Man United ziet loodzwaar programma met angst tegemoet na duur verlies
Dinsdag, 2 april 2019 om 22:38

Manchester United heeft dinsdagavond een bijzonder kostbare nederlaag geleden in de Premier League. Het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer kwam op bezoek bij Wolverhampton Wanderers nog wel op voorsprong, maar moest nog in de eerste helft de gelijkmaker incasseren. Kort na rust werd Ashley Young met tweemaal geel van het veld gestuurd, waarna United door een eigen doelpunt van Chris Smalling tegen een verliespartij aanliep: 2-1. United blijft voorlopig vijfde staan op de ranglijst, maar kan woensdagavond worden gepasseerd door Chelsea en de nummer vier Tottenham Hotspur, dat op dit moment net als United 61 punten heeft, zien weglopen.

United werd niet zo lang geleden nog door Wolverhampton uit het FA Cup-toernooi gekegeld (2-1 nederlaag) en de ploeg van Solskjaer leek aanvankelijk geleerd te hebben van die uitschakeling. The Red Devils begonnen prima aan de ontmoeting op Molineux en kwamen na een klein kwartier voetballen verdiend op voorsprong. Scott McTominay werd op ruim twintig meter van het doel bereikt door Fred, waarna de middenvelder Rui Patrício verschalkte met een laag en hard schot: 0-1.

Wolverhampton kwam daarna echter beter in de wedstrijd en wist de stand vrij snel weer gelijk te trekken. Raúl Jiménez had een fraaie pass in huis op Diogo Jota, waarna de Portugese aanvaller oog in oog met David de Gea doeltreffend uithaalde. De succesformatie van Nuno Espírito hield de gelijke stand vervolgens vast tot aan de rust, al had het daarvoor wel enigszins de hulp van de arbitrage nodig. Ryan Bennett leek zich in de slotminuut van de eerste helft namelijk te vergrijpen aan Romelu Lukaku, maar scheidsrechter Mike Dean zag geen heil in een strafschop.

Dean vertolkte in het eerste kwartier na de onderbreking opnieuw een hoofdrol. De arbiter toonde Young binnen vijf minuten twee gele kaarten, waardoor United nog voor het verstrijken van het uur met tien man kwam te staan. McTominay was vlak voor het wegsturen van Young overigens dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond geweest, maar zijn kopbal werd op fraaie wijze gekeerd door Rui Patrício. United wisselde verdedigend met het inbrengen van Phil Jones voor Fred en hield vervolgens lang stand.

Dertien minuten voor tijd ging het echter toch nog mis voor de manschappen van Solskjaer. Jiménez troefde Jones in de lucht af, waarna Smalling met een uiterste krachtsinspanning Leander Dendoncker van de bal af probeerde te zetten. Smalling zat echter mis en liep de bal uiteindelijk ongelukkig in eigen doel. Wolverhampton plooide daarna terug op eigen helft en gaf de overwinning uiteindelijk niet meer uit handen. The Wolves blijven met 47 punten uit 32 wedstrijden zevende staan in de Premier League. Voor United resteren competitieduels met West Ham United (thuis), Everton (uit), Manchester City (thuis), Chelsea (thuis), Huddersfield Town (uit) en Cardiff City (thuis). Tussendoor speelt men nog tweemaal tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
7
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
Bridgewater
 
33
2 april 2019 om 22:41
Het leek verdorie wel of ik naar een voetbal versie van Wie Is De Mol zat te kijken. Telkens als United een goede periode had dan was er wel een individu die het verpestte. Fred, maar vooral Smalling en Young waren werkelijk dramatisch.Evenals die John van Vliet, totaal iets anders maar dus ook dramatisch. Wat een gebrekkige kennis(spelers door elkaar halen, namen verkeerd uitspreken), tussenstand van Barcelona herhaaldelijk noemen(lekker relevant) en vooral het gebrek aan passie.
 
 
20
2 april 2019 om 22:48
john van vliet wordt ook niet serieus genomen door sporters tijdens interviews, net zomin als emile schelvis. denk serieus dat ze neefjes zijn van de grote ziggosport baas
 
maurootje
 
18
2 april 2019 om 23:53
Akkoord, Schelvis mag ook de laan uit, hoe hij de serie A altijd afkraakt, tijdens notabene een serie A wedstrijd, is tenenkrommend om aan de horen. Vooral om dat het gebasseerd is op onwetendheid.
 
FutureBoss
 
42
2 april 2019 om 22:55
Gisteren ook al bij Arsenal. De beste man liep even te verkondigen dat Ramsey aan Juve gelinked wordt terwijl hij weken geleden al een contract getekend heeft daar.
 
Bridgewater
 
34
2 april 2019 om 22:58
Serieus? Totaal ongeschikt die man. Luister echt veel liever naar Wytse van der Goot. Kennis van zaken gecombineerd met passie voor de sport.
 
ArsenalFan14
 
20
2 april 2019 om 22:59
En als klap op de vuurpijl: “ ja arsenal mist wel belangrijke spelers, zoals bijvoorbeeld xhaka, torreira en natuurlijk ook Elneny”
 
AmazingNinja
 
23
2 april 2019 om 23:03
Haha ja, dit was echt een dieptepunt gisteren, zeggen dat Ramsey aan Juve gelinkt wordt. Serieus, het is je beroep om dit soort dingen te weten, kan toch niet?
 
Shirynak
 
7
2 april 2019 om 22:41
Echt.. wtf.. wat doen lingard, young, fred, smalling bij United. Die horen niet eens bij een middenmotor. United heeft moeite met teams die de bus parkeren. Geen creatieve oplossing. De hele rechterflank moet ververst worden, een goede cb en een creatieve aanvallende middenvelder.
 
waqarjelani
 
18
2 april 2019 om 22:44
Van mij mogen ze Dalot als fullback gebruiken die doet het prima, en zeker beter dan Young. Mogen ze hopen dat de Sancho echt komt...
 
waqarjelani
 
8
2 april 2019 om 22:57
Mag ik weten waarop je dit basseerd? Op het spel wat Mourinho voor ogen of naar wat een topclub als United moet streven? Hij kan zeker goed renderen maar kan voetballend weining klaar spelen.
 
waqarjelani
 
8
2 april 2019 om 22:42
Jeezus zeg, wat een spel van United. Die Ashley Young irriteer ik me al langere tijd aan maar vandaag toch echt een diepte punt samen met Smalling gehaald legt er bijna zelf twee in, in het verkeerde doel. En dat zij dan alle twee de captain mogen zijn van Manchester United is een regel rechte schande. Geef die maar vanaf nu aand De Gea. Daarnaast kan Fred het niveau echt niet aan probeert zeker mee te doen maar het niveau is te hoog. Pogba is gewoon weer ontzichbaar helaas ondanks hij de vrijheid krijgt van OGS. Het is gewoon werkelijk een puinhoop bij United. Enige ligt punt in dit united zijn Dalot die echt de potentie heeft om uit te groeien tot de top, Shaw en de Gea. Het waren mooie weken maar het spel van OGS is bij de tegenstanders al bekend, en nu zie je dat de kwalitiet er gewoon niet is bij United.
 
Ajacxied
 
50
2 april 2019 om 22:42
Wolves zou zo de CL pakken als ze mee mochten doen, niet normaal hoe zij presteren tegen de topclubs. City, Chelsea, Liverpool, Spurs, United, het maakt ze allemaal niet uit, pakken gewoon de punten
 
LosBlancos1999
 
17
2 april 2019 om 22:50
Idd echt een heerlijk team met al die portugezen. Zie ze graag in Europa volgend seizoen. Zoals je al zegt hoe sterker de tegenstander hoe makkelijker ze het hebben ??
 
Ajacxied
 
25
2 april 2019 om 22:56
Groepsfase EL wordt pittig voor ze, maar zodra ze de Napoli’s en Benfica’s tegen gaan komen wordt het gesneden koek ?? wel leuk dat ze waarschijnlijk inderdaad Europees voetbal gaan halen (als City of zij zelf de FA Cup winnen en die kans lijkt me vrij groot), hopelijk kunnen ze het team bij elkaar houden
 
Bon Jovi
 
3
3 april 2019 om 01:23
Denk dat ze Neves wel kwijt zullen spelen.
 
Miln
 
5
2 april 2019 om 22:56
Liverpool niet hoor, werd gewoon 0-2. Maar ze presteren wel uitzonderlijk goed tegen ploegen bovenin. Sowieso een aardig ploegje. Had er al hoge verwachtingen van voorafgaand aan het seizoen vanwege de Portugese enclave daar, maar ze presteren er ook echt naar.
 
Ajacxied
 
48
2 april 2019 om 23:07
Tegen wie vloog Liverpool er uit in de FA Cup?
 
Miln
 
13
2 april 2019 om 23:15
Weet ik ook wel, maar jij had het over punten pakken. In de beker pak je geen punten Ten tweede weet jij ook wel dat Liverpool toen met een B-team speelde, met heel veel jeugdige spelers ( o.a. Hoever ). Ze lieten de FA-cup ( helaas ) voor wat het was.
 
ShaneLiv
 
6
2 april 2019 om 22:43
Wat een stel klunsen staan er bij United achterin zeg.
 
Peter1984
 
18
2 april 2019 om 22:46
Young die aanvoerders band afpakken en daarna weg geven aan Arsenal
 
ShaneLiv
 
8
2 april 2019 om 22:47
Waarom aan Arsenal ?
 
ArsenalFan14
 
12
2 april 2019 om 22:49
Nee joh, hoeft echt niet hoor. Hou hem maar bij je en vernieuw zijn contract maar.
 
Ajacxied
 
67
2 april 2019 om 22:50
Denk dat Arsenal z’n eigen aanvoerdersband wel kan betalen hoor
 
M_Arsenalfan
 
5
2 april 2019 om 22:51
Hoezo aan arsenal?
 
waqarjelani
 
2
2 april 2019 om 22:47
Ik vind dat nog te vroeg om te zeggen... zijn spel benadering ziet er goed uit. Alleen mist hij duidelijk de spelers om het uit te voeren.
 
DaryaSaid
 
12
2 april 2019 om 22:43
Ach ach United lopen weer te sukkellen, Wat een slechte elftal zeg. 800 miljoen uitgeven en dan niet eens 1 fatsoenlijke verdediger op het veld! Ik begin toch steeds te geloven dat Mourinho zijn gelijk gaat halen al die Divas en Insta voetballers denken allemaal dat ze wat zijn! Miljoen verdienen en dan zo presteren!!
 
Bridgewater
 
10
2 april 2019 om 22:53
Zou toch iets beter kijken, want met Lindelof, Shaw en Dalot zijn er wel degelijk fatsoenlijke verdedigers. Dat dit niet genoeg is, ja dat was vandaag goed zichtbaar.
 
C.Smalling
 
4
2 april 2019 om 22:58
800 miljoen? Alleeen Fred en dalot gehaald deze zomer of tel jij 10 jaar ofzo. United heeft een clear out nodig deze zomer Jones, young, smalling/baily, mata, Herrera(als hij weg wil), Pereira, mctomonay en sanchez allemaal niet goed genoeg of niet nodig
 
C.Smalling
 
1
2 april 2019 om 22:59
Fred ook
 
DaryaSaid
 
11
2 april 2019 om 23:07
De afgelopen 5 a 6 jaar zeker bijna 800 miljoen uitgegeven! Alleen Sanchez zijn transfer plus Salaris is al 100 miljoen! Kortom wat ik wou zeggen, United is een prachtige club maar o o wat een slechte beleid hebben ze daar! Ze hebben zat geld haal dan paar leuke scouters er bij die wel de juiste spelers kunnen aantrekken! Haal de Gea er uit de rest zou allemaal banken 10 jaar terug! Ze verdienen dit shirt en salaris niet
 
 
2
2 april 2019 om 22:44
ja wat nu solksjaer
 
-The Maestro-
 
17
2 april 2019 om 23:13
Doorgaan met CL voetbal. Doorgaan met strijden voor de 4e plek en strijden voor nieuwe spelers
 
Peter1984
 
5
2 april 2019 om 22:45
Ongelofelijke avond. Vanaf een weergaloze 20 min waarin we drie keer hadden moeten scoren. Daarna valt alles in het water. Heerlijke manier om je nieuwe trainer te bedanken als spelers. En als iemand hier nog eens zegt dat Young Smalling of Lindelof goed genoeg zijn voor United word ik gek
 
M_Arsenalfan
 
4
2 april 2019 om 22:49
Ze zijn niet goed genieg. Verdediging moet sterker worden, meer solide. Ook een echte spits erbij, afmaker.
 
waqarjelani
 
8
2 april 2019 om 22:50
Blijf optimistisch. Lindelof maakt niet zulke domme fouten als Smalling, Young en Jones (al speelde hij niet lang genoeg om er vandaag 1 te maken).
 
M_Arsenalfan
 
0
2 april 2019 om 22:53
Jones maakt ook niks waar.
 
waqarjelani
 
0
2 april 2019 om 22:56
Zoals ik al zei, wonderbaarlijk stond hij niet lang genoeg op het veld om er 1 te maken.
 
 
2
2 april 2019 om 22:51
lindelof en young zijn goed genoeg voor united
 
waqarjelani
 
4
2 april 2019 om 22:54
En waar kijk jij voetbal? Young goed genoeg? Hij wilt het spel niet eens maken, gebruikt continue lange ballen die nooit aankomen. En dan heb ik het niet eens over de vrije trappen die hij neemt kan je net zo goed de bal direct inleveren.
 
waqarjelani
 
3
2 april 2019 om 23:03
Klopt hij heeft goeie tijden gekend, maar helaas zijn die echt voorbij. Hij heeft wel is een wedstrijdje waar die wat laat zien maar dat is niet goed genoeg. Ik zou zelf op die positie Dalot willen zien als Fullback.
 
Bridgewater
 
3
2 april 2019 om 23:06
Lindelof is zeker goed genoeg voor United. Wordt je al gek? Bleef nog redelijk op de been vanavond. Knap, als je collega's rechts van je zo gigantisch aan het klungelen zijn.
 
Peter1984
 
1
2 april 2019 om 23:41
Ach ik ergerde me overal aan. Alleen als ik zijn potentie zie dan zie ik geen Skriniar, de Ligt of Umtiti etc. Als backup prima maar United heeft gewoon 2 centrale verdedigers halen.
 
Inkognitow
 
13
2 april 2019 om 22:48
Wederom verloren van Wolves. Die Nuno Espirito Santo moet hoe dan ook een groot kandidaat zijn voor de Manager of the Year award, wat een fenomenale prestatie levert hij samen met zijn staf dit seizoen. Wolves is een ware reuzendoder, en ik kijk enigzins op tegen onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen Wolverhampton, wat mogelijk de beslissende wedstrijd voor de titelrace kan zijn, haha. Manchester United is de laatste weken aan het kwakkelen. Uitgeschakeld in de Beker door ditzelfde team, verloren van Arsenal in de competitie. Het voetbal is bovendien gewoon heel erg matig. Louis van Gaal en anderen hadden gelijk toen ze zeiden dat Man Utd helemaal niet zoveel beter voetbalt dan onder Mourinho, maar dat het grote verschil gewoon de gepakte punten en het goede gevoel zijn. Solskjaer misschientoch ietwat te snel aangesteld? Hoe dan ook zeer kostbaar verlies in de strijd om de 4e plek.
 
Fane08
 
1
2 april 2019 om 22:49
Dit zijn de situaties waar je tactisch kunt zien wat Solksjaer in huis heeft. Persoonlijk, vind ik mCtominay en Fred niet goed genoeg en dat zag je vandaag ook. Fout van Fred bij eerste goal en foute pass mCtominay bij de rode kaart van Young. Hebben zoveel geld uitgegeven de laatste jaren maar met dit drukke programma zijn de vervangers gewoon niet goed genoeg.
 
Bridgewater
 
8
2 april 2019 om 22:52
Tactisch was er vandaag niet zo heel veel mis. Maar het zwaar beneden peil spelen van enkele United spelers kost je vandaag gewoon de kop. Heeft helemaal niets met de tactiek te maken.
 
Brada-Mufc
 
2
2 april 2019 om 22:49
Al jaren lang hekel aan Ashley Young...ongekend hoelang hij het volhoud in de selectie en is nu nog captain ook.pogba mag ook een strik om als die zo blijft spelen die zogenaamde super ster word al wedstrijden lang er uit gespeeld.lingard liep er ook bij als een ongeïnspireerd klein kind,en verdedigers die hun best deden om in eigen goal te schieten,wat een schande voor de club.een tegen goal en ze kunnen ineens niks meer en dan speel je tegen *****wolves...laat staan barcelona.seizoen is voorbij
 
-The Maestro-
 
3
2 april 2019 om 22:53
Wat een heerlijke ploeg is Wolves. Qua spel echt een voorbeeld voor Atletico. Georganiseerd verdedigen, maar scherp zijn in de counter. Dat laatste wil nog wel eens ontbreken bij Atletico. Die verdediging van United kan echt niet. Het is te hopen dat ze minmaal 200 miljoen gaan uitrekken voor Koulibaly en een nieuwe rechtsback. Crystal Palace schijnt wel een heel goede rechtsback te hebben. Kan niet zo op zijn naam komen. Ook zou een speler als Ndombele erg belangrijk zijn voor het middenveld zodat het in evenwicht blijft.
 
ArsenalFan14
 
4
2 april 2019 om 23:02
Aaron- wann bissaka, maar hij mag natuurlijk ook naar arsenal komen.
 
-The Maestro-
 
3
2 april 2019 om 23:19
Ah bedankt, die bedoelde ik inderaad. Die naam mag je wel vegeten toch??? Arsenal heeft al Bellerin. Ik zie liever een goede linksback komen. Sessegnon lijkt me wel een goede. Kan ook bij nood als linksbuiten. Met Bellerin en Sessegnon heb je twee uitstekende hangende backs. Koop een Koulibaly om de achterhoede samen met Sokratis en Holding overeind te houden en Neves om samen met Toreirra en Özil een heelrijk middenveld te bouwen. Zet daar twee killers als Lacazete en Aubameyang voor en je hebt een weergaloos team.
 
ArsenalFan14
 
2
2 april 2019 om 23:22
Hahhaa ja hoor je mag hem wel vergeten, volg jij arsenal vaak want we hebben maar een transferbudget voor maar 100 miljoen. Onze lieve eigenaar Kroenke ziet arsenal als iets wat hem niet interesseerd. Als je nou met spelers komen met potentie die max 100 miljoen kosten dan zie ik het wel zitten. Maar koulibaly? Nee, jammer genoeg...
 
-The Maestro-
 
5
2 april 2019 om 23:29
Kan het bestuur van Arsenal deze man niet op een of andere manier weg krijgen?! Arsenal heeft geld zat, alleen geven ze heel weinig uit. Zelfs een Fullham geeft meer uit. Die bovenstaande namen zullen samen zo rond de 200 kosten (Koulibaly 100 - Sessegnon 30 - Neves 70) en dat zou te doen moeten zijn voor een club als Arsenal.
 
ArsenalFanehv
 
2
2 april 2019 om 23:37
Ik zelf zou toch ook nog CHO erbij willen zien. Talentvolle speler die onder de huidige manager niet aan spelen toe komt. 40 miljoen en je hebt hem denk ik wel. Ook een nieuwe keeper aangezien ik Emi Martinez niet goed genoeg vind als 2e keeper. Misschien Butland polsen voor een overstap naar de Premier League?
 
JoeyhPSV
 
0
3 april 2019 om 00:31
Ze hebben met OGS een trainer aangesteld die United terug naar de top kan brengen, nu hopen dat ze ook gaan investeren in de spelersgroep komende zomer. Sanchez en Fred sowieso weg. Een ervaren verdediger halen die leiding kan geven, en een killer voor op t middenveld. In mijn ogen kunnen Lukaku, Rashford, Martial, Pogba, Shaw en Dalot nog voldoende stappen maken en OGS zou moeten zorgen dat dat de volgende super generatie wordt.