Mbappé: 'Ik heb hem gefeliciteerd toen hij voor Arsenal tekende'
Dinsdag, 4 december 2018 om 16:22

Kylian Mbappé koos in de zomer van 2017 voor een overstap van AS Monaco naar Paris Saint-Germain, maar stond ook in de serieuze belangstelling van Arsenal. Toenmalig manager Arsène Wenger had de talentvolle aanvaller graag naar Londen gehaald. In gesprek met France Football haalt Mbappé de gesprekken die hij voerde met Wenger aan en vertelt hij over de reactie van de clubloze trainer toen hij besloot om voor PSG te kiezen.

"Hij is een Frans voetbalmonument, dat nu weg is bij Arsenal", vertelt de winnaar van de Kopa Trophy in gesprek met het Franse tijdschrift. "Ik heb niet vaak mensen ontmoet die op zo'n unanieme manier worden gezien zoals hij. Een tijd geleden, voordat ik bij PSG tekende, hadden we contact. Dat was in 2017. Ik koos uiteindelijk voor een andere weg, maar hij reageerde niet geïrriteerd richting mij. Hij bleef een gentleman en wenste me veel succes."

Wenger werd in Londen opgevolgd door Unai Emery, de trainer onder wie Mbappé in zijn beginperiode bij PSG speelde. "Ik zal nooit vergeten dat hij heeft geholpen om me aan te passen aan dit grote team. Dat was niet makkelijk", aldus de negentienjarige aanvaller. "Ik heb veel respect voor deze man, ook al is hij niet geslaagd in Parijs. Hij heeft eerder al grote prijzen gewonnen en ik hoop dat hij dat ook in de toekomst zal doen. Ik heb hem gefeliciteerd toen hij voor Arsenal tekende. Van een afstand blijf ik hem volgen."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
7
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Samcro
 
6
4 december 2018 om 16:35
Dat Wenger hem wilde was algemeen bekend, als PSG dan met zo`n grote zak geld komt en je dan ook in Frankrijk kunt blijven is de keuze snel gemaakt. Wel jammer, onder Wenger mistten we sinds het vertrek van Nasri al een spelmaker op de vleugel - al is Mbappe dat ook niet echt, maar hij was sws meteen 1 vd beste spelers in de selectie geworden. Maar het is gegaan zoals het gegaan is en Arsenal lijkt op de goede weg te zijn terug naar de top van Engeland.
 
Jackieboy10
 
7
4 december 2018 om 16:44
Dit speelde volgens mij al voordat Mbappe naar PSG ging, of het speelde toen ook al in ieder geval. Na dat eerste halfjaar Monaco wou Wenger hem al hebben volgens mij, maar toen wou Mbappe bij Monaco blijven.
 
Samcro
 
7
4 december 2018 om 16:50
Wenger wilde hem volgens mij al halen toen hij 14 was, beetje hetzelfde als met Cesc destijds. Ik bedoel meer dat toen hij Monaco ging verlaten de keuze voor PSG zo gemaakt was omdat zij hem een offer he couldnt refuse deden. Dat had Arsenal nooit gematcht.
 
-The Maestro-
 
3
4 december 2018 om 16:36
Ik vraag me af, of Arsenal die 180 miljoen hadden kunnen betalen. Of onderschat ik Arsenal op financieel gebied?!
 
Giodinho7
 
7
4 december 2018 om 16:46
Arsenal kan het vast betalen, maar voor de transfers van Lacazette en Aubameyang stond het transferrecord op ongeveer 40/45 miljoen voor Xhaka. Voor een Engelse topclub is dat eigenlijk heel erg weinig in deze tijd. Dus ik denk dat ze zo een bedrag nooit zullen willen betalen voor een speler. Biedt ook geen enkele garantie voor een titel in de premier league.
 
Samcro
 
6
4 december 2018 om 16:52
Arsenal had dat nooit betaald, daarnaast hadden ze hem dan ook meteen een monsterlijk salaris moeten betalen en dan had de rest van de selectie ook meer gevraagd... Mbappe aantrekken was qua kwaliteit een fantastische aankoop geweest, maar had ook een hoop narigheid met zich mee gebracht.
 
kneiter010
 
4
4 december 2018 om 20:36
Arsenal is een vd rijkste clubs vd wereld dus die hadden dit makkelijk kunnen missen, maar is tegen hun beleidsplan in.
 
Rochester
 
7
4 december 2018 om 16:40
Toen Emery werd aangesteld als coach van Arsenal, las ik veel gemengde en negatieve reacties. Persoonlijk vond ik Emery een verrassende keuze, want ik ging er destijds vanuit dat Arsenal voor Luis Enrique of Thomas Tuchel zou gaan. Uiteindelijk werd het dus Emery, maar dat vond ik wel een goede keus. Emery heeft gewoon bij meerdere clubs waar hij coach is geweest, goed werk geleverd. Met Almeria promoveerde hij naar de Primera Division en toen deed hij het meteen erg goed met zo uit m'n op de 8ste plek in de Primera Division, bij Valencia heeft hij het een paar jaar goed gedaan, bij Sevilla deed hij het ook erg goed (3x op rij de Europa League gewonnen) en bij Paris Saint Germain heeft hij ook een aantal verschillende prijzen gewonnen, alleen bleven de resultaten Europees uit. Bij Arsenal zie je nu ook gewoon de hand van Emery en ze draaien gewoon uitstekend. Afgelopen zondag tegen Tottenham speelde Arsenal uitstekend en Wenger heeft Arsenal natuurlijk veel goeds bezorgd, maar je kan nu gewoon zien dat Wenger gewoon te lang bij Arsenal is blijven zitten.