Luuk de Jong bij debuut voor Sevilla na 32 minuten gewisseld
Zaterdag, 13 juli 2019 om 21:51

Luuk de Jong heeft een ongelukkig officieus debuut als speler van Sevilla achter de rug. De deze transferperiode van PSV overgekomen spits begon zaterdagavond in de basis in het oefenduel met Reading, maar moest zich uiteindelijk al na 32 minuten laten vervangen vanwege fysieke klachten. Op dat moment was er nog niet gescoord in Sevilla.

Onduidelijk is wat De Jong precies mankeert, maar hij liep er ten tijde van zijn wissel niet meer okselfris bij. Volgens Spaanse media werd de international van het Nederlands elftal vooral uit voorzorg gewisseld. Munas Dabbur, een andere zomeraanwinst van Sevilla, loste hem uiteindelijk af. De Jong had de afgelopen week ook maar nauwelijks getraind vanwege heupklachten en had de groepstraining pas vrijdag hervat, zo berichtte El Desmarque eerder al.

Sevilla bereidt zich momenteel voor op het nieuwe seizoen in LaLiga en speelde tegen Reading pas zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Het elftal van nieuwbakken trainer Julen Lopetegui oefent de komende weken nog tegen onder meer Liverpool en TSG Hoffenheim, alvorens het op 18 augustus op bezoek bij Espanyol zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in LaLiga speelt.

Meer nieuws
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
6
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
4
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
5
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (89)

 
BVRCV
 
64
13 juli 2019 om 22:07
Ai.. niet zo’n lekker begin. Ik gun het hem wel van harte overigens. Komt over als een echte voorbeeldprof.
 
AjaxxxLove
 
42
14 juli 2019 om 00:06
Ligt eraan in welke zin van het woord. Hij probeert ook overtredingen aan te naaien en dergelijke. Erg collegiaal is hij dus niet. Het is daarentegen een echte winnaar die op zijn manier echt heel waardevol voor zijn team kan zijn, iets waar ik heel veel respect voor heb. Maar hij heeft af en toe nare maniertjes en iets verongelijkts over zich heen waar je weinig goodwill mee kweekt. Maar goed, ik gun hem alle succes bij Sevilla en hoop dat hij het naar behoren kan doen, heeft keihard gewerkt om er te komen en verdient het gewoon.
 
Hasclan
 
35
14 juli 2019 om 00:54
Wat de maniertjes betreft, zo'n jongen zou je graag in je eigen team willen zien, ik heb ook een hekel aan Tadic zijn maniertjes namelijk.
 
Savano
 
12
14 juli 2019 om 02:52
Veltman ook zo eentje. In ieder team zijn wel 1 a 2 kwallen te bespeuren ... niet dan?
 
JoeyhPSV
 
34
14 juli 2019 om 02:56
Die “maniertjes” zijn gekomen nadat de Jong week in week uit op onjuiste wijze werd afgestopt maar geen overtreding meer mee kreeg. Vooral afgelopen seizoen was t schrijnend om te zien hoe vaak De Jong een penalty ontzegt werd waar ie overduidelijk recht op had. En als iemand jou zou stompen, schoppen en om de haverklap aan je shirt zou hangen, vraag je ook wel eens om een kaart. Luuk is een op en top prof met een enorme drive en winnaarsmentaliteit. En ja hij gaat tot en soms over de grens. Maar dat doen spelers als Lozano, Veltman, Tagliafico, Tadic en Berghuis ook.
 
Dennisvan Leeuwen
 
15
14 juli 2019 om 07:04
Tuurlijk joh, het hele scheidsrechtersgilde in de erdivisie en de VAR zien het allemaal verkeerd... Dat JIJ vindt dat hij op onjuiste wijze werd afgestopt, "week in, week uit", wil niet zeggen dat het dan ook zo is.. De Jong's "sterkste" punt, naast zijn kopkracht, was continue verongelijkt met de handjes in de lucht tegen de scheids mekkeren. Hoop voor hem dat hij dat in Spanje achterwege laat, de scheidsrechters zijn er daar niet zo van gediend..
 
Shikor
 
5
14 juli 2019 om 08:07
de scheidsrechters daar zijn,dat juist gewend met barca
 
Carsi_1
 
11
13 juli 2019 om 22:17
Ik heb niks tegen de jong, is gewoon een voorbeeldprof maar hij zal tekort komen vooor sevilla. Hopelijk geen ernstige blessure overigens
 
Tinus88
 
36
13 juli 2019 om 22:24
Als hij goed wordt gebruikt zijn er weinig betere spitsen in wat hij doet. Koppen doet bijna niemand beter.
 
Carsi_1
 
19
13 juli 2019 om 22:52
Nouja tis zaterdagavond dus jij zal wel een sixpack ophebben neem ik aan.
 
Tinus88
 
42
13 juli 2019 om 23:01
Ik drink geen alcohol. De Jong won vorig jaar de meeste kopduels in de CL. Hij speelde 6 wedstrijden... Luuk de Jong zal niet de beste speler ter wereld worden, ook niet bij de beste 5 spitsen ter wereld horen maar pomp ballen of gebruik hem als PSV dat deed, en er zijn weinige betere. Dat ben ik dus ook van mening zonder onder invloed te zijn.
 
Carsi_1
 
6
14 juli 2019 om 00:06
Volgens mij is de jong geen verdediger maar een aanvallende middenvelder en meer een spits. Vertel mij eens hoeveel goals hij heeft gemaakt in die 6 cl wedstrijden ?
 
Tinus88
 
9
14 juli 2019 om 00:17
Hij speelde bij PSV dat counterde tegen Inter, Barca en Spurs. Laat snelheid nou juist niet een van zijn kwaliteiten zijn. Soortgelijk type spitsen als Lewandowski, Dost en Zlatan hadden bij PSV ook niets klaargemaakt. Laten we hem beoordelen op de dingen die hij wel goed kan. Als je dat doet kan hij voor elke subtopper een meerwaarde zijn.
 
wolterx
 
7
14 juli 2019 om 00:28
Lewandowski en Zlatan soortgelijk types als de Jong? Dost kan ik begrijpen maar die eerste 2 zijn 2 van de meest complete spitsen van laatste 15 jaar, zouden in vrijwel elk systeem kunnen renderen. Technisch allebei sterk, zeker Ibrahimovic had altijd wel een goede passeeractie en kunnen allebei bovengemiddeld goed meevoetballen. Verder wel mee eens dat de Jong als luchtgevaar een van de beste is, die specifieke kwaliteiten heeft hij en mits goed gebruikt enorm lastig af te stoppen zonder tactische omzetting.
 
Tinus88
 
1
14 juli 2019 om 08:04
@Wolter, Ja Zlatan en Lewandowski zijn slecht voorbeelden hier, mea culpa. Ging mij er vooral om dat ook zij kansloos waren geweest bij de taktiek die PSV koos. Die was overigens volledig terecht naar mijn idee, maar maakte het scoren voor de Jong bijna ondoenlijk. Vind het dan niet fair om hem daar op te beoordelen.
 
Scepticus38
 
1
14 juli 2019 om 10:49
@carsi_1 "volgens mij is de jong geen verdediger maar een aanvallende middenvelder en meer een spits. Vertel mij eens hoeveel goals hij heeft gemaakt in die 6 cl wedstrijden ?" Waarom vraag je hem alleen naar de doelpunten die De Jong heeft gemaakt in de CL. Tellen de doelpunten die hij heeft gemaakt in de competitie ineens niet meer mee? Volgens mij is hij daar gewoon (gedeeld) topscorer geworden. In de CL league heeft Luuk de Jong 3 keer gescoord en dat is de helft van de produktie van Psv. 3 keer scoren in 6 wedstrijden is bovendien helemaal geen slecht gemiddelde als je de tegenstanders in je oordeel meeneemt. Bovendien won hij bijna al zijn kopduels in de CL, terwijl PSV de pech had om daar louter gerenommeerde tegenstanders te loten. Ik ben het volledig met @dr.mario eens. Als je op de juiste manier gebruik maakt van de pluspunten van Luuk de Jong, is hij een zeer bruikbare spits. Je moet niet van hem verwachten dat hij drie mannetjes passeert en het is geen Harry Kane, maar zo slecht als hij door menigeen wordt weg gezet is hij bij lange na niet. Ik heb persoonlijk niets met maar ook niets tegen Luuk de Jong, alleen zijn gezeur en dat verongelijkte houdinkje waarin hij zich altijd tekort gedaan voelt, staat me niet zo aan. Al helemaal niet omdat hij, als hij zelf een kadootje vn de scheidsrechter krijgt, niet weet hoe snel hij dat moet uitpakken. Hij kan beter uitdelen dan incasseren. Maar ik vind dat persoonlijk voorkeur geen rol zou moeten spelen bij een oordeel over het vakmanschap van een persoon. Ik vind De Jong een zeer bruikbare spits met specifieke kwaliteiten en verwacht dat hij zich prima staande zal weten te houden bij Sevilla als hij op de juiste manier wordt gebruikt, net als KJH dat ondanks de beperkingen die ook hij heeft, bij Ajax doet. Sevilla is geen Real of Barca, zoals Schalke geen Bayern of BvB is.
 
El Donostiarra
 
4
13 juli 2019 om 23:23
Hoop dat het allemaal meevalt voor Luuk de Jong en hopelijk dat hij weer snel herstelt. Zodat hij de volle voorbereiding kan meemaken, en zich kan laten zien in de Spaanse competitie. Edit: stuk over de titel verwijderd. Groetjes, Mexicanooo.
 
TheRoscoe
 
1
14 juli 2019 om 01:45
Hopelijk geen ernstige blessure voor De Jong. Off: die shirts van Sevilla zijn lelijk zeg. De stap naar Nike heeft voor hun voorlopig juist slecht uitgepakt, optisch gezien dan.
 
genieterr
 
7
14 juli 2019 om 06:38
Luuk de Jong na fysieke klachten al na 33 minuten gewisseld tijdens zijn debuut. Was een betere titel geweest.
 
soccerroos
 
0
14 juli 2019 om 11:16
"luuk de Jong na 30min gewisseld zoals afgesproken vooraf" lijkt mij nog beter. Hij had lichte klachten en was dus afgesproken om hem maar een half uur te laten spelen.
 
flexje
 
1
14 juli 2019 om 07:20
Haha het komt over dat hij gewisseld is om het balletje en onhandige imago waar hij om bekend staat
 
FrankLampard08
 
0
14 juli 2019 om 13:28
Ik gun Luuk de Jong wel successen in Spanje. Ik vind hem een prima kerel (als hij heeft gewonnen). Hij kan echter ontzettend slecht tegen z'n verlies en is dan heel verongelijkt en irritant. Ook in het veld is hij erg vervelend. Begrijp overigens dat je dat niet erg vindt als hij voor jouw club speelt. Ik vond dat eerder bijvoorbeeld ook met Van Bommel : irritante speler bij psv, maar fijne speler in Oranje. En dat terwijl hij dezelfde kunstjes vertoonde bij NL en PSV. Het zou mooi zijn als er weer een Nederlandse spits zich bewijst in een topcompetitie. Hij kan samen met Weghorst ook strijden om de positie als stormram bij Oranje.