Lukaku en consorten verbolgen: 'Onacceptabel, dit voedt het probleem'
Donderdag, 5 december 2019 om 17:23

Romelu Lukaku en zijn zaakwaarnemer Federico Pastorelle zijn verbolgen over de omstreden kop van Corriere dello Sport. De Italiaanse krant zette donderdagochtend boven een artikel over Lukaku en Chris Smalling de woorden 'Black Friday', tot ongeloof van internationale media en miljoenen mensen op social media. Ook Pastorello is geschokt.

"Ik ben een Italiaan en schaam me hier diep voor", zegt Pastorello in gesprek met Sky Sports. "Ik wil het echter niet over individuele gevallen hebben. Racisme is namelijk een groot cultureel probleem. Het lijkt soms alsof we in 1920 leven." Ook Lukaku reageerde verbolgen, aldus Pastorello. "Voor Romelu is dit een zeer gevoelig onderwerp. Toch vind ik dat hij er goed mee omgaat. Hij reageert altijd erg sterk en krachtig."


Michael Yormack van Roc Nation Sports, een andere vertegenwoordiger van de Belgische aanvaller, is eveneens verbijsterd. "Ik ben geschokt, teleurgesteld eigenlijk. Bijna in ongeloof. Wij van Roc Nation Spots hebben drie keer gesproken met de Serie A. Ik weet dat ze eerdere deze week nog met een brief kwamen tegen racisme, maar met alle respect: het had geen enkele waarde. Het is één ding om iets te zeggen, maar je moet zo'n brief ook kracht bij zetten met acties."

"Ik was erg teleurgesteld in de kop. Ik begrijp dat de inhoud van het stuk niet goed vertegenwoordigd wordt door de kop, maar dan kan dit alsnog niet gebeuren. Zo'n ongevoeligheid kan niet. Deze krant mag dit niet laten gebeuren. Het is onacceptabel. Dit voedt het probleem (van racisme, red.). En men denkt dat het om een paar mensen gaat in Italië. Raad eens? Dit probleem is wijdverspreid en is de laatste Jaren alleen maar erger geworden."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
3
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
somagunner
 
21
5 december 2019 om 17:57
Goede reacties. Was enorm verbaasd vanochtend toen ik sommige reacties hier las over dit onderwerp. Dit kan gewoon niet anno nu. En oh ja wist niet eens dat Lukaku getekend was bij Jay-z als voetballer.
 
MrKrillin
 
7
5 december 2019 om 18:11
Voor de hoofdrolspeler Lukaku is dit een gevoelig onderwerp en raakt hem dus. Hopelijk stoppen mensen met onzin reacties zoals dit is geen racisme, er wordt niets verkeerds gezegd
 
Dejan
 
6
5 december 2019 om 18:15
Begrijpelijke reacties. Ik geloof best dat de intentie niet slecht was hier, maar dit is gewoon belachelijk. Ter vergelijking: Stel Vitesse en PSV zouden in de in de Eredivisie tegen elkaar spelen en het AD zou openen met een foto van Doan en Honda en `gele Zondag` verwijzende naar het duel. Dat zou echt compleet idioot zijn. Nu heeft Black Friday natuurlijk de connotatie met alle uitverkoop van de afgelopen week, maar in een moment waar racisme zo ter discussie staat is dit natuurlijk een enorm problematische titel. Sowieso een titel die op zichzelf al enorm problematisch is. Dit is enkel olie op het vuur gooien. Maar in Italiã« hebben ze gewoon geen idee, een totaal gebrek aan educatie en kennis betreffende dit hele gebeuren.
 
binny
 
1
5 december 2019 om 18:40
Begreep ook niks van dat mensen dit in dezelfde adem noemen als bijvoorbeeld Ajax met die pakkies of ndere snowflake dingen. Ook al is het helemaal niet zo bedoeeld, is het gigantisch dom van een van de meest gerespecteerde sport kranten van Europa.
 
Arnavut1
 
2
5 december 2019 om 21:29
Dit was ook gewoon een hele domme titel. Die gene die de titel heeft verzonnen kunnen ze ook maar beter wegsturen. Onbegrijpelijk dat zo’n eind redacteur dit dan ook toe laat.