buurt van de 16 waar hij 1x een hele mooie penalty uitlokte. Fabregas zelf kan costa al 6 goede ballen geven per wedstrijd
 
TheJurgenKlopp
 
5
31 januari 2017 om 23:11
Dan zou ik nog eerder Henderson of Kante kiezen eerlijk gezegd. Verdedigend was Wijnaldum wel degelijk tot goed, maar zijn aanvallende veldspel liet weer eens zoals vaker dit seizoen de wensen over. Te veel risicoloze ballen, tot op het punt dat hij zelfs over 3 meter een pass verstuurde, omdat hij niets anders durfde, waardoor hij Can in een ietswat benarde situatie plaatsde.. Ik heb me dan ook enorm geirriteerd aan de zoals altijd enorm chauvinistische commentator van vandaag, die veronderstelde dat Wijnaldum foutloos was vandaag, laat me niet lachen. Wijnaldum was belangerijk met zijn goal ja, maar Kante en Henderson waren toch wel wat beter. Klopp heeft al verschillende wedstrijden gespeeld met dit stroeve middenveld Henderson-Can-Wijnaldum, en keer op keer blijkt het gewoon niet ideaal te werken. Zoals vele andere Liverpoolfans hier al opmerkten, is het te niet-dynamisch. Ik zie dan ook het liefst Can of Wijnaldum vanaf de volgende wedstrijd banken, Lallana naar het middenveld door schuiven en Mane voorin plaatsen, oftewel met precies dezelfde opstelling spelen als in het succesvolle begin van het seizoen.
 
y0y0y
 
0
1 februari 2017 om 11:37
Ik vond Henderson echt dramatisch beginnen eerlijk gezegd, ballen over tien meter niet strak genoeg en constant op de man in plaats van in de loop wat leidde tot erg veel balvertraging. Can doet precies hetzelfde, alleen dan de hele wedstrijd lang (henderson was vanaf minuut dertig echt heel goed). Ik persoonlijk vind Wijnaldum juist heel goed spelen vrijwel iedere keer. Hij is enorm goed in het spel vertragen of versnellen op de juiste momenten. Er wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld als je het spel opent in de loop van de speler te spelen. Hoevaak ik wel niet een te slechte pass zag op Milner of Clyne waardoor ze moesten inhouden en in die seconde vertraging stond Chelsea weer gegroupeerd. Wijnaldum is complete niet creatief, maar zo'n ballen zijn bijna altijd goed in de loop. Wat betreft het middenveld heb je gelijk, te weinig beweging en creativiteit. Can moet eruit en Lallana naar achter. Hendo moet ten alle tijden erin, en ik verkies dus Gini boven Can omdat hij veel secuurder is en voor minder vertraging zorgt. Creatief zijn ze beiden toch niet.
 
ronjansiskast
 
3
31 januari 2017 om 23:50
Eerder henderson. Speelde erg sterk en ruimde alles op.
 
TheJurgenKlopp
 
24
31 januari 2017 om 22:57
Liverpool had ook enkele dotten van kansen. Duidelijk dat je enkel aan het trollen bent, zoals dat je de afgelopen weken al op alle live-meepraten topics doet.
 
Koekoek!
 
3
31 januari 2017 om 22:59
Milner is ook een controlerende/verdedigende middenvelder. Die zie je wel vaker verhuizen naar de rechts/linksbackpositie omgekeerd, zoals Sergi Roberto bij Barcelona bijvoorbeeld. Sinkgraven daarentegen is een aanvallende middenvelder en heeft niet de flair voor die positie. Doet het overigens wel naar behoren
 
oxxis
 
6
31 januari 2017 om 22:59
Groot verschil? Chelsea verdiende absoluut niet meer dan een punt. Daarnaast dit seizoen 4 punten gepakt dit seizoen van chelsea, dat is inderdaad een heel groot verschil.
 
domburg
 
32
31 januari 2017 om 23:28
Tja en in september 6 punten voor staan op chelsea en nu 10 achter..... Dat is idd een groot verschil.
 
GunnersGlory
 
8
31 januari 2017 om 23:00
Dat hij vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde doet niks af aan de kwaliteiten van Milner op linksback. Milner heeft Liverpool dit jaar al enkele keren gered en is een van de sterkhouders in de verdediging van Liverpool. Dus je reactie vind ik niet helemaal eerlijk.
 
Feysupporter
 
23
31 januari 2017 om 22:54
Ik vind het echt schandalig hoe conte met batshuayi omgaat. Het is nu al een paar keer gebeurd dat hij voor 1 seconde mee mag spelen. Laat hem dan niet invallen! Dit is alleen maar vernederend.
 
The Ruud Devil
 
7
31 januari 2017 om 22:55
Nee hoor alle 2 de ploegen verdienen een punt. Waren alletwee ontzettend matig en slordig. En ja dat Costa toevallig een pingel mist. Kan gebeuren. Bij Atletico nam hij ze. Nu neemt Hazard ze maar die was al gewisseld. Ik had hem Pedro laten nemen maar goed. Spurs en Arsenal punten verlies dus de schade is beperkt.
 
Koekoek!
 
4
31 januari 2017 om 23:00
De titelkansen zijn zelfs groter geworden in mijn ogen, na vandaag
 
D.costa9CFC
 
5
31 januari 2017 om 23:01
Als er al schade is. We Hebben nu een grotere voorsprong ??
 
IssaGunner
 
13
31 januari 2017 om 22:56
Arsenal en Tottenham onderuit. Chelsea 2x kampioen on 3 jaar dat is knap zeg.
 
Chelsea_97
 
3
31 januari 2017 om 22:57
Leuke wedstrijd ondanks de slordigheid van beide teams. Henderson is toch een ware leider aan het worden voor liverpool, hij speelt al weken goed. Ben ik trouwens de enige die de wissels bij beide kanten niet echt begreep: coutinho eruit in plaats van firmino en ook hazard eruit terwijl ik willian slechter vond spelen en dan batshuayi.......
 
jonafr12
 
9
31 januari 2017 om 22:58
Liverpool komt gewoon echt te kort om met de top mee te komen. Vooral voorin mist het echt stootkracht. Snap Klopp niet, Firmino zit totaal niet in de wedstrijd en Orgi zo laat inbrengen en Sturridge laten zitten. Daarnaast vind ik Chelsea wel echt een sterk team, die gaan zeker kampioen worden.
 
 
7
31 januari 2017 om 22:58
Beide teams stonden verdedigend erg goed. Aan beide kanten waren de aanvallers zowat onzichtbaar. Pas na de invalbeurt van Pedro kon Chelsea wat meer kansen creã«ren. Had er vanaf het begin moeten staan. Jammer dat Costa de penalty mistte, voelt alsof twee punten zijn gestolen.
 
s-madrid
 
15
31 januari 2017 om 23:00
Wat een tempo iedere keer weer in de PL echt serieus iedere keer weer genieten. We kunnen nu wel stellen dat Chelsea aan het langste eind gaat trekken, ook gezien de verliespunten van Arsenal en de Spurs. Overigens schandalig dat Ziggo 1 wedstrijd uitzend, ze hebben serieus 6 kanalen en zenden 1ntje uit de PL.
 
TheJurgenKlopp
 
10
31 januari 2017 om 23:05
Dat is omdat het van de FA niet is toegestaan om als provider (ziggo) meer dan 1 PL wedstrijd tegelijkertijd uit te zenden. Ze moesten er dus 1 kiezen, en de keuze was dus snel gemaakt.
 
LFC1998
 
8
31 januari 2017 om 23:09
Nu nog hopen dat Ziggo is een keer fatsoenlijke commentatoren krijgt...
 
s-madrid
 
5
31 januari 2017 om 23:10
Serieus, tja dan is de keuze idd snel gemaakt. Alleen is dit wel een beetje een aparte verhaal, FA kan dit alleen weigeren indien er niet volledig betaald word door ziggo (dus dat ze iedere keer alleen recht hebben op 1 wedstrijd tegelijk). Als dit zo het geval is dan mag ziggo zich diep schamen, klanten betalen zich suf ruim 15 euro iedere maand en aanbod is heel erg schaars.
 
domburg
 
1
31 januari 2017 om 23:34
Ik heb gezien dat er In België er met regelmaat 2 PL wedstrijden tegelijkertijd worden uitgezonden maar vandaag ook maar eentje
 
Maikel1980
 
3
31 januari 2017 om 23:00
Wat een heerlijk uitslagen vanavond. Man.utd kan morgen het gat naar de top 4 verder verkleinen. leuke wedstrijd prima uitslag
 
DC00l
 
5
31 januari 2017 om 23:00
Spannende maar verder matige wedstrijd gezien. Wel een heerlijke goal van Luiz en Chelsea had met de overwinning aan de haal moeten gaan. Motm: Kante en Luiz, speelden beide bijna foutloos! Heerlijk dat de concurentie de punten laat liggen.
 
Scouserper
 
3
31 januari 2017 om 23:08
Trots op Lfc,gevochten voor wat ze waard zijn! Chelsea nu wel kampioen denk ik,wij moeten CL veiligstellen! Motm Bachuhayi ....
 
Derkie10
 
2
31 januari 2017 om 23:14
Liverpool verdiende hier de 3 punten. Vanaf het eerste fluitsignaal was Liverpool gewoon feller en dominanter in de duels. Doelpunt was Chelsea kwam volledig uit de lucht en was kwa wedstrijd beeld niet terecht. Liverpool had de grootste kansen en kwa spel veel beter en leuker om naar te kijken. Henderson is voor mij man of the match.
 
domburg
 
2
1 februari 2017 om 15:03
dit is een faire eindstand zowel liverpool als chelsea konden winnen.... maar je moet nu niet gaan beweren dat liverpool chelsea van de mat heeft gespeeld want dat was totaal niet zo. chelsea kon de match rustig aanpakken daar het liverpool was dat de wedstrijd absoluut moest winnen om de kloof van 10 punten te verkleinen en toch was het volgens de match stats , chelsea dat de meeste doelkansen had en was het liverpool dat de meeste overtredingen nodig had om aanvallen af te slaan .... het zou dom geweest zijn moest chelsea de wedstrijd hals over kop , blind in de aanval zou hebben aangevat .....daar het.... , nogmaals , liverpool was dat alles moest geven om deze wedstrijd te winnen .... met dit punt komt liverpool niet vooruit en door dit punt loopt chelsea onverwacht nog uit op de naaste achtervolgers , spurs en arsenal .
 
joker030
 
3
31 januari 2017 om 23:16
Dit Chelsea is heel moeilijk te verslaan. In de eerste helft stonden ze heel compact te verdedigen. Liverpool kon er heel moeilijk door heen komen. Chelsea was duidelijk gekomen voor een gelijkspel, al had er ook voor hun veel meer ingezeten als ze wat scherper waren. Costa schoot die penalty wel heel zwakjes binnen. Misschien ligt het aan mij, maar het lijkt wel of dit jaar veel meer penalty`s gemist worden dan voorheen.
 
Scouserper
 
3
31 januari 2017 om 23:16
Motm natuurlijk met een knipoog...triest om zoiets te zien en overkomt em ook niet voor het eerst. Ik vind het echt schandalig. Wie mij erg tegenviel waren Matip en Hazard
 
bahaboy
 
3
31 januari 2017 om 23:17
Droomscenario als West Ham morgen op zn minst gelijk kan spelen tegen City en wij winnen van Hull: de hele top 5 laat dan punten liggen en wij kunnen inlopen. Bovendien spelen er komend weekend ook weer twee ploegen uit de top 5 tegen elkaar. Met een beetje mazzel staan we aan het eind van deze week in de top 4.
 
 
0
31 januari 2017 om 23:28
Hoop dat United uiteindelijk in de top 4 kan eindigen. Dat is toch wel het belangrijkste dit seizoen voor jullie. Dan mogen jullie volgend jaar netjes tweede eindigen achter Chelsea
 
SjoerdCFC
 
0
1 februari 2017 om 08:53
Ik gun het man-u ook enorm, een topclub die europees ook meer moet kunnen laten zien dan Arsenal of Spurs en ik hoop toch dat de engelse teams europees weer wat succesvoller gaan zijn. Chelsea, -manu , -liverpool vind ik een mooie top3.
 
Sammerens
 
0
1 februari 2017 om 11:33
Of Ibrahimovic knalt er binnen 5 minuten 1 in na een briljante bal van Pogba en daarna profiteert United optimaal van de ruimte die ze krijgen omdat Hull zich dan niet meer in kan graven. We gaan het allemaal maar zien vanavond.
 
Blackhawk
 
2
31 januari 2017 om 23:17
Misschien ben ik wat verwend geraakt maar dit jaar vallen de 'top' wedstrijden in Engeland wat tegen ten opzichte van de voorgaande jaren lijkt het. Had zeker meer verwacht van beide voorhoedes. Wijnaldum speelde wel een goede wedstrijd. Was veel aanwezig in het veld en een prima goal. Hopelijk kan ie het ook in Oranje laten zien.
 
Sammerens
 
0
1 februari 2017 om 11:34
Wellicht dat het allemaal wat berekender wordt nu je gewoon echt 6 ploegen hebt die strijden om die 4 plaatsen. De verschillen zijn echt enorm klein en dan wordt een gelijkspel in een topwedstrijd steeds meer als goed resultaat gezien.
 
cuco10
 
2
31 januari 2017 om 23:20
Mooi dat Wijnaldum scoort in deze wedstrijd. Heb echt het gevoel dat hij nog veel mooie stappen gaat maken.
 
Denun
 
2
31 januari 2017 om 23:30
Raar dat het artikel niets vermeld over hoe de goal van david luiz tot stand kwam. Was toch het meest opvallende moment van de eerste helft. Liverpool verdiende ook niks meer dan een punt. Chelsea geeft dit niet meer weg.
 
domburg
 
1
31 januari 2017 om 23:36
Mignolet heeft voor TV verklaard dat hij het fluitsignaal totaal niet heeft gehoord....
 
Impact-SB
 
0
1 februari 2017 om 02:43
Eigen schuld, dikke bult. BT Sport zond de wedstrijduit en zij gaven aan dat Clattenburg WEL had gefloten
 
domburg
 
0
1 februari 2017 om 14:50
oh ja zeker wel , het fluitsignaal was duidelijk te horen in de analyse op BBC Moftd. Fout van mignolet .
 
Imponeria
 
0
1 februari 2017 om 01:02
Mooi goaltje van Wijnaldum, stond weer op de goede plek! Liverpool maakt de titelstrijd nog een klein beetje spannend zo.