'Liverpool wacht na vredesbesprekingen op U-bocht omtrent Van Dijk'
Maandag, 24 juli 2017 om 09:20

Hoewel Virgil van Dijk uit de selectie is gezet bij Southampton, is Liverpool huiverig om toe te happen. Dat schrijft de Daily Mirror maandagochtend. The Reds weten dat Van Dijk graag de overstap naar Anfield maakt, maar Liverpool wil de goede verstandhouding met Southampton niet op het spel zetten. Pas als de competitiegenoot het standpunt laat varen dat Van Dijk deze zomer niet vertrekt, wil Liverpool toeslaan.

De relatie tussen beide clubs liep een deuk op, doordat Liverpool zonder toestemming van Southampton contact zocht met Van Dijk. Eerder deze maand publiceerde de topclub een statement om excuses aan te bieden en de interesse formeel te beëindigen. Daardoor hebben Southampton en Liverpool inmiddels een betere werkrelatie en dat wordt op Anfield te waardevol geacht om te riskeren met een nieuwe poging voor Van Dijk.

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Sinds het uitbrengen van het statement staan de clubs 'op het hoogste niveau' met elkaar in contact en de vredesbesprekingen hebben effect gesorteerd. De afgelopen drie jaar nam Liverpool spelers als Sadio Mané, Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Dejan Lovren en Rickie Lambert over van the Saints. Er is Liverpool dus veel aan gelegen om Southampton niet andermaal in het harnas te jagen, om toekomstige transfers niet onmogelijk te maken.

Van Dijk traint individueel bij Southampton en hoopt dat zijn club toestemming verleent aan een overstap naar Liverpool. Deze week reist de Nederlander niet met de rest van de selectie af naar Frankrijk voor een trainingskamp. Eigenaar Katharina Liebherr, voorzitter Ralph Krueger, algemeen directeur Les Reed en directeur Ross Wilson staan echter vierkant achter trainer Mauricio Pellegrino, die hoopt op een scenario waarin Van Dijk deze zomer bij Southampton blijft.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Siceramo
 
2
24 juli 2017 om 09:31
Tja, Van Dijk is uit de selectie gezet en Southampton kan er nu goed aan verdienen. Dus of ze hem nu aan Liverpool of een ander topteam in de PL verkopen, dat maakt dan niet zoveel uit. Sterker nog, aan Liverpool verkopen lijkt nog de beste deal te zijn voor Southampton, daar ze Liverpool nog kunnen 'beboeten' door een paar miljoen extra te vragen.
 
sloep01
 
7
24 juli 2017 om 09:40
Nee niet zijn zin geven hij heeft met zijn volle verstand getekend en verdiend een heel goed salaris ik zou niet wijken , gewoon een jaar met de reserves laten mee spelen je laat je toch niet ringeloren door een werkweigeraar gewoon ballen tonen of je speelt voor Southampton zo niet dan ga je lekker een jaar bij de reserves zitten op op de bank .
 
blabla84
 
12
24 juli 2017 om 09:55
en dan gooi je minimaal 40 mil weg. ik denk dat Southampton momwnteel heel moeilijk doet om de prijs op te drijven. Van Dijk die gaat wss gewoon naar Liverpool.
 
Leopart
 
15
24 juli 2017 om 10:00
Haha, lekker slim! Of je verdient er nu 68 miljoen op of niks en dat omdat iemand zich zogenaamd niet aan zijn contract houd? Wanneer clubs van spelers af willen doen ze er ook alles aan om die speler kwijt te raken dan wordt er ook niet gezegd 'we houden je aan het contract' maar ik ben blij voor clubs dat jij het beleid niet voert...
 
sloep01
 
0
24 juli 2017 om 10:54
Deze side is bedoeld om je mening te geven en dat doe ik mijn mening hoeft toch de jouwe niet te zijn , als een club van een speler af wil proberen ze dat zeker ja maar ik weet niet of je het geval Bogarde kent die bleef gewoon zitten er kregen ze niet weg dat is het omgekeerde en hij had nog gelijk ook want die verdiende een vermogen maar kregen ze niet weg , dus het is van beide kanten hij heeft getekend en zal moeten blijven tot de beleidsmakers zeggen dat hij weg mag maar op deze manier je opstellen is volgen mij niet de juiste .
 
Leopart
 
8
24 juli 2017 om 12:52
En ik geef mijn mening over jouw reactie op deze 'site'
 
DeBever
 
7
24 juli 2017 om 10:07
Maar goed dat jij geen beleid voert bij Southampton. Gooi je emotie opzij en zie het gewoon zakelijk, lekker cashen kan je direct een opvolger aantrekken. Gooi je hem bij de reserves dan heb je niets en geen vervanger.
 
TheSaints
 
0
24 juli 2017 om 14:51
Verkoop je hem aan Liverpool na wat ze eerder gedaan hebben geef je een slecht signaal af aan andere clubs. Daarmee zeg je, jullie kunnen doen wat je willen, wij verkopen uiteindelijk toch wel. Deze situatie kent uiteindelijk alleen maar verliezers.
 
atleticofc
 
5
24 juli 2017 om 10:35
Benieuwd hoe jij in het verhaal van Boilesen tov Ajax stond dan? Daar was ook gewoon een contract getekend. Boilesen wilde dat uitdienen, echter geen nieuw contract tekenen. Dat is dan toch ook zijn goed recht. Waarom moest hij in die situatie dan ook met de beloftes mee trainen? We weten toch hoe het werkt van beide kanten. van Dijk kan zich verbeteren, zowel sportief als financieel, hij kan voor een mooi bedrag weg (voor 15 mln gehaald, kan weg voor 60 mln om en nabij). Dan zeggen we allemaal hij heeft met zijn volle verstand contract getekend, dus moet hij niet zeuren. Andersom, wanneer een speler uit zijn contract wilt lopen dan schreeuwen we moord en brand. Hij heeft geen clubliefde. Laat de club in de steek etc. etc.
 
Dante
 
6
24 juli 2017 om 11:01
@atleticofc Dit lees ik nu op elk van Dijk topic .. En het is helemaal waar. Alleen ook totaal niet relevant. Het ene is een situatie tussen Ajax en Boilesen, en het andere een situatie tussen van Dijk en Southampton. Het ene is imo fout, en het andere ook. Maar totaal ongerelateerde zaken kunnen elkaar toch zeker niet wegstrepen?
 
atleticofc
 
1
24 juli 2017 om 11:18
Ik wil ze ook niet tegen elkaar wegstrepen. Ik verbaas me alleen altijd over de reacties van mensen die de ene keer vinden dat een contract een contract is, maar wanneer de speler transfervrij dreigt weg te gaan het een zakkenvuller is, en hij geen respect heeft voor de club.
 
Capis
 
2
24 juli 2017 om 10:57
@sloep: En dat willen ze toch netjes afbetalen... Als iemand zijn contract uitdient en gratis de deur uit loopt is het ook weer niet goed.... Maar het is ook goed dat jij het niet voor het zeggen hebt dan. Want je maakt 1 iemands carriere kapot. Dat zien andere spelers ook en denken wel beter na voor ze daar tekenen. Plus je vernietigd ook nog eens je eigen kapitaal, want 68 miljoen kan je niet zomaar laten lopen.
 
stravven
 
0
24 juli 2017 om 12:00
Of je stelt hem gewoon wekelijks op? Verliest hij geen waarde, blijfft hij zichzelf in de kijker spelen, geen enkel probleem.
 
Marranier
 
0
24 juli 2017 om 11:30
Lekker zaken doen met jou man. Lekker laten leiden door emotie en zo 30-40 miljoen weggooien in een seizoen omdat je het niet kan hebben dat die jongen een stap naar een topclub maakt waarvoor jij rijkelijk wordt beloond.. On: Liverpool zou een mooie stap voor die jongen zijn. Ik vind het wel apart dat Pellegrino en Southampton willen dat hij blijft en vervolgens niet mee laten trainen en niet meenemen op trainingskamp.. ik bedoel je duwt die jongen weg zodat hij uiteindelijk bij je wil blijven? raar beleid.. tenzij dit niet klopt natuurlijk en ze hem gewoon willen verkopen.
 
KEIZER!
 
6
24 juli 2017 om 10:29
Prima. 68 miljoen voor van Dijk. Zal mij echt mijn reet roesten wat die kost, als daarmee onze defensie potdicht zit vind ik het prima. Keita laten varen en Kovacic van Real een jaar huren met optie tot koop. Mocht die namelijk uitstekend bevallen dan kan je hem altijd nog kopen ipv Keita
 
ThijsssL
 
0
24 juli 2017 om 10:35
Inderdaad, Van Dijk kan een wereld van verschil worden voor Liverpool volgend seizoen. Nog een middenvelder erbij, Can behouden en de selectie is rond. Heb heel goede hoop dat alles op z'n plaats gaat vallen!