Lof voor 'lieve Promes': 'Ik weet dat Ajax de club van Quincy's hart is'
Vrijdag, 5 juli 2019 om 07:49

Ajax versterkte zich onlangs met Quincy Promes, die overkomt van Sevilla. Bij los Rojiblancos speelde de aanvaller samen met Maxmilian Wöber, die Amsterdam een halfjaar geleden verliet voor een dienstverband in Andalusië. In gesprek met Ajax Showtime laat Wöber zich lovend uit over het karakter van Promes.

Promes krijgt soms het predicaat 'moeilijke jongen', maar daar kan Wöber zich niet in vinden. "Hij komt misschien arrogant over, maar als je hem leert kennen is hij een van de liefste en aardigste mensen die je ooit zult ontmoeten. Toen ik bij Sevilla kwam, hielp hij mij meteen heel veel. We praatten veel met elkaar. Voor en na de trainingen zaten we met elkaar. Hij is echt een hele goede jongen", zegt Wöber, die Promes bestempelt als 'harde werker'.

"Hij was bij Sevilla soms een beetje down, omdat hij niet zoveel speelde als gehoopt en ook niet op de positie die hij wilde. Maar als hij een goede dag had, had niemand een kans tegen hem", vertelt de Oostenrijkse verdediger. Wöber is niet verrast door de transfer van Promes naar Ajax. "Wanneer je bent geboren en opgegroeid in Amsterdam en ziet wat Ajax kan bereiken in het internationale voetbal is het een mooie kans. Misschien is de competitie niet zo goed als de Spaanse, maar de club is ambitieus en Promes wil Champions League spelen met Ajax. Ik weet dat Ajax de club van Quincy's hart is."

"Hopelijk kan Ajax weer kampioen worden en hij veel doelpunten maken. Ik hoop dat hij in zijn voetballeven gelukkiger zal zijn dan hij soms was bij Sevilla. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat hij vertrekt, want ik had een goede connectie met hem. Maar ja, zo gaat het in het voetbal", vervolgt Wöber. Hakim Ziyech werd onlangs gelinkt aan Sevilla en de verdediger hoopt hem in Andalusië te kunnen verwelkomen. "Hij is een geweldige speler, helpt het team zoveel en ook als persoon is hij geweldig. Ik heb heel veel lol gehad met Hakim."

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
2
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
AjaxCunian
 
56
5 juli 2019 om 08:10
Als je verder kijkt dan zijn instagram/tattoo's is dat vrij makkelijk te zien. In zijn interviews is vrij snel te zien dat hij een zachtaardige vent is, komt nog steeds terug in de buurt. Fijne vent.
 
maradungatje
 
9
5 juli 2019 om 08:12
Speelt die wober eigenlijk zijn wedstrijdjes mee?
 
Ampie
 
14
5 juli 2019 om 08:24
Maakte wel wat minuten in t begin, maar zware blessure opgelopen ergens maart of april dacht ik.
 
AVDS_85
 
33
5 juli 2019 om 08:13
Wat is Wober toch een lieve jongen zeg. Mooie woorden over Promes!
 
Arnino
 
6
5 juli 2019 om 08:33
Wat denk je dan dat die zegt in een Ajax blad? Wat een irritant rot ventje is die promes...
 
Cali88mero
 
37
5 juli 2019 om 08:44
Wober lag ook bijzonder goed in de groep. Snap niet dat Ajax hem verkocht en Magallan ervoor terug haalde. Zie meer in Wober. En als Sevilla/Monchi interesse toont zal ik een speler altijd binnenboord houden. Die man heeft maar 1 flop gekocht, Tom de Mul.
 
AFCAoudwest
 
12
5 juli 2019 om 09:21
Ajax had Wober nooit moeten laten gaan. Vooral tegen Bayern Munchen speelde hij erg goed. Negen miljoen voor Magallan is weggegooid geld...
 
AjaxCunian
 
2
5 juli 2019 om 09:23
Hij speelde echter ook veel wedstrijden heel slecht, normaal wordt dat juist niet vergeten.
 
Zytto34
 
10
5 juli 2019 om 10:16
Toen hij heel slecht speelde stond hij dan ook op linksback. In het centrum speelde hij vaak gewoon ijzersterk. De Ligt zou ook niet top presteren op rechtsback en ook Blind speelt vaak onder zijn niveau op linksback. Ajax had Wöber zeker moeten houden. Het was gewoon een heel goed talent.
 
Soccerfan_1
 
1
5 juli 2019 om 11:07
Wöber is ook geen linksback dus niet zo raar dat ie daar niks was
 
AjaxCunian
 
0
5 juli 2019 om 11:33
Beetje geschiedenis schrijven, kan me een wedstrijd tegen Vitesse herinneren Centraal, een en al drama.
 
AjaxCunian
 
0
5 juli 2019 om 11:38
Zo ook tegen PSV en speelde vooral in 17/18 veel meer als CV dan LV. Niveau Viergever voor mij, blij dat hij weg is. Wel beter dan Magallan.
 
MvanHooijdonk
 
4
5 juli 2019 om 08:24
Kan wel eens goed uitpakken voor Ajax. Maar op welke plaats en voor wie komt hij te spelen?
 
AjaxCunian
 
2
5 juli 2019 om 09:03
Denk voor Neres/Ziyech en kan dan links/rechts komen te spelen.
 
Apocalyps
 
3
5 juli 2019 om 09:02
‘Promes krijgt soms het predicaat ‘moeilijke jongen’, maar daar kan Wöber zich niet in vinden. "Hij komt misschien arrogant over...’ Ik vraag me af hoe dit beeld is ontstaan. Zijn trainers en oud teamgenoten hebben zich nooit negatief over hem uitgelaten. Hij heeft een goed arbeidsethos en wist zich, met uitzondering van Sevilla misschien, overal naadloos aan te sluiten en op te trekken aan het niveau. Wat laat hem arrogant en lastig lijken?
 
AjaxCunian
 
11
5 juli 2019 om 09:04
Tattoo's, dure kleding, een filmpje waar hij met geld ging gooien. Hangt een zware stereotype bij dat soort acties, of het slim is laat ik in het midden.
 
Etihad
 
3
5 juli 2019 om 09:19
Tattoo's en dure kleding zijn tegenwoordig meer normaal dan bijzonder in het hedendaagse voetbal of bijvoorbeeld de muziekindustrie. Ze moeten iets doen met het geld, anders komt het niet op. Dat geld gooien ben ik echter niet zo van.
 
Apocalyps
 
18
5 juli 2019 om 09:20
Tattoo’s maken je geen moeilijke jongen. Messi heeft ook tatoeages. Oogt hij of maakt dit hem daarom lastig? Het dragen van dure kleding zou hier ook los van moeten staan. Dit zijn jongens die miljoenen euro’s op jaarbasis verdienen. Als zij bijvoorbeeld een keer een broek van 2000 euro kopen, dan is dat geoorloofd, want zij kunnen dit verantwoorden. Cristiano Ronaldo draagt ook peperdure kleding. Is hij daarom moeilijk? En dat zowel Messi als CR7 abnormaal presteren is geen legitieme reden om hen dan te ontzien.Dan dat filmpje wat hij maakte. Het was een filmpje wat hij maakte voor z’n vrienden. Hij zat te klieren en het filmpje is door iemand uitgelekt. Het is namelijk niet iets wat hij heeft gedeeld met zijn volgers op zijn social media pagina’s.Dus wat maakt Quincy Promes nou écht een moeilijke jongen.Is hij aantoonbaar een lastige, moeilijke of arrogante jongen? Of zijn het onderbuikgevoelens in combinatie met een bepaalde stereotypering?
 
AjaxCunian
 
1
5 juli 2019 om 09:24
Ik denk je laatste zin Apocalyps, ik vind het zelf geen moeilijke jongen maar het zijn inderdaad die stereotypen. Wellicht ook de manier hoe hij juicht.
 
Apocalyps
 
1
5 juli 2019 om 09:29
Etihad,Het geld kan wel degelijk opgaan. Een of meerdere verkeerde investeringen of gewoonweg onverantwoord met je geld omgaan en het zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.Ik zeg niet dat jij zo denkt, maar ik lees hier zo nu en dan reacties van leden die oprecht denken dat het geld van voetballers niet op kan gaan.Er zijn wel een aantal voetballers bij wie ik m’n hart vasthoud, maar Promes is daar niet een van...
 
fct1981
 
1
5 juli 2019 om 10:09
Nooit het filmpje gezien van hem in de auto met biljetten de lucht in gooien. Juist bij Promes hou je je hart vast.
 
Apocalyps
 
1
5 juli 2019 om 10:53
'nooit het filmpje gezien van hem in de auto met biljetten de lucht in gooien.' Heb jij mijn reactie gelezen? 'dan dat filmpje wat hij maakte. Het was een filmpje wat hij maakte voor z’n vrienden. Hij zat te klieren en het filmpje is door iemand uitgelekt. Het is namelijk niet iets wat hij heeft gedeeld met zijn volgers op zijn social media pagina’s.' Enkel en alleen omdat hij een filmpje heeft gemaakt waarin te zien was dat hij overduidelijk zat te klieren (en je kon zelf al bedenken dat dit je een dergelijk filmpje niet op social media gooit), houd jij je hart vast? Wat heeft hij nou allemaal precies uitgevreten waardoor jij je hart denkt te moeten vasthouden?
 
fct1981
 
0
5 juli 2019 om 12:16
Klieren of niet....het geeft aan wat voor vlees je in de Kuip hebt. Jij geeft aan dat jij juist bij hem verwacht dat het wel goed gaat. Ik denk dat hij alle ingrediënten in zich heeft om het tegendeel te bewijzen.
 
Apocalyps
 
0
5 juli 2019 om 13:49
Het is een onderonsje. Hoe hij zich gedroeg in dat filmpje, zo heb jij hem nooit in het echt of op tv meegemaakt. Jij kan mij niet wijsmaken dat jij je exact hetzelfde gedraagt als jij met je vrienden bent en wanneer je op je werk bent (tenzij jij met je vrienden) werkt en zelfs dan zou het niet verantwoord zijn).Dus nogmaals: wat heeft hij allemaal uitgespookt waardoor jij je hart denkt te moeten vasthouden? Wat zijn volgens jou al die ingrediënten die hij bevat?
 
fct1981
 
0
5 juli 2019 om 10:07
Voor de eredivisie leuke speler, maar meer ook niet. Zwaar maar dan ook zwaar overschat. Niet van het nivo Neres, Ziyech of een Tadic.