Manchester City verbreekt clubrecord en houdt zicht op vier titels
Zaterdag, 20 maart 2021 om 20:24

Manchester City heeft zich zaterdagavond met moeite geplaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi. Het team van manager Josep Guardiola overtuigde allerminst op bezoek bij Everton, maar trok in de slotfase wel aan het langste eind: 0-2. Ílkay Gündogan en Kevin de Bruyne voltrokken het vonnis voor de koploper van de Premier League. Eerder op de dag plaatste Southampton zich al voor de halve finale. Voor City betekende het de zeventiende uitwedstrijd op rij zonder nederlaag, een nieuw clubrecord.

Guardiola trad niet met de sterkste elf aan en begon met onder andere De Bruyne, Ederson Moraes en Riyah Mahrez op de reservebank. Aan de kant van Everton was er een basisplaats voor João Virgínia. De derde doelman verving Jordan Pickford, die vorige week tegen Burnley geblesseerd uitviel. In een weinig aantrekkelijke eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Richarlison kreeg de bal na twintig minuten spelen ietwat gelukkig voor de voeten en probeerde het fraai met een omhaal, maar zag zijn inzet rakelings over gaan.

Aan de andere kant dacht Raheem Sterling voor het eerste gevaar namens City te zorgen. Zijn vrije trap ging echter meters over. De beste mogelijkheid in het eerste bedrijf kwam van Yerry Mina. De verdediger verlengde een hoekschop van Lucas Digne met het hoofd, waarna zijn inzet bij de tweede paal van de lijn werd gehaald door Oleksandr Zinchenko. Na de pauze veranderde het spelbeeld amper en mocht Everton Virgínia danken dat het niet al vroeg op achterstand kwam. De doelman moest helemaal gestrekt na een geplaatst schot van Sterling en tikte het leer naast.

Als iemand recht had op de overwinning was het City, dat enkele minuten na de kans van Sterling opnieuw gevaarlijk opdook voor het doel van Everton. Dit keer was het Phil Foden die het probeerde met een schot van afstand. De buitenspeler zag zijn schot rakelings langs de linkerpaal gaan. Het slotoffensief van City werd uiteindelijk tien minuten voor tijd beloond, toen Gündogan van dichtbij raak kopte. De middenvelder stond op de juiste plek nadat de bal na een inzet van Aymeric Laporte en de lat terug het veld in kaatste: 0-1. Toen Everton vervolgens op jacht ging naar de gelijkmaker, sloeg de ingevallen De Bruyne in de omschakeling toe. De Belg werd diep gestuurd door Rodri en rondde beheerst af met links: 0-2.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
2
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
72
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
MCFC1982
 
4
20 maart 2021 om 20:30
Weeral een ronde verder top, nu hop naar de volgende match. Bepaalde spelers weer rust dat is ook weer goed. Sterling weer onzichtbaar, beter ff banken want die heeft teveel credits van pep.
 
GenGhibli
 
5
20 maart 2021 om 20:34
Totale controle van City met maar weinig kansen. Goed georganiseerd Everton. Echte kansen kwamen pas na de wissel van De Bruyne. Op die 10 minuten hadden er wel 4 in het net kunnen liggen. Benieuwd waar dit City gaat stranden. Iedereen is fit. Wissels brengen altijd kwaliteit bij. Mooie situatie om in te zitten lijkt me.
 
Aguerooo
 
14
20 maart 2021 om 20:37
Makkelijke overwinning en nog steeds kans op 4 prijzen dit seizoen. Echter blijf ik zeggen dat we afscheid moeten gaan nemen van Sterling. Hij word gewisseld en ineens spelen we 5 klasse beter met Foden op links en KdB op 10. Sterling word alle ballen die hij krijgt kwijt en dit is heel het seizoen al zo, alsnog domineren we elke wedstrijd wat genoeg zegt over de andere 10 spelers, verschrikkelijk hoog niveau tikken we aan dit seizoen.
 
Jackieboy10
 
4
20 maart 2021 om 20:39
Sterling is van meerwaarde als hij dicht bij de goal ballen krijgt waar hij met zijn snelheid wat kan forceren en hij dan ook in topvorm is. Is hij dat niet, dan heb je niks aan hem. In topvorm mist hij al 4 kansen per wedstrijd, maar in mindere vorm mist hij ze allemaal... Een erg frustrerende voetballer om naar te kijken vind ik.
 
MCFC1982
 
2
20 maart 2021 om 20:44
Sterling is dit seizoen een schim van zichzelf. Jammer van sane dat hij weg is, maar sterling zir ik liever vertrekken of op de bank. Want torres die zie ik dan toch liever kansen krijgen. En foden doet het super dit seizoen.
 
Aguerooo
 
3
20 maart 2021 om 21:13
@MCFC1982 heb je die Sane zien ballen vandaag? Mijn hemel wat een voetballer, zat bij ons wekelijks op de bank omdat Pep Sterling beter vond. Zo ontzettend zonde he. Ondanks zijn blessure tikt hij gewoon weer dat topniveau aan wat hij ook bij City had.
 
MCFC1982
 
1
20 maart 2021 om 23:39
Nee niet gezien, maar vond het jammer dat hij vertrokken is. Had liever sane gehouden.
 
Zermatt_Person
 
1
21 maart 2021 om 11:43
Sane wilde terug naar Duitsland, omdat hij z'n kind wilde laten opgroeien in Duitsland. City had helaas geen keus en moest Sane dus verkopen. Sterling is bovendien homegrown, wat dus aantrekkelijk is om te behouden.
 
MCFC1982
 
0
21 maart 2021 om 12:30
Sterling brengt de ploeg niks meer bij, hij vertraagd alleen het spel en heeft al meermaals een 200% kans overgeschoten. Zelfs simpele intikkers mist hij dezer dagen. Beter torres de kans geven, en sterling ff laten herbronnen. Want hij speelt als een natte vod.
 
Almogaver
 
2
21 maart 2021 om 02:32
Een minder seizoen en hem meteen willen verkopen. Lachwekkend. Laat Sterling een mens zijn. Een jaar geleden zou hij nog het niveau van Cristiano aantikken en nu wil je van 'm af. Bizar.
 
Etihad
 
0
21 maart 2021 om 07:20
Slaat inderdaad ook nergens op. Sterling zorgt tenminste voor dreiging, hij zoekt altijd zijn mannetje op. Sterling heeft ook de capaciteiten om 1 op 1 wat te forceren. Daarnaast is het voor Sterling ook lastiger voetballen dan Mahrez, daar Mahrez het met Cancelo of Walker moet doen en Sterling met Zinchenko.
 
MCFC1982
 
0
21 maart 2021 om 07:35
Sterling vertraagd het spel al maanden, hij kan wat je zegt maar doet het niet meer. Hij was vorig seizoen boven zich uitgestegen. Maar dit seizoen is het bagger.
 
Aguerooo
 
0
21 maart 2021 om 16:38
Helemaal niet mee eens. City is een topclub, dan kun je geen genoegen nemen met een speler wie alle ballen kwijtraakt en elke aanval voor je kapot maakt. Vorig seizoen een topseizoen gehad, zeker, maar dat is dan ook wel eenmalig geweest. Sane is gewoon 5 klasse beter dan Sterling in elk opzicht. En Sterling dan vergelijken met Ronaldo en mij lachwekkend noemen, vind dat eerder lachwekkend.
 
arsen(e)al
 
2
20 maart 2021 om 20:38
Waarom geen live meepraten? Achteraf niet een hele boeiende wedstrijd, maar op papier toch de moeite waard
 
Sanderr
 
14
20 maart 2021 om 21:03
Staat wellicht niet op de homepage (dat is niet altijd het geval) maar live meepraten is er altijd. Gewoon naar `wedstrijden` gaan, Everton - City aanklikken en dan naar het kopje `reacties`. Wel is het vaak minder druk als de link niet op homepage staat, bij deze betreffende wedstrijd ook maar 2 reacties geplaatst zie ik.
 
arsen(e)al
 
0
21 maart 2021 om 01:46
Ik weet dat dat kan. Maar dan staat fa cup (in de app) zo laag dat al helemaal niemand het meer ziet
 
Zermatt_Person
 
6
20 maart 2021 om 21:03
Quatruple incoming! Guardiola zou de eerste trainer ooit zijn die dit flikt!
 
Silvacity
 
5
20 maart 2021 om 21:15
Trainers vergelijken is altijd lastig. Kijken we alleen naar de piek of ook naar de dalen? Kijken we naar de langdurigheid waarmee de coach heeft gepresteerd? De omstandigheden waarin de coach het heeft gepresteerd? (zeer subjectieve factor) Hoe belangrijk is de factor bij verschillende clubs het hebben laten zien? Heel erg lastig dus. Een coach doet het ook niet alleen. Het inkoopbeleid moet ook goed zijn en dat bepaald de trainer niet alleen. Wat ik zelf waardeer aan Guardiola is de consistentheid waarmee zijn teams spelen. Naast dat ze een bepaalde vorm van georganiseerd aanvallend voetbal spelen gaan ze er altijd voor en halen ze gemiddeld gezien enorm veel punten. Ook vergeleken met andere top coaches die voor topselecties hebben gestaan. Vergelijken blijft lastig.
 
Ikbengoed83
 
0
21 maart 2021 om 10:01
@silvacity: Ik denk dat je wel weet dat Zermatt in een Guardiola-pyama slaapt . On: het is ze wel gegund en als ze hem dit seizoen niet pakken dan weet ik t ook niet meer
 
Busby
 
8
20 maart 2021 om 23:00
Je kan dat ook alleen in Engeland en Frankrijk halen omdat ze twee bekertoernooien hebben. Zou wel indrukwekkend zijn maar toch nuance.
 
Sanderr
 
0
21 maart 2021 om 08:35
Portugal ook
 
KingsOfCity
 
0
21 maart 2021 om 00:39
Juig niet te snel, we zijn er nog lang niet en zelf schat ik de kans op nul. CL gaat ontzettend lastig worden, FA cup ook en EFL ook. Het is een hele lange weg.
 
Jackieboy10
 
2
21 maart 2021 om 00:48
Ik denk dat qua kansen verhouding alleen de CL lastig is op papier hoor. Southampton is erg wisselvallig en heeft erg diepe dalen, daar moet City gewoon van winnen. En de EFL cup tegen Spurs maakt City ook veel kans, aangezien Spurs notoire chokers zijn. In mijn optiek dus grote kans op de triple en kleine kans op de quadruple (waarbij het al zou helpen als Guardiola gewoon "normaal" blijft doen in de CL dit jaar..)
 
MCFC1982
 
1
21 maart 2021 om 07:37
Voila zermatt heeft city gejinxed, goeienbal jongen. Niet het vel van de beer verkopen voor het geschoten is he.