Massale lofzang op 'reus' De Ligt: 'Lukaku lag bij hem aan de ketting'
Woensdag, 10 februari 2021 om 09:58

Juventus plaatste zich dinsdagavond ten koste van Internazionale (0-0) voor de finale van de Coppa Italia en na afloop waren er vooral complimenten voor het optreden van Matthijs de Ligt. Het feit dat La Vecchia Signora geen doelpunten incasseerde is volgens verschillende Italiaanse media te danken aan het heldhaftige optreden van de Oranje-international. Het regent dan ook ruime voldoendes voor De Ligt, die weer helemaal terug lijkt te zijn na een absentie van enkele weken vanwege een coronabesmetting.

In de eerste ontmoeting met Inter beleefde De Ligt een moeilijke avond tegen de behendige Lautaro Martínez. De onderlinge duels met Romelu Lukaku echter verlopen dinsdagavond een stuk beter voor de Nederlandse verdediger. "Lukaku in bedwang houden is niet gemakkelijk en tevens behoorlijk vermoeiend", zo schrijft de rapporteur van Corriere dello Sport. "De Ligt slaagde er evenwel in om de aanvaller ver van het doel van Juventus te houden." De mandekker krijgt een 7 voor zijn inbreng in de finaleplaats van Juventus. Geen enkele speler van de thuisploeg kreeg overigens een hoger cijfer.

Il Messagero steekt ook de loftrompet over De Ligt. "Hij beet zich echt vast in Lukaku en en liet de spits geen enkele keer op doel schieten. Een uitstekende prestatie van De Ligt." Ook in dit geval is de beloning een 7 en ook in deze beoordeling stijgt geen enkele Juventus-speler boven De Ligt uit. Tuttomercatoweb is lovend over de ontwikkeling die de Nederlander doormaakt bij de Italiaanse grootmacht. "Hij is misschien nog geen Giorgio Chiellini, maar ook De Ligt is een reus. Hij liet zich niet afbluffen door Lukaku en hield gelijke tred met de aanvaller. Met het risico om godslasterlijk te worden: De Ligt deed het zelfs beter." Een 7 is op zijn plaats voor de centrumverdediger.

La Gazzetta dello Sport legt eveneens de focus op de pittige duels tussen De Ligt en Lukaku tijdens het bekertreffen in Turijn. "Lukaku had de pech dat hij tegenover De Ligt stond. Die is net zo groot als de aanvaller, alleen dan een stuk sneller. Tuttosport zag de international van het Nederlands elftal ook uitblinken en heeft daarvoor een 7,5 over. "In het duel der reuzen met Lukaku speelde De Ligt zonder angst. Hij zet zonder een spoortje twijfel ook druk op de helft van de tegenstander. Het lijkt zijn specialisme te worden, want geen enkele collega-verdediger bij Juventus doet hem dat na. Om het verhaal compleet te maken: De Ligt stapte van het veld met maar liefst zestien balveroveringen."

La Repubblica is razend enthousiast over het centrale verdedigingsduo bestaande uit De Ligt en Merih Demiral. "Vooral dankzij die twee hield Juventus het doel schoon. Ze deden Leanardo Bonucci en Chiellini vergeten met een prestatie van wereldformaat." Calciomercato denkt ook dat De Ligt en Demiral prima kunnen samenspelen in het hart van de Juventus-verdediging. "Demiral speelde als een ouderwetse gladiator en De Ligt was een reus in de defensie. Er waren wel wat onnauwkeurigheden, maar Lukaku lag bij hem aan de ketting. Missie geslaagd dus."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
MessiBazoer
 
93
10 februari 2021 om 10:29
Ik zag gisteravond een foto van zijn benen, pff wat een tank op die leeftijd. Voor de komende 12 jaar hebben we echt een top cv in Oranje. Fantastische investering van Juventus.
 
Hendrik123
 
38
10 februari 2021 om 10:40
Volgens mij is hij er zelf ook trots op. Doet altijd zijn broekje omhoog in de wedstrijd. Heel apart als je erop let.
 
JK-Ajax
 
42
10 februari 2021 om 11:08
Haha daarbij moet ik altijd denken aan Alexis Sanchez op het WK. Die rolde altijd dat broekje helemaal naar boven op om te flexen leek het.
 
DeDonnie
 
18
10 februari 2021 om 12:24
Ronaldo doet dat ook regelmatig, bijvoorbeeld bij vrijetrappen. Misschien dat De Ligt het van hem heeft afgekeken haha.
 
Oortap
 
37
10 februari 2021 om 10:47
Geloof dat hij bij zijn laatste wedstrijd voor Ajax, toen ze in het nieuwe uittenue moesten spelen, speciaal in het broekje moesten knippen zodat zijn benen erin pasten.
 
TikiTakaGoal
 
27
10 februari 2021 om 11:08
Of je draagt een maatje groter... het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn
 
Kaal of kammen
 
126
10 februari 2021 om 11:24
Dat maatje groter was er niet, dat was het hele punt.
 
FR_Ronnie
 
9
10 februari 2021 om 12:06
Ik schrijf hier net een stukje over in het Onana topic van vandaag. Daar werd (weer beweerd) dat voetballers geen doping nodig hebben. Ik refereer daar aan foto's van nederlandse voetballers, Rijkaard in dit geval specifiek, die met iele beentjes naar Italie gingen en na een seizoen stevige spiermassa hadden. Is dat door doping of door de italiaanse muesli? On: ik kan wel genieten van de Ligt. Nuchter maar ondertussen in het veld een beest van een verdediger. Ik snap ook wel dat hij boven de Vrij verkozen wordt voor de basis in Oranje. Wat mooi dat je zo'n luxe heb bij Oranje: de Ligt, de Vrij en van Dijk.
 
TilburgAjax
 
12
10 februari 2021 om 14:28
Wat suggereer je hier, dat De Ligt (sinds zijn komst bij Juve) doping gebruikt? De Ligt had in zijn Ajax-tijd al behoorlijk gewerkt aan zijn fysiek en vertrok al met stevige bovenbenen naar Italië. Werd toen al omschreven als "tank", "reus" en "onverzettelijk". Inderdaad: genieten de komende jaren in Oranje!
 
Rvt212
 
2
10 februari 2021 om 15:19
Denk gewoon door harde training, kijk bijvoorbeeld naar goretzka bij bayern. Denk niet dat hij doping gebruikt en hij is erg gespierd geworden in zijn bayern tijd
 
FR_Ronnie
 
1
10 februari 2021 om 18:13
Ik suggereer dat voetballer ook doping gebruiken, niet de Ligt. Met name veel Ajax supporters beweren sinds zijn terechte schorsing dat voetballers geen doping gebruiken, maar als je de benen bekijkt van nederlandse voetballers die naar topplorgen zijn gegaan valt het op dat ze heel veel spiermassa erbij hebben gekregen in het buitenland.
 
Schop1989
 
118
10 februari 2021 om 10:31
Ik vind dit echt elke keer mooi nieuws om te lezen. Een NL verdediger die leert van een van de beste verdedigers en leiders van de laatste 10 jaar. De keuze voor Juventus mag wat mij betreft als een meesterzet omschreven worden van de Ligt. Niets geld, gewoon in zijn ontwikkeling de beste keus die hij had kunnen nemen. De perfecte leermeesters zitten daar. Moet je je voorstellen dat hij van Pique had moeten leren en eigenlijk direct al beter was dan de rest bij Barca als jonge voetballer. Op deze leeftijd is het het beste om toch nog wel een leermeester te hebben en buiten Chiellini en Bonucci lopen er niet veel andere rond waarvan hij het kan leren (vdijk, Silva, Ramos) op dit niveau.
 
PeerBerwers
 
60
10 februari 2021 om 10:35
Doe normaal man. In sta helemaal achter de keuze van De Ligt, maar ga nou niet doen alsof Piqué er helemaal niks van kan. Ondertussen mist hij de snelheid een beetje, maar dat was gewoon echt een fantastische verdediger waar De Ligt meer dan genoeg van kan leren.
 
Sulejmanii
 
119
10 februari 2021 om 10:43
Peer doe zelf normaal man, Schop1989 heeft helemaal gelijk! De Ligt heeft de juiste keuze gemaakt, Chiellini is nog steeds een van de beste verdedigers ter wereld en leermeester! Piqué had De Ligt voornamelijk kunnen leren hoe je het beste, lucht dekt, en slecht positie kiest om gebrek aan snelheid te maskeren. Piqué is een overschatte verdediger, als je Puyol had genoemd en hij nog speelde had je gelijk gehad! Nou dat was een verdediger, die je bij Barca op pad kon sturen!
 
nederland79
 
39
10 februari 2021 om 10:59
Ik denk dat De Ligt aan het einde van zn carriere liever de prijzenkast van Pique heeft, dan van Chiellini... Zo makkelijk om Pique overschat te noemen, maar toch had hij altijd een basisplek bij Barca en bij de Spaanse ploeg, t is niet dat die ploegen geen andere opties hadden...
 
LucaAbbracciante
 
12
10 februari 2021 om 11:41
Haha Piqué heeft met geweldige spelers samengespeeld. Juve en Italië hebben finales gehaald door het spel van Chiellini in samenwerking met Bonucci en Barzagli. Als je ziet wat Piqué bij zich had in aanvallend opzicht, totaal niet te vergelijken...
 
Schop1989
 
9
10 februari 2021 om 13:37
Pique samen met Puyol was erg goed, Pique na Puyol is eigenlijk hetzelfde als Varane zonder Ramos, Bonucci zonder Chiellini. Ik blijf erbij de Ligt kan veel meer van Chiellini leren dan Pique. Doe normaal man? Zo beginnen gastjes met slechte tegenargumenten in de voetbalkantine ook altijd Ben je gek ofzo!!! argumenten wat kracht bij zetten door hard te schreeuwen
 
Joga_Bonito10
 
79
10 februari 2021 om 10:43
Je kan kletsen wat je wil maar Piqué heeft tussen 2008 en 2018 gewoon aan de absolute wereldtop gestaan. Opbouwend was er in die periode geen betere. Niet voor niets de bijnaam Piquenbauer . Zelfs bij Spanje in 2010 moest Ramos als rechtsback gaan spelen omdat Del Bosque per sé Piqué naast Puyol wilde hebben. Wordt vaak denigrerend gedaan t.o.v Piqué en onterecht ook imo.
 
Busby
 
12
10 februari 2021 om 10:59
Pique was een uitstekende verdediger maar eentje die echt voor de tiki taka voetbal gemaakt was en inderdaad heel goed kon opbouwen. Die tijden zijn echter voorbij en Juve speelt een ander spel en in het algemeen moet men veel meer verdedigen dan Pique in zijn jaren deed omdat in het systeem van Guardiola de spitsen al eigenlijk met verdedigen begonnen door hoog druk te zetten en de rest volgde. Is Pique een slechte verdediger ? Helemaal niet, top verdediger maar als het echt verdedigd moet worden dan is Chilinie toch wel de man.
 
TimothyAyouba
 
40
10 februari 2021 om 11:00
Piquenbauer hahahahaha. Niemand noemt hem zo behalve misschien een paar Cules. Piqué is de laatste jaren niet eens meer top 10 verdedigers van de wereld. 2010 was een ander verhaal maar toen was de Ligt zelf ook 11 dus of ie dan veel aan Piqué zou hebben gehad..
 
nederland79
 
12
10 februari 2021 om 11:00
Busby maar het is wel veel moeilijker verdedigen en positie kiezen met 50 meter in je rug, dan dat je rond je eigen 16 hangt. Niks ten nadele van Chiellini, dat is een absolute topper, maar je doet pique toch echt te kort.
 
Busby
 
2
10 februari 2021 om 12:22
@Nederland Dat is moeilijker als je in een gewoon team speelt. Niet als je een team speelt die 70-80% balbezit heeft en binnen de 4sec de bal probeert terug te heroveren en nog is telkens +3 goals maakte per wedstrijd. Pique heeft veel minder echt moeten verdedigen toe Zou hij bij een andere ploeg spelen dan zou hij niet zo dominant zijn en dat is ook gebleken sinds die tijden voorbij zijn terwijl een Chilinie en Silva niet veel achteruit zijn gegaan. Discussie ging over van wie hij het meest kan leren qua verdedigen en in mijn ogen is dat absoluut Chilinie. Daarom is Pique geen koekenbakker.
 
toenie
 
0
10 februari 2021 om 13:07
Google op pique nickname. Nickname is bijnaam in het Engels. Uitkomst: Nicknamed as a 'pickenbauer'.
 
Stijlvol
 
4
10 februari 2021 om 13:49
Ja prachtig. En terecht dat je dit noemt. Enorm opvallend dat Pique eerder als slechte verdediger wordt neergezet dan een goede. Het is ongelofelijk, maar Pique is gewoon een absolute wereldverdediger geweest. Dat wordt vanaf nu alleen maar minder, dat is niet erg, maar ik gun Pique veel meer credits dan hem tot toe worden toegeschreven. Was samen met Puyol een bijna niet-te-passeren laatste linie!
 
1AFCAjax1
 
3
10 februari 2021 om 14:14
Dat is een nickname die de fans hebben bedacht. Van de Beek werd door veel Ajacieden ook Maradonny genoemd... Neemt overigens niet weg dat Pique natuurlijk een uitstekende verdediger was, die het de laatste jaren wat moeilijker kan bijbenen.
 
Buakaw
 
8
10 februari 2021 om 11:00
Pakt geweldig uit natuurlijk. Maar denk dat die bij Juventus niet minder pakt dan bij Barca. De Ligt is de nummer 2 van Italië kwa salaris.
 
FR010FRDAM
 
33
10 februari 2021 om 11:34
Ik vind het vooral schrijnend dat Voetbalzone niks zegt over de Stefan de Vrij. Ook een oranje international, Speelde in dezelfde wedstrijd, is door dezelfde kranten beoordeeld en heeft ook gewoon de 0 gehouden. Maar voetbalzone kiest ervoor om alleen De Ligt er uit te filteren. Dit had toch gewoon prima in dit artikel opgenomen kunnen worden? En ja, ik weet het, ik klik er zelf op, maar wel omdat ik ook benieuwd was hoe De Vrij het deed. Maar met zijn achtergrond is hij blijkbaar niet interessant, ook al houdt hij CR7 van scoren af.
 
Schop1989
 
2
10 februari 2021 om 13:34
De vrij is de nr 3 van Nederland qua interesse, na V Dijk de beste van de wereld vorig jaar en De ligt het grootste talent van de wereld. Denk dat het redelijk logisch is dat er minder aandacht voor hem is, maar sowieso te weinig is wel waar. Maar dat vind ik eigenlijk ook wel over het algemeen voor de Serie A
 
FR010FRDAM
 
8
10 februari 2021 om 14:07
Ik begrijp best dat er minder artikelen over hem gaan. Maar er is een verschil tussen hem totaal negeren terwijl het zelfs over de zelfde wedstrijd gaat en gewoon wat minder aandacht. Ik vind het echt belachelijk en ik begrijp Voetbalzone gewoon niet. Het was vrij makkelijk om de Vrij hier ook te noemen, maar zoals ik al zeg...daar heeft hij de verkeerde achtergrond voor. Zelfs een Ziyech krijgt meer aandacht als hij op de bank heeft gezeten.
 
CanBartu10
 
0
10 februari 2021 om 15:10
@ FR010FRDAM Idd denk achtergrond en prijskaartje.
 
Klemvastdiebal
 
8
10 februari 2021 om 11:48
"de keuze voor Juventus mag wat mij betreft als een meesterzet omschreven worden van de Ligt." Inderdaad een meesterzet van de Ligt, maar niet alleen van hem. Zijn zaakwaarnemer, de door velen zo verfoeide Mino Raiola, heeft hem hierin van advies voorzien. Ondanks het feit dat Mino Raiola klauwen vol geld verdient aan transfers, heeft hij het belang van zijn spelers toch wel altijd voorop staan. De spelers maken uiteindelijk zelf de keuze voor welke club zij gaan spelen.
 
Varenak
 
1
10 februari 2021 om 12:17
Je leert het meeste van het spelen van wedstrijden bij barca zou hij altijd in de basis staan daar leer je meer van dan af en toe op de bank. Enige wat de ligt misschien leert van giorgio is positionering en bepaalde no nonsense verder niet veel hoor.
 
Schop1989
 
1
10 februari 2021 om 13:46
Dat is niet geheel waar, je moet minuten maken jazeker, maar je in een basis knokken doe je op de training en qua mentaliteit zijn die uitdagingen vormend voor een jonge speler. Gasten als Wijnaldum, Vdijk, De Ligt zetten een tandje bij en de mentaliteitsloze spelers kiezen binnen no-time voor een transfer. Denk ook dat we kunnen stellen dat hij van Chiellini en Bonucci (barzaglia) leert verdedigen - misschien en niet veel, ben ik het totaal niet mee eens, het zijn die kleine dingen die heel belangrijk zijn op dat niveau.
 
Japser
 
1
10 februari 2021 om 12:40
Check de prijzenkast even van Pique voordat je deze uitspraak doet. Vergeet niet dat Pique ook naast de grootmeester Puyol heeft gestaan, met ook een behoorlijke prijzenkast. Het zijn alleen twee totaal verschillende verdedigers en speelstijl. In de Serie A leert de Ligt heel goed wat verdedigen is. En dan verdedigen pur sang. Het nadeel vind ik alleen is dat de Ligt behalve een goede verdediger is, ook heel goed is in opbouwen vanuit de defensie. Dit is bij Juve en de Serie A wat ondergeschikt, maar in La Liga wel weer. (en ook bij het NL elftal). Meesterzet... nee, goede keuze? Ja! Maar Mancity, Manutd, Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Bayern Munchen... zouden ook prima keuze geweest zijn.
 
Schop1989
 
2
10 februari 2021 om 13:50
Hij is 21 dan heb je gewoon nog veel aan een voorbeeld, dan is Juve de beste keuze omdat daar de meest ervaren en beste verdediger van de laatste jaren loopt en dan een dikke punt. Prijzen zeggen niets over individuele kwaliteiten en Pique was naast Puyol erg goed. Leren van de meester of leren van de leerling die niet dezelfde kwaliteiten heeft als de meester?
 
LeonFCDH
 
0
10 februari 2021 om 14:47
Jasper onzin man. Kijk eens naar het hedendaags Italiaans voetbal. Wordt gewoon opgebouwd vanuit de verdediging.
 
LeonFCDH
 
1
10 februari 2021 om 14:48
Schop helemaal mee eens. Prijzen zeggen idd niks over individuele kwaliteiten.
 
CanBartu10
 
2
10 februari 2021 om 15:13
Zijn prijzenkast zegt toch niks over zijn verdedigende kwaliteiten? Hij heeft dat in groepsverband gewonnen..
 
Japser
 
0
11 februari 2021 om 12:54
Prijzen zeggen ook zeker heel veel over individuele kwaliteiten. Een aanvaller kan je afrekenen op doelpunten, een verdediger op zo min mogelijk tegendoelpunten, maar uiteindelijk gaat het om de prijzen die wint. Een goede aanvaller heeft niets aan de een slechte verdediging om prijzen te winnen en andersom. Puyol en Pique zijn (of waren) klasbak verdedigers. Net als Chiellini dat is, maar vraag niet aan een Chiellini om de opbouw te verzorgen. Ik vind het een geweldige verdediger. Begrijp me niet verkeerd. Zijn positionering, duelkracht, gebruik van het lichaam is echt fantastisch. Hij is niet de snelste, maar wel het snelst bij de bal. Mijn persoonlijk favoriete verdediger is Cannavaro, dus het verdedigen in de Serie A spreekt me zeker aan. Alleen blijf ik er bij dat de Ligt vanuit de Ajax school is gekomen. Naast zijn goede verdedigende kwaliteiten, was hij van extra waarde door zijn opbouwende kwaliteiten. Dat is in de Serie A, en zeker ook bij Juve, stuk minder belangrijk. En ja ik kijk Serie A, maar ook Laliga en Premier League. Aangeven dat hij van Pique niks heeft te leren, slaat nergens op. Die heeft een geweldige staat van dienst, dikke prijzenkast, dus die snapt wel iets van verdedigen. De ligt is nu meedogenlozer geworden... ook prima.
 
rubentje13
 
0
10 februari 2021 om 13:21
Dat het een goede keuze is, kon iedereen van tevoren wel vertellen, op verdedigend vlak leert hij ontzettend veel in Italië van Chiellini en Bonnucci, maar ik denk dat hij bij Barça ook enorm veel geleerd had, met name op het gebied van de ruimte bespelen. Juve speelt toch vaak behoudend, omschakelvoetbal en dan is verdedigen eenvoudiger dan op de manier waarop Barça eigenlijk altijd wel speelt, namelijk met enorm veel ruimte in de rug. Ik denk dat De Ligt dat ook goed kan, maar bij Barça had hij zich daarin meer kunnen ontwikkelen. Misschien voor hem een mooie vervolgstap, naar een City of Barça. Hij beheerst dan alle facetten van het verdedigen, namelijk het uitschakelen van de man, het bespelen van de ruimte en het opbouwende, dan is hij de beste verdediger van de wereld en kan hij in een rijtje komen met de allergrootste ooit.
 
Murad
 
53
10 februari 2021 om 10:32
Gevaarlijke woordkeuze. Heel de verdediging van Juventus stond als een huis gisteren. Met Demiral en De Ligt heeft Juve een centrumduo dat Chiellini en Bonucci zeker kan vervangen.
 
locovato
 
25
10 februari 2021 om 10:47
Dit dus. Beide al 2 toppers samen gespeeld. Her en der wel schoonheidsfoutjes, echter zijn ze nog jong en hebben ze voldoende tijd om te groeien. Dit zijn echt 2 kanonnen.
 
Joga_Bonito10
 
32
10 februari 2021 om 10:37
De Ligt wordt een grote kan haast niet anders. Ik begrijp zijn keuze voor Juventus maar wat had ik hem graag bij Barcelona gezien. Wellicht over 4/5 jaar als hij helemaal gerijpt is in Italie. Dan is hij nog maar 25/26. Turkije heeft ook een overvloed aan toekomstige geweldenaren centraal achterin. Soyuncu is iemand waar Barcelona voor moet gaan zodra ze de middelen ervoor hebben. Maar tegen die tijd zal hij al weggekocht zijn door een ploeg dat wel geld te besteden heeft. Misschien Psg? United?
 
MrKrillin
 
12
10 februari 2021 om 11:00
@garrincha10 ik zie eerder Real hem binnenhalen als opvolger van Sergio Ramos. Die jongen heeft ook vaste afkoopsom (vanaf 2022) van 150 miljoen. Ideale situatie haalt RM in 2021 Mbappe als grote aankoop. En 2022 Matthijs.
 
Joga_Bonito10
 
3
10 februari 2021 om 12:35
Real heeft ook geen cent te makken momenteel. Daarnaast denk ik dat Matthijs liever met zijn maat Frenkie wil spelen (mits die dan nog bij Barca zit). Mbappé zie ik zeker aankomende zomer niet naar Real vertrekken. Het perspectief op sportief gebied is gewoon beter bij PSG momenteel. Zo eerlijk moet men zijn. Ik zie ze nog Messi en Ramos transfervrij binnen halen ook en dan staat er echt een gruwelijk team..
 
MrKrillin
 
3
10 februari 2021 om 13:23
@garrincha hoezo heeft RM niets te makken? Ze hebben juist veel verkocht dit seizoen en niets gehaald. Komend seizoen zullen paar dure krachten ook waarschijnlijk weggaan zoals Modric en Marcelo. Barca heeft juist komende tijd niets te maken. Veel dure miskopen en mega verlies.
 
Joga_Bonito10
 
0
10 februari 2021 om 15:47
Real Madrid heeft heel veel geld gepompt in de renovatie van het Bernabeu. Vergeet overigens dure miskopen als Hazard en Jovic niet.
 
adriaant
 
5
10 februari 2021 om 10:40
Zoveel lofzang en toch maar een 7.
 
locovato
 
35
10 februari 2021 om 10:46
nee een 7.4 voor de ligt en 8.0 voor Demiral (motm). Bron: Sofascore
 
AsRoma8
 
4
10 februari 2021 om 10:52
Statistiek werkt niet echt voor verdedigers.
 
207
 
8
10 februari 2021 om 11:05
Heb je eigenlijk wel gelijk in Asroma8, Als je de nul houdt als verdediger, je ervoor zorgt dat je directe tegenstander 0x op doel schiet, je passnauwkeurigheid 86% is (50/58 aangekomen), dan is het natuurlijk raar dat je 'maar' een 7 krijgt..
 
AsRoma8
 
3
10 februari 2021 om 11:27
Inderdaad. De belangrijkste eigenschap van een verdediger is positionering en mandekking. Iets wat nooit terug komt in statistieken.
 
Sanderr
 
19
10 februari 2021 om 11:35
7.5 voor De Ligt (motm) en een 6.6 voor Demiral. Bron: Fotmob. Het is maar net welke site je pakt zoals je ziet, de cijfers komen net iets anders tot stand op beide apps. Demiral was gisteren beter aan de bal (hogere passnauwkeurigheid, minder vaak balbezit verloren, meer nauwkeurige lange ballen), De Ligt was verdedigend beter (meer duels gewonnen, meer onderscheppingen, vaker uitverdedigd) - bron Sofascore en Fotmob. Maar adriaant doelt uiteraard op de cijfers uit de Italiaanse kranten, daar gaat dit artikel immers over. Als je in Italie een 7 en 7.5 krijgt (verschilt per krant) heb je gewoon zeer, zeer goed gespeeld. Punten daar zijn altijd tussen de 3 en de 7.5, een 8 is echt heeeeel uitzonderlijk, daar moet je echt sowieso een hattrick voor maken ofzo haha.
 
FR010FRDAM
 
16
10 februari 2021 om 11:39
De Vrij een 7.2. maar die 0,2 is schijnbaar het verschil tussen een volledig artikel met lofzang en niet eens een benoeming voor voetbalzone.
 
locovato
 
9
10 februari 2021 om 11:40
Bij fotmob staat overduidelijk dat Barella de motm is?
 
Sanderr
 
7
10 februari 2021 om 12:08
Motm aan de zijde van Juventus bedoel ik uiteraard locovato. Bovendien hebben De Ligt en Barella beide een 7.5 op Fotmob, maar dat terzijde. Edit: opvallend dat Barella bij Fotmob motm is, kijk je bij SofaScore zie je dat slechts 2 spelers van Inter een lager cijfer krijgen dan hij (Martinez en Darmian), er is niet echt een touw aan vast te knopen hahah.
 
Zeitgeist
 
11
10 februari 2021 om 11:23
1ste helft heb ik toch wel anders beleefd hoor. de Ligt zat er wel kort op, maar had eigenlijk niet echt een antwoord op de fysieke kracht van Lukaku. Die kon in mijn optiek te vaak een bal op het middenveld aannemen, opendraaien en vervolgens de diepte in sturen.
 
Kalou2005
 
5
10 februari 2021 om 12:03
Zo'n Lukaku, dat Ligt Mathijs natuurlijk wel he.. Bonkige spits, weinig technisch vernuft, snelheid of behendigheid, maar doet alles lekker op pure kracht. Tja, dan wordt het zelfs voor iemand met het postuur van Lukaku een hele vervelende avond tegen de Ligt van nu. Hij was in zijn Ajax tijd al heel erg goed, maar hij heeft zulke stappen gemaakt dat we hem echt tot de beste van de wereld mogen rekenen. Wat een weelde in Oranje met Virgil, de Ligt en zelfs Aké die bij City ook aardig gefinetuned wordt.
 
Joga_Bonito10
 
1
10 februari 2021 om 15:49
Aké? denk eerder Botman. Die gaat als een raket. Dias en Stones is het nieuwe koningskoppel van Guardiola.
 
Kalou2005
 
0
10 februari 2021 om 16:21
Mwua, persoonlijk natuurlijk naar wie je voorkeur uit gaat. Botman mag je er inderdaad wel gewoon bij op tellen, is per slot van rekening ook pas 21 en doet het geweldig in Frankrijk! 1.95m, ook echt een reus in tegenstelling tot Aké met zijn 1.80. Ik nam ze wellicht alle 4 mee, dan hoef je voor de cv al niet meer aan eredivisie spelers te denken, daarbij kan Aké ook nog als back uit de voeten als het echt moet.
 
Chilii
 
34
10 februari 2021 om 12:47
Demiral heeft echt zware stappen gemaakt, die jongen heeft zo een moeilijke leven achter de rug dat je alleen maar respect voor hem kan hebben. Merih verloor zijn moeder op 15 jarige leeftijd toen hij speelde bij Fener in de jeugd, die besloot, als geen ander, om naar de 3e divisie van Portugal te gaan ( Waarschijnlijk met zijn ma, had hij afwisseling nodig en wou hij weg uit TR ) Half jaar later transfer gepakt naar Sporting, uitgeleend aan Turkije, 6 maanden later verkocht aan Sassuolo, verhuurt aan TR, 6 maanden later heeft Juventus hem gekocht. Diep respect voor deze man
 
mo gusta
 
8
10 februari 2021 om 15:14
De Ligt was inderdaad goed maar vond Demiral zelfs nog beter gister tegen Inter. Ik vond Matthijs in het eerste half uur zwak in de opbouw maar voor de rest speelde hij prima. De twee hadden Lukaku en Lautaro echt helemaal in the pocket.
 
mo gusta
 
2
10 februari 2021 om 15:20
Ik begin het een beetje zat te raken dat De Ligt en De Jong zo worden opgehemeld. Begrijp me niet verkeerd het zijn beide goede spelers en beide heel down to earth, aardige jongens, maar over een De Vrij ofzo hoor je nimmer zoveel als over die 2, terwijl De Vrij het minstens net zo goed doet als De Ligt. Houd eens een keer op met veren in hun kont te spelen en laat die jongens lekker hun gang gaan!
 
arepa
 
0
10 februari 2021 om 17:46
Zou mooi zijn als de Vrij het niveau van VVD gaat aantikken. Dan hebben we weer de beste verdediger van de wereld in Oranje.