Lukaku hint: 'Waarom niet? Ze horen bij de twee of drie beste teams van Europa'
Maandag, 15 oktober 2018 om 07:31

Romelu Lukaku was vrijdagavond namens België tweemaal trefzeker tegen Zwitserland en dat waren de eerste goals voor de spits na een doelpuntloze periode van zes wedstrijden. De Rode Duivel heeft dit seizoen moeite om zijn draai te vinden bij Manchester United en onderhoudt naar verluidt net als een aantal ploeggenoten een moeizame relatie met trainer José Mourinho. De aanvaller lijkt een vertrek uit Manchester dan ook niet helemaal uit te sluiten.

"Waarom niet? Ik hoop dat het zal gebeuren", is het antwoord van Lukaku op een vraag van La Gazzetta dello Sport of hij openstaat voor een overstap naar de Serie A. Als de goalgetter, die met zijn bij Lazio spelende broer Jordan Lukaku een ervaringsdeskundige in de familie heeft, naar Italië zou gaan, lijkt hij een voorkeur te hebben voor een avontuur bij Juventus.

"Juve is bezig aan een geweldig project en ze blijven maar doorgaan. Ieder jaar proberen ze weer sterker te worden. Juventus hoort zonder twijfel bij de twee of drie beste teams van Europa. Ze hebben een geweldige coach op de bank zitten en buitengewone spelers in elke linie van het elftal", legt Lukaku zijn beweegredenen uit. Een andere factor die meespeelt in zijn eventuele wens om voor Juventus te spelen, is de mogelijkheid om samen te spelen met Cristiano Ronaldo:

"Hij steekt er bovenuit, maar je moet ook uitkijken voor de anderen. Paulo Dybala is nu al indrukwekkend en hij wordt alleen maar beter, terwijl ik ook van Douglas Costa houd. Hij is een geweldige aankoop en hij heeft in zijn carrière laten zien dat hij altijd het verschil kan maken." Lukaku krijgt volgende week dinsdag de kans om tegen de Italiaanse grootmacht aan te treden, als La Vecchia Signora in het kader van de Champions League een bezoek brengt aan Old Trafford.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Warabe
 
31
15 oktober 2018 om 07:38
United verliest fans, aantrekkingskracht op spelers, speelstijl, geld, goodwill. Allemaal door Mourinho en zijn hoogmoed.
 
Tedson90
 
8
15 oktober 2018 om 08:53
Je kan veel op Mourinho afschuiven, zoals hij zich in de pers opstelt en ik vind het communicatief vaak vijandelijk overkomen en zou dus dr wrijving tussen trainer en spelers ook in kunnen beelden maar om nou te zeggen dat het allemaal zijn schuld is.. dat gaat mij wat ver! Ook United heeft hier een aandeel in, die kunnen ingrijpen op elk moment dat ze willen maar doen voorlopig nog niets en zijn in mijn ogen te passief op dit moment.
 
FR_JC
 
6
15 oktober 2018 om 07:40
Volg het Italiaanse voetbal niet echt maar Lukaku bij Juve zie ik niet zo snel gebeuren. Wie zou je moeten gaan banken?
 
AjaxCunian
 
20
15 oktober 2018 om 07:45
Slecht vertaald artikel, in het interview geeft hij nergens aan naar Juve te willen gaan. Alleen dat hij wel open zou staan om naar de Serie A te gaan, net als zijn broertje.
 
LuisFigo
 
11
15 oktober 2018 om 07:56
Precies. Sluit niets uit, zoals 99% vd spelers niet doen. Blijft gewoon de komende jaren bij Utd.
 
Peter1984
 
4
15 oktober 2018 om 07:59
Strik er om en in een deal met Dybala betrekken
 
juvedeef
 
3
15 oktober 2018 om 08:18
Dromen mag altijd natuurlijk. Lukaku is een goede spits. Maar geen topper. En heeft weinig invloed op het spel.
 
mrkoel
 
3
15 oktober 2018 om 08:08
Sowieso slecht vertaald, vermoed ik. Een slechte relatie "koesteren"....? Dat kan niet de bedoeling zijn ;-)
 
asr80
 
8
15 oktober 2018 om 07:50
De Italiaanse competitie wordt meer en meer aantrekkelijker.. Inter en Milan komen met een 'opmars', financiële slagkracht zegmaar. Buiten het aangename klimaat. Nog niet beschouwd als 'de' competitie maar zeker dat zie ik wel snel veranderen naar de nabije toekomst..
 
Flip_Chelsea
 
6
15 oktober 2018 om 09:30
Lukaku is juist één van de spelers die wel goed met Mourinho kan. Ik heb afgelopen week nog een documentaire gezien van Lukaku waarin hij aangaf heel goed met Mourinho te kunnen. Dit omdat Mourinho net als hem een echte winnaar is en omdat Mourinho hard maar fair communiceert, iets wat Lukaku op prijs stelt en waarmee hij goed om kan gaan. Dat Lukaku te weinig scoort kun je indirect wel Mourinho aanrekenen omdat zijn team te weinig kansen creert vanwege het matige voetbal dat er wordt gespeeld.
 
dylan8071
 
0
16 oktober 2018 om 20:11
Lukaku is niet echt een topper. Hij is redelijk snel en sterk, maar uit zichzelf kan hij helemaal niets creeëren. Als je de aanvoer stopt vanuit Pogba, Martial, Rashford etc. dan heeft hij totaal geen invloed en lijkt het vaak alsof hij niet meedoet.