Manchester United bezorgt Krul hoofdpijn; Leicester City treurt in eigen huis
Zaterdag, 11 januari 2020 om 17:53

Manchester United weet eindelijk weer hoe winnen voelt. Na drie wedstrijden in alle competities zonder zege was het team van Ole Gunnar Solskjaer zaterdagmiddag een maatje te groot voor Norwich City en is men op een vijfde plaats in de Premier League terug te vinden. Chelsea had tegelijkertijd geen moeite met Burnley en profiteert eveneens van de verrassende nederlaag van Leicester City tegen Southampton. De achterstand van de Londenaren op de nummer twee bedraagt hoe dan ook nog zes punten.

Manchester United - Norwich City 4-0
Het duurde even voordat de wedstrijd op Old Trafford op gang kwam, maar vervolgens kregen de toeschouwers ook waar voor hun geld. Na 27 minuten verscheen de 1-0 op het scorebord: na subliem voorbereidend werk van Juan Mata werkte Marcus Rashford de bal van dichtbij achter Tim Krul. Fred, Andreas Pereira en Rashford kregen kansen om de voordelige marge te verdubbelen, maar slaagden er niet in om Krul te passseren. David de Gea hield Manchester United vlak voor de pauze op de been door een goede inzet van Todd Cantwell te keren en daarmee de voorsprong te behouden.

Het team van Solslkjaer gooide het duel na rust op slot. Zeven minuten na de onderbreking werd Brandon Williams onderuitgehaald door Krul: Rashford maakte geen fout vanaf elf meter. Twee minuten later kwam Martial bij een snel genomen corner van Mata hoger in de lucht dan twee verdedigers van Norwich en moest Krul opnieuw het antwoord schuldig blijven: 3-0. Een kwartier voor tijd bepaalde invaller Mason Greenwood vanaf de rand van het strafschopgebied de eindstand: 4-0.

Chelsea - Burnley 3-0
De eerste helft op Stamford Bridge was er voor Sean Dyche en zijn spelers een om snel te vergeten. Een kopbal van Jeff Hendrick leek de 0-1 te betekenen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Een duidelijke charge van Matthew Lowton op Willian betekende niet veel later een strafschop voor Chelsea: Jorginho maakte geen fout vanaf elf meter. Drie minuten voor de 2-0 werd een inzet van Ben Mee door Ross Barkley uit de doelmond gehaald. Aan de tweede treffer, van Tammy Abraham, ging ook nog eens een fout van Nick Pope aan vooraf.

Burnley kon ook niet slechter aan het tweede bedrijf beginnen, daar het team van Dyche vier minuten na de pauze op een 3-0 achterstand werd gezet. Na een voorzet van César Azpilicueta richting de verste paal werkte Callum Hudson-Odoi het derde doelpunt van the Blues binnen. Het team van Lampard liet de teugels in het restant van de tweede helft allerminst vieren, maar alle kansen in en rondom het doelgebied van the Clarets werden verprutst en zodoende mocht Burnley zich nog gelukkig prijzen met een 3-0 nederlaag. Het is desalniettemin de vierde competitienederlaag op rij.

Leicester City - Southampton 1-2
Leicester City had weinig tijd nodig om op voorsprong te komen tegen Southampton, dat in de afgelopen weken wat afstand heeft weten te nemen van de degradatiezone. Met nog geen kwartier op de klok zorgde Dennis Praet op aangeven van Jamie Vardy al voor de openingstreffer, al kon de thuisploeg hier niet lang van genieten. Vijf minuten later was het namelijk alweer gelijk via een van richting veranderd schot van Stuart Armstrong. Via Vardy leek Leicester vervolgens weer de leiding te pakken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft stond de VAR met het terugdraaien van een strafschop na een vermeende overtreding van Çaglar Söyüncü en het afkeuren van een goal van Kelechi Iheanacho wegens buitenspel nog twee keer in het middelpunt van de belangstelling en die laatste beslissing kwam de thuisploeg duur te staan. Danny Ings schoot in de 82e minuut namelijk de 1-2 achter Kasper Schmeichel, waarna een rake kopbal van Jonny Evans in de slotminuut nogmaals werd afgekeurd wegens buitenspel. Leicester, dat eerder dit seizoen nog met 0-9 won van the Saints, kan later dit weekend de tweede plek verliezen aan Manchester City.

Everton - Brighton & Hove Albion 1-0
Carlo Ancelotti won zijn eerste twee competitiewedstrijden als manager van Everton van Burnley en Newcastle United, voordat anderhalve week geleden een nipte nederlaag tegen Manchester City volgde. Zaterdagmiddag lachte het gelukt de Italiaan echter weer toe tegen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Alireza Jahanbakhsh, die allebei in de basis begonnen. Richarlison zette met een schot dat er via de binnenkant van de paal in ging voor de rust de eerste treffer op het scorebord en daar bleek het ook bij. Dominic Calvert-Lewin wist tien minuten voor tijd ook nog te scoren, maar zijn treffer ging niet door vanwege een handsbal in de opbouw naar het doelpunt.

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1-1
Miguel Almirón maakte onlangs, na een moeizame beginperiode in Engeland, zijn eerste Premier League-doelpunt en zaterdagmiddag was het weer raak voor de Paraguayaan. Al na zeven minuten spelen kreeg hij de bal na een snelle aanval op een presenteerblaadje van Dwight Gayle, waarna Almirón de bal in de bovenhoek prikte. Wolverhampton liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en een schuiver van Leander Dendoncker leverde zeven minuten later al de gelijkmaker op. De thuisploeg kreeg in het restant van de wedstrijd vervolgens kansen op meer, maar Martin Dubravka toonde zich een te groot obstakel met knappe reddingen op inzetten van Raúl Jiménez en Pedro Neto.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
46
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
SamuelSanders
 
18
11 januari 2020 om 17:57
United speelde best goed met veel linkspoten op het middenveld. Mata speelde ook verdienstelijk. Als ik moest kiezen tussen Mata en Lingard dan is de keuze snel gemaakt. Rashford speelde ook goed. Martial niet scherp en leek alsof hij er geen zin in had in de 1e helft, maar het is een spits en een doelpunt kan hem toch nog een voldoende geven. Fred is DE verrassing van het seizoen voor United zoveel rust en energie heeft die gozer. Werd als flop bestempeld vorige jaar maar heeft zich aardig herpakt. Zonder Pogba speelt United zoveel beter kom maar op met alle kritiek. Even over die Williams ik zie totaal geen potentie in die jongen. Durft geen voorzet te geven, geeft vaak balletjes breed en die open kans zegt ook veel en is ook niet bepaalt snel voor een back. Nee United heeft absoluut een Linksback nodig. AWB beste aankoop van het seizoen meer hoef ik niet te zeggen over hem!!.
 
AjaxCunian
 
20
11 januari 2020 om 18:32
Speelt juist ijzersterk, verdiende een strafschop en een bikkel in verdediging. Loopt continu.
 
Zermatt_Person
 
1
11 januari 2020 om 18:02
Telles, Partey, Sancho, Eriksen en Cavani en Man Utd heeft z'n zwakke plekken aangepakt. Ik zie ze met deze versterkingen gewoon meedoen om het kampioensschap volgend seizoen. Pogba kan dan verkocht worden om financieel ruimte te maken. Greenwood verhuren aan Championsship om aan te sterken en op lange termijn het stokje van Cavani over te nemen als 1ste spits. Rashford, Sancho, Martial en James moeten dan concurreren voor een plekje op de vleugels!
 
AmazingNinja
 
52
11 januari 2020 om 18:08
Greenwood verhuren aan een Championship club? Haha grap van de eeuw. Die jongen kan goed mee in de Premier League en als ik Greenwood was en mijn manager kwam mij vertellen dat ik naar de Championship gestuurd zou worden, dan ging ik mijn heil ergens anders zoeken, bijvoorbeeld in Duitsland. En daarbij komt dat United in heeft gezet op het meer laten doorstromen van talenten en dit is een favorietje van Ogs. Die gaat dus echt niet verhuurd worden.
 
SamuelSanders
 
12
11 januari 2020 om 18:16
Ik ben ook van mening dat greenwood veel hoger kan dan de Championsship. En Cavani kopen terwijl je Martial, Rashford en Greenwood hebt is kapitaal vernietiging. Ik zelf zie Tagliafico,ziyech en Sancho komen dat is denk ik wel genoeg impuls en dan kan je dat volgend jaar weer aanvullen met benodigde aankopen zoals een partey..
 
Angelo77
 
8
11 januari 2020 om 18:22
Greenwood moet niet worden verhuurd. Gaat genoeg minuten maken, zelfs als een Cavani en Sancho zouden komen. Martial ook niet uit de spits halen, hij speelt daar top.
 
bruh
 
0
11 januari 2020 om 19:43
@Zermatt....Ik neem aan dat je dan met partey, mctominay of fred en eriksen op t middenveld wilt gaan spelen?? Dan vraag ik mij toch wel sterk af wie de opbouw gaat verzorgen, want zowel partey, mctominay als fred zijn daar geen ster in. Dan krijg je dus een enorm gat tussen de verdediging en je aanvallende spelers waardoor eriksen telkens de bal mag op gaan halen. Daarnaast denk ik ook dat je met zo een middenveld compleet wordt overklast door de topploegen. En greenwood.... die zou ik gwn lekker behouden voor de kleinere wedstrijden en bekerwedstrijden. Cavani zie ik overigens ook niet zitten, zowel als eerste spits als pinchhitter ( in deze functie zal je er sws maar 3x in een seizoen succes mee hebben want zo vaak werkt die pinchhitter truc niet). Doe mij maar lekker belotti met greenwood als talent daarachter en dan martial, rashford sancho en james op de flanken. En voor t middenveld lekker gaan voor marc roca en sander berge - de frenkie van noorwegen - als blok en pogba op de 10, met daarachter mctominay, camavinga ej gomes. Dan heb je een middenveld met enorm veel voetbal dat alles kan: voetballen, verdedigen, fysiek, loopvermogen. En als kers op de taart dan nog upamecano om met maguire een duo te vormen. Voor de linksback hoeft voor mij niemand te komen. Ik zie het zelf nog steeds zitten in shaw en daarnaast heb je met williams en o'connor prima talenten.
 
levski1
 
10
11 januari 2020 om 19:01
Vreemd wat je over Williams zegt, want naar mijn mening toont hij net zeer veel potentie. Het is een ruwe diamant die nog veel werkpunten heeft, maar een goede houding op het veld heeft. Hij loopt constant de hele flank af, vraagt de bal en bovenal, hij toont durf! Dat er wat mindere passes tussenzaten en dat hij die grote kans miste, doet daar imo niets aan af, integendeel.
 
YoeriCFC
 
3
11 januari 2020 om 17:57
3-0 winnen thuis is niet echt meer normaal voor Chelsea dit seizoen, en dat was te zien ook. Tot die 1-0 was het tandloos en vooral weer heel broos achterin. We komen goed weg met die 0-1 die afgekeurd werd en met een penalty die Jorginho goed binnenschiet. De pluspunten zijn voor mij de goals van Abraham (15e van het seizoen) en de goal van CHO die wel aardig speelde, maar nog steeds niet in de buurt komt van zijn vorm van vorig seizoen. Ik hoop hem snel weer op dat niveau te zien en nu Pulisic wat weekjes langs de kant zit moet hij zijn kans grijpen, wat mij betreft is hij goed begonnen!
 
Willian-Borges
 
2
11 januari 2020 om 18:03
Ik vond CHO in de tweede helft best sterk voor de dag komen combineerde erop los met James en had een aantal mooie pasjes. Ik heb er veel vetrouwen in! Ik vond Mount wel tegenvallen zeg Barkley zag er veel beter uit.
 
YoeriCFC
 
7
11 januari 2020 om 18:07
Mount valt al wat weken tegen vind ik. Barkley is nog steeds iemand die ik liever niet in de basis zie en als Kovacic en Kante terug zijn mogen van mij Barkley en Mount even naar de bank verwezen worden. In Mount’s geval is een weekje of wat rust pakken misschien niet eens zo’n heel slecht idee! Ik ga lekker zitten voor Spurs-Liverpool, verwacht dat Liverpool finaal over Spurs heen gaat rollen en dan heeft Chelsea best wel weer een goed weekend!
 
Zermatt_Person
 
14
11 januari 2020 om 17:58
Cool dat Southampton nu aan het klimmen is. Hasenhuttl bewijst maar eens dat hij de meest onderschatte coach op aarde is. Met dit materiaal in de middenmoot/subtop eindigen is wereldprestatie. Hasenhuttl zou een ideale opvolger voor Klopp kunnen worden bij Liverpool, omdat hij dezelfde visie als Klopp heeft. Leicester was vandaag minder. Ik zie ze nog wel buiten de top 4 vallen.
 
Wim_D
 
24
11 januari 2020 om 18:10
Southampton speelt op dit moment gewoon heel goed voetbal. Ze zijn echt bezig met een opmars. Vooral knap dat ze zijn blijven geloven in de coach.
 
AmazingNinja
 
3
11 januari 2020 om 18:11
Het gemis van Ndidi is gewoon te groot voor Leicester. Chouduri is een leuk talent, maar brengt nog lang de power die Ndidi brengt. Die knapt normaal zo veel vuil werk op voor bijv. Maddison. Dat kan Chouduri gewoomn nog niet.
 
ElPhenomeno
 
17
11 januari 2020 om 18:12
Vind het ook een goeie trainer. Werd in zijn eerste seizoen met Leipzig herbstmeister en eindigde voortreffelijk als 2de. Jammer dat hij nu eigenlijk bij een hele middelmatige club zit.
 
-The Maestro-
 
5
11 januari 2020 om 19:42
Ik als Man United was zou ik eens bij hem gaan aankloppen. Dit is een man die qua speelwijze erg veel van Klopp wegheeft, en echt een team kan opbouwen. Maakte van Werner, Upamecano, Keita etc. echt topspelers.
 
El Fenomeno
 
6
11 januari 2020 om 18:20
Het is ook mooi dat ze hem niet hadden ontslagen na die 0-9 thuis tegen Leicester en dat nu bijna wekelijks drie punten pakt.
 
CFCSFC
 
3
11 januari 2020 om 19:26
Southampton heeft ook echt goede zaken gedaan door die Ings te halen.
 
LeTissier
 
24
11 januari 2020 om 18:01
Zo zie je maar weer... Paar maanden geleden verlies je met 0-9 van Leicester. Je laat de trainer zitten ondanks de nederlaag en plaats 19... Vervolgens neem je heerlijk revanche door met 1-2 te winnen en sta je plots dichter bij Europees voetbal dan plaats 18...
 
Wim_D
 
12
11 januari 2020 om 18:11
En je speelt ook nog eens leuk voetbal. Heb echt genoten van Southampton de laatste wedstrijden.
 
-The Maestro-
 
2
11 januari 2020 om 19:44
Ze zouden ook gek zijn als ze die Hasenhuttl hadden ontslagen. Is naar mijn mening eigenlijk veel te goed voor die club. Dat ze een een totale off-day hadden toen waarin alles tegenzat, doet daar niks van af.
 
John Terry
 
3
11 januari 2020 om 23:27
Resultaten tegen Chelsea, Spurs en Leicester in een paar weken tijd. Petje af hoor.
 
Oelie Wapper
 
7
11 januari 2020 om 18:10
Leuke pot bij Leicester - Southampton, vreemd dat Ziggo blijkbaar liever een oefenwedstrijd laat zien, dan de nummer twee van de PL. Gelukkig heb ik het abo en kon ik deze wedstrijd zien, want het was zeker de moeite waard. Edit: Zie dat ze ook de wedstrijd Spurs-Liverpool pas na de oefenwedstrijd oppakken.
 
Wim_D
 
1
11 januari 2020 om 18:11
Ze mogen maar een wedstrijd uit Engeland tegelijk uitzenden.
 
Oelie Wapper
 
8
11 januari 2020 om 18:13
Ja, dat weet ik, dat deden ze ook, alleen niet op het eerste kanaal.
 
AmazingNinja
 
2
11 januari 2020 om 18:16
Leicester _ Southampton was wel weer reclame voor de PL hoor. Ook met een schuin oog naar United zitten kijken. Het was weliswaar tegen een zwakke tegenstander (die ook nog eens hun beste speler miste) maar het zag er allemaal verzorgd uit bij United qua voetbal. Ook maar 1 kans wegegeven. Trouwens die Greenwood: qua motoriek is dat toch precies Van Persie?
 
AjaxCunian
 
5
11 januari 2020 om 18:33
Absurd inderdaad, lijkt erg echt op. Nog beter als je het mij vraagt.
 
Angelo77
 
2
11 januari 2020 om 18:41
Daarmee wordt hij inderdaad vergeleken. Nog nooit een speler gezien die qua spel en flair zoveel van Robin heeft.
 
Bati-United
 
3
11 januari 2020 om 18:35
Mooie overwinning van United tegen de nummer laatst .... altijd lastig en zéker voor United. Jammer dat we niet inlopen op Chelsea.
 
azchelsea
 
3
11 januari 2020 om 18:47
De nederlaag thuis tegen Southampton op boxing day wordt nu ook wel minder pijnlijk. Die winnen gewoon ook nog tegen Spurs en uit bij Leicester (terwijl ze daar eerder 0-9 afgingen). Echt diep respect hoe ze dat doen met dit materiaal.