Marcel Brands bedankte voor functie directeur topvoetbal bij de KNVB
Dinsdag, 15 februari 2022 om 09:53

Marcel Brands heeft een aanbieding van de KNVB om de vertrekkende Nico-Jan Hoogma op te volgen naast zich neergelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. De opvolger van Toon Gerbrands had de mogelijkheid om als directeur topvoetbal aan de slag te gaan bij de voetbalbond, maar heeft de voorkeur gegeven aan een terugkeer bij PSV. Brands wordt na dit seizoen de nieuwe algemeen directeur bij de Eindhovenaren.

De naam van Brands kwam al snel voorbij in het geruchtencircuit toen Hoogma in november vorig jaar bekendmaakte in de zomer te zullen vertrekken. Brands werkte eerder als technisch directeur bij AZ en PSV, alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar Everton. Bij de Engelse club besloot hij in december ondanks een tot medio 2024 lopend contract met onmiddellijke ingang op te stappen vanwege een 'duidelijk verschil in de visie en richting van de club met het oog op de toekomst'.

Het Algemeen Dagblad weet dat Brands vervolgens door de KNVB is gepolst om Hoogma op te volgen, maar die aanbieding heeft hij naast zich neergelegd. "Ik heb de Raad van Commissarissen van PSV aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken", zei Brands maandag bij zijn aanstelling als algemeen directeur. "Bij PSV ligt een sterk fundament en er is een uitgebalanceerd directieteam. Ik hoop als algemeen directeur straks waarde toe te voegen en hier opnieuw succesvol te zijn."

Brands keert in de zomer dus terug bij de club die hij tussen 2010 en 2018 diende als technisch directeur. Zijn eerste belangrijke taak wordt, samen met John de Jong, het aanstellen van een nieuwe trainer, daar Roger Schmidt heeft aangegeven na dit seizoen te zullen vertrekken bij PSV. Bovengenoemd dagblad laat de namen van Marco Silva (trainer van Fulham) en Carlo Ancelotti (Real Madrid) vallen, met wie Brands samenwerkte bij Everton. Ook Peter Bosz wordt als kandidaat gezien om Schmidt op te volgen. Bosz is nu nog werkzaam bij Olympique Lyon.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
0
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Bossie
 
31
15 februari 2022 om 09:58
Hij heeft gelijk ,daar kan hij altijd nog naar toe. De KNVB het sociale vangnet voor managers , bestuurders en trainers die het bij een club niet redden.
 
shenkie
 
13
15 februari 2022 om 10:07
Ja en dat moet onze voetbalbond zijn? Degene die het bij pak hem beet Sparta en pec niet redden gaan vertellen hoe ajax psv Feyenoord en alle andere clubs het moeten doen. Echt een top idee!
 
Bossie
 
4
15 februari 2022 om 11:01
De KNVB is dit namelijk al , kijk maar eens wie daar rond lopen dat zijn op de bondcoach na geen toppers.
 
Bongiorno
 
2
15 februari 2022 om 11:27
Het is geen 'top idee' het is hoe het in de praktijk in werking gaat. Onze bond heeft geen financiële slagkracht of infrastructurele aantrekkelijkheid voor de topmensen in de Nederlandse voetbalwereld. Zo geldt dat voor zat bonden wereldwijd, trouwens.
 
gomes1psv
 
6
15 februari 2022 om 11:45
Hoezo is dat 'een idee?' Wat Bossie zegt is gewoon de dagelijkse werkelijkheid hoor. Als je zelf wel wat kunt waarom zou je jezelf dan doodvermoeien door met allerlei lichtgewichten te moeten omringen in het belang van ons nationaal voetbal. Dat mislukte trainers als Frank de Boer en Danny Blind voordat hun trainerscarriere definitief strand gewoon bondscoach mogen zijn en er in Zeist ook volop plek is (geweest) voor nobody's als Art Langeler, Edwin van de Looi, Jan Smit, Nico-Jan Hoogma, Eric Gudde, Just Spee, etcetera en als de pest gemeden wordt door mensen die echt iets hebben betekent op hoog niveau, geeft wel aan wat voor sociale werkplek / rehabilitatiecentrum onze voetbalbond is.
 
FCG95
 
0
15 februari 2022 om 13:56
@gomes1psv Qua bondscoaches en bestuurders ben ik het met je eens hoor, daar hoort gewoon een serieuze coach te staan, dat hoort een prestigieuze positie te zijn, ongeacht salaris. De jeugdtrainers daarentegen, ben ik niet met je eens. Welke trainer gaat nou serieus een jong team trainen, waar directe resultaten niet tellen en je altijd ondergeschikt bent aan een bondscoach en andere bestuursleden een serieuze vinger in de pap hebben, terwijl je ook gewoon op eigen verantwoordelijkheid een subtopper of middenmoter in de Eredivisie kunt trainen? Als je als -21 coach slecht presteert wordt er niet gelet op de goede ontwikkeling van de spelers, als je goed presteert wordt er enkel gekeken naar de manier van spelen die niet bevalt. Tenzij je een 2e Foppe de Haan weet te vinden, een coach met veel kunde maar geen ambitie meer om serieus te presteren (of geld te verdienen), dan kan je wat. Helaas hebben de Guus Hiddink's, Bert van Marwijks en Dick Advocaten het veels te druk met zakken vullen in de woestijn of andere tropenbaantjes.
 
Sirius
 
0
15 februari 2022 om 12:19
Nou, eigenlijk geldt dat natuurlijk voor de meeste nationale voetbalbonden. Dat hoeft ook niet per se erg te zijn, want niet elke coach/bestuurder/trainer uit die categorie is ook daadwerkelijk incapabel. Het grote probleem bij de KNVB is dat ze mensen aanstellen die groen zijn en te weinig voetbal-knowhow hebben.
 
Bossie
 
0
15 februari 2022 om 14:14
Er zijn genoeg bestuurders geweest bij de KNVB, die al wat jaren bij een Nederlandse club zaten. Zo groen waren die niet.
 
Viscaa
 
9
15 februari 2022 om 10:01
Die keuze snap ik wel. Bij de KNVB komt er toch een totaal ander takenpakket zijn kant op, dan het geval is bij een club Overigens zie ik dat het AD Marco Silva en Ancelotti naar voren schuift als mogelijke opvolgers van Schmidt. Lijkt mij redelijk ambitieus en ook niet realistisch om trainers uit dat segment te verwachten. Jammer dat Bosz redelijk goed in het zadel zit bij Lyon, dat is in mijn ogen de perfecte opvolger van Schmidt.
 
MessiBazoer
 
8
15 februari 2022 om 10:16
Gaat toch ‘gewoon’ Cocu worden?
 
Pieterpost
 
2
15 februari 2022 om 10:20
Cocu is een goede, maar hij moet niet meer te laat wisselen en verdedigers inbrengen in de laatste 10 minuten om een overwinning over de streep te trekken. Hoe vaak dat wel niet fout is gegaan.
 
rubentje13
 
24
15 februari 2022 om 10:35
Niet vaak want hij heeft er 3 kampioenschappen mee gewonnen… de mislukte pogingen blijven hangen, de keren dat het wel goed uitpakte niet.
 
Viscaa
 
0
15 februari 2022 om 10:55
Cocu zal zeker mee gesproken worden, en ik vind het een goede optie. Echter moet je als PSV zijnde jezelf wel afvragen of Cocu de man is die je dichter bij het niveau van Ajax gaat brengen en gaat zorgen dat je wel structureel groepsfase CL speelt. In mijn ogen is Cocu niet per sé de man die dat gaat brengen.
 
RodneyEsnaider
 
5
15 februari 2022 om 11:26
Wie weet gaat Ajax zichzelf wel dichterbij PSV brengen gezien de bestuurlijke onrust nu bij Ajax en er mogelijk vervangers moeten worden gezocht die mogelijk weer minder zijn. Dus dan zit PSV wel weer goed met Cocu als trainer.
 
tinus45
 
0
15 februari 2022 om 12:20
Laten we op zo'n scenario hopen. Zou uit het oog van de supporter mooi zijn voor de Nederlandse competitie. Uiteraard willen we allemaal naar het niveau van de Amsterdammers maar dat is nu nog niet mogelijk voor de overige teams.
 
Sirius
 
0
15 februari 2022 om 12:23
@rubentje13 - Echter is dit niet meer het PSV van die tijd en Ajax niet meer het Ajax van die tijd. Intussen heb je Feyenoord in de nek hijgen en is Ajax een stuk sterker. Ik denk niet dat dat trucje nog een keer werkt. Vergeet ook niet dat Cocu destijds geen John de Jong boven zich had. Bovendien vind ik het een zwaktebod om nu weer terug te gaan naar Cocu. Dat hij 3 kampioenschappen gepakt heeft, maakt hem natuurlijk niet automatisch een goede coach. Dat hebben we bij Frank de Boer ook wel gezien. Ik schat Cocu niet (veel) hoger in.
 
Hazardinho77
 
19
15 februari 2022 om 10:24
Degene die de naam ancelotti laat vallen mag per direct ontslagen worden...
 
SplyFc
 
3
15 februari 2022 om 10:29
Zidane is nog vrij toch. Ik zeg 1 en 1 is 2!
 
Raiss.
 
6
15 februari 2022 om 10:24
Ik zie het zo gebeuren, Ancelotti van Real Madrid naar PSV. Moet niet gekker worden
 
RodneyEsnaider
 
5
15 februari 2022 om 11:40
Hoor je Ancelotti al zeggen: Ik wil met Joël Drommel gaan werken, die Courtois is me toch een kutkeeper! ??
 
MGMV
 
0
15 februari 2022 om 10:43
Mwa, Marco Silva zou ik een hele goeie, out of the box en bovendien realistische optie vinden, eerlijk gezegd. Ancelotti daarentegen..
 
Viscaa
 
2
15 februari 2022 om 10:57
Denk je dat PSV kan concurreren met Fulham als het op salaris en spelersbudget aankomt? Ik denk dat Fulham financieel net wat meer kan bieden? Qua coach zou het wel een goede optie zijn inderdaad. Hij zou PSV wel naar een hoger niveau moeten kunnen brengen.
 
MGMV
 
3
15 februari 2022 om 11:10
Financieel, zeker als ze promoveren, grote kans van niet natuurlijk. Maar ik ben niet thuis in hun (huidige) salarissen. Maar laat ik het beter zeggen: ik denk en vind dat namen als Marco Silva absoluut realistisch zijn voor PSV. Met name omdat ik vind dat 'we' wel ambitieus mogen zijn en PSV ook heus wat te bieden heeft aan trainers.
 
MrKrillin
 
4
15 februari 2022 om 11:15
Viscaa Moest ook 3 x lezen. haha Ancelotti naar PSV. Neemt dan mee Benzema, Isco, Bale, Modric en Marcelo
 
cuco10
 
2
15 februari 2022 om 11:53
Misschien kan hij de goede Vinicius meenemen.
 
shenkie
 
4
15 februari 2022 om 10:04
Jarenlang afgeven op de knvb (en terecht). Doen zowel Ajax psv als Feyenoord… en dan op het moment dat je geen baan hebt en een geweldige uitdaging aangeboden krijgt, waarbij je flink de bezem erdoor heen kan halen zeg je nee?!? Je mag een nieuwe trainer uitzoeken voor oranje eind dit jaar. Deze uitdaging is toch mooier dan psv als je naar de huidige knvb kijkt? En er staat wel ancelotti, maar aan het einde van de rit wordt het een kopie van 5 jaar terug met een cocu of type cocu.Overigens vind ik Brands (en van Stee) een ideale kandidaat voor deze functie.
 
toss
 
20
15 februari 2022 om 10:13
Nee.Ik zal er maar bij zeggen: bij de knvb werken is echt geen mooiere uitdaging.
 
Pieterpost
 
5
15 februari 2022 om 10:26
Je kan er toch een mooie uitdaging van maken? Brands is blijkbaar een echte PSV-man en ziet potentie voor de toekomst bij de club. Er lopen nu ook een aantal grote talenten rond en als je ziet dat spelers als Gotze en Sangaré voor ons durven te kiezen dat zegt toch wel wat. Daarnaast is ons imago denk ik ook wel goed qua het scouten en doorverkopen van met name aanvallers waardoor we best weleens kunnen groeien als club de komende jaren. Zeker ook met het trainerschap van v Nistelrooy wat er aan zit te komen waar ik veel van verwacht.
 
Sirius
 
0
15 februari 2022 om 12:26
Het is een puinhoop bij de KNVB en het kost je jaren op die zooi op de ruimen. Bovendien schijnt het ook niet bepaald geweldig te betalen. Ik denk dat je dan bij PSV meer verdient als algemeen directeur. Bij PSV kan hij ook een nieuwe trainer uitzoeken, de bezem erdoor halen. Qua takenpakket in die context zijn de omstandigheden hetzelfde. Het verschil is dat de 'puinhoop' bij PSV te overzien is en al teniet kan worden gedaan door een paar handelingen.
 
vastrekuh22
 
4
15 februari 2022 om 10:10
groot gelijk eerst nog bij PSV aantal jaar actief zijn, en als Brands dan eenmaal de keuze maakt het club voetbal achter zich te laten kan deze beslissing altijd nog volgen
 
 
5
15 februari 2022 om 10:29
Ik snap de keuze wel van Brands. Is nu terug bij zijn club in een mooie functie van Algemeen directeur, een ander takenpakket en nieuwe uitdaging.
 
Cas1
 
2
15 februari 2022 om 10:42
Na Everton kiest hij wellicht voor een rol waar minder-geen druk van buitenaf wordt uitgeoefend. In Eindhoven ligt de druk er niet, hooguit bij wat fans, waar mee te praten valt. Bij de KNVB bemoeit iedereen zich ermee. Ik snap hem wel
 
PHX34
 
1
15 februari 2022 om 11:02
Zolang je niet al te grote woorden gebruikt is er wel met die fans te praten.
 
Sirius
 
3
15 februari 2022 om 12:28
In Eindhoven ligt de druk er niet? PSV is wel gewoon een Nederlandse topclub. Heel Nederland kijkt dus ook bij PSV mee, inclusief de landelijke media. Bij de KNVB is die druk er juist totaal niet, want ondanks het geklungel van mensen als Nico-Jan Hoogma heeft niemand het ooit over zijn functioneren gehad. Met de druk bij de KNVB valt het dus reuze mee.
 
Cas1
 
0
15 februari 2022 om 12:38
Ik denk dat praatprogramma´s (hoeveel zijn het er? 420?) eerder de mannen van de knvb moeten hjebben als de mannen van Psv.. De reactie van Phx34 is mooi. Fans zijn, mits op een juiste/beschaafde enz manier wordt gesproken bereid tot luisteren en praten. Bij de KNVB ligt dat gauw anders; iedereen zal daar mee willen praten en zijn/haar mannetje naar voren willen schuiven of macht proberen uit te oefenen.
 
Sirius
 
0
15 februari 2022 om 12:42
Dat is bij een club ook het geval. De RvC zit doorgaans ook vol van mensen die het beter denken te weten. Bij de KNVB kom je sneller weg met gepruts dan bij een club als PSV.
 
993410
 
0
15 februari 2022 om 10:46
Ik ben benieuwd hoe Marcel Brands het gaat doen. Wat Derksen zegt is wel waar communicatief naar buiten is hij niet best. Daar tegen heeft hij absoluut andere kwaliteiten.
 
Sirius
 
0
15 februari 2022 om 12:32
Ik vind 'm als technisch directeur wel pragmatisch, maar ook best voorspelbaar en z'n beleid kost veel geld. Als technisch directeur vond ik hem redelijk, maar meer ook niet. Echter denk ik dat z'n nieuwe functie goed bij hem past. Ik vind hem namelijk vrij compleet als algemeen directeur. Hij heeft ervaring in alle directiefuncties, hij kan saneren (mocht dat ooit nodig zijn), hij heeft voetbal know-how en kan daardoor ook beter inzien hoe de mensen onder hem functioneren. De vraag is vooral of hij ook vernieuwing kan implementeren en de juiste mensen aan weet te stellen. Dat gaan we de komende jaren wel meemaken.
 
 
0
15 februari 2022 om 10:52
Snap het wel dat je terugkeert naar een vertrouwde omgeving. Beter dan dat circus in Zeist.
 
FlamengoBrasil
 
2
15 februari 2022 om 11:29
Denk dat die twee buitenlandse trainers behoorlijk salaris zullen vragen. Peter Bosz wordt vaak genoemd, maar mislukt bij Dortmund, bij Leverkusen met vlagen aardig gedaan maar uiteindelijk ook niet bovenmatig gepresteerd. Bij Lyon is het ook niet geweldig. Verder nog nooit wat gewonnen. Ja voetbal is vaak wel leuk om naar te kijken maar ook vrij naïef vaak.
 
DieHalveMalle
 
0
15 februari 2022 om 11:34
Kan die vast wat meer verdienen bij PSV.. die vlieger gaat namelijk vaker op bij de knvb..
 
RudolfRoets
 
0
15 februari 2022 om 12:52
Gelukkig dat ie bedankte, ik heb helemaal niets tegen deze man, maar waar heeft ievzijn reputatie aan te danken ?