Mbappé maakt veel los: 'Ik heb dingen gehoord en dat accepteer ik niet'
Maandag, 10 februari 2020 om 08:50

Begin februari was er veel rumoer rond Kylian Mbappé. De 21-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain besloot na zijn wissel in de thuiswedstrijd tegen Montpellier (5-0) in discussie te gaan met trainer Thomas Tuchel, een akkefietje die de tongen losmaakte in Frankrijk. Oud-international Christophe Dugarry noemde Mbappé een verwend kind, maar dit vindt Leonardo veel te ver gaan.

"Ik heb dingen gehoord over Mbappé, over zijn persoonlijkheid, en daar voel ik me niet goed bij", laat de sportief directeur van de Franse grootmacht weten aan Canal+. "Als een speler het veld verlaat en met de trainer in discussie gaat, oké... Hij zit dan fout. We praten erover en laten dit dan achter ons. Maar om te zeggen dat hij een verwend kind is?!"

Meer: Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen

Tuchel baalt van reactie Mbappé na wissel: 'Geeft geen goed beeld'

"Dit accepteer ik niet, want hij is een zeer aangenaam en betrokken persoon. En ook een fantastische speler", vervolgt Leonardo, die aan de journalist vraagt wie de beste vijf spelers ter wereld zijn. Laatstgenoemde laat de namen van Mbappé, Neymar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Mohamed Salah vallen. "In de top vier is er een 35-jarige, een 32-jarige en daarnaast een 28-jarige en een 21-jarige. En die laatste twee zitten bij ons."

"Laten we hier toch blij om zijn. Ik ben een blije sportief directeur. Van deze situatie moeten we profiteren, we moeten gaan genieten van voetbal. We moeten het niet meer over de problemen hebben", besluit Leonardo zijn relaas. Sinds de wissel tegen Montpellier heeft Mbappé alle minuten gespeeld bij PSG. Tegen zowel Nantes (1-2 winst) als Olympique Lyon (4-2) stond de Fransman het hele duel op het veld.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
FCVoetbal23
 
16
10 februari 2020 om 09:22
Het is toch ook een verwend kind zoals hij tegenwoordig overkomt? Ik begrijp dat hij nu een bepaalde status heeft maar dan nog, gedraag je. Salah heeft een fantastisch jaar gehad maar is momenteel niet eens de beste speler bij Liverpool dus die valt sowieso buiten de top 5.
 
InsideRMadrid
 
43
10 februari 2020 om 09:25
Waarom is hij verwend? Hij wordt gewisseld, loopt gefrustreerd naar de kant en that was it. Het werd pas ugly toen Tuchel voor zn neus ging staan en met hem wilde knuffelen en lachen. Ik zou ook zo gereageerd hebben als Mbappe, een speler wil namelijk spelen en scoren. Ik ben blij met deze situatie, hopelijk is hij in de zomer al een Real Madrid speler, Zidane weet wel raad met zo een talent
 
CMG-
 
10
10 februari 2020 om 09:30
Precies lol, een gefrustreerde speler die naar de bank loopt moet je gewoon negeren? Thats it. Wat kan je nog meer doen? Geef hem een handje of schouderklop en lost dit binnen de kleedkamer. Maar Tuchel ging als een gek voor hem staan, blokkeerde hem met 2 handen, Mbappe probeerde zelf 2 keer los te rukken. Kom op.. Tuchel deed pas overdreven.
 
FCVoetbal23
 
15
10 februari 2020 om 09:35
Waarom zou je überhaupt zo moeten reageren? Je wordt gewisseld bij een 5-0 stand, hebt gescoord en een teamgenoot wordt minuten gegund. Je zegt het zelf, een speler wil altijd spelen en scoren en dat geld ook voor de wissels die 90 min op de bank zitten of even invallen. Ik vind het verwend en respectloos naar je teamgenoten toe.
 
THenry_228
 
5
10 februari 2020 om 09:40
Ik zag een trainer die zijn gefrustreerde sterspeler wou uitleggen waarom hij gewisseld werd. Dat Tuchel hem tegengehouden heeft, komt alleen door het feit dat Mbappe duidelijk kwaad was omwille van zijn wissel. En dat mag, dat is eigen aan een topspeler. Maar hij moet dan ook aanvaarden dat zijn coach hem iets wil zeggen en hoeft niet voor een vol stadion zich zo ostentatief proberen los te maken en te discussiëren. Ik zie Mbappe volgend jaar trouwens nog niet in Madrid spelen hoor. Die jongen kost aanstaande zomer gewoon 300 miljoen of meer. Zomer 2021 zal het een ander verhaal worden.
 
Joga_Bonito10
 
4
10 februari 2020 om 11:38
Zijn top 5 klopt bijna. Mane boven Salah!
 
ElPhenomeno
 
3
10 februari 2020 om 11:43
Ik vind dat Lewandowski er ook bijhoort dus maak er maar een top-6 van
 
Samcro
 
3
10 februari 2020 om 14:38
Nou...daar ben ik het niet helemaal mee eens, want Mane is toch wel echt 1 vd beste in Engeland dit seizoen. Zie niet waarom Di Maria, Mahrez, Hazard en Sterling gelijk of erboven zouden staan.
 
alkatorian
 
0
11 februari 2020 om 01:28
Nee, ik vind Mané ook beter dan Salah. Salah is echt geen buitencategorie, sorry.
 
Millonario
 
6
10 februari 2020 om 12:30
Een verwend kind allerminst. Een verwend kind is iemand die alles in de schoot krijgt geworpen, en dat is Mbappe zeker niet. Wat hij wel heeft, zijn kapsones. Heeft ie al een tijdje. En soms denk ik dat het hem zal overnemen en iets te veel in zichzelf gaat geloven. Hij heeft al een kleine reputatie voor zichzelf opgebouwd, maar niks `bedreigend` tot zover. Die vieze charge vorig jaar in de finale tegen Rennes heeft wel een smet op hem achtergelaten, daarvan werd ik wel minder enthousiast over hem. Hij is nog zo jong, sinds 2015 laat hij de wereld al zien hoe goed hij is en nog maar 21. Probeer dan maar eens rustig te blijven als elke topclub achter je zit...
 
Zermatt_Person
 
0
10 februari 2020 om 13:35
Verwend is sowieso een zeer relatief begrip waar meningen over verschillen en niet feitelijk meetbaar is. Men kan een persoon verwend vinden, maar het kan ook aan jaloerzie liggen. Van niemand op de wereld kun je echt zeggen of die verwend is of niet. Zoiets is altijd afhankelijk van omgevingen, milieu etc.
 
Fc Scheidsrech
 
0
10 februari 2020 om 18:12
Voetbal is een Teamsport. Ik word er al jaren moe van. Het is lang en heus niet alleen Mbappe. Ook Robben was Altijd gefrusteerd bij een wissel waarbij ik alleen één keer terecht vond de ''wissel'' van Advocaat van hem eruit voo Bosvelt. Verder slaat helemaal nergens op. Spelers moeten in het team belang denken of het nou 5-0 staat of 1-2 achter je bent een werknemer van de club en de coach is je baas. Als je allergisch bent om gewisseld te worden had je maar op golven , surfen of tennnis moeten gaan.