Marca ziet beter alternatief voor 'weinig imponerende' Frenkie de Jong
Maandag, 25 april 2022 om 08:11

De Spaanse kranten staan stil bij het in hun ogen weinig imponerende optreden van Frenkie de Jong tegen Rayo Vallecano (0-1 verlies) van zondagavond. Marca zag dat 24-jarige middenvelder van Barcelona er niet in slaagde om zijn stempel op de wedstrijd te drukken, terwijl AS zijn vele balverlies uitlicht.

Barcelona leed zondagavond tegen Rayo Vallecano de derde nederlaag op rij in eigen huis. In de seizoenen 1997/98 en 1998/99, toen trainer Louis van Gaal aan het roer stond, ging Barça voor het laatst in drie achtereenvolgende duels onderuit. SPORT vraagt zich na de verliespartijen tegen Eintracht Frankfurt (2-3), Cádiz (0-1) en Rayo af wat er met Barça is gebeurd na overtuigende overwinning op Real Madrid een maand geleden. Real Madrid heeft aankomend weekend tegen Espanyol voldoende aan een gelijkspel om zich tot landskampioen te kronen.

De Spaanse kranten zagen dat Frenkie de Jong niet kon imponeren tegen Rayo Vallecano. De middenvelder verliet het veld gefrustreerd nadat Xavi hem in de zestigste minuut wisselde. Hij gooide met zijn scheenbeschermer toen hij het veld verliet, keek zijn trainer nauwelijks aan en liep direct door naar de kleedkamer. "Frenkie de Jong, doorgaans een correcte speler als hij wordt gewisseld, explodeerde toen hij zijn nummer 21 op het wisselbord zag staan. Hij voelde zich geslachtofferd door Xavi", schrijft AS.

Marca was een stuk harder voor de middenvelder. "Elke gelijkenis tussen deze Frenkie de Jong en die van vorig seizoen berust op toeval", stelt de krant. "Hij is een onopvallende speler geworden, met weinig impact op het spel. Xavi zegt dat hij een wereldtopper kan worden op zijn positie, maar op dit moment, voor wat hij doet, is het misschien een beter plan om Nico de voorkeur te geven."

AS zag vooral een wedstrijd om snel te vergeten voor De Jong. "Hij deed niet veel goed, leed onbegrijpelijk balverlies en droeg absoluut niets bij aan het aanvallende spel van Barcelona.". Hij begint tekenen te vertonen dat hij geen leider in het elftal is." Memphis Depay, die in de zeventigste minuut als invaller binnen de lijnen kwam, wordt door de krant wel geprezen om zijn gedrevenheid.

Frenkie de Jong, die naar verluidt in de belangstelling staat van Manchester United, werd na afloop van het verloren LaLiga-duel verdedigd door sportief directeur Jordi Cruijff. "Frenkie is een zeer gewaardeerde speler binnen de club. We zijn niet van plan om hem te verkopen. We moeten de nederlagen niet altijd wijten aan één of twee spelers."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (193)

 
Rob81
 
158
25 april 2022 om 08:16
Zijn 3e seizoen en nog altijd structureel wisselvallig. Ik denk dat je moet concluderen dat dit simpelweg geen topspeler is. Vooral op zijn positie mag je consistentie verwachten.
 
RobBorsje
 
33
25 april 2022 om 08:23
Dat is een vrij makkelijke conclusie. Het hele team draait totaal niet. Misschien dat een nieuw project als United hem weer aan de praat krijgt, want in de kern blijft het een topper
 
baradona
 
223
25 april 2022 om 08:48
Bij Frenkie en Donny ligt het altijd aan het team, of aan de tactiek, of aan het systeem, of aan de tegenstander, of aan het veld, of aan de weersomstandigheden. Beide zijn meevoetballers zonder echte wapens, haken aan wanneer het loopt en haken net zo makkelijk af als het niet loopt.
 
Ducktaildo
 
103
25 april 2022 om 08:52
Ja gelukkig kwam Frenkie de Jong in een Nederlands elftal terecht dat perfect draaide en had hij totaal geen invloed op de stijgende lijn die daarna werd ingezet?
 
Japie_Krekel
 
105
25 april 2022 om 08:56
Of aan de stand van de zon of het feit dat Frenkie 15 graden teveel naar rechts speelt. Bij Vd Beek neemt het nog belachelijkere vormen aan idd. Laatst vond iemand zelfs dat United hem onmenselijk had behandeld
 
ValenciaNL
 
13
25 april 2022 om 08:57
baradona, volgends mij hoor je zulke jongens juist nooit zulke dingen zeggen. Het enige wat je kan concluderen is dat zulke jongens niet in hun eentje een team kunnen dragen, dit is dan ook alleen weggelegd voor de echte top zoals Messi en Ronaldo in hun beste tijd.
 
Japie_Krekel
 
75
25 april 2022 om 08:58
@Ducktaildo Daar hadden de vele goals en assists van de veel bekritiseerde Memphis en Wijnaldum ook een enorm aandeel in in die stijgende lijn van Oranje. Die zijn dan blijkbaar ook wereldtop, net zoals Frenkie als dat de maatstaf is om iemand te bestempelen als wereldtop
 
Japie_Krekel
 
55
25 april 2022 om 09:04
@RobBorsje Het hele team draait niet? Pedri speelt imo toch echt een geweldig seizoen. Die is nu even een paar wedstrijden geblesseerd, maar die neemt op jonge leeftijd Barca met regelmaat bij de hand. Dat is wat wereldtoppers doen
 
FCVoetbal23
 
25
25 april 2022 om 09:10
Met alle respect @japie_krekel maar het ligt puur aan zijn positie. We verwachten assists en goals van een speler die dat nooit heeft gedaan. Hoezo verwachten we dit niet van een Busquets? Of een Kante? Zijn ook allemaal controlerende spelers. Zet Busquets anders op zijn positie met de verwachting dat hij goals maakt en assists geeft. Mensen zijn tegenwoordig echt ontzettend kortzichtig, vinden het heerlijk om negatief te zijn. Daarnaast vind ik het tekenend dat zowel de kranten als op dit soort sites bepaalde spelers altijd opgehemeld blijven worden. Zonder een Busquets loopt de opbouw zogenaamd niet maar die man brengt verdedigend helemaal niks en kan het niet belopen en daarnaast loopt de opbouw nou niet zo geweldig met hem toch? Ik vindt hem echt dramatisch. Busquets is de Tadic van Barca. Maakt niet uit hoe slecht ze spelen, nostalgie voort de boventoon. Want als je veel tegengoals gaat analyseren dan heeft Busi daar vaak een negatief aandeel in. Ik hoor jou en met jou vele anderen vaak zeggen dat hij zijn kans op 6 al heeft gehad. Waarop is dat gebaseerd? Een keer in de 12 weken op een positie spelen? Dat wordt tegenwoordig een kans genoemd? Laat hem eens gewoon een heel seizoen op 6 spelen en niet een keer in de 15 weken maar meerdere wedstrijden achter elkaar!
 
Japie_Krekel
 
48
25 april 2022 om 09:16
@FCVoetbal23 Frenkie speelt natuurlijk niet meer in de Eredivisie. Op dat niveau moet je er meteen staan en wordt je niet meer opgeleid voor de Europese top. Dan moet je meteen presteren wat er in de Europese top van je verwacht wordt en dat geld niet alleen voor Barca, maar ook voor Liverpool, Bayern, City etc. Van Kante wordt toch ook niet verwacht dat hij goals en assists maakt? Dat is omdat hij in verdedigend opzicht vaak het verschil maakt dus het is duidelijk wat zijn meerwaarde is. Frenkie maakt zowel in verdedigend als aanvallend opzicht niet het verschil. Dan zien mensen niet wat dan wel je meerwaarde is en dan komt er logischerwijs kritiek. Een speler moet ergens in uitblinken. Of dat nou met tackles, kopduels, passes of goals is. Voor niemamd is echter duidelijk waar Frenkie nou precies in uitblinkt en daar komt de kritiek vandaan
 
Ducktaildo
 
6
25 april 2022 om 09:23
Japie. Waar zeg ik dat Frenkie wereldtop is? Volgens mij nergens? Ik reageer baradona die beweert dat Frenkie er niet bovenuit kan stijgen als het team matig speelt. Terwijl het Nederlands elftal echt ruk speelde en hij deed zijn intreden en het voetbal werd meteen beter. Dat bedoel ik te zeggen. Niet dat die wereldtop is. Maar je hebt het weer even kunnen opnemen voor Depay. Begint je dag weer goed??
 
Japie_Krekel
 
24
25 april 2022 om 09:27
@Ducktaildo Maar daar heeft Baradona wel een punt want Frenkie was niet de enige die toen belangrijk was. Oranje onder Koeman draaide toen gewoon en Memphis, Wijnaldum en Van Dijk waren toen minstens zo belangrijk als Frenkie. Dat wereldtopargument kan je dan idd terzijde schuiven, daar had ik je even verkeerd begrepen dus mijn excuses daarvoor
 
Ducktaildo
 
6
25 april 2022 om 09:32
Japie. Ja ik verschil hier toch van mening. Ik vond de impact van De Jong gewoon heel groot. Er werd weer eens gevoetbald op het middenveld en ik vond dat toch echt de verdienste van De Jong. Tuurlijk speel je met 11 spelers, maar zelfs de grotere landen gingen opeens weer 2 spelers opofferen om ervoor te zorgen dat Frenkie vast kwam te staan. Toen kwam ook meteen weer het probleem naar boven dat naast Frenkie er 0 voetbal was. Kreeg je meteen weer het stroperige voetbal te zien wat wij al een paar jaar gewend waren.
 
Japie_Krekel
 
14
25 april 2022 om 09:42
@Ducktaildo Die impact was idd groot, dat zal ik niet ontkennen. Frenkie is daarna echter gestagneerd in zijn ontwikkeling of zo lijkt het. In de CL was hij met Ajax af en toe fenomenaal, maar je af en toe opladen voor een grote wedstrijd is misschien anders dan het wekelijks moeten laten zien op topniveau. Tegen Duitsland laatst speelde Frenkie geweldig imo, maar ook in Oranje is hij enorm wisselvallig
 
RobBorsje
 
4
25 april 2022 om 09:53
Een geweldig seizoen? Hij heeft nauwelijks gespeeld. Los daarvan is Pedri inderdaad bizar goed en misschien ook wel een klasse beter dan Frenkie. Maar dat maakt Frenkie niet waardeloos of wel?
 
Japie_Krekel
 
14
25 april 2022 om 10:00
Ik zeg ook niet dat Frenkie waardeloos is. Ik vind hem alleen enorm wisselvallig en dat kan niet op Europees topniveau. Laatst tegen Duitsland was hij ook goed, maar verder stelt hij ook vaak teleur in Oranje. Dat maakt verder niet uit maar Frenkie is nog geen wereldtop
 
RobBorsje
 
3
25 april 2022 om 10:12
Hij is niet de beste speler ter wereld, net zoals Pedri dat niet is. Frenkie zal dat ook niet snel worden, al zou een beter draaiend team hem wel helpen te excelleren. Hij is in bepaalde wedstrijden onnavolgbaar. Barcelona is ontzettend wisselvallig en speelt zonder vertrouwen. Frenkie deelt in die malaise en is (nog) niet de speler die het team volledig op sleeptouw neemt. Pedri moet fysiek sterker worden, om zo blessures te voorkomen. Dan is hij misschien wel de beste middenvelder die er is.
 
Japie_Krekel
 
13
25 april 2022 om 10:38
Pedri heeft het voordeel dat hij nog enorm jong is. Het is alleen niet te hopen dat hij net als dat andere geweldige talent Ansu Fati niet stagneert in zijn ontwikkeling door blessureleed.Frenkie is nu 24 jaar dus die moet sneller stappen gaan zetten. Op een goede dag is hij geweldig idd, maar die goede dagen herft hij te weinig. Hij speelt te vaak een zesje
 
RobBorsje
 
4
25 april 2022 om 10:47
Ben ik helemaal met je eens. Hij moet een modus vinden om veel meer zijn stempel te drukken. Meer assists, meer doelpunten en nog veel meer tempo brengen wanneer zijn team erom vraagt. Misschien dat hij beter tot zijn recht komt wanneer regisseur Busquets ermee stopt. Die was gisteren trouwens ook weer een totale verschrikking
 
Japie_Krekel
 
5
25 april 2022 om 10:53
Busquets loopt idd echt op zijn laatste benen dus wie weet is volgend seizoen het moment dat Frenkie daar komt te staan. Dan kan hij het laten zien daar en ik hoop dat die wisselvalligheid dan uit zijn spel verdwijnt
 
Lierse1997
 
9
25 april 2022 om 12:30
Je hebt gelijk ducktaildo, maar anderzijds kan je niet ontkennen dat je bij Frenkie al over drie jaar geleden moet beginnen praten als het over zulke dingen gaat. En bij het Nederlands elftal draaide hij ook volledig mee in de malaise op het EK. Frenkie is een heel goede voetballer. Maar de laatste drie jaar allerminst een speler die opstaat als het minder loopt.
 
SpeedyAFC
 
13
25 april 2022 om 12:38
@baradona Geen spelt tussen te krijgen. Wat de scouts van Barcelona destijds met Frenkie gedacht hebben, geen idee. Maar om Frenkie een van de best betaalde middenvelders van de wereld te maken, wellicht om PSG dwars te zitten, dat blijkt geen goed idee geweest te zijn. De rest van de wereld is natuurlijk niet gek en ziet net als jij dat Frenkie dat geld nimmer waard was dus zal Barcelona een flink verlies moeten nemen om Frenkie nog te kunnen verkopen en wellicht zelfs een deel van Frenkies salaris door moeten betalen zoals men met Suarez deed. Xavi valt niet te benijden, die moet Frenkie opstellen omdat er anders nog meer transferwaarde verloren gaat maar het begint hem aardig wat punten te kosten. Nu maar hopen dat ten Hag Frenkie naar Man United haalt, wellicht voor een prikkie maar dan is Barcelona eindelijk van Frenkie verlost.
 
Ger123
 
12
25 april 2022 om 13:33
Woon zelf in Spanje en zie Barcelona altijd spelen. Die frenkie is gewoon bagger en dat was hij bij Ajax ook. En het Nederlands elftal hoe goed was dat dan? Heb je de poule gezien allemaal hangen wurgen. Frenkie is een huilebalk en fysiek zeer zwak en een mannetje uitspelen ho maar. Gewoon een normale voetballer niks meer en niks minder. Veel te veel gehypt. Ze gaan hem ook meer overslaan in het veld hij krijgt de bal en speelt hem naar dezelfde speler terug lekker creatief.
 
Ger123
 
11
25 april 2022 om 13:39
Als je zo een grote jongen bent ga je voorop in de strijd maar ga je niet continu jammeren naar de scheidsrechter. Modric daar moet hij eens een paar video's van gaan kijken of nr14.
 
SpeedyAFC
 
1
25 april 2022 om 13:58
Als ik me niet vergis, heeft Frenkie destijds met Ajax tegen Modric gespeeld en kwam hij Modric continue tegen op het middenveld. In mijn herinnering speelde het middenveld van Ajax Modric toen helemaal dronken maar wellicht had ik een kleine bias gezien mijn club voorkeur.
 
Ger123
 
4
25 april 2022 om 15:21
Als je zo goed bent en word vergeleken met Cruijff dan kan je op elke positie spelen. Zo niet dan is het een beperkte voetballer. En dat is hij tikkie terug tikkie opzij.
 
Japie_Krekel
 
8
25 april 2022 om 18:13
@SpeedyAFC Noem dan ook even de Classico's waarin Modric superieur was aan Frenkie. Allemaal op die 4-0 van Barca laatst na
 
Ger123
 
2
25 april 2022 om 21:21
Wordt niks ook tegen de Duitsers kwam hij er niet aan te pas. Fysiek zeer zwak en bang voor zijn tegenstander.
 
 
1
25 april 2022 om 22:57
@Ger123: Even los van jouw schrijfwijze, dat is erg lastig te volgen, overdrijf jij wel. Frenkie heeft geweldige partijen gespeeld, maar veel te weinig. Het is een goede controleur, maar zeker geen absolute top. Jij maalt hem veel zwakker dan hij is
 
Japie_Krekel
 
56
25 april 2022 om 08:34
@Rob81 Zeg dat maar niet te hard. Toen ik laatst zei dat Frenkie wisselvallig is kreeg ik het halve forum over me heen en had ik er geen verstand van en was ik een Ajax hater want Frenkie haalde wekelijks een enorm hoog niveau volgens deze mensen. De Spaanse media zal er ook wel weinig van snappen of ze hebben iets tegen Ajax met deze onterechte kritiek op de enorm constante Frenkie
 
IlMaestro21
 
41
25 april 2022 om 08:42
O o oh wat heb je het toch weer zwaar hè Japie. Overigens vind ik dat Frenkie inderdaad maar eens naar een andere club moet. Bayern zou leuk zijn, of Man City. United zou ik niet durven gokken.
 
Japie_Krekel
 
40
25 april 2022 om 08:48
Ik lig niet wakker van zulke kritiek dus zwaar is het niet, want iedereen die een beetje objectief naar een speler zijn prestaties kan kijken die ziet wel dat Frenkie enorm wisselvallig is. Dan speelt hij na 7 anonieme wedstrijden weer een keer een sterke partij en dan wordt ik getagd om toe te geven dat Frenkie een wereldspeler is. Zet Memphis of Puig 8 wedstrijden neer en ze zullen ook wel een keer een wereldpartij spelrn voor Barca. Dat is echter te weinig op dat niveau. Je kan je daarom afvragen wat Frenkie bij een City of Bayern heeft te zoeken als hij het al moeilijk heeft bij Barca. Ik zie hem een Kimmich, Goretzka, Rodri en Gundogan niet zomaar uit de basis spelen en niemand gaat 80 of 90 miljoen betalen voor een speler die niet aantoonbaar beter is dan wat er al in de basis staat. Of Frenkie moet hopen op een Grealish scenario. Dat City weer enorm veel geld aftikt voor een roulatiespeler
 
FALCAO9
 
40
25 april 2022 om 08:52
Ha alsof Frenkie het kan opnemen tegen een Goretzka of een Kimmich of een Rodri.
 
RedBaron
 
11
25 april 2022 om 08:54
Dat heeft inderdaad met wisselvalligheid te maken maar niet met die van Frenkie maar van sommige Spaanse media. De een week lees ik dat hij de nieuwe Cruyff en de andere week is hij niet goed genoeg voor Barcelona. Je weet dat Marca een Madrileense sportkrant is? Waarschijnlijk net zo objectief over Frenkie als jij dus ik snap dat jullie hetzelfde evangelie verkondigen.
 
Japie_Krekel
 
15
25 april 2022 om 09:00
Jij vond Frenkie in tegenstelling tot Marca gisteren wel goed spelen dan?
 
KJHuntelaar09
 
3
25 april 2022 om 09:07
Waarom zou hij 80-90 miljoen opleveren als hij zo slecht is volgens jullie? Dan kunnen ze toch nooit zoveel vragen? Dan is hij maar 40 miljoen waard. Of is hij dan wel opeens goed en kun je de hoofdprijs vragen?
 
KJHuntelaar09
 
2
25 april 2022 om 09:10
Het probleem met frenkie is dat hij altijd minimaal een 6 speelt en soms een 7 met het maximale van een 8 (uitzonderlijk). Dan lijkt het al gauw alsof hij slecht speelt, maar hij speelt alsnog wel een voldoende dan. Echter is het geen speler die opeens een solo inzet en dan een wereldgoal maakt.
 
Japie_Krekel
 
17
25 april 2022 om 09:12
Barca heeft geloof ik 86 miljoen voor Frenkie betaald. Die zullen niet 46 miljoen verlies willen lijden. Kijk hoe lang het heeft geduurd voordat ze Coutinho eindelijk loosde. Puur omdat ze er niet veel op wilden verliezen. Dat heeft dus niet altijd met de kwaliteiten van een speler te maken
 
PaulR_1982
 
5
25 april 2022 om 09:30
Serieus Japie, ga je nu opeens de Spaanse media serieus nemen omdat het je nu even goed uitkomt? Als ik de Spaanse media van de afgelopen 3 jaar moet geloven dan is De Jong de ene week de nieuwe Johan Cruijff, de week erna toe aan een nieuwe uitdaging en de week daarna weer een speler die het niveau van FC Barcelona aan kan. Dus ga niet zo lopen janken nu, want je haalt in een van je bovenstaande reacties VD Beek er zelf nog even bij. En volgens mij gaat het verhaal niet over VD Beek. Dus misschien eens een keertje in de spiegel kijken, of je eigen reacties terug lezen. En niet beginnen te piepen als je een beetje tegengas ontvangt.
 
Japie_Krekel
 
21
25 april 2022 om 09:45
Waarom zou ik die Spaanse media niet serieus nemen op het moment dat ze met een juiste constatering komen? Als Frenkie gisteren een 9 had gespeeld gaan ze echt niet zeggen we geven hem een 5. Hij viel gisteren ook gewoon enorm tegen. Wanneer piep ik als ik tegengas ontvang? Ik piep als mensen mijn woorden verdraaien of moeilijk gaan doen als ik toevallig een clubnaam die enorm veel op een andere lijkt even door de war haal. In een inhoudelijke discussie kan ik altijd prima mijn mannetje staan en onderbouw ik gewoon mijn mening dus ik deins niet terug voor wat tegengas in een voetbalinhoudelijke discussie. Ik reageerde op @Baradona die het over Vd Beek had
 
wk020
 
28
25 april 2022 om 10:07
@Japie_Krekel ik ben het volledig met je eens. Het is gewoon pijnlijk te zien dat mensen Frenkie blijven verdedigen maar een Memphis wel afmaken na een slechte pot. Frenkie speelde gister bijzonder slecht en wie dat niet vind is aan het liegen. Hij is enorm stijf geworden en lijkt niet vooruit te branden. Verliest elk scrimmage binnen 5 meter omdat zijn lichaam te traag reageert. Daarnaast is zijn demarrage niet meer als voorheen. Dan hoor ik dat Busquets ook geen goals maakt? Nee dat is een pure 6 in de punt naar achter. Frenkie is een nummer 8 die meer met de aanval bemoeit en dan moet je meer goals of assists hebben. Lukt dat niet dan constant het spel verleggen, mannetjes uitspelen of voorassists. Het moet iets zijn ipv korte balletjes tussen de linies. Vergelijk hem met Parejo en hoe die zonder goals toch altijd opvalt in het voetballende gedeelte. Frenkie speelt 1 goede pot en 5 matige. De kritiek is zeer terecht
 
Japie_Krekel
 
25
25 april 2022 om 10:18
@wk020 Frenkie is het nationale troetelkind met zijn politiek correcte uitspraken, zijn blije lach en appelwangetjes. Dat valt nu eenmaal goed bij het grote publiek. Dat hij constant vervelend loopt te janken tegen de scheids daar hoor je dan verder niemand over. Memphis is persona non grata en het zwarte schaap van Nederland, want hij rapt in zijn vrije tijd en houdt van dure kleding en auto`s. Dat mag blijkbaar niet want dan wordt je bespempeld als arrogant. Mensen kunnen daarna het sportieve blijkbaar niet meer van het "ik mag je gehalte" onderscheiden en gaan dan meten met twee maten
 
wk020
 
15
25 april 2022 om 10:33
Dat is precies de reden maar ook het feit dat men teveel hunkert naar een nieuwe wereldtopper. Vooral op het middenveld of voorin. Dan worden ze blind en niet meer objectief. Ook ik hoop dat Frenkie slaagt maar momenteel is het gewoon zeer matig. Daar heeft zijn positie niets mee te maken. Hij verliest duels en speelt te veilig. Een pass is een pass. Of dat nou vanaf de 6, 8 of 10 gebeurd
 
PaulR_1982
 
2
25 april 2022 om 10:37
@japie: Marca schreef dit na de wedstrijd Real Madrid - FC Barcelona: `het Madrileense Marca zag Frenkie en Pedri als `het interieur` van het nieuwe FC Barcelona, dankzij hen kon FC Barcelona zo dominant voetballen in Madrid. FC Barcelona-volger Miquel Blã¡zquez zag de Frenkie de Jong uit zijn Ajax-tijdperk. `het is van cruciaal belang dat hij zich goed voelt in de ploeg.` Dit bericht schreef het na de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt: 'marca concludeerde dat Xavi gelijk had met het inbrengen van De Jong en Dembã©lã©. 'Ze waren hoofdrolspelers bij het doelpunt van Ferran. Bovendien kreeg de wedstrijd een ander ritme en een andere intensiteit.' Eerst is hij het interieur, later een hoofdrolspeler, en nu een paar weken later weinig imponerend en moet hij vervangen worden. Als je dit schrijft over een speler die al 3 jaar volgens vele heel wisselvallig is, dan kun je dat niet meer serieus nemen. Maar deze week kwam het je goed uit dus neem jij het heel serieus. Klopt iemand anders noemde VD Beek, maar jij bent de enige die daar op in gaat. Je hebt het zelf over objectiviteit, maar je hebt het al heel lang over Blind, Stekelenburg (die ik overigens wel degelijk zag duiken afgelopen zaterdag), VD Beek, De Ligt en De Jong. Is natuurlijk toeval dat die allemaal een overeenkomst hebben. Ik denk dat jij de laatste bent die over objectiviteit mag praten, want als iemand dat niet is, dan ben jij het wel.
 
Japie_Krekel
 
14
25 april 2022 om 10:44
@PaulR_1982 En zo heb ik ook jaren geklaagd over o.a. Van Geel, Kazim, Wilshere en Jorgensen van mijn cluppie Feyenoord. En zo ben ik ook jaren lyrisch geweest over Zlatan, Ziyech, Suarez, Eriksen en Mazraoui. Allemaal Ajax spelers of ex Ajax spelers, dus hoezo ben ik dan niet objectief?
 
PaulR_1982
 
6
25 april 2022 om 11:03
Toen de krant die jij heel serieus nam lovend was over Frenkie De Jong, na Real Madrid - FC Barcelona heb ik je geen enkel positief woord zien schrijven. Nadat Frenkie De Jong als invaller tegen Eintracht Frankfurt het verschil maakte (niet mijn woorden maar de titel boven een bericht op VZ) was jouw reactie: 'japie_krekel8 april 2022 om 22:39#940 Alleen maar goed tochtoch. Mensen doen altijd net of ik iets tegen Frenkie heb maar ik ben gewoon heel neutraal. Als iemand goed speelt speelt hij goed, speelt iemand slecht dan speelt hij slecht. Ik kan er niet veel anders van maken' Je meld niet dat je hem goed vond spelen, want elk positief woord voor Frenkie is er voor jou een te veel. Dus je bent inderdaad heel 'objectief'. Als Frenkie slecht speelt ploppen jouw bericht op als Japanse duizendknoop. En als Frenkie goed speelt, dan reageer je enkel als iemand je naam noemt en zeg je nog niets positiefs. Misschien moet je het woordenboek eens pakken en de woorden Neutraal en Objectief eens op zoeken.
 
Japie_Krekel
 
8
25 april 2022 om 11:16
@PaulR_1982 Zoek even de reacties op van bv Duitsland tegen Oranje laatst en dan zie je dat ik lyrisch was over Frenkie zijn spel en volledig terecht want hij speelde geweldig. En zo heb ik hem vaker complimenten gegeven na een goede match zoals het hoort. Zoek ook maar wat Ajax topics op uit dat CL jaar en toen vond ik Frenkie zelfs een fenomenale speler. Ik ga echter niet na een matige match zeggen dat het niet matig was. Frenkie stelu nu al langere periode gewoon teleur. Natuurlijk speelt hij af en toe een geweldige match, maar hij doet dat te weinig de afgelopen seizoenen
 
PaulR_1982
 
7
25 april 2022 om 11:29
Ik heb het ff opgezocht hoor, ik hoop dat je er zelf niet van schrikt: Japie_krekel30 maart 2022 om 00:48#510 Memphis heeft even een mindere periode net zoals een De Ligt en Frenkie die ook in Oranje hebben gehad. Die hebben we toen toch ook niet meteen gepasseerd? Natuurlijk was hij vandaag dramatisch slecht en dat mag terecht ook gezegd worden, maar hij is nog veel vaker onze belangrijkste international geweest met vele goals en assists Japie_krekel30 maart 2022 om 00:50#530 Memphis was ook fenomenaal tegen landen als o.a. Duitsland, Belgie en Frankrijk. Mogen we daar dan ook nooit meer kritiek op hebben? Ik heb ook genoeg slechte interlands van Frenkie gezien Japie_krekel30 maart 2022 om 09:46#640 Gisteren was toch ook een oefenwedstrijd en Frenkie werd toch ook de hemel in geprezen? Terecht hoor, daar niet van, maar dan zegt niemand het was maar een oefenwedstrijd Je hebt 3 reacties geschreven, waarin het over 2 vooral over Memphis Depay gaat, maar waar je het niet na kunt laten om toch even je afkeer tegen Frenkie de Jong te laten blijken. En de laatste reactie zeg je inderdaad dat hij goed speelde, maar het was maar een oefenwedstrijd.....
 
Japie_Krekel
 
11
25 april 2022 om 11:36
Dus ik was enthousiast over Frenkie zijn spel en maak tegelijkertijd een spot on vergelijking met de veel bekritiseerde Memphis. Toen die tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland en Belgie scoorde waren het maar oefenwedstrijden dus ik meet met 1 maat en leg beide spelers langs dezelfde lat. Lijkt me weinig mis mee verder,want zo creeer je iig een objectief beeld die niet is gestoeld op persoonlijke voorkeuren maar op de daadwerkelijke feiten
 
PaulR_1982
 
3
25 april 2022 om 11:46
Ach, ik ben in de val getrapt. Je wist al dat je met deze onzin aan kon komen omdat het maar een oefenwedstrijd ging, mijn schuld. Maar blijft staan dat ik geen enkel positief woord van je heb gelezen na Real Madrid - FC Barcelona en Eintracht Frankfurt - FC Barcelona. En ik geloof niet dat dat oefenwedstrijden waren toch? En wat ik trouwens even vergeet, door de waterval aan onzin, berichten voor je eerste reactie gingen over Depay. Jij bent de eerste die Frenkie en De Ligt er in negatieve zin bij haalt. Ook toeval zeker? Dat je uitgerekend deze 2 erbij haalt. En dan heb ik nog een aantal reacties van jou over Blind gezien. Het meest positieve was dat hij eens een keer geen fout maakte.
 
Emiliogaviria
 
14
25 april 2022 om 11:56
Hahaha echt he, er wordt hier soms gesproken alsof Frenkie de clubs voor het kiezen heeft??. Hij komt zowel bij Liverpool, Bayern en City op de bank terecht. Nu moet Frenkie maar een andere club zoeken? Nee hij is hewoon echt geen wereldtop en ik denk ook kiet dat hij dat zal worden. Goeie speler meer niet.
 
Japie_Krekel
 
2
25 april 2022 om 12:07
@PaulR_1982 Ik weet niet. Dat verhaal met het was maar een oefenwedstrijd, was de kritiek die ik Memphis iig zag krijgen tegen de toplanden. Tegen Real was Frenkie enorm goed inderdaad. Tegen Napoli ook. Tegen Eintracht vond ik het ook goed maar niet uitzonderlijk
 
PaulR_1982
 
2
25 april 2022 om 12:18
Krijg je het echt je bek uit Japie?? Je zult je nu wel de rest van de week ziekmelden en op bed gaan liggen om bij te komen. En hou je hart vast, vanavond speelt Juventus, dus een kans dat De Ligt goed presteert. De rest van de week heb je geluk, Ajax speelt zaterdag pas weer en FC Barcelona pas op zondagavond.
 
Japie_Krekel
 
1
25 april 2022 om 12:21
Zonder probleem hoor. Ik heb niks voor of tegen welke speler dan ook. Als Frenkie goed speelt is dat prachtig, ook met oog op Oranje. Zelfde geldt voor De Ligt. Laten we hopen dat ze die wissenvalligheid uit hun spel kunnen krijgen. In de tussentijd moeten we echter wel objectief blijven en niet al hoera roepen als ze een wedstrijd geweldig spelen om vervolgens vijf wedstrijden matig te spelen. Laten we hoera roepen als ze vijf wedstrijden geweldig spelen en 1 wedstrijd matig
 
PaulR_1982
 
2
25 april 2022 om 12:28
Je hebt niets tegen welke speler dan ook, maar als spelers als De Jong, De Ligt, VD Beek, Blind of Stekelenburg slecht spelen sta je voor in de rij om dat even te benoemen en overdrijf je als een malle. Op het moment dat deze spelers normaal of goed presteren moet iemand bijna een wapen op je hoofd zetten om er bij jou maar een positief woord uit te krijgen. Ik zal daar nog een voorbeeldje van geven. Je hebt vooraf de bekerfinale en de gehele vorige week Stekelenburg met de grond afgemaakt, dat kon echt niet meer en hij kon niet meer duiken. Afgelopen zaterdag heeft Ajax met 0-1 gewonnen en heeft Stekelenburg meerdere reddingen verricht, maar geen enkel woord van Japie hoor. Niet eens dat hij eens een keer geen fout maakte.
 
PaulR_1982
 
2
25 april 2022 om 12:30
En hou op over objectief zijn hoor. Want je kunt het een miljoen keer roepen, ik ben niet geheel objectief, maar geef dat ook gewoon toe, maar jij bent het ook niet. En toch hoor ik alleen jou dat woord heel vaak roepen.
 
Lierse1997
 
6
25 april 2022 om 12:32
@kjhuntaar. Je gaat toch niet met droge ogen beweren dat hij tegen Frankfurt, Cadiz en Elche een 6 haalde? Of kijk even zowat elke Classico terug. Dat maak je jezelf wijs.
 
Japie_Krekel
 
3
25 april 2022 om 12:42
@PaulR_1982 Niemand is idd geheel objectief, maar ik probeer wel iedere speler langs dezelfde meerlat te leggen. Ik ben bv een groot fan van Ziyech, maar toen die matig speelde een tijdje bij Chelsea was ik daar net zo kritisch op als op een Frenkie. Ik heb die wedstrijd niet gezien maar als Stekelenburg toen geweldig heeft gekeept alle lof daarvoor en als hij dat volhoudt zal ik mijn mening moeten herzien en dan heeft hij het nog wel
 
SpeedyAFC
 
6
25 april 2022 om 12:53
@falcao9 Uiteraard kan Frenkie dat niet. Maar dan te bedenken dat Frenkie wel veel meer betaald krijgt. Barcelona kan Frenkie straks echt nergens kwijt tenzij ze een flink deel van zijn salaris doorbetalen. Het is echt een zooitje geworden bij Barcelona, grootverdieners die er niks van kunnen terwijl de grote talenten die het wel laten zien stukken minder betaald krijgen.
 
Ger123
 
2
25 april 2022 om 13:41
Kijk eens zelf naar de wedstrijden van Barcelona hij is gewoon bagger.
 
Nick Danninga
 
0
25 april 2022 om 14:46
Zo. Jaapmans heeft ook weer zijn uurtje aandacht gehad hoor. Zodra de naam van Frenkie of de Ligt valt komt hij weer uit zijn bedstee gekropen om zijn licht te laten schijnen over hun functioneren. Niet te doen die gast. Maar o wee als je aan zijn Depay komt hoor....
 
Japie_Krekel
 
2
25 april 2022 om 16:58
@Nick Daddinga Als Frenkie en De Ligt niet toevallig in Nederland waren geboren had iedereen nu waarschijnlijk gewoon gezegd miskopen, overhypt en daar is veel te veel geld voor betaald. Ik heb ook niet veel met Memphis. Ik pak hem er vaak bij als het over Oranje gaat want Memphis wordt elke wedstrijd zowat gestenigd, terwijl hij zeker niet minder presteert dan De Ligt en Frenkie in Oranje. Misschien presteert hij zelfs wel beter in het Nederlamds elftal. Dan haal ik hem erbij om aan te tonen dat er flink met twee maten gemeten wordt wat betreft spelers als Frenkie en De Ligt naar wie de meesten op de een of andere manier niet kritisch kunnen of willen kijken
 
Sirius
 
0
25 april 2022 om 12:22
Wie is wel consistent bij Barcelona dan? Bovendien speelt Busquets op 'zijn' positie.
 
Lierse1997
 
8
25 april 2022 om 12:52
Pedri.
 
Sirius
 
1
25 april 2022 om 13:02
Ja, de uitzondering inderdaad evenals Araujo.
 
Lierse1997
 
3
25 april 2022 om 13:40
Als Pedri dat kan dan zou je dat toch ook van Frenkie mogen verwachten vind ik eerlijk gezegd. Fati is ook nog zo eentje (als hij niet geblesseerd is). En dat zijn gewoon drie spelers die jonger zijn dan de jong.
 
Sirius
 
0
25 april 2022 om 14:02
Tja, ik weet het niet. Busquets laat (vooral in verdedigend opzicht) ook vreselijk veel steken vallen. In balbezit is hij natuurlijk erg goed. Die is 33 jaar. Alba eigenlijk hetzelfde en die is eveneens 33 jaar. Dan zou je dat dus ook van hen moeten verwachten, maar daar hoor je men niet over. Dat heeft uiteraard te maken met het prijskaartje, maar De Jong word er natuurlijk wel erg vaak uitgelicht. Eigenlijk iedereen die niet-Spaans is. Dat is wel een dubbele standaard. Dat neemt niet weg dat De Jong inderdaad wisselvallig is, maar hij speelt natuurlijk wel op een positie die voor hem niet ideaal is.
 
Arends
 
0
25 april 2022 om 16:04
Prima conclusie, dan kan Bayern hem voor 30 a 35 miljoen overnemen, want het is geen topspelers. Dan kan die vervoilgens lekker vlammen voor Bayern. Frenkie is sterk in een voetballend team, dat is Barca gewoon weg momenteel niet.
 
Ger123
 
1
26 april 2022 om 08:48
Dan kan jij het ook. Je wordt neergezet als een wereldspeler dan moet je zo een elftal op sleeptouw nemen. Het is niks en wordt niks waar die ook speelt.
 
Iliasov06
 
12
25 april 2022 om 08:19
Misschien dan toch Ten Hag achterna gaan.
 
B-RealMadrid
 
6
25 april 2022 om 08:47
Precies. Barca heeft volgend seizoen Kessie erbij. Prima vervanger hebben ze al binnen dus. Brengt op fysiek vlak ook nog een heel stuk meer dan frenkie.
 
TILBURG013
 
7
25 april 2022 om 09:11
En dan? Richting de conference league?
 
SpeedyAFC
 
5
25 april 2022 om 12:55
Dat gaat toch niet, niemand gaat dat enorme salaris ophoesten wat Barcelona hem betaald. Echt hetzelfde probleem als met Suarez, met Couthino en met Dembele. Je krijgt ze alleen weg als je ze uit contract laat lopen of een deel van hun salaris doorbetaald bij hun nieuwe club.
 
Ger123
 
0
26 april 2022 om 08:50
In Engeland veel te veel fysieke sterke spelers hij ligt nu al meer onder de grasmat dan dat hij er op staat na fysiek contact.
 
DieGelbeReds
 
52
25 april 2022 om 08:20
Het lijkt me eigenlijk wel een goed moment voor Frenkie de Jong om eens verder te kijken dan Barcelona. Laat de renovatie van Barcelona maar zonder de Jong plaatsvinden, die krijgt toch altijd kritiek. Niet altijd onterecht, maar Spaanse en jonge spelers als Pedri, Gavi en Nico zijn natuurlijk troetelkindjes voor de media en Busquets speelt onomstreden op de beste positie voor de Jong. Gewoon op zoek gaan naar een club waar je wél voor de Champions League winst kunt gaan spelen. Of een nieuw project aangaan bij bijvoorbeeld Man U onder leiding van ten Hag, die weet wel hoe de Jong het beste gebruikt kan worden.
 
genieterr
 
20
25 april 2022 om 09:00
Welke club zit er nu op Frenkie te wachten? Er zijn maar weinig clubs waar hij impact kan maken (zeer aanvallend en attractief voetbal, waar hij een vrije rol zou krijgen). Dan moet je dekken aan City, of PSG, maar die hebben al volle bezetting.
 
GunneRo
 
12
25 april 2022 om 09:30
Wat mij betreft mag Arsenal alles bieden voor Frenkie, echt exact wat we nodig hebben.
 
Jackieboy10
 
9
25 april 2022 om 10:26
Precies Gunnero! Ik zou echt in mijn handen knijpen met Frenkie bij ons. Precies alle dingen die Xhaka net-niet goed genoeg maken voor wat we willen nastreven, zijn precies de dingen die Frenkie wel bezit. Daarnaast is de kritiek op Frenkie gewoon erg overdreven, helemaal van types zoals Japie_krekel... Ja mensen verwachten meer voor zo'n prijs en Frenkie is zeker niet in zijn beste vorm. Maar de bewoordingen die gebruikt worden, slaan nergens op. Mensen doen alsof hij elke wedstrijd een 3 speelt.. Terwijl hij juist heel stabiel speelt over het algemeen. Velen zien het ''ondankbare'' werk dat hij doet niet; het verdedigende werk. En ja, hij speelt op dit moment te vaak een 6. En dat moet beter. Maar in essentie blijft het gewoon een hele goede speler, die voor ontzettend veel teams een meerwaarde zal zijn. En ja, dat zal niet altijd de ''huidige'' wereldtop zijn, omdat die in veel gevallen goed bezet zijn. Maar dat betekent niet dat Frenkie er niks van kan en geen wereldtop kan worden..
 
Japie_Krekel
 
3
25 april 2022 om 11:23
@Jackieboy10 Je vat heel mijn kritiek exact hetzelfde samen als ik en dan zeg je dat ik te kritisch op hem ben ?? We zitten exact op dezelfde lijn
 
Sirius
 
2
25 april 2022 om 14:05
@japie_krekel - Maar jij dramt er continu op door alsof je mensen ervan moet overtuigen dat hij zwaar overschat is. Dat is op een hele andere manier dan hoe Jackieboy10 het brengt.
 
BlindeVogel
 
15
25 april 2022 om 09:04
Klopt helemaal. De pers die Nico naar voren schuift, man man man. Er wordt zo verschrikkelijk dramatisch gedaan, maar 50 procent van de keren dat hij balverlies leedt gister was omdat hij niet lekker werd aangespeeld door medespelers. De Spaanse talenten, en vooral Busquets, hebben de status heilig gekregen van Xavi. Hij zal dus weinig wedstrijden 90 minuten gaan volmaken. Te gek voor woorden voor een speler van zijn kaliber. We zien elke wedstrijd bij Oranje hoe goed hij kan zijn, en eigenlijk gewoon is. Wat ik wel jammer van hem vind is dat hij zich niet onttrekt aan het slechte spel van Barca. Dat doet hij bij Oranje namelijk vaak wel. Gewoon toch de betere zijn tijdens slechte wedstrijden, je nadrukkelijker laten gelden. Dat is toch wel enigszins teleurstellend.
 
Japie_Krekel
 
36
25 april 2022 om 09:24
Dus het lag weer eens een keer aan iedereen behalve Frenkie. Frenkie is echt niet te benijden
 
BlindeVogel
 
16
25 april 2022 om 09:33
Ben jij vroeger op school gepest door Frenkie Japie? Enige nuance mag ook wel. Draai het eens om; het lag weer aan niemand behalve Frenkie? Ja hij speelt niet top de afgelopen weken, maar dat is het geval met het hele team. Wat gewoon opmerkelijk is, is het verschil tussen de Frenkie in Oranje en Barca. Tegen de absolute wereldtop kan hij gewoon als beste speler van het veld komen boven drijven (zie tegen Duitsland pas), maar bij Barca is het allemaal een beetje te wisselvallig. Maar laten we nou niet doen alsof hij consistent een van de mindere is. Speelt nog altijd meer goede dan slechte wedstrijden bij Barca.
 
Japie_Krekel
 
22
25 april 2022 om 09:48
In Oranje speelt hij ook vaak matig. Tegen Duitsland was hij idd geweldig, maar dan doen mensen meteen of hij altijd goed speelt in Oranje terwijl hij ook daar vaak enorm tegenvalt
 
wk020
 
11
25 april 2022 om 10:16
@Blindevogel Elke wedstrijd goed bij Oranje? Ik kan ze allemaal online voor je terugvinden. Hij heeft heel veel matige gespeeld. Ben je Tsjechie vergeten? We moeten niet vergeten dat zijn eerste wedstrijd tegen Frankrijk nieuw was en alles al snel goed gevonden werd. Die was wel sterk maar ik heb hem vervolgens zeker 3 keer tegen Duitsland volledig onder de voet zien worden gelopen waarin hij aan de bal niets deed. Laatst was hij zeer goed tegen ze maar wees eerlijk en roep niet maar wat. Portugal Nations League nog zo een voorbeeld waarin hij enorm matig was. Clubvoetbal staat daar ook los van. Je moet daar presteren. Klaar
 
Jackieboy10
 
7
25 april 2022 om 10:31
@japie_krekel. Het is zo hilarisch dat jij altijd de andere kant van de munt bent, van de dingen waarvan jij anderen continu beticht. Jij beticht mensen er continu van dat ze excuusjes verzinnen wanneer Frenkie niet goed speelt, maar jij doet toch zelf precies hetzelfde? Jij doet alleen het de negatieve kant op, anderen de positieve kant... Jij grijpt elke strohalm aan om te kunnen zeggen dat Frenkie niet voldoet... En wat dat betreft snap ik de 1e zin van Blindevogel heel goed: ''wat heeft hij jou aangedaan''? Het is gewoon opvallend hoe selectief jij bent richting bepaalde spelers en teams! Enige nuance is jou vreemd.
 
Rkc82
 
0
25 april 2022 om 10:36
Gelukkig draaide de wedstrijd helemaal om toen frenkie eruit ging
 
Japie_Krekel
 
7
25 april 2022 om 10:48
@Jackieboy10 Op wat voor manier dan? Ik haal er niet allemaal excuses en randzaken bij zoals sommige mensen hier. Ik beoordeel Frenkie gewoon op hetgeen hij op het veld laat zien. Is dat goed is het goed, is dat matig is het matig en is dat slecht is het slecht
 
Samcro
 
8
25 april 2022 om 11:10
Niet helemaal waar Japie, want als Frenkie goed speelt kom jij ook vaak met argumenten dat het aan iets anders dan aan hem zelf ligt. Ik vind het sws hilarisch dat jij doorgaans 1 of 2 reacties geeft in een artikel maar in topics over ex-ajacieden (laten we er niet omheen draaien) ben jij verantwoordelijk voor zowat de helft van alle reacties.
 
Kevin1989
 
16
25 april 2022 om 11:14
Ben het niet zo vaak met Japie eens maar hier heeft hij (onderhand) toch wel een punt vind ik. Frenkie heeft inderdaad goede potten gespeeld in Oranje, maar zeker ook genoeg matige wedstrijden. Ik heb ook wel een beetje het idee dat Frenkie niks verkeert kan doen bij sommige fans. In Oranje speelde Dumfries ook een fantastische wedstrijd tegen o.a Frankrijk en Duitsland, tevens laatste toernooi ook sterk. Echter als hij minder goed speelt krijgt hij (terecht) kritiek en dan word er ook niet gezocht naar allerlei excuusjes. Bij Frenkie ligt het nooit aan Frenkie maar altijd aan externe factoren..
 
Japie_Krekel
 
7
25 april 2022 om 11:20
@Samcro Zoek voor de grap even mijn reacties op na de wedstrijd Duitsland-Oranje of mijn reacties op over dat CL seizoen van Ajax met Frenkie. Daar was ik lyrisch over hem en genoot ik enorm van zijn spel. Nu haalt hij dat niveau echter toch ve te weinig meer? Dat ik hier meer reacties heb is logisch. Dit soort artikelen hebben altijd een stuk of 200 reacties waar veel andere topics blijven steken op bv 38 reacties
 
Samcro
 
0
25 april 2022 om 12:13
In absolute aantallen wel, maar ik zeg toch echt dat jij verantwoordelijk bent voor de helft van alle reacties. 19vd38 of 100vd200 is beiden erg genoeg.
 
Japie_Krekel
 
3
25 april 2022 om 12:24
Ik draag graag mijn steentje bij aan VZ voor al hun inspanningen wat betreft dit geweldige forum
 
Samcro
 
1
25 april 2022 om 19:17
Leuke dooddoener, intussen zitten we bijna op de 200 en het zou mij niet verbazen als 40-45 procent daarvan uit jouw vingers komt en als De Ligt vnvd maar een paar stappen verkeerd zet zit je daar ook weer. Drukke zondag zo.
 
Emiliogaviria
 
7
25 april 2022 om 11:59
Hoebedoel je Busquets speelt op de beste positie van Frenkie? Als De Jong ze voeten laat spreken kan Xavi niet om hem heen. Het is echt niet zo dat Frenkie de pannen van t dak speelt maar alsnog wordt genegeerd. En hij is vaker op de plek van Busquets geplaatst en ook daar was het bagger. Dat smoesje moet is een keer stoppen hooor.
 
Japie_Krekel
 
3
25 april 2022 om 12:19
Maar de Europese top gaat geen 80 miljoen aftikken voor een speler die bij Barca 8 van de 10 keer anoniem meehobbelt. Dan krijg je de categorie Napoli, Sevilla, Arsenal, Dortmund etc. maar die kunnen denk ik geen 80 miljoen ophoesten
 
SpeedyAFC
 
5
25 april 2022 om 12:56
Precies. Laat staan dat ze dat mega salaris gaan betalen. Barcelona zal dus een heel groot verlies moeten nemen op Frenkie.
 
Japie_Krekel
 
1
25 april 2022 om 13:24
Als hij niet snel zijn belofte gaat inlossen zit dat er dik in. Op een goede dag een hele goede voetballer, maar die goede dagen heeft hij veel te weinig. Veel vaker speelt hij anoniem zijn wedstrijden
 
SpeedyAFC
 
6
25 april 2022 om 13:37
Frenkie gaat niks meer inlossen, dat moge wel duidelijk zijn toch? Als je dan ziet dat Xavi hem maar op blijft stellen, dan vraag je je toch inmiddels wel af of ze van die dramatische trainer Koeman nu met Xavi als trainer niet in een veel grotere regen zijn belandt. Xavi blijft zelfs nog speeltijd geven aan die Depay, die alleen penalty's maakt en intikkertjes. Niet als basisspeler maar toch. Zelfs die dramatisch Dest kreeg speeltijd. Terwijl supertalent Puig zit te verpieteren en geen enkele kans krijgt. Echt onbegrijpelijk wat die Xavi denkt.
 
La~Decima
 
9
25 april 2022 om 08:23
Werd de hele wedstrijd heel kort gedekt en getrapt. Hij is heel effectief uitgeschakeld door Rayo (Unai Lopez vooral). Stond in de eerste helft ook veel te diep. Dat mislukken van passen en niet kunnen opbouwen kan je van het hele middenveld zeggen. Araujo (speelde weer goed) kon bijna niet de bal kwijt. Vond alleen Gavi echt met durf spelen.
 
HijNiet!
 
45
25 april 2022 om 08:23
De excuses raken op voor Frenkie. Hier en daar hobbelt hij weleens een potje leuk mee maar over de hele linie is het in 3 seizoenen veel en veel te mager. Wat me vooral tegenvalt is dat hij een meevoetballer is gebleken, niet iemand die zelf opstaat als het niet loopt en zijn team bij de hand kan nemen.
 
DieGelbeReds
 
13
25 april 2022 om 08:28
@HijNiet, het is wel interessant om na te gaan hoe Ajax dan eigenlijk in elkaar zat in dat ene succesjaar. De Ligt doet het nog vrij aardig bij Juventus, maar groeit toch niet door naar de wereldtop lijkt het. Ziyech en de Jong hebben het aardig lastig bij Chelsea en Barcelona, terwijl we over van de Beek maar beter niets kunnen zeggen. Stuk voor stuk spelers die dat ene jaar fantastisch presteerden, maar blijkbaar een niveau hoger niet kunnen excelleren.
 
HijNiet!
 
21
25 april 2022 om 08:34
Absoluut, in dat team viel het gewoon perfect in elkaar. Dan zie je dat je daarmee een tekort aan individuele kwaliteit ruimschoots kan compenseren. Iedere speler presteerde dag jaar boven zijn kunnen.
 
TILBURG013
 
7
25 april 2022 om 09:19
Het is ook wel duidelijk dat Ajax als team enorm sterk was. Na dat jaarkon Blind mee in de top van de PL volgens velen, was Tadic een van de besten ter wereld, was Nico een absolute topback. Feit blijft dat er elk jaar wel zulke teams zitten in de CL (Monaco, Lyon, Villareal, Roma etc.) die halve finale halen en goed spelen. Wat zwakkere individuen gingen geweldig mee in die teamprestatie. Kijk waar de meesten nu spelen, de beste 3 zitten in de top (Ziyech, de Ligt, Frenkie). Ziyech is zo ongeveer klaar bij Chelsea, Frenkie heeft het lastig en de Ligt doet het naar behoren. Onana kan er nog maar weinig van, Maz gaat nu naar Bayern (is de uitzondering), Blind is eigenlijk al te matig geworden voor Ajax, Nico zit op de bank, Schone bij NEC, Donny mislukt bij United, Tadic nog steeds bij Ajax, Neres geen club.. Mensen moeten gewoon beseffen dat het team fantastisch was maar dat niet elk individu een absolute wereldtopper is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Villareal dit jaar, moet nou opeens elke speler naar een absolute topclub? Foyth, Lo Celso, Coquelin etc.? Ajax spelers zijn gewoon zwaar gehyped op basis van dat jaar. Overigens gebeurd dat nu weer met spelers als Antony..
 
La~Decima
 
0
25 april 2022 om 08:30
Vond het tempo ook veel te laag bij barca. Slechts een enkele keer gingen ze tikken en dan kwamen ze er ook zo door heen. Zonder Pedri zit er gewoon te weinig voetbal in die hele ploeg. Gavi probeert het nog maar is te jong en onervaren en Dembele heeft oogkleppen op.
 
HijNiet!
 
9
25 april 2022 om 08:32
En juist van De Jong mag je dan verwachten dat hij het tempo brengt maar daar blijkt hij dan ook niet toe in staat.
 
jermainejenas
 
1
25 april 2022 om 08:57
Een andere omgeving zou misschien niet verkeerd zijn en dan is het voor hem ideaal om weer onder ten Hag te kunnen spelen. Er zal dan wel wat meer druk op komen, het kan niet zo zijn dat hij eerst bij Barcelona drie seizoenen onder de maat presteert en dan bij United ook.
 
bobson1982
 
9
25 april 2022 om 08:28
Ik zie ook een alternatief voor de Jong: een club waar een trainer hem op de juiste plek zet.
 
APPELSAP12
 
64
25 april 2022 om 08:30
Hij heeft inmiddels op elke positie op het middenveld gespeeld voor Barca, onder meerdere coaches. Dit excuus wordt nu al 2,5 jaar gebruikt door Frenkie fans. Willen jullie hem zien als LB? Of toch als keeper misschien?
 
ajax1812
 
10
25 april 2022 om 08:37
Je kunt toch niet ontkennen dat hij nog nooit een reeks wedstrijden op zijn favoriete positie de kans gekregen heeft?
 
FALCAO9
 
38
25 april 2022 om 08:41
Van een speler van 80m mag je wel verwachten dat hij niet alleen presteerd in een dubbele 6 met 8,2m tussen beide zessen en een 2e keeper die links op de bank zit. Wat voor topspeler ben je dan?
 
ajax1812
 
11
25 april 2022 om 08:45
Falca09, je koopt Neymar toch ook niet om linksback te spelen? Pogba niet voor linksbuiten of Mbappe voor CV? Als je een speler koopt voor zoveel geld, moet je zeker zijn dat hij de kans gaag krijgen op zijn favoriete positie. Is dit niet het geval, koop hem dan lekker niet.
 
Elegia
 
7
25 april 2022 om 08:48
Wat is Frenkie’s zogenaamde favoriete positie volgens jou?
 
FALCAO9
 
11
25 april 2022 om 08:50
Is toch iets heel anders ajax1812 denk nou even na. Je praat nu over spelers in een andere positie, maar Frenkie kan een bepaalde positie alleen in de juiste opstelling.
 
ajax1812
 
2
25 april 2022 om 08:54
Frenkie speelt het liefst op 6.
 
ajax1812
 
4
25 april 2022 om 08:55
Dus als je als Barca zijnde ziet dat hij waarschijnlijk niet gaat functioneren in je systeem, dan koop je hem toch niet? Daarnaast heeft hij dus nog nooit een reeks wedstrijden op de 6 mogen spelen, dus hoe weet je dat hij het niet goed zou doen? Ja ik heb het over spelers in een andere positie, want Frenkie speelt ook nooit op zijn favoriete positie. Altijd op 8,10 of onder koeman zelfs als Cv
 
FALCAO9
 
16
25 april 2022 om 09:08
Wacht even hoor. Neymar en Mbappe kunnen vrijwel overal in de aanval uit de voeten, Pogba kan op 8, als linkshalf en op 10 (Man U denkt ook 6) uit de voeten, maar Frenkie die zogenaamd een topspeler is kan alleen in een bepaald systeem spelen?
 
Japie_Krekel
 
25
25 april 2022 om 09:08
Wat is dan zijn positie? Als Frenkie 3 milimeter teveel naar rechts staat kan hij blijkbaar al niet meer renderen volgens zijn fans. Dan ben je geen wereldtop
 
ajax1812
 
3
25 april 2022 om 09:13
Zijn positie is 6, zoals ik al eerder aangaf. De positie waar hij bij Ajax ook stond.
 
ajax1812
 
1
25 april 2022 om 09:16
Falcao9, er zijn toch wel meerdere "topspelers" die door de mand vallen als ze een keer in een ander systeem voetballen? Niet elke voetballer is perfect en kan overal uit de voeten. Nogmaals, als je als Barca zijnde Frenkie koopt, dan moet je gewoon zorgen dat hij op zijn beste positie de kans krijgt. Als dat niet zo is, koop die jongen niet of verkoop hem zo snel mogelijk, zodat hij kan laten zien dat het wel degelijk een topspeler is. (zoals bij Oranje ook vaak genoeg te zien is)
 
Japie_Krekel
 
16
25 april 2022 om 09:20
Op 6 heeft hij ook vaak gespeeld bij Barca maar toen viel het ook tegen
 
TILBURG013
 
4
25 april 2022 om 09:26
Maar Barca speelt met een enkele 6? Zelfs Ten Hag heeft aangegeven dat Frenkie geen “lone 6” is omdat hij te vaak die positie verlaat. Ten Hag heeft zelfs aangegeven dat Frenkie de ruimte nodig heeft om vooruit te gaan en dat heb je niet als enkele 6. Dat je jezelf in zo’n positie moet wurmen om hem te verdedigen zegt toch al genoeg? Lees anders even dit artikel: https://medium.com/@BetweenThePosts/frenkie-de-jong-is-not-a-lone-six-d0d599c97b9. Overigens zijn je voorbeelden ook niet al te sterk aangezien je een spits dan vergelijkt met op cv zetten terwijl Frenkie gewoon redelijk op z’n normale positie speelt. Pogba heeft overal gespeeld letterlijk, Mbappe heeft op alle posities voorin gespeeld.
 
bobson1982
 
0
25 april 2022 om 09:27
Niet voor een langere periode achter elkaar Japie. En hoe goed functioneert een 6 dat al 3 jaar zoekende is? Zelfs Busquets heb ik ongekende slechte potjes zien spelen.
 
TILBURG013
 
6
25 april 2022 om 09:30
@ajax1812, even een quote van Frenkie zelf: Wel krijgt de Oranje-international vragen over zijn positie bij de Catalaanse grootmacht. "Bij het Nederlands elftal en vorig seizoen bij Ajax speelden we met twee controlerende middenvelders en één diepe nummer tien. Bij Barcelona spelen we vaak met één controlerende middenvelder. Dus die positie bestaat helemaal niet bij Barcelona. Ik denk dat mensen het vaak ook niet begrijpen." "Mensen zeggen: je speelt niet op je positie", vervolgt De Jong. "Maar ik speel gewoon op het middenveld, en natuurlijk, soms wat dieper. Maar ik moet me daar gewoon aanpassen. Ik zie het echt niet als een probleem. Ik speel bijna alle wedstrijden. Het is ook alleen maar goed voor me. Je moet zorgen als je een goede speler bent dat je op meerdere posities uit de voeten kan."
 
ajax1812
 
2
25 april 2022 om 09:46
Frenkie speelt niet op zijn "redelijk normale positie". Van hem wordt verwacht dat hij mee naar voren gaat bij Barca, dat hij assists geeft en goals maakt, zo'n speler is Frenkie niet. Frenkie wil het spel voor zich hebben en verdelen. Hij speelt veel te diep, dat is niet zijn kracht en zo ga je ook nooit het beste uit hem kunnen halen.
 
APPELSAP12
 
5
25 april 2022 om 09:49
Hij heeft dit ook gespeeld bij Barca, snap je punt niet echt. Die gozer komt gewoon tekort voor de absolute top. Niets mis mee, maar het wordt tijd dat mensen dit realiseren.
 
Japie_Krekel
 
6
25 april 2022 om 09:56
@bobson1982 Hij speelt niet meer bij Ajax natuurlijk. Bij een club als Barca moet je die kans gelijk grijpen. Dat is de Europese top en geen opleidingsclub
 
Kevin1989
 
4
25 april 2022 om 11:19
@ajax1812, Xavi is ook geen amateur, blijkbaar laten andere spelers het meer zien op de positie 6 bij barca
 
SpeedyAFC
 
7
25 april 2022 om 12:57
@falcao9 Maar Frenkie is toch geen top speler? De scouting van Barcelona heeft zwaar gefaald en nu zitten ze met ene peperdure speler met dito salaris opgescheept. Zie er maar vanaf te komen, gaat niet lukken tenzij je heel veel verlies neemt en zelfs salaris blijft doorbetalen na zijn vertrek.
 
ajax1812
 
1
25 april 2022 om 09:17
Maar hij heeft nog nooit een reeks wedstrijden de kans gekregen op zijn favoriete positie. Leuk dat hij 1x op 6 heeft gestaan en daarna weer 10x op 8/10, dat is dan toch geen eerlijke kans geweest?
 
Japie_Krekel
 
12
25 april 2022 om 09:22
Eerlijke kansen krijg je in de Eredivisie. Op dat niveau moet je er gelijk staan. Daarom onderscheidt de Europese top de mannen van de jongens. Je wordt niet meer klaar gestoomd voor de Europese top, je moet al van het vereiste niveau zijn
 
bobson1982
 
3
25 april 2022 om 09:24
Ik kan je helemaal volgen. Overigens speelt de Jong prima in meerdere systemen alleen wel met veel ruimte voor zich. Er zijn mensen die hem er graag onderuit halen maar het grote plaatje niet zien: A. steeds een andere positie B. Speelt bij een club waar bijna iedereen de afgelopen drie jaar kut speelt
 
TILBURG013
 
6
25 april 2022 om 09:32
De positie waar Frenkie speelde bij Ajax, bestaat niet bij Barca. Frenkie heeft nooit als solo 6 gespeeld en kan dat ook niet. Dan haal je de volledige kracht uit z’n spel. Zelfs Ten Hag zegt dit.
 
TILBURG013
 
7
25 april 2022 om 09:33
One of the reasons Ajax manager Erik ten Hag changed the system to a 4–2–3–1 formation in the summer of 2018 was to get more out of De Jong. Ten Hag specifically told Dutch medium Voetbal International how he saw De Jong as a player: ‘His quality is that he ensures that the ball gets into the final third. He is an adventurer, always on the move. Often with the ball, sometimes without the ball. Can you put him at six as the only link? He leaves the middle of the pitch too often for that. And if you don’t give him the freedom to go forward, you won’t get the best out of his game.’
 
wk020
 
4
25 april 2022 om 10:27
@Ajax1812 "In de laatste paar wedstrijden speelde ik op een andere positie. Ik speel iets meer naar voren dan voorheen en de coach vraagt ??me om meer in de aanval te doen, waardoor ik me nu veel comfortabeler voel", zei de 23-jarige De Jong. Moeilijke start "Ik voel me op dit moment heel goed en het team verbetert enorm. We hebben onze eerste drie wedstrijden van het jaar gewonnen en we spelen ook soepeler. Er waren veel veranderingen tijdens de zomer en daardoor kenden we een moeilijke start. Plus het feit dat we amper een voorbereiding hadden." Stoppen nu met die onzin over dat de 6 zijn favoriete positie is
 
RM1335
 
4
25 april 2022 om 12:24
De keren dat hij op 6 speelde liet hij mannetjes uit zijn rug weglopen die dan scoorden. Heeft Barcelona belangrijke tegengoals gekost. Je bent gek als je als trainer zijnde met hem op 6 speelt. Dat kon leuk bij Ajax misschien, die tegen Willem 2 en Herrenveen en Graafschap moeten.
 
Oortap
 
9
25 april 2022 om 08:28
Gewoon naar Man Utd gaan. Daar krijg je een trainer die jou door en door kent en weet hoe die jou moet laten renderen. Denk dat de aanwezigheid van Busquets ervoor zorgt dat Frenkie niet helemaal uit de verf komt. In Oranje heeft hij mindere spelers om zich heen (behalve achterin) maar daar speelt hij altijd wel dikke prima.
 
S.Snape
 
24
25 april 2022 om 08:33
Ook bij Oranje speelt die niet altijd dikke prima. En het is maar de vraag of hij kan excelleren in Engeland. De Jong heeft aangeven dat hij het daar niet fijn vindt vanwege het weer? Blijkbaar een mooiweer voetballer. En waar die hier al loopt te janken op de scheidsrechter om elk mini-overtredinkje dat gemaakt wordt op hem, zal die dat in Engeland nog veel vaker moeten doen.
 
BlindeVogel
 
7
25 april 2022 om 08:59
Onzin. Hij had een aantal maanden geleden een paar matige potjes, maar is anders gewoon iedere wedstrijd een van de betere bij Oranje. Speelt 90% van zijn wedstrijden bij Oranje top. Hij is ook gewoon de meest bepalende speler bij Oranje, en de enige reden dat we nog enigszins op een goede niet kansloos zijn tegen top landen.
 
Jeffrey__
 
20
25 april 2022 om 09:28
Feitelijk gezien is de opvallend gehate Mephis onze meest bepalende speler en ook Van Dijk en De Vrij hebben een grotere impact dan Frenkie. Buitengewoon vreemde claim die je hier nu plaatst.
 
Nora1911
 
6
25 april 2022 om 09:33
Maar Nederland kwam pas aan het voetballen toen Frenkie in de basis werd gezet. Daarvoor had je voetballend helemaal niks in te brengen. En Memphis is leuk hoor, maar die voetbalt vaak tegen je ipv met je. Alleen scoort hij wel veel(tegen c landen en penalty's).
 
BlindeVogel
 
6
25 april 2022 om 09:35
@jeffrey; dan snap je het ook niet helemaal. Qua veldspel is Frenkie de meet bepalende speler bij Oranje. Daar profiteert Memphis dan ook van, alhoewel die ook wel wat meer mag laten zien om zijn vele minuten / status te rechtvaardigen.
 
Jeffrey__
 
11
25 april 2022 om 09:45
Dat is jouw mening maar qua veldspel zou ik Frenkie niet op 1 zetten. Zonder Frenkie was Depay in 2021 gewoon MVP van Ligue 1 dus kom aub niet doen alsof iedereen, Memphis inclusief afhankelijk is/profiteert (lol) van Frenkie. Hoe verzin je het.
 
Japie_Krekel
 
6
25 april 2022 om 09:54
@Nora1911 Memphis scoorde tegen o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland en Belgie. Prima dat jij dat C-landen vindt, maar Frenkie excelleert dan dus ook alleen tegen C-landen. En dan zal je wel weer zeggen dat zijn oefeninterlands wat ook zeker zo is, maar was Frenkie dan op het EK? Toen heb ik hem ook niet gezien
 
S.Snape
 
10
25 april 2022 om 10:01
Frenkie is een leuke aanvulling op het Nederlands elftal, maar niks meer dan dat. Voetbalt leuk mee inderdaad, behalve dan de potjes dat die als een natte krant speelt. Nee, De Vrij vind ik zelfs dan nog belangrijker in het veldspel en dat is een verdediger.
 
Nora1911
 
0
25 april 2022 om 16:35
Wil je me geen woorden in de mond leggen Japie? Frenkie was op het EK op hetzelfde plekje als jou mvp, helemaal nergens. Maar Frenkie heeft wel betere(of minder slechte) wedstrijden gespeeld op het EK als jou MVP, want wat Memphis daar liet zien, of liever gezegd, niet liet zien, sloeg helemaal nergens op.
 
Japie_Krekel
 
1
25 april 2022 om 17:05
Frenkie was net zo slecht. Onnodig gedribbel en tikkies breed en terug over 3 meter waarmee hij constant heel het tempo vertraagde
 
Salerno1919
 
4
25 april 2022 om 08:31
Misschien wil die wel voetballen onder fraser. Van seumeren moet de portemonnee nu eens serieus gaan trekken.
 
IvanoGallardo
 
11
25 april 2022 om 08:52
Frenkie is de beste transfer ooit gebleken! Zoveel geld voor een “mee”voetballer is echt vakwerk van Ajax geweest.
 
Dordtenaer
 
6
25 april 2022 om 08:57
In en bij Nederland geniaal, bij Barca wisselvallig. Na 3 seizoenen kunnen we concluderen dat hij beter Coutinho kan volgen die net zoals hem wellicht beter en met veel meer spelplezier speelt in de Premier League
 
DRL80
 
2
25 april 2022 om 09:02
Lekker vertrekken daar. De ene week ben je de held en dr andere de schemiel. Dat is overal zo maar vooral bij Barcelona. Die club en de media denken dat ze nog in hun gouden periode zitten maar zitten daar mijlenver vanaf.
 
Tunined13
 
3
25 april 2022 om 09:04
Xavi wisselt Frenkie altijd.. Busquets levert ook 20 ballen in en mag altijd blijven staan.
 
PauloDybala
 
2
25 april 2022 om 09:09
Ik snap nog steeds niet dat Frenkie zo diep staat bij Barca, daar liggen zijn kwaliteiten helemaal niet. Nou ja, ik snap het wel, je hebt Busquets nog die op zijn favoriete positie staat. Wat ik niet snap is dat Frenkie zelf ook ineens het idee heeft gekregen dat hij moet scoren en assists moet geven. Dat deed hij bij Ajax ook nauwelijks en dat waren zijn beste jaren. Hij moet gewoon de bal ophalen vanuit de verdediging en vanuit daar opbouwen. Dan is hij echt wereldklasse.
 
J.M. Keynes
 
5
25 april 2022 om 09:09
Ik vond Frenkie bijna de beste op het veld, vond het ook raar dat hij gewisseld werd. Dat Dembele e.a. Niets met zijn ballen doen is toch niet zijn schuld? Tja… lekker onder Pep gaan voetballen ergens.
 
Jeffrey__
 
22
25 april 2022 om 09:17
Goh, Ajacied die bijna als enige oud Ajacied Frenkie de beste vond. Suprise! Je weet dat Pep het top 3 beste team ter wereld coacht en dat iemand die al bij Barca niet mee komt daar niks te zoeken heeft? Ps: ik zag dat mensen Frenkie gisteren het laagste cijfer gaven maar daar ben ik het dan weer niet mee eens, speelde niet goed maar ook niet zo heel slecht, zou Dest of Ter Stegen het laagste cijfer geven. Geven samen effe een goaltje weg...
 
Nora1911
 
3
25 april 2022 om 09:35
Die kun je ook omdraaien hé? Alle niet Ajacieden/blaugrana's zijn wel erg gretig om Frenkie als flop te bestempelen. Als ik de comments zo zie hierboven.... dus ook daar, surprise!!
 
Jeffrey__
 
16
25 april 2022 om 09:49
Niet Blaugrana's???? Knettergek, kijk voor de grap effe een groot Barca account en bijna niemand was lovend over Frenkie, ook op de Blaugrana sites behoort hij tot de laagst gewaarde spelers gisteren. Goedkope poging om de zaken om te draaien. Na 3 seizoenen wisselvallig en onzichtbaar in grote wedstrijden trekken mensen, inclusief de meerderheid van de Barca fans, gewoon hun conclusies. Heeft niks met "gretig" te maken.
 
J.M. Keynes
 
0
25 april 2022 om 11:17
Ben echt niet per se fan van Ajacieden hoor. Mijn favoriete voetballer is (was) Robin van Persie en ik vond Wesley Sneijder helemaal niets. Gewoon een voorbeeld. Ik vond Frenkie los van wat slordig balverlies gisteren (wat ze allemaal hadden), gewoon best wel prima spelen, in vergelijking tot z`n teamgenoten. Het was overduidelijk niet fantastisch, anders had Barca wel gewonnen. Oh en ben trouwens ook een Real fan en geen Barca fan, maar kan graag naar Frenkie kijken.
 
Nora1911
 
1
25 april 2022 om 11:17
Met 1 vraagteken snap ik je opmerking ook wel hoor. Ik heb het over wat er op deze site gebeurd, want jij refereert ook naar iemand op deze site. Om je punt te maken ga je nu Blaugrana sites erbij halen. Wat voor mij een goedkope poging is om je gelijk te halen. Hier op deze site lijkt het er wat mij betreft heel erg op dat men Frenkie graag ziet falen. Als Frenkie slechts speelt gaan ze uit hun plaat, speelt hij wel goed, is er wel weer wat anders, maar Frenkie kan het nooit goed doen. En ja, ik ben wel fan van Frenkie, ook als hij eens slechts speelt. Daar ben ik heus niet blind voor.
 
Jeffrey__
 
8
25 april 2022 om 11:35
Ah, we gaan op deze toer. Met 1 uitroepteken snap ik je opmerking ook wel hoor. Hier op de site hoef je maar iets van kritiek op Frenkie te hebben en je krijgt tientallen doorgeslagen fanboys op je dak die schaamteloos leugens gaan verspreiden. Speelt hij wel goed, dan gaat iedereen uit zijn plaat, kijk de reacties na 1 goede helft tegen Duitsland, en vooral de like ratio. Magisch werd hij zelfs genoemd. Dus je zielige poging om uitgerekend Frenkie in de slachtofferrol te proppen is échte lachwekkend aangezien er letterlijk geen NL speler is die zó erg werd gehypt door de media en die zó erg een hand boven z'n hoofd word gehouden met tig smoesjes. Hier op deze site is Frenkie heilig, en maar een enkeling beoordeeld hem objectief.
 
Nora1911
 
1
25 april 2022 om 16:49
Punt 1, ik snap jou getergde manier van reageren niet zo, is ook vrij vervelend om mee te discuseren. Plus het feit iemand knettergek te noemen onder een voetbal topic, hoe verzin je dat dan ben je ook niet helemaal lekker in mijn ogen. Ik zie onder bijna elke topic van Frenkie een leger aan mensen kritiek op Frenkie uiten. Waarschijnlijk komt dat omdat hij gehypet werd(mede door vz, die 20 berichten per dag plaatsten). Maar blijkbaar mag dat niet geconstateerd worden en ben je een fanboy; ik zeg volgens mij nergens dat ik het oneens of eens ben met de kritiek. Ik geef alleen aan dat het mij opvalt dat mensen Frenkie graag zien falen. Maar dan ben je knettergek in jouw ogen, blijkbaar
 
Goat10
 
1
25 april 2022 om 09:17
Ik denk dat de kans groot is dat Frenkie op het einde van het seizoen naar Man Utd vertrekt. Ten Hag zal hem willen, en denk ook dat dit het beste is voor iedereen. Barca kan het geld ook goed gebruiken, de ploeg op andere posities versterken.
 
SpeedyAFC
 
0
25 april 2022 om 12:59
Dat ligt er maar aan of Bacelona een dik transferverlies wil nemen en bereid is een flink deel van dat mega salaris door te betalen.
 
SpeedyAFC
 
3
25 april 2022 om 13:44
Ik kan het me niet voorstellen, ze weten toch dat Barcelona geld nodig heeft en dat Frenkie met zijn mega salaris de verhoudingen met de andere middenvelders volledig verziekt? Wekelijks staan de kranten vol met hoe slecht Frenkie wel niet is. De Barcelona supporters hier zien hem nog liever vandaag dan morgen gaan. Kan me niet voorstellen dat Manchester United veel geld voor Frenkie uit gaat geven. Lijkt me ook totaal niet nodig.
 
Khamis2a
 
2
25 april 2022 om 09:25
Ze doen of gavi en busi de sterren van de hemel speelde heel de team speelde slecht. Paar weken geleden was hij wereld voetballer en deze week kan hij niet veel van zo is het tegenwoordig in het huidige voetbal.. wordt er best moe van. Frenkie wordt elke keer gewisseld het doet een speler nooit goed en de Spanjaarden mogen altijd blijven staan..
 
Sht-Eve
 
4
25 april 2022 om 09:31
Frenkie is een simpele safespeler/meevoetballer zonder eigen initiatieven, acties. Hoop dat ie weggaat om plaats te maken voor de jonge talenten in het Barcateam.
 
Soccerfan_1
 
3
25 april 2022 om 09:45
Dan moet je beter op hem letten. Hij zorgt juist voor ruimte voor anderen. Dat is juist alleen maar eigen initiatief. Hij stelt uit en passt hem dan pas
 
SpeedyAFC
 
4
25 april 2022 om 13:01
De bal ligt nu toch echt bij Barcelona. Hun scouting heeft dik gefaald en ze zullen een mega verlies moeten nemen op de transfersom en een flink deel van dat mega salaris blijven door betalen. De talenten zullen niet veel kans krijgen want er is al een nieuwe middenvelder gehaald. Dus als Frenkie blijft, wordt het nog drukker qua middenvelders. Je ziet nu al dat arme Puig daar het slachtoffer van geworden is, want die krijgt maar geen speeltijd.
 
Soccerfan_1
 
0
25 april 2022 om 09:43
Ja de Spaanse pers. Speelt hij goed dan is hij de beste ter wereld en speelt hij slecht dan moet hij vervangen worden.
 
messino
 
0
25 april 2022 om 10:16
Tja, je zal maar 3 jaar lang in een slecht functionerend team spelen waarbij je een bestuur hebt dat paniekvoetbal speelt. Marca schrijft je dan af. Kwaliteitsjournalistiek van Marca.
 
Stijlvol
 
1
25 april 2022 om 10:19
Over het algemeen heeft hij simpelweg te weinig geã¯mponeerd. Het is nu zijn derde jaar daar en heeft nog geen heel seizoen echt overtuigd. Echt enorm zonde. Hij kan echt heel goed voetballen, maar lijkt gewoon niet goed zijn schwung te vinden. Lekker achter Erik ten Hag aan Frenkie. Die wilt jou heel graag hebben daar op het middenveld op Old Trafford. Even met een schone lei beginnen.
 
Carrasco
 
0
25 april 2022 om 10:25
Frenkie speelde niet best, echter kon Xavi er ook voor kiezen om Busquets eruit te halen. Vond hem het spel vertragen gisteren en de passing was niet al te best.
 
Sikerink
 
0
25 april 2022 om 10:38
Raar dat Frenkie op 8 wordt gezet en niet voor de verdediging als 6. Als Busquets op 8 gezet zou worden zou iedereen Xavi voor gek verklaren. Frenkie is ook een CVM zoals Busquets maar van Frenkie gaan we opeens goals verwachten en assists…
 
willempiedebok
 
0
25 april 2022 om 10:39
Marca. Frenkie de Jong speelde helemaal niet zo slecht, ook niet de afgelopen tijd. Beste Nederlandse speler maar het is geen tandeloze spits maar wel het schakelpunt, iedere bal die hij geeft zet iets in gang. Vind eerder het hopeloze roulatie beleid van Xavi een probleem, speel eens met een vaste 11. Als je dan wisselt waarom laat je dan Dembele staan, deed werkelijk alles verkeerd. Begrijp de frustratie van Frenkie wel, hij is niet het probleem.
 
ModricMagic
 
3
25 april 2022 om 11:36
Wanneer kiest De Jong is gewoon voor zijn carrière. Dat Xavi alleen maar assists en goals verwacht is niet het type wat de speler Frenkie is. Hij hoort gewoon een dienende rol te hebben. Bij Barcelona moet hij scoren en assists geven omdat de aanvallers het niet kunnen. Zet hem bij Liverpool naast Fabinho en Thiago en je krijgt het beste bij hem naar boven. Gewoon balbezit houden en die bal geven aan de aanvallers die het afmaken.
 
ModricMagic
 
0
25 april 2022 om 18:07
@hangover96, voor mij wel hoor. Hij is snel, kan balbezit houden en werkt ook altijd wel keihard. Op de plek van Keïta of Henderson kan hij zeker wel een toegevoegde waarde zijn. Ook nog is leren van Thiago is wel uitstekend en werken met Jürgen Klopp is ook gewoon een enorme eer.
 
Emiliogaviria
 
4
25 april 2022 om 14:49
Wat heb je aan Frenkie als je Thiago hebt? Frenkie kan niet tippen aan de klasse,flair en intelligentie van Thiago. Thiago bepaald het tempo, en dirigeert het spel vanuit de diepe positie. Daar heb je postbode Frenkie niet voor nodig. Hij gaat Thiago alleen maar in de weg staan.
 
Emiliogaviria
 
7
25 april 2022 om 12:05
De ideale schoonzoon begint lelijke trekjes te krijgen. Met scheenbeschermers gooien omdat je wordt gewisseld, en dat omdat je niet levert. Had Memphis dit gedaan dan was de wereld te klein. Maar nee niemand heeft het daarover, maar alleen maar weer over dat hij misschien wel naar een andere club moet. Of dat hij niet op de juiste plek speelt! Hij was toch zo hesneden voor het spelletje van Barca? Nou waarom laat hij het niet zien dan? En als Frenkie zijn voeten laat spreken dan kan niemand om hem heen, en dan speelt hij Busi automatisch wel uit de basis. Btw huj heeft vaker op die positie gespeeld en ook toen was het gewoon slecht wat hij liet zien. De smoesjes raken op. Het is absoluut geen Thiago bijvoorbeeld. Toen Thiago net zo jong was en nog bij Barca speelde liet hij al zien hoe goed huj was. Bij Bayern groeide hij uit tot een speler van absolute wereldklasse. Banuit zijn positie dirigeert hij het spel, bepaald de tempo. De Jong kan dat niet, en is geen leider.
 
SpeedyAFC
 
7
25 april 2022 om 13:03
De smoesjes zijn allang op, Frenkie is echt ene enorme miskoop gebleken. Wat een blunder van de technisch staf en scouting van Barcelona om die voor zoveel geld aan te trekken. En dan ook nog eens zoveel te betalen. Maar wat moet Barcelona nu? De wereld is niet blind en gaat echt niet dik betalen voor Frenkie en dat salaris neemt echt geen enkele club ter wereld over. Zal Barcelona nu een dik verlies nemen of blijven hopen op betere tijd?
 
Emiliogaviria
 
1
25 april 2022 om 14:51
Ze zullen genoegen moeten nemen met een verlies denk ik. Als je hem voor 40mil kwijt kan moet je blij wezen.
 
Giovinazzi
 
0
25 april 2022 om 12:13
Misschien een keertje op zijn eigen positie opstellen in plaats van als een halve aanvallende rechtshalf. Je moet als trainer wel een enorm bord voor je kop hebben om hem daar week in week uit op te stellen. Gelukkig heeft Van Gaal dat inzicht wel.
 
Ajax wereldtop
 
0
25 april 2022 om 13:13
Frenkie moet gewoon daar weg gaan. Barcelona is al lang niet meer het barca van toen. De ene dag is hij een wereldspeler en de andere week boren ze hem de grond in. Zijn Ajax spel lijd eronder.
 
Arends
 
0
25 april 2022 om 16:08
Frenkie de Jong kan echt goed voetballen met goede voetballers om hem heen die hem ook snappen. Je zag het goed tegen Frankfurt, Barca gebruikte de as niet, veel balbezit maar niet echt voetballen. Ook gebruikt Xavi hem niet vanuit zijn kracht. Ik hoop dat Barca hem ziet als miskoop en als geen topper, want dan kan die weg voor 30 a 35 miljoen. Bayern of wellicht Man UTD met Ten Hag kan dan hun slag slaan.
 
fc moulijn
 
0
25 april 2022 om 17:03
Ik lees de titel van het stuk, maar ik zie in het stuk dan het betere alternatief niet voorbij komen. Mis ik iets?