L'Équipe: 'Paris Saint-Germain neemt officieel contact op met Mbappé'
Zondag, 11 juni 2017 om 09:25

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Kylian Mbappé ligt. AS Monaco vraagt de absolute hoofdprijs voor de zeer getalenteerde aanvaller van achttien jaar en het valt dan ook niet uit te sluiten dat de Frans international zeker nog een seizoen voor de landskampioen zal spelen. Volgens de zondageditie van L'Équipe is Mbappé in de zomer dé transferprioriteit van Paris Saint-Germain.

De Franse sportkrant schrijft dat sportief directeur Antero Henrique al contact heeft gezocht met het management van Mbappé. PSG heeft concurrentie van Real Madrid, waar landgenoot Zinédine Zidane heeft aangedrongen op de komst van de tiener. De waarschijnlijke verkoop van Álvaro Morata en James Rodriguez vergroot de financiële mogelijkheden van de Champions League-winnaar.

Manchester United was een van de eerste clubs met interesse in Mbappé, maar het manegement van de aanvaller was niet te spreken over de inmenging van Jorge Mendes in de gesprekken met Manchester United. De superzaakwaarnemer behartigt onder meer de belangen van Mourinho. Arsène Wenger ziet de komst van zijn landgenoot naar Arsenal somber in. Jürgen Klopp zou vorige maand contact hebben gezocht met de zaakwaarnemers van Mbappé en ervoor hebben gezorgd dat Liverpool in de race is.

Manchester City maakt naar verluidt een goede kans om Mbappé in te lijven. De Engelse club heeft een fors transferbudget tot zijn beschikking en bovendien deed AS Monaco al zaken met the Citizens inzake Bernardo Silva. L'Équipe stelt dat de clubs al hebben gesproken over een eventuele transfer ter waarde van 120 miljoen euro. Josep Guardiola wil naar verluidt na de oefeninterland tussen Frankrijk en Engeland met Mbappé zelf om de tafel.

Mbappé maakte in december 2015 al zijn debuut in de hoofdmacht van AS Monaco. Hij kwam tot veertien optredens en een doelpunt in zijn eerste seizoen. De aanvaller brak afgelopen seizoen definitief door. Met 26 treffers in 44 officiële duels vestigde Mbappé alle aandacht op zich en had hij een belangrijk aandeel in de verovering van de landstitel en het bereiken van de halve finales van de Champions League. In maart 2016 ondertekende hij een contract tot de zomer van 2019.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
7
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Aubury
 
1
11 juni 2017 om 09:59
Vind dit weer een beetje typische journalistiek. Link elke grootmacht van elk land met hem om dan eind van de zomer te zien dat hij een dik contract tekent bij Monaco.
 
Rodeduivelfan
 
10
11 juni 2017 om 10:26
L'equipe is meestal wel een betrouwbare sportkrant in Frankrijk. Dus denk wel dat er waarheid in zit, maar dit wilt natuurlijk niet zeggen dat Mbappé wilt gaan.
 
mitchell172
 
5
11 juni 2017 om 10:29
Dit zou wel heel raar zijn. Van een ploeg die ver kwam in de CL en de titel won( PSG versloeg) naar een ploeg die over het algemeen veel geld heeft en veel geld uitgeeft, maar het in de CL eigenlijk nooit echt waarmaakt. Als dit gebeurd, wat gaat er dan gebeuren met Aubameyang en Cavani of willen ze dan ineens met een 4-3-3 gaan spelen, haha. Dit bericht vind ik eerder passen in ''de wandelgangen''.
 
Rawinho
 
0
11 juni 2017 om 12:27
Allemaal tactiek om de prijs voor de concurrenten op te drijven. Ondertussen richten zij zich in het geniep op andere spelers.
 
Mr.Madrid
 
3
11 juni 2017 om 10:30
Als niemand hem getekend krijgt moeten ze misschien gaan kijken of ze de persoon kunnen tekenen die verantwoordelijk is voor de scouting daar. Want die is wel heel goed bezig de afgelopen jaren , ik zie hem niet naar PSG gaan omdat Monaco niet de concurrent gaat versterken. Arsenal zie ik niet gebeuren want die gaan echt geen transferrecords breken en werken met een salaris plafond.Man City heeft net Gabriel Jesus gehaald voor de spits en Aquero is er ook nog. .Ze kunnen het betalen en de coach is ook een reden om er heen te gaan. Man United gaat voor Morata en heeft met Rashford al een toptalent in huis. Chelsea gaat waarschijnlijk voor Lukaku , Barca heeft geen plek voor hem met Suarez en Neymar , Madrid heeft alleen plek als ze Benzema banken en als Morata toch wel tekent bij Man U is er plek voor hem . Bayern zal nooit zoveel betalen voor iemand zeggen ze zelf, en Juventus heeft dybala en Higuain dus die zijn niet in de markt.Ik hoop dat Madrid hem kan halen maar ik denk dat hij wel kiest om te blijven bij Monaco.
 
gloryUnited
 
0
11 juni 2017 om 11:17
Als Monaco hem al niet voor 100 miljoen laat gaan dan laten ze hem ook niet voor 130 naar psg gaan. Je concurrentie versterken is domste wat ke kan doen
 
SonDua
 
0
11 juni 2017 om 11:27
Arsenal kom op doe je best !!!!!
 
Ypuh
 
0
11 juni 2017 om 19:47
Gewoon elk jaar de beste speler van je concurrent kopen. Lijkt me een prima strategie om volgend jaar weer kampioen te worden. Overigens kan PSG nog wel een goede spits gebruiken lijkt me. Een Cavani heeft ook niet meer het eeuwig leven.
 
Assyrian-
 
0
11 juni 2017 om 21:08
Begint een soap te worden omtrent Mbappe, verwacht dat ie toch nog een jaartje blijft