Magie ontbreekt bij Manchester United: 'Kom op man, zo ben jij niet!'
Dinsdag, 25 oktober 2022 om 23:52

Rio Ferdinand vindt dat Jadon Sancho zich veel meer moet laten gelden bij Manchester United. De voormalig verdediger van the Reds is van mening dat de rechtsbenige vleugelaanvaller zonder enig zelfvertrouwen speelt dit seizoen. Sancho is doorgaans basisspeler onder manager Erik ten Hag, al werd hij zaterdag tegen Chelsea (1-1) na 52 minuten gewisseld.

"Zijn zelfvertrouwen is er gewoon niet", concludeert Ferdinand op het YouTube-kanaal Vibe with FIVE. "Dat speciale dat hij had bij Borussia Dortmund is er niet meer sinds hij op Old Trafford speelt. Ik zie hem nu heel vaak ballen voorzichtig terugspelen. Dan denk ik: kom op man, zo ben je toch niet! Ik heb Sancho echt geweldige dingen zien doen, maar die magie mis ik sinds hij bij Manchester United speelt", zo krijgt de 22-jarige Engelsman mee.

Ferdinand is overigens niet alleen maar negatief over Sancho. De jonge aanvaller is niet te beroerd om verdedigende arbeid te verrichten. "En daar geef ik hem zeker de credits voor. Maar hij is niet gehaald om te verdedigen, maar om tegenstanders te verwoesten. Ik wil dan ook meer van hem zien in aanvallend opzicht. Daar heeft Manchester United hem voor gehaald en dat ontbreekt er nu aan bij hem." Sancho werd medio 2021 voor 75 miljoen euro overgenomen van Dortmund en door dat prijskaartje waren de verwachtingen hooggespannen op Old Trafford.

Sancho speelde sinds zijn komst naar Manchester United 52 wedstrijden (acht doelpunten en vijf assists). In zijn laatste seizoen als speler van Dortmund kwam de 23-voudig international van Engeland tot zestien doelpunten en twintig assists in 38 optredens. De verwachting is dat Sancho geen deel uitmaakt van de definitieve WK-selectie, al moet bondscoach Gareth Southgate daarover binnenkort nog een besluit nemen.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
22
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
madrid8484
 
3
25 oktober 2022 om 23:59
Sancho is rechtsbenig voetbalzone
 
ModricMagic
 
20
26 oktober 2022 om 00:20
Gewoon enorme miskoop tot nu toe. Doet het gewoon heel slecht. Maakt niet uit of hij als linksbuiten of als rechtsbuiten speelt. Durft inderdaad ook niks aan. Kan geen steekbal geven en mannetjes passeren doet hij ook niet.
 
John Terry
 
12
26 oktober 2022 om 01:46
Ik vind het zo raar. Net als met Hazard van ineens bij Real. Alsof ze spontaan binnen een paar maanden vergeten hoe je een man uit speelt. Tikkies breed, tikkies terug.. Geen schim wat we ervan gewend zijn. Sancho bij Dortmund was om je vingers bij af te likken, ook in de CL. Heel zonde dit.
 
Westend
 
3
26 oktober 2022 om 14:04
Andere omgeving, andere medespelers, minder krediet, ander verwachtingspatroon, andere clubcultuur. Sommige spelers (mensen) zijn fantastisch binnen 1 'gewende' club maar kunnen het elders simpelweg niet opbrengen. De voorbeelden zijn legio. Terwijl andere spelers overal wel uit kunnen blinken. Kaka, Ballack, Shevchenko... Wereldtop bij hun club en bij vertrek volgens mij vergeten.
 
Peter1984
 
1
26 oktober 2022 om 07:46
Makkelijk scoren dit! Elke speler bij United die niet direct het niveau haalt wat Fernandez haalde wordt kapot gemaakt door de media en fans. Trouwens zelfs als je gewoon fantastisch bent zoals Lisandro wordt je kapot gemaakt (door carragher) Hij komt uit een competitie waar je gewoon een tel meer de tijd krijgt. Logisch dat je dat niet hebt. Hij mag wel Idd met swung spelen maar dat heeft tijd nodig. ETH zet hem er niet voor niets elke wedstrijd in!
 
TILBURG013
 
2
26 oktober 2022 om 09:57
Je doet net alsof hij er net speelt. 1.5 jaar verder en het is niet beter geworden. Jongen kost gewoon bijna 100m he? Precies wat er mis is bij jullie de afgelopen jaren. Zwakke mentaliteit..
 
TakeMeHome
 
1
26 oktober 2022 om 08:16
Hij kwam om te beginnen veels te dik aan in Manchester. Dat hij een tijdje aangehouden. Maar dat is zijn minste probleem. Beste man speelt idd zonder zelfvertrouwen. Geen ballen & durf om zijn directe tegenstander het bos (proberen) in te sturen. Sancho heeft altijd wel goede dribbels & snelheid bij Dortmund gehad, maar zulke momenten heb ik nog geen 1x mogen mee maken in het shirt van United.Of hij heeft er geen zin, of de manier hoe er gespeeld wordt past totaal niet bij hem of heeft angst om fouten te maken bij het proberen om zijn tegenstander te passeren. Maar ik zal zelf nooit weten wat echt de reden is. Maybe iets privé aan de hand/gebeurd wat al lang rondt speelt? Wie weet..
 
MancunianB
 
0
26 oktober 2022 om 08:42
Heel raar dat jullie dit niet begrijpen. Dit toont aan dat de echte wereld geen Fifa of FM is. Er komt veel meer bij kijken. Een andere leefomgeving, een andere competitie zoals Peter1984 terecht aangeeft. Net iets minder tijd, net iets meer druk en net iets minder zelfvertrouwen doet je in een vicieuze cirkel belanden. Hij gaat daar echt wel uitkomen en zijn waarde bewijzen. Hij werkt hard en dat is de basis, de rest komt echt wel.
 
Jackieboy10
 
1
26 oktober 2022 om 10:10
Natuurlijk tellen zulke zaken mee Mancunianb, maar het is echt niet alsof dat altijd maar alles moet verklaren. Zoals Takemehome al terecht zegt: hij kwam al te dik binnen. Dat heeft vrij weinig met andere omgeving te maken, want dat is gewoon discipline die je bij Dortmund ook al had moeten opbrengen. Als hij dat seizoen bij Dortmund was gebleven, was hij daar dus ook te dik binnen gekomen. En een andere leefomgeving etc. telt zeker mee. Jij vergeet daarbij alleen dat Sancho uit de jeugd van City komt en al jaren in Manchester heeft geleefd. Voor hem is de verandering van leefomgeving dus een stuk minder drastisch dan spelers die bijvoorbeeld uit Dortmund komen en nog nooit in het buitenland hebben gewoond en al helemaal niet in Manchester. Sterker nog, logischerwijs zou de stap van City naar Dortmund veel groter voor hem moeten zijn geweest qua verandering van leefomgeving. De andere competitie telt zeker mee. Maar Tilburg013 zegt het ook al: Sancho zit er ondertussen ook al 1,5 jaar. Het is niet alsof hij net binnen is. Je zou daarin dus ook al wel progressie moeten zien. En dat harde werken van hem vind ik persoonlijk juist echt ontbreken. Je ziet het in ieder geval nauwelijks op het veld. In de trainingen misschien wel, maar in de wedstrijden ontbreekt het veelal.
 
MancunianB
 
0
26 oktober 2022 om 13:12
Jackie het is mooi dat je de nuance opzoekt. Het is ook geen onzin wat je zegt. Alleen denk ik juist dat de terugkeer van Dortmund naar Manchester moeilijker voor hem is. Je komt binnen als de grote man voor die transfersom, nadat hij het heeft waargemaakt in de bundesliga. Met andere woorden, zijn stap naar Dortmund werd al veroordeeld in Manchester. Als je het dan maakt in duitsland en als hele grote meneer terugkeert in je stad en tekent bij de rivaal, dan is dat gewoon moeilijk. Juist moeilijker dan een nieuwe omgeving. Tel daarbij op dat United gewoon een kutjaar had waarbij iedereen praktisch drama was en stilstond. Dat jaar is eigenlijk weggegooid en daar is zijn zelfvertrouwen door de grond gegaan. Je hebt gewoon even nodig om daarvan te herstellen en dat in combinatie met zijn werkethiek maakt dat ik hem nog wel de tijd geef. P.S. Dat te dik terugkomen heb ik even gemist.
 
Homelander
 
7
26 oktober 2022 om 00:31
Bijzonder, volgens mij staat Sancho algemeen bekend om z'n gebrek aan verdedigend arbeid is echt een vrij luie speler. Het is overigens niet dat hij niet durft maar alles begint bij hem uit stilstand daar kom je gewoon niet mee weg in de PL tenzij je vrijwel in de 16 van de tegenstander staat. Is gewoon een miskoop waarop United verlies zal moeten nemen en niet weer een dik contract aanbieden zodat hij waarde blijft houden.
 
N.Chelsea
 
2
26 oktober 2022 om 04:45
Ja hij doet het nu slecht, maar schrijf hem nog niet af. Soms kan een andere spits voor hem of een andere middenvelder achter hem net het verschil maken. Daarnaast is dit ook duidelijk een stukje zelfvertrouwen. Hij durft zijn mijn niet meer op te zoeken en moet hier gewoon keihard op gaan trainen. Ook nog jong he, vergeet dat niet.
 
Partyboooi
 
1
26 oktober 2022 om 08:44
Miskoop tot nu toe, brengt veel te weinig voor wat hij heeft gekost. Antony veel nu al meer gebracht. Ben heel benieuwd of ManU de markt op gaat in de winter. Een veelscorende spits zou zeer welkom zijn
 
 
0
26 oktober 2022 om 10:43
Dat zal wel de laatste speler van Dortmund zijn die United ooit koopt voor veel geld toch? Die mislukken daar standaard.
 
Hott Stuff
 
0
26 oktober 2022 om 13:03
Toch zou ik als ik Manchester United was nog wel 1 speler van Dortmund halen namelijk Bellingham, verder nog een spits en nieuwe rechtsback en je hebt een redelijk goede basis elf. Misschien nog Gakpo als vervanger van Sancho maar die zie ik zelf niet als de ideale linksbuiten voor Man U