Marco Bizot hoeft niet te vrezen: PSG-debuut Lionel Messi uitgesteld
Vrijdag, 20 augustus 2021 om 11:22

Paris Saint-Germain-supporters hoeven vrijdagavond niet te rekenen op het debuut van Lionel Messi. De Argentijn is door trainer Mauricio Pochettino niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Stade Brest. Ook Sergio Ramos, Neymar en het Nederlandse talent Xavi Simons komen niet in actie, terwijl Georginio Wijnaldum wel deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

Met zes punten uit twee wedstrijden is PSG foutloos begonnen aan het nieuwe seizoen. In de wedstrijden tegen Troyes (1-2) en Strasbourg (4-2) kwam Messi nog niet in actie. Donderdag liet Pochettino op een persconferentie weten dat hij nadacht over het debuut van de Argentijn. "We zijn nog aan het bekijken of hij gaat aansluiten bij de selectie voor het duel met Brest. Zijn aanpassing bij de club is snel en goed gegaan. Datzelfde geldt voor Donnarumma. Hij was de beste keeper van het EK en is een belangrijke versterking voor ons. We gaan het zien of hij vrijdag mee kan doen", zei de trainer. In tegenstelling tot Messi zit Donnarumma wel bij de selectie. Mogelijk maakt Messi volgende week zondag zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Stade Reims.

Stade Brest-keeper Marco Bizot zal vanavond vanaf 21.00 uur niet hoeven te vrezen voor Messi en Neymar, terwijl ook een ontmoeting met landgenoot Simons er niet in zit. Het achttienjarige talent maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en maakte in de voorbereiding een goede indruk. Le Parisien meldde woensdag echter dat de voormalig jeugdspeler van Barcelona zich voorlopig weer moet melden bij Onder-19. Pochettino vindt de groep volgens de berichtgeving te groot worden nu alle internationals zijn teruggekeerd van deelname aan het EK en Copa América. Bovendien trok PSG meerdere spelers aan, waardoor het steeds drukker wordt op het trainingsveld.

De concurrentie op het middenveld van PSG is stevig voor Simons, wiens contract in Parijs nog een jaar doorloopt. Toch is het niet uitgesloten dat hij terugkeert op het trainingsveld van de hoofdmacht en dit seizoen speelminuten gaat maken onder Pochettino. Volgens Le Parisien wil de trainer de spelersgroep nog voor het einde van de transferwindow verkleinen. Onder meer Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa, Rafinha en Pablo Sarabia zouden mogen vertrekken uit het Parc des Princes.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
SuperNico31
 
55
20 augustus 2021 om 11:30
Messi wil natuurlijk niet dat hij zijn debuut gaat maken tegen de muur genaamd Marco Bizot. Dan wordt het een debuut zonder doelpunt.
 
ajax01-95
 
4
20 augustus 2021 om 11:35
Waar is Ramos eigenlijk? Geblesseerd?
 
Jaapie_Stam
 
11
20 augustus 2021 om 11:39
Slepende kuit blessure.
 
MexicoLozano7
 
3
20 augustus 2021 om 11:35
We krijgen straks dus een aanval met Mbappe , Icardi en Di Maria ben alleen benieuwd wat er nu met wijnaldum gaat gebeuren nu Geuye en Veratti terug zijn.
 
SilverFront
 
34
20 augustus 2021 om 11:43
Het schijnt dat Pochettino wel heel erg gecharmeerd van Gini is. Toen hij nog bij Spurs zat, heeft hij ook wel eens contact gelegd met Gini om hem over te halen naar Spurs te komen. Dus het lijkt me toch dat hij een streepje voor heeft bij de coach.
 
Isco24
 
15
20 augustus 2021 om 11:56
Omdat Veratti niet naar Spurs wilde komen natuurlijk! Hij heeft Messi nooit geprobeerd te halen naar Spurs, maar lijkt me toch wel dat hij een streepje voor heeft tov de rest van de aanvallers..
 
SilverFront
 
24
20 augustus 2021 om 12:31
@isco ja nu kun je wel bijdehand gaan doen, maar feit is dat Pochettino dus al jarenlang gecharmeerd is van Wijnaldum. Ik zeg ook niet dat hij beter is dan Veratti, die 2 kunnen ook prima samenspelen denk ik. Je vergelijking met Messi slaat dus ook nergens op.
 
Japie_Krekel
 
4
20 augustus 2021 om 13:16
@Silverfront ik geloof dat wel. Wijnaldum zijn beste wedstrijd in dienst van Liverpool was tegen de Spurs van Pocchetino
 
Fusionizing
 
1
20 augustus 2021 om 18:39
Ik ben het met je eens. Persoonlijk zou ik met het volgende middenveld spelen: Verratti-Paredes-Wijnaldum. Wijnaldum brengt dan ook op die manier de diepgang en drang naar voren die Verratti en Paredes wat minder hebben aangezien zij beiden meer een controleur dan een aanvallende middenvelder genoemd kunnen worden
 
Jaapie_Stam
 
3
20 augustus 2021 om 11:38
Over Messi maak ik me geen zorgen dat hij fit raakt maar Neymar meer. Als je ook zijn vakantie foto's zag met een bier buikje enzo. Brazilianen hebben er vaak een handje van om het een paar jaar op top niveau vol te houden en dan te gaan feesten. En dan speelt de blessure gevoeligheid van Neymar ook mee. Voor het succes van dit psg is een fitte Neymar wel belangrijk. Anders speelt Messi haast met dezelfde kwaliteit spelers als bij Barca.
 
MexicoLozano7
 
28
20 augustus 2021 om 11:44
Had Messi ook Mbappe , Hakimi , Di Maria , Veratti bij Barca?
 
Jaapie_Stam
 
1
20 augustus 2021 om 11:52
di Maria vind ik wel enigszins nog vergelijkbaar met Griezmann, Dembele, Fati. Verratti wel met Frenkie. Mbappe en Hakimi ben ik wel met je eens. Al is het nog afwachten of Mbappe blijft.
 
MexicoLozano7
 
20
20 augustus 2021 om 12:07
Frenkie is lekker bezig maar op dit moment is veratti nog wel verder dan Frenkie
 
Jaapie_Stam
 
16
20 augustus 2021 om 12:19
Dat is discutabel. Sommige dingen is Frenkie beter in en sommige Verratti. Maar Verratti is echt geen wereld van verschil beter dan Frenkie.
 
GLENNN
 
2
20 augustus 2021 om 12:10
Ramos en Messi dus nog niet erbij. Ik gok dat de opstelling relatief makkelijk in te vullen is nu. Enige waar je over kan twijfelen zijn de CV (marquinhos speelde vorige pot nog niet, speelde natuurlijk de Copa) en verder kan je op het middenveld nog eventueel twijfelen. Verratti is ook later aangesloten, evenals Paredes. Donnarruma of Navas is de lastigste. Navas doet het al jaren goed. Zowel bij Real Madrid als bij PSG. Maar Donnaruma is voor mij buitencategorie. En dat op die leeftijd! Als je dan ook ziet wat Pochettino hier in dit artikel zegt, heb ik een voorgevoel dat het gedaan is voor Navas. Denk ongeveer deze opstelling. Middenveld kan je nog switchen ofcourse. Danilo kan nog spelen. Draxler kan nog speler op de 10 ipv 1 van hun. Idem voor Herrera. De jeugd zie ik geen basisplek krijgen. En Rafinha en Danilo (eigenlijk) ook niet.
 
maurootje
 
0
20 augustus 2021 om 15:12
Navas, heeft er wel, ondanks hij goed keepte in de eerste wedstrijd, in zijn 2 wedstrijden 3 goals tegen gekregen. Waarvan eentje puur omdat hij kleine keeper is waardoor hij er niet bij kon; Donnarumma had deze honderd procent gepakt. Lastig verhaal, maar wel een duidelijke, gewoon Donnarumma laten keepen, die kan nog 20 jaar mee, heeft zich al bewezen en is gewoon wat je zegt, speciaal; speciale voetballers zet je niet op de bank. Vandaag voor het eerst bij de selectie, dus vandaag verwacht ik nog niets, maar volgende wedstrijd moet hij gewoon in het doel staan
 
GLENNN
 
0
20 augustus 2021 om 16:36
Ja, denk ik ook. Knap lullig wel. Navas was top bij Madrid, komt Courtouis is die de sjaak. Nu bij PSG wederom: goede keeper, komt Donnaruma en is hij waarschijnlijk de sjaak. Ik zou ook voor Gigi kiezen. Wereldkeeper en dat op die leeftijd. Kan je nog makkelijk 10 - 15 jaar mee vooruit!
 
MrKrillin
 
1
20 augustus 2021 om 12:11
"onder meer Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa, Rafinha en Pablo Sarabia zouden mogen vertrekken uit het Parc des Princes." Benieuwd of deze spelers nog verkocht/verhuurd worden en hoeveel zal opleveren. Dacht gelezen te hebben dat PSG iets van 180 mil aan verkopen moet doen. Die Rafinha trouwens, heeft wel mooie clubs achter zijn naam staan. Barca, Inter en PSG (celta valt beetje uit toom). Benieuwd of hij weer naar een topclub kan gaan. Eigenlijk zou nu naar een club in Duitsland of Engeland moeten gaan. Alle topcompetiies pakken. En anders een Porto/benfica ook mooi.
 
NielsGeerligs
 
3
20 augustus 2021 om 12:19
Als ik de naam Kurzawa lees moet ik nog steeds zo lachen hoe hij door Guidetti en co. te kakken werd gezet...
 
GLENNN
 
0
20 augustus 2021 om 16:37
Denk dat Kehrer gezien zijn duitse achtergrond nog wel wat kan opleveren. Sarabia is ook nog wel aardig en speelde op het EK ook niet onverdienstelijk Rafinha en Kurzawa zou ik geen euro transfersom aan uitgeven als club zijnde. Beiden matige spelers en blessuregevoelig.
 
JohnArrow607
 
1
20 augustus 2021 om 12:55
Blijft bijna geen Fransman over zo bij PSG. Zijn selectie verkleinen bestaat waarschijnlijk hoofdzakelijk van het terugzetten van jeugdig (Frans) talent naar de B ploeg. Als ze nu de Champions League niet winnen, dan hebben ze met recht gefaald en kun je rustig zeggen dat geld geen garantie is voor succes.
 
Moyashi
 
2
20 augustus 2021 om 12:56
Natuurlijk zijn wij allemaal nieuwsgierig naar Messi enzo bij PSG, maar verstandig van de coach om ze nog niet op te stellen. Ze hebben met deze selectie weinig weerstand om de competitie te winnen als het op neerkomt. Ze moeten deze oudere spelers besparen voor de grotere games. Al wil ik zelf hem nu al minuten maken puur om te kijken hoe zijn connectie op 't veld is met spelers als Mbappe, Draxter en Icardi voordat sommige van deze namen verkassen.