Lof voor Room: 'Hij is bijna de beste keeper van Nederland'
Zondag, 9 juli 2017 om 20:38

Eloy Room staat voor zijn eerste grote toernooi met de nationale ploeg van Curaçao. De 28-jarige doelman van Vitesse neemt het maandagnacht op de Gold Cup met zijn vaderland op tegen Jamaica en kan in aanloop naar het duel rekenen op de complimenten van bondscoach Remko Bicentini.

Bicentini staat sinds augustus vorig jaar aan het roer bij het Caribische land. "Ik ben nog altijd ongeslagen in officiële wedstrijden en ik durf gerust te stellen dat Eloy een groot aandeel heeft in die reeks", vertelt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports over de keeper. "We onderhouden een fantastische band en ik beschouw hem ook als een verlengstuk in het veld."

Volgens Bicentini zou Room, wiens contract bij Vitesse nog één seizoen doorloopt, niet misstaan bij een topclub. "Ik vind hem bijna de beste keeper van Nederland", vervolgt hij. "Hij is heel stabiel en voor mij absoluut de eerste naam op het wedstrijdformulier. Hij is een echt rustpunt; een echte prof die leeft voor het voetbal. Hij speelt voor Curaçao alsof hij voor het Nederlands elftal speelt."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Greenboy
 
4
9 juli 2017 om 20:41
Goede doelman die zich laat zien. Voor een topclub denk ik dat hij iets te kort komt .
 
Rickstersss
 
10
9 juli 2017 om 20:47
Prima keeper voor Vitesse misschien dat hij een stapje hoger nog wel aankan. Vind hem alleen niet 1 van de beste keepers van de Eredivisie. Dat zijn (imo) Onana, Jones, Vermeer, Zoet & Padt. Hem vind ik net iets minder zoals bv. van Leer, Lamprou of Kortsmit.
 
Obiekulu
 
18
9 juli 2017 om 20:57
Ik heb tegen vrienden van mij juist al eens gezegd dat Room wat mij betreft als één van de drie keepers van het Nederlands elftal opgeroepen had mogen worden als hij niet voor Curaçao had gekozen. In mijn ogen de beste Nederlandse keeper van de eredivisie het afgelopen seizoen.
 
Bert Romseleer
 
5
9 juli 2017 om 21:05
Padt beter dan van Leer? En Lamprou beter dan bijv. Jensen? Okee?
 
strontschep
 
5
9 juli 2017 om 21:21
Bert romselaar iets met iedereen verschillende mening? Ik vind bijvoorbeeld Vermeer beter dan Jones en Onana de beste vd Eredivisie, met achter die drie van Leer en room
 
Jesse Vitesse
 
12
9 juli 2017 om 21:16
Ik vind room na: Onana en Jones de beste keeper van de eredivisie. Vind zoet niet zo goed de laatste tijd. Jensen en van leer vind ik redelijk gelijk aan room.
 
nutraal
 
5
9 juli 2017 om 21:22
Tja hoe vergelijk je een speler met elkaar. Zeker keepers vergelijken is bijna niet te doen. Ik denk dat een heel stel keepers qwa niveau dicht bij elkaar staan en waar de ene beter is in de lucht is de andere weer beter in reflexen en de andere weer beter in een op een. Ik vind Room wel een hele betrouwbare keeper die eigenlijk altijd een constant niveau haalt. Daar waar andere keepers nog wel eens opzichtig de mist in zijn gegaan en punten hebben gekost.
 
@1892
 
4
9 juli 2017 om 21:29
Room heeft bij Vitesse grote stappen gemaakt. Door v/d Gouw zijn de uittrappen en spelhervattingen bij Eloy aanzienlijk verbeterd. Vind hem bij corners en vrije trappen toch wel minder top. Wel klaar voor de volgende stap richting de top. Maar goede keepertrainer is dan wel noodzakelijk om de laatste stap te maken.