Locadia maakt zich uren na vertrek bij Hoffenheim op voor nieuwe transfer
Vrijdag, 31 januari 2020 om 20:22

Jürgen Locadia blijft niet bij Brighton & Hove Albion, zo is de verwachting van het Eindhovens Dagblad. De 26-jarige spits vliegt komend weekend naar de Verenigde Staten om zijn overgang naar FC Cincinnati af te ronden. Vrijdag werd de voormalig PSV'er nog teruggestuurd door TSG Hoffenheim, dat de aanvaller huurde van Brighton.

Brighton wenst geen gebruik meer te maken van de diensten van Locadia en wil hem zo snel mogelijk transfereren naar Cincinnati. Wat precies de voorwaarden worden die aan de overgang gekoppeld worden is onduidelijk, al is de verwachting dat de club van manager Ron Jans de spits eerst huurt. Cincinnati beschikt over een ruim salarisbudget en kan Locadia daarom een 'topsalaris' aanbieden, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Locadia speelde dit seizoen al voor zowel Brighton als Hoffenheim en mag daarom deze jaargang binnen Europa niet meer voor een andere club spelen. Het Amerikaanse Cincinnati, uitkomend in de Major League Soccer, is daarom een ideale vervolgstap voor de targetman. Het nieuwe seizoen in de Verenigde Staten gaat op 1 maart van start.

Locadia werd afgelopen zomer naar Hoffenheim gehaald, waar Alfred Schreuder was aangesteld als hoofdtrainer. Na een moeizame start kwam de ex-aanvaller van PSV in totaal tot vier goals in elf Bundesliga-optredens. Nadat de club erin slaagde om Jacob Bruun Larsen over te nemen van Borussia Dortmund, mocht de overbodig geworden Locadia vertrekken. Hoffenheim besloot dan ook om het huurcontract met onmiddellijke ingang te verscheuren.


Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Master D
 
16
31 januari 2020 om 20:38
Dat begint toch ook wel een mislukte carrière te worden. Nooit op zijn favoriete positie bij PSV gespeeld, mislukt bij Brighton en Hoffenheim en dan nu naar de nummer laatst van de Verenigde Staten. Dat hadden we niet verwacht toen hij nog bij PSV speelde.
 
Boadurum
 
7
31 januari 2020 om 21:24
Nou jawel hoor. Hij debuteerde geweldig tegen VVV maar ook toen kon je al zien dat hij buiten zijn geweldige trap niet zoveel kwaliteiten had. Met zijn 187 zou hij een ideale spits kunnen zijn, maar ondanks zijn lengte is hij fysiek niet extreem sterk en kan hij totaal niet koppen. Van zijn techniek hoeft hij het sowieso al niet te hebben.
 
Sirius
 
6
31 januari 2020 om 22:02
Fysiek is hij juist wel sterk, maar buiten zijn trap en zijn fysieke kracht is het allemaal best pover. Ik vind hem ook niet heel doelgericht, hij is wisselvallig en bovendien leest hij het spel slecht waardoor hij zelden op de goede positie staat.
 
BvdP
 
1
31 januari 2020 om 22:31
Jammer, want in de jeugd leek hij juist wel een doelgerichte spits te zijn. Jammer dat hij dat bij Psv nooit heeft kunnen ontwikkelen omdat De Jong altijd de voorkeur kreeg. Zelfs in zijn extreem slechte periode.
 
edzel
 
0
1 februari 2020 om 01:23
Misschien wat vroeg voor zon overstap, maar speel daar een paar goede wedstrijden en je zit gebakken in dat land. Mist de echte doorontwikkeling van (groot) talent naar volwaardig subtopspeler.
 
Arnino
 
1
1 februari 2020 om 01:36
Helaas is het niet de realiteit dat jonge spelers het voorbeeld van locadia nemen hoe het niet moet. Er zijn er al zoveel gegaan voor hem en zullen er ook nog gaan die t niet redden. Dit was een van de aanvallende talenten van PSV schoot in elk jeugdteam alles aan gort. Maar ook hij gaat veel te vroeg weg. Je zult als je in t buitenland wil slagen toch echt 3 jaar topscorer in Nederland moeten zijn naar mijn mening. Kijk naar een ziyech die is nu echt klaar voor een stap, hij was bijna 2 jaar geleden al weggeweest, dan was t waarschijnlijk hetzelfde verhaal geweest.. echt zonde
 
Silvacity
 
0
1 februari 2020 om 02:53
Sommige spelers hebben het niet in zich om de echte top te halen. Of misschien hebben ze er niet alles aan gedaan. Elk talent is anders.
 
pprins
 
1
1 februari 2020 om 04:15
Denk dat hij gewoonweg net te kort komt. Heeft genoeg kansen gehad. Voor de ED zonder meer een leuke spits wellicht middenmoter BL. Had eigenlijk well verwacht dat hij het well zou redden bij Hoffenheim , eigenlijk een ideaal team. Nou ja de MSL is ook leuk hoor
 
glenn
 
1
1 februari 2020 om 08:57
Heeft het ook niet heel slecht gedaan bij Hoffenheim. Paar wedstrijden gezien en dat zal wel de betere periode geweest zijn als ik de tekst lees. Maar als hij eigendom van hoff. was had hij denk ik gewoon blijven spelen daar.