Madueke speelt in korte invalbeurt hoofdrol bij drie goals en vernietigt Fransen
Zaterdag, 25 maart 2023 om 21:21

Noni Madueke heeft zaterdag de Man of the Match-award in de wacht gesleept tegen Jong Frankrijk. De aanvaller van Jong Engeland mocht in de oefeninterland 35 minuten meespelen en was daarin betrokken bij liefst drie doelpunten, waarvan eenmaal als afmaker. Curtis Jones (Liverpool) en Jacob Ramsey (Aston Villa) scoorden na een assist van Madueke (Chelsea). Emile Smith Rowe (Arsenal) had toen al een doelpunt op het scorebord gezet: 4-0.

De Engelsen traden in het King Power Stadium van Leicester City aan met enkele bekende namen, zoals Oliver Skipp (Tottenham Hotspur), Harvey Elliott (Liverpool) en Smith Rowe. Rayan Cherki (Olympique Lyon) was de blikvanger in het Franse elftal. De technisch begaafde jongeling kreeg na een een-twee met Matthias Abline (AJ Auxerre) de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Cherki kreeg de bal niet voorbij doelman James Trafford (Bolton Wanderers).


De Fransen waren voor rust sterker, maar werden in de tweede helft volledig geslacht. Een prachtige voorzet van uitblinker Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest) kon in de vijftigste minuut worden binnengetikt door Smith Rowe: 1-0. In de 65ste minuut mocht Madueke zijn opwachting maken op de plek van de doelpuntenmaker. De voormalig PSV'er maakte er met een vrij simpel schot vanbinnen de zestien in minuut 77 2-0 van, nadat Jones de bal met wat fortuin bij hem had gekregen.

Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Madueke werd op de linkerflank vrijgezet en bracht de bal laag voor bij de eerste paal, waar Jones ertegenaan kon lopen: 3-0. Vier minuten voor tijd schreef Madueke nog een assist bij. De buitenspeler omspeelde na een schaar zijn tegenstander en stuurde Ramsey diep. De middenvelder maakte het een-op-een met doelman Lucas Chevalier (Lille OSC) simpel af: 4-0.

Meer nieuws
   
06:30
06:30
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
8
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
35
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
152
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
353
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
impossible
 
5
25 maart 2023 om 21:48
De twee landen met de meest talentvolle spelers van Europa. Alhoewel beginnen de spelers met Marokkaanse en Algerijnse roots in Frankrijk voor Marokko en Algerije te kiezen. Dit heeft vooral te maken met hoe Benzema behandeld is door Frankrijk en dat Marokko heel sterk geworden is.
 
assiee96
 
11
25 maart 2023 om 21:54
Nahh, eerste stuk ben ik het echt totaal niet mee eens. Heeft niks met elkaar te maken. Tweede stuk, mee eens!
 
Tijger-wit
 
6
25 maart 2023 om 22:49
Die jongens met een dubbele nationaliteit kiezen voor hun 2de optie in Afrika omdat ze tekort komen voor het Europese land waar ze voor uit kunnen komen.
 
RamboKolombo
 
6
26 maart 2023 om 10:10
Ik dacht het niet, Ziyech had Oranje 50 x beter gemaakt. Er is ook geen betere back in Spanje dan Hakimi. Amrabat die heeft ook bewust voor Marokko gekozen. In die Europese landen is er een soort van islamofobie want Danjuma werd ook niet meegenomen wat totaal onbegrijpelijk is. Het ging totaal niet om de kwaliteiten van spelers maar ze moesten passen in de groep zei Louis v Gaal.
 
FcGrun050
 
8
25 maart 2023 om 21:50
Iedereen loopt wel te zeiken op Van de Looi, maar Ripoll van Frankrijk, dat is pas een slechte jeugd bondscoach. Die heeft keer op meer een selectie waar je u tegen zegt en heeft met geen een selectie succes geboekt. Werd nog zelfs uitgeschakeld op een b-garnituur jong oranje. Hoe kan je met zo’n selectie zo onderuit gaan tegen jong engeland? Ook wel een sterke selectie hoor, maar het is niet heel veel sterker dan dit Frankrijk.