'Meer schade aan het licht gekomen bij succesvolle operatie Matavz'
Dinsdag, 2 oktober 2018 om 07:25

Tim Matavz is maandag met succes geopereerd in het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. De Sloveense spits brak zondag tegen Feyenoord zijn kuitbeen en heeft volgens De Telegraaf zeker een half jaar nodig om volledig te herstellen. Het seizoen zit er voor de aanvaller van Vitesse dan ook zo goed als zeker op. Behalve een beenbreuk liep Matavz ook schade op aan zijn enkelbanden.

Matavz raakte zondag in de tweede helft van het duel met Feyenoord zwaar geblesseerd. Doelman Kenneth Vermeer had als enige door dat het goed mis was met het been van de spits: "Zijn been stak recht naar buiten. Het zag er heel lelijk uit", aldus Vermeer maandag in het Algemeen Dagblad. De zware blessure van Matavz komt ongelegen, aangezien Vitesse al met veel blessures te kampen heeft.

Bryan Linssen (enkel) en Hilary Gong (knie) waren al geblesseerd en daar is behalve Matavz ook nog Roy Beerens bijgekomen. De buitenspeler viel tegen Feyenoord uit met een enkelblessure. "Mijn enkel is helemaal dik. Als het niet meer dan een verrekking is, zou ik vrijdag of zaterdag misschien weer kunnen gaan trainen, maar dat is nu nog niet te zeggen", aldus Beerens tegen de krant. Eerder zag trainer Leonid Slutsky verdediger Rasmus Thelander en Chelsea-huurling Charly Musonda al zware blessures oplopen.

Daarnaast is Thomas Bruns voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Feyenoord. Ook Danilho Doekhi kreeg tegen Feyenoord twee keer geel, maar verwacht wordt dat zijn eerste gele kaart geschrapt wordt. Volgens Vitesse heeft scheidsrechter Serdar Gözübüyük de eerste gele kaart ten onrechte aan Doekhi gegeven en was die bedoeld voor Navarone Foor. Gele kaarten kunnen normaal gesproken niet ongedaan worden, maar omdat het ging om een persoonsverwisseling is het in deze zaak wel mogelijk.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
7
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
28
   
22:54
22:54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
   
22:33
22:33
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
ODV
 
10
2 oktober 2018 om 07:44
Zó hé, wat een pech bij Vitesse. Met een geheel fitte selectie zag ik ze nog wel de top 3 bestormen dit seizoen.Nu liggen de kansen er heel anders bij.
 
Baasje23
 
13
2 oktober 2018 om 07:47
Heel triest voor Matavz en echt balen voor Vitesse! Het liep nog niet echt lekker en ben bang dat de doelstelling wat aangepast moet worden dit seizoen
 
Arnhem1979
 
2
2 oktober 2018 om 08:02
Dat wordt weer de transfermarkt op zodra het weer open gaat! En nu hopen dat ze wel 2 verdedigers halen, want daar hadden we allang nog versterking moeten hebben
 
kleinegeneraa7
 
2
2 oktober 2018 om 08:05
Is er wel geld? Denk dat het eerder aankloppen wordt hij Chelsea. Hopen dat ze nog een paar (goede) talenten over hebben.
 
geertje1981
 
1
2 oktober 2018 om 12:47
Ik vond doekhi prima spelen afgelopen zondag! Lekker rustig aan de bal. En Clark salter zie ik met de wedstrijd groeien. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.
 
Arnout108
 
4
2 oktober 2018 om 08:13
Vitesse heeft wel heel veel pech nu. Eerst valt Musonda voor langere tijd uit en nu Matavz. Zo'n klap kun je niet opvangen.
 
*Est. 1892
 
3
2 oktober 2018 om 08:22
Dit is niet meer op te vangen. Ik vraag me wel af.. zou dit ook deels komen doordat ze nou heel veel trainen onder slutsky? Matavz is uiteraard een ander verhaal, gewoon pure pech. De een na de ander valt uit. De jeugd vind ik nou ook niet zo goed dat je daar iets in kunt doen. Proberen om te overleven tot aan de winterstop en dan kijken op de markt of Chelsea lief aankijken. Sterkte Tim!
 
FR12Jules
 
1
2 oktober 2018 om 08:34
Lijkt mij sterk, ik neem aan dat Vitesse de middelen heeft om de inspanningen van hun spelers te meten en op basis daarvan (speciale) trainingsschema's op te stellen? Althans, zo werkt het bij ons.
 
mattijs
 
6
2 oktober 2018 om 08:54
Waarom kan dit bij Vitesse wel bekend worden gemaakt ondanks die nieuwe wet? Dan moet dit toch ook mogelijk zijn bij PSV?
 
marocberkane
 
2
2 oktober 2018 om 11:52
Van Haps weten we inderdaad ook niet wat daarmee is en hoe lang dat gaat duren. Vreemd dat dat bij Vitesse wel vermeld mag worden.
 
daveke
 
4
2 oktober 2018 om 09:38
Er zijn nu wel heel veel blessures zeg. Slutsky heeft het er altijd over dat hij niet zomaar elke speler die Chelsea wil verhuren wil hebben maar alleen als het een echte versterking is. Daarom zat ik te denken. Vitesse doe eens gek en probeer van Ginkel te huren. Bij PSV is geen plaats voor hem omdat het middenveld prima bezet is. En ik denk dat hij in Januari wel weer fit is. Dan wil hij misschien wel graag een half jaar voetballen waar het allemaal is begonnen.