'Mensen op straat kregen een goed gevoel bij het kijken naar Oranje'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 09:45

Ruud Gullit begon onlangs als assistent-bondscoach bij Oranje. Met de nieuwe bondscoach Dick Advocaat en Gullit op de bank won het Nederlands elftal probleemloos van Luxemburg (5-0). De nieuwe assistent-bondscoach voelt naar eigen zeggen een positieve vibe rond Oranje en gelooft dat het WK nog altijd te halen is.

"Na die drie overwinningen op rij met twaalf doelpunten voor en en maar één goal tegen merkte ik in mijn omgeving dat daar net zo'n positieve vibe heerste als ik bij het elftal ervaarde", schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Mensen op straat kregen een goed gevoel bij het kijken naar Oranje. Opvallend, omdat we er in Nederland over het algemeen niet zo goed tegen kunnen als iets goed gaat. Het glas is hier, vaker dan elders, half leeg."

Gullit heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop van de kwalificatiereeks. "Het goede gevoel vanuit de spelersgroep en de prima prestaties geven vertrouwen en dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd tegen Frankrijk. Waarom zouden we daar niet kunnen winnen?", stelt de assistent-bondscoach, die vertrouwen put uit het feit dat Zweden wist te winnen van de Fransen. Daardoor moet Frankrijk van Nederland winnen om het WK in zicht te houden. "Dat biedt ons extra ruimte en we bezitten bij Oranje de kwaliteiten om daarmee in Parijs een goed resultaat te boeken."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
RyanBabel8
 
20
17 juni 2017 om 09:49
Laten we vooral niet overdrijven. Blind had deze potjes ook gewonnen. Kom op ey.
 
Snoekje
 
31
17 juni 2017 om 09:59
Wil je graag horen dat hij het waanzinnig slecht vindt gaan? Als hij een goede vibe merkt dan is dat toch juist goed?
 
ElCadejo
 
10
17 juni 2017 om 10:02
Of het nu simpele tegenstanders zijn of niet, er wordt drie keer gewonnen en twee wedstrijden zonder al teveel moeite. Het Nederlands elftal kan daar weer geloof uit putten en er komt weer een goed ritme in het team. Tuurlijk zijn het laagvliegers, maar ook tegen hen was winst geen gegeven de laatste tijd.
 
Sanderr
 
12
17 juni 2017 om 10:07
Het staat al heel mooi in het artikel; het glas is hier in NL, vaker dan elders, half leeg. Altijd maar zeuren, zeuren, zeuren. Juichen in de gloriedagen van Nederland, dat deed iedereen. Nu lijkt het wel alsof mensen liever het nationale team zien falen omdat er dan meer te klagen valt ofzo. Ga eens achter je land staan joh! Ik hoop en denk dat we gewoon 3 van de 4 resterende potjes winnen en als nummer 2 naar de playoffs gaan!
 
cabinessence
 
19
17 juni 2017 om 10:05
Als een bondscoach verliest van o.a. Ijsland, Turkije, Tsjechie, Griekenland en Bulgarije, dan durf ik er toch niet blind van uit te gaan (no pun intended) dat hij Marokko en Ivoorkust wel even opgerold had.
 
buitenspelval
 
4
17 juni 2017 om 10:25
Nee, daar zou ik ook niet van uitgaan. Blind stond niet op het veld. Het zijn toch de spelers die daar voor een overwinning moeten zorgen. De invloed van de coach is tijdens de wedstrijd beperkt tot een wissel of kleine tactische ingreep. Volgens mij waren het vooral de spelers die tegen o.a. IJsland, Turkije, Tsjecië, Griekenland, Bulgarije niet thuis gaven en ons en de bondscoach in vertwijfeling en een onmachtig gevoel achterlieten. Dezelfde spelers die eerder onder Hiddink ook al de weg kwijt waren.
 
Ijsmuts
 
6
17 juni 2017 om 12:09
Diezelfde spelers die het onder van Marwijk en van Gaal wel fantastisch deden. Die mannen zijn eindverantwoordelijk, net zoals Blind terecht werd geslachtofferd na de waardeloze resultaten. Tijdens de wedstrijd kan een coach idd niet veel meer doen, maar blijkbaar faalde hij volledig in alles wat er aan een wedstrijd vooraf ging.
 
Sirius
 
9
17 juni 2017 om 11:13
Onder Blind hadden we overigens tegen bijna hetzelfde Luxemburg behoorlijk veel moeite. Het gaat niet zozeer om de prestatie, maar om hoe de spelers de wedstrijd beleven. Het niveau is nog steeds niet bijster goed, maar de spelers werken weer voor elkaar. Daardoor geef je minder weg en krijg je meer kansen om zelf doelpunten te maken.
 
KaiserKiez
 
5
17 juni 2017 om 09:54
Ja ok Ruud; Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. Als je daar van wint word je zeker wereldkampioen!
 
Snoekje
 
27
17 juni 2017 om 10:01
Bulgarije is geen wereldploeg en we weten hoe dat ging toch? Ik heb gewoon het idee dat er weer vertrouwen en energie in de ploeg zit en dat stemt mij in ieder geval tevreden. Jammer dat er zo zuur wordt gereageerd.
 
sebasjuh
 
0
17 juni 2017 om 10:52
Het is wel een weg die je moet bewandelen om überhaupt op een WK te komen. Als je die verliest weet je in ieder zeker dat je niet meedoet op een Wk en dus nooit wereldkampioen kan worden. Nu doen ze nog volop mee om zich te plaatsen en het mooie je hebt het zelfs in eigen hand. Uit winnen bij Frankrijk zou toch wel geweldig zijn en dan keert het positieve gevoel zeker weer terug en zal het weer helemaal gaan leven in het land. En eerlijk is eerlijk maar dat hebben we gewoon nodig.
 
mayarood
 
2
17 juni 2017 om 10:07
Gemakkelijk praten van hem na Luxemburg. Ja, er werd gewonnen, maar zo geweldig was het niet. Alleen de wedstrijd tegen Ivoorkust was erg goed vanuit Nederlands perspectief. Maar tegen Frankrijk zullen we wel zien wat de waarheid is......
 
M_SSC
 
0
17 juni 2017 om 11:49
Het waren tegenstanders van niets, maar het was toch wel weer fijn om "gewoon" te winnen. En ja we mogen nog naar Parijs maar ik heb nu meer hoop op een goede afloop dan dat ik dat had na Bulgarije-uit.
 
gomes1psv
 
0
17 juni 2017 om 12:43
Van slecht naar iets beter maakt een team nog niet goed (genoeg). Leuk dat de potjes tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg positief resultaat hebben gebracht, maar het is geen reden om in de hosanna-stemming te komen. Daar hadden deze ontmoetingen veel te weinig voor om handen. Frankrijk en Zweden zijn 'another biscuit.'