Messi excelleert en zorgt voor fantastisch affiche in kwartfinale
Zaterdag, 8 augustus 2020 om 22:58

Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Het elftal van trainer Quique Setién won zaterdagavond in het eigen Camp Nou met 3-1 van Napoli, hetgeen na de 1-1 remise uit de heenwedstrijd voldoende was om zich bij de laatste acht te scharen. Frenkie de Jong deed bij de Catalaanse grootmacht negentig minuten mee, terwijl Ludovit Reis debuteerde in de wedstrijdselectie. Barcelona staat volgende week in de kwartfinale in Lissabon tegenover Bayern München, dat zich ontdeed van Chelsea.

Het eerste duel tussen beide teams eindigde in februari in Italië in een 1-1 gelijkspel, waardoor Barcelona met een prima uitgangspositie begon aan de return. De Catalanen moesten het vanavond wel stellen zonder Arturo Vidal en Sergio Busquets, die beiden geschorst waren; Frenkie de Jong speelde als linkshalf en werd op het middenveld ondersteund door Ivan Rakitic en Sergi Roberto. De eerste grote kans was na amper twee minuten voetballen voor Napoli: Dries Mertens schoot de bal uit de stuit tegen de paal. De Italianen begonnen zo brutaal aan de wedstrijd, maar het was Barcelona dat in de tiende minuut de scoren wist te openen. Clément Lenglet kopte raak uit een hoekschop van Rakitic en bracht de thuisploeg zo aan de leiding, al claimde Napoli nog wel tevergeefs een overtreding van de Franse verdediger in de zestien: 1-0.

Halverwege de eerste helft liep Barcelona verder weg van Napoli. Messi zette aan voor een actie, waarna de Argentijnse superster leek te struikelen. Hij herstelde zich echter goed en vond uiteindelijk half liggend de verre hoek: 2-0. Messi scoorde rond het halfuur opnieuw na een fraaie assist van De Jong met de buitenkant van de voet, maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd omdat de vedette hands zou hebben gemaakt. In de slotfase van de eerste helft viel de 3-0 alsnog. Kalidou Koulibaly verslikte zich in Messi, die in de zestien verrassend voor de verdediger van Napoli was gekropen, waarna de strafschop die volgde onberispelijk werd benut door Luis Suárez.

Daarmee leek de ruststand bereikt, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd wist Napoli toch nog wat terug te doen. Dries Mertens werd in de rug gelopen door Rakitic, waarna arbiter Cüneyt Cakir naar de stip wees en Lorenzo Insigne vanaf elf meter geen fout maakte: 3-1. Het doelpunt gaf de formatie van coach Gennaro Gattuso moraal en zorgde ervoor dat Barcelona in de eerste fase na de onderbreking achteruit werd gedrukt. Insigne kopte in de handen van Marc-André ter Stegen, maar verder wist Napoli amper gevaarlijk te worden voor het doel van de Catalanen.

Barcelona kreeg gaandeweg de tweede helft weer wat meer controle, waardoor de wedstrijd enigszins leek dood te bloeden. Gattuso greep twintig minuten voor tijd in met het inbrengen van onder anderen Hirving Lozano en de voormalig PSV'er was direct gevaarlijk: op aangeven van Insigne kopte hij in kansrijke positie over. Tien minuten voor tijd leek Arek Milik, een andere invaller aan de kant van Napoli, met een rake kopbal alsnog voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar de voormalig Ajacied werd teruggefloten vanwege buitenspel. Napoli raakte daarna nog een keer de paal, maar kwam uiteindelijk niet meer in de buurt van een comeback. Reis bleef bij Barcelona negentig minuten op de bank.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (144)

 
bf1994
 
64
8 augustus 2020 om 23:01
Wat heeft setien een super slechte wisselbeleid. Je ziet de wedstrijd kantelen en da ga je een beetje de bezoeker uithangen. Dit soort fratsen kostte ons tegen liverpool en roma. En deze gozer zet dat beleid van valverde lekker door. Komt enorm zwak over. Je bent de trainer verdomme, grijp je kloten en wissel die spelers die als een krant spelen. ( rakitic)
 
ViscaCatalunya
 
51
8 augustus 2020 om 23:07
Ongelooflijk inderdaad. Rakitic en Griezmann speelden echt dramatisch. Als je 5 keer mag wisselen op een warme zomerdag en je doet dan niets, dan snap je er weinig van. Voor hetzelde geld zie je een herhaling van de wedstrijden tegen Roma en Liverpool.
 
achmedn
 
17
8 augustus 2020 om 23:10
er was niet veel keus maar busquets en vidal geschorst en Arthur op vakantie. Puig zou kunnen, maar Rakitic is verdedigender ingesteld en hij durfde blijkbaar niet aan om aanvallender te spele . Zou wel Griezman eerder wisselen voor ansu. Griezman deed toch niets
 
Theo4ever!
 
5
9 augustus 2020 om 08:35
Arthur op vakantie... hahaha
 
Moyashi
 
17
8 augustus 2020 om 23:11
Precies dit. Je ziet het gewoon fout gaan ook nog. Met beetje geluk was Milik offside niet gezien of was hij wel onside geweest en dan loop je met die bejaarde selectie van je wederom achter de feiten aan. Napoli's mentaliteit was zo veel beter. Die hebben echt wel alles geprobeerd, maar missen gewoon kwaliteit om voorin af te maken.
 
Lierse1997
 
35
8 augustus 2020 om 23:15
Achteraf gezien ook wel een grote fout van Gatusso om Milik en Politano zo laat in te brengen. Die zorgen toch voor een stuk meer dreiging.
 
Almogaver
 
8
8 augustus 2020 om 23:22
Absoluut gelul. Setien wisselt doorgaans prima. Sowieso een stuk beter dan Valverde.
 
bf1994
 
66
8 augustus 2020 om 23:29
Absoluut gelul. Setien heeft na de hervatting ook enorm vaak gewacht met wissels.
 
ViscaCatalunya
 
13
8 augustus 2020 om 23:39
Beter wisselen dan Valverde is ook niet bepaald een wapenfeit. Die man was soms gewoon verstijfd als het mis ging in de CL.
 
AcKaka
 
70
8 augustus 2020 om 23:02
Setien moet echt sneller wisselen, lijkt valverde wel. Frenkie vandaag een van de sterksten op het veld. Terechte overwinning van barca, alleen in het begin moeilijk gehad. Lozano en vooral millik moesten wel eerder ingebracht worden.
 
cruijffista
 
10
8 augustus 2020 om 23:41
Hele hype terwijl de kwartfinales zijn gehaald. Alsof de finale is gehaald lijkt t wel. Hallo het was tegen napoli en het was R16. Was altijd tot de halve finale rustig voor real en barca en nu wordt er bijna feest gevierd in de kleedkamer als ze de kwartfinale halen.
 
AcKaka
 
50
8 augustus 2020 om 23:46
Vind je wel overdrijven. Genoeg die kritisch zijn en die zich niet rijk rekenen.
 
Robinozaurus
 
150
8 augustus 2020 om 23:02
Ken je dat? Je start Fifa of Pes en maakt je eigen poppetje. Dan mag je bij de club naar keuze je debuut maken en als je dan op x drukt (playstations dan) dan krijg je altijd de bal. Ditzelfde heb ik een beetje met Messi. Het lijkt alsof Messi het hele potje op x drukt om de bal te krijgen. Die jongen word soms geforceerd gezocht. Anyway, gefeliciteerd Barca en succes tegen Bayern (staat er als oprecht bedoeld)
 
Isco24
 
40
8 augustus 2020 om 23:08
Thanks! We zullen het zeker nodig hebben tegen Bayern. Bayern zwaar favoriet maar er zijn gekkere dingen gebeurd in een knock-out fase (Griekenland Europees kampioen bijvoorbeeld), dus kansen zullen er zijn en ook komen in de wedstrijd.
 
Matthijsiswijs
 
24
8 augustus 2020 om 23:10
hahah herkenbaar, maarja zo heb je ook de gamemode profclubs. ken je dat gevoel? speel je een fifa pot met je maten en kunnen die er niets van, begin je toch maar x te spammen om toch nog te kunnen winnen..
 
Shakur030
 
75
8 augustus 2020 om 23:15
Vervelendste is als je x spamt, je de bal krijgt en 'm door het spammen per ongeluk gelijk doorspeelt..
 
Moyashi
 
16
8 augustus 2020 om 23:13
Ze hebben iemand anders die poten kan breken. Dat is het probleem ook. Vang Messi op met 2 man en je hebt een team zonder koppen. Die gasten durven niemand anders dan Messi aan te spelen en Messi duikt vaak ook terug om de bal op te halen, omdat er anders geen enkele beweging in het spel zit.
 
Canniggia
 
6
9 augustus 2020 om 00:02
@Robino, 2x op R2 drukken krijg je de bal in Pes. Pfff ik ken dat al te goed, soms wordt ik gewoon overgeslagen.
 
bochherief
 
33
8 augustus 2020 om 23:02
degelijke overwinning van barca, terecht door en nu tegen bayern over 1 wedstrijd, wordt spektakel hoe dan ook. Heb wel mn twijfels bij de var, heb weer rare beslissingen gezien, lenglet was gewoon een overtreding waardoor goal niet geldig mocht zijn, de penalty voor messi was wel terecht. Koulibaly vond ik zwak spelen, snap niet dat half europa achter hem aan zou zitten.
 
Lierse1997
 
20
8 augustus 2020 om 23:04
Zeker een voetballend team moet hem toch niet willen? Het aantal eenvoudige passes dat misging was echt opvallend. En hij schijnt ook echt regelmatig concentratie problemen te hebben.
 
Silvacity
 
12
8 augustus 2020 om 23:07
@Lierse Volgens de analyses is Koulibaly is speler die juist sterk in de opbouw is. Hij lijkt wel een trage draaicirkel te hebben als ik hem zo zie spelen. Ik schrijf hem zeker nog niet af. Zou erg kortzichtig zijn op basis van alleen deze wedstrijd.
 
Lierse1997
 
13
8 augustus 2020 om 23:11
Nu het is zeker niet alleen op basis van deze wedstrijd. Hij is zeker geen onbekwame verdediger als het op voetballen aankomt, maar gewoon niet goed genoeg voor een voetbal dat City wilt spelen. Voor 80 miljoen of iets in de regionen moet je dat als City niet willen lijkt me (ook door zijn leeftijd).
 
bochherief
 
8
8 augustus 2020 om 23:14
Ik heb m een aantal keer gezien dit seizoen in de serie a, ik zie niet waarom dit 1 van de beste centrale verdedigers is. Soms heeft ie concentratiefouten, simpele passes verkloot of hapt hij mis bij intercepties.
 
rrraaayyy12
 
17
8 augustus 2020 om 23:05
Gelukkig kijken scouts niet alleen 1 wedstrijd??
 
bochherief
 
27
8 augustus 2020 om 23:17
Klopt ray, op basis van meerdere wedstrijden doe ik deze uitspraak. Maar ik zie je in comment hieronder al roepen dat koulibaly vanwege zn huidskleur niet bij een topclub speelt, dus hoe serieus ik jou nu nog moet nemen? Koulibaly mist concentratie om op topniveau te spelen imo
 
Lierse1997
 
39
8 augustus 2020 om 23:02
En dan lees je dat City Koulibaly wilt. Nu die man kan gewoon niet voetballen, geen probleem natuurlijk maar na een wedstrijd als deze moeten ze bij City toch wel weten dat ze een andere CV moeten zoeken.
 
The Shins
 
4
8 augustus 2020 om 23:05
Ja, als de geruchten op waarheid berusten vraag je je toch af hoe ze daar bij City in godsnaam scouten.
 
Silvacity
 
37
8 augustus 2020 om 23:09
Volgens uitgebreide analyses is hij juist sterk in de opbouw. Ik schrijf hem nog niet af. Als je Varane alleen van gisteren zou kennen zou hij ook een slechte indruk maken.
 
Lierse1997
 
13
8 augustus 2020 om 23:14
Nu Varane kan gewoon niet al te best voetballen, dat is geweten. Want als Ramos niet naast hem staat, is hij meteen een stuk minder. En bij Frankrijk staat hij met zijn kont tegen de 16. Bij City zal hij echt een dissonant zijn naar mijn idee en dat is op meer gebaseerd dan deze wedstrijd alleen.
 
KTB84
 
17
8 augustus 2020 om 23:03
Barcelona won terecht en is terecht door. Maar ik vind wel dat de 1-0 nooit goedgekeurd had mogen worden. Pique en Lenglet duwen hun tegenstanders met twee handen van zich af en daarna kan Lenglet scoren. Maar goed, echt uitmaken doet het niet.
 
Barca--070
 
54
8 augustus 2020 om 23:03
Waar is de Setien van Betis en Las Palmas waar hij zeer gedurfd speelde? Wat de fuck.. op gegeven moment stond er geen aanvaller meer in op Messi na. Dit terwijl je enorme ruimtes hebt omdat Napoli naar voren komt. Wat een idioot om geen Fati te brengen of uberhaupt eerder te wisselen.
 
ViscaCatalunya
 
12
8 augustus 2020 om 23:10
Met Fati had je idd heerlijk kunnen wisselen. Puig had controle kunnen brengen achter de spitsen. Onbegrijpelijke wissels.
 
FCB_Catalunya
 
12
8 augustus 2020 om 23:18
Denk je niet dat er vanuit het bestuur is gezegd 'beste Quique, als je niet doorgaat tegen Napoli kan je een andere baan zoeken'? Je merkte in de tweede helft dat de instructie was ''rustig uitspelen'' en daar werd ook naar gehandeld. Vind ik dat bij een club als Barca passen? Nee. Vind ik dat Fati erin had gemoeten? Ja.
 
Suarez 7
 
95
8 augustus 2020 om 23:03
Wat speelde Frenkie de Jong bizar goed. Een aantal Xavi-achtige passes, een paar keer schitterend weggedraaid bij spelers en veel intercepties. Voor mij de absolute Man of the Match.
 
KTB84
 
25
8 augustus 2020 om 23:06
Vooral de assist op Messi bij 3-0. Jammer dat die werd afgekeurd vanwege hands.
 
ViscaCatalunya
 
22
8 augustus 2020 om 23:12
Het was echt genieten. Hij was echt superfit en heel precies.
 
PcWolf
 
19
8 augustus 2020 om 23:03
Dat Sentien niet ontslagen is nadat hij het kampioenschap heeft misgelopen is de zoveelste fout van een dramatische bestuur. Je kunt gebruik maken van 5 wissels en meneer wissel pas in de 88min en meteen ook zijn laatste. Wat een grap. Aan de Bayern supporters, gefeliciteerd alvast.
 
achmedn
 
4
8 augustus 2020 om 23:15
er waren geen wisselspelers. Dembele, umtiti gebleasserd. Vidal en Busquets geschorst. Arthur op vakantie. Braithwaite niet speelgerechtigd. Puig, ansu en junior waren enige spelers die je normaal gesproken kon inbrengen.
 
R.madrid/ajax
 
8
8 augustus 2020 om 23:03
Wedstrijd was al snel beslist, saaie 2e helft vooral. Dus barca-bayern word het. Ik zie barca dit niet redden, bayern is wel echt enorm sterk dit jaar en is totaal andere koek dan napoli maar over 1 wedstrijd geef ik barca überhaupt meer kans dan over 2 wedstrijden.
 
Bicyclekick
 
9
8 augustus 2020 om 23:03
Dat suarez niet op t gras ging liggen rollen toen de scheids t gebaar maakte dat hij door moest lopen zeg!
 
The Shins
 
39
8 augustus 2020 om 23:03
Messi excelleert? Vond De Jong de beste man op het veld vanavond
 
R.madrid/ajax
 
49
8 augustus 2020 om 23:04
Lenglet speelde zeker net zo sterk hoor, echt een onderschatte verdediger is dat.
 
achmedn
 
39
8 augustus 2020 om 23:19
De jong speelde goed, maar messi maakt wereldgoal, versiert penalty uit niets die hij laat voor suarez, maakt nog een goal helaas afgekeurd. En zelfs eerste goal komt uit corner die hij heeft afgedwongen doordat zijn schot werd geblokt. In 2e helft minder zichtbaar maar nog steeds goed
 
achmedn
 
14
8 augustus 2020 om 23:49
Kop van Espn: Messi 9/10, De Jong 8/10 as Barca reach Champions League quarters
 
El_Guaje7
 
40
8 augustus 2020 om 23:04
Onze enige hoop tegen Bayern is king Leo. Helpt natuurlijk dat het nu maar om een wedstrijd gaat, als Bayern een slechte dag heeft en Messi heeft er zin in kan alles gebeuren. Kijk er naar uit, maar verwacht dat ze te sterk zullen zijn. Geweldige pot van Frenkie trouwens, kunnen al die mensen die liepen te schreeuwen dat hij op 6 moet spelen eindelijk stil zijn.
 
IliasShoef
 
14
8 augustus 2020 om 23:13
Op hem moet je niet rekenen tegen belangrijke wedstrijden
 
El_Guaje7
 
76
8 augustus 2020 om 23:15
Oh Napoli was geen belangrijke wedstrijd?
 
Linley
 
73
8 augustus 2020 om 23:30
Ik weet niet of jij pas sinds gister voetbal kijkt dus ik laat het je toch maar even weten. Messi heeft dit Bayern al eerder eens compleet verkracht een aantal jaren terug. Rip Boateng.
 
19messi33
 
22
9 augustus 2020 om 00:31
Nee je hebt gelijk Messi staat er nooit in grote wedstrijden fijne avond Ilias
 
tegelen27
 
16
8 augustus 2020 om 23:04
Het eerste doelpunt had gewoon niet geteld mogen worden, kapot irritant dit. Barça zonder Messi wil ik nog wel eens zien, wat een knaken ploegje. Respect voor Napoli, hadden evenveel verdiend maar dit is voetbal. Shit happens. Bayern - Barça, beloofd wat. Rare actie van Messi op het eind richting de scheidsrechter. Wilde volgens mij een kaart voor Mertens hebben, had ook wel gemogen maar een rare snuiter is het af en toe. Gefeliciteerd Barca fans.
 
BVRCV
 
3
8 augustus 2020 om 23:06
Zag het ook ja. Aparte fratsen van Messi de laatste tijd, weigerde hij oprecht een hand?
 
tegelen27
 
11
8 augustus 2020 om 23:08
Hij weigerde idd een hand/box. Best een zielige actie vooral als je ook nog een aanvoerder bent. Snap zijn frustratie overigens wel.
 
rrraaayyy12
 
0
8 augustus 2020 om 23:19
Van wie weigerde hij het??
 
Barca--070
 
0
9 augustus 2020 om 00:04
Lees nu dat het Manolas was, geen idee of het klopt.
 
BVRCV
 
1
9 augustus 2020 om 00:54
Ik snap de frustratie niet hij is al 15+ jaar kapot aan het maken en wordt kapot gemaakt. Kom op man.
 
mv010
 
11
8 augustus 2020 om 23:05
Heb ik misschien een andere wedstrijd gezien. Of tellen al 10 goede minuten? Messi verder onzichtbaar net zoals de rest van Barcelona. Genoten van Insigne. Ik denk dat Barcelona zich gelukkig mag prijzen dat ze maar 1 wedstrijd hoeven tegen Bayern en daardoor kans maken. Dit elftal moet nodig in de steigers.
 
Kluivert09
 
8
8 augustus 2020 om 23:06
Barca verdient door, maar Setien mogen ze van mij direkt buiten zetten. Hoe kun je Rakitic en Griezman zo lang laten staan. Puig en Fati hadden met de rust erop moete komen. Het spel is niet om aan te zien, en dit komt door Setien zijn opstelling. Rakitic brengt echt niks op het middenvele mis je gewoon creativiteit, en in de aanval spel je met Griezman als buiten speler gewoon met een man minder.
 
Jayjay20
 
9
8 augustus 2020 om 23:06
Op papier een fantastisch affiche, maar Barcelona gaat helemaal afgemaakt worden. Wat een abominabele tweede helft gezien van beide kanten. Frenkie enige speler die een redelijk goede wedstrijd speelde. Griezmann of Suarez moet spelen. Allebei werkt gewoon niet. Puig moet spelen en fati ook. Als je dan toch pak slaag gaat krijgen dan kan je beter jonge spelers laten spelen die onbevangen spelen en lak hebben. P.s als Rakitic speelt vrijdag dan wordt het 7-0 Bayern.
 
Lebuffon
 
17
8 augustus 2020 om 23:08
Moet toch heerlijk zijn als Bayern fan om te weten dat Rakitic je tegenstander is. Dit wordt een pakslaag ben ik bang.
 
Sanderr
 
5
8 augustus 2020 om 23:12
Tegen Bayern gewoon een middenveld met Busquets, Frenkie en Puig opstellen lijkt me. Nja, dat gaat Setien nooit doen maar zou wel moeten.
 
Lierse1997
 
5
8 augustus 2020 om 23:18
Als Vidal fit is, zou ik gewoon hem opstellen. Een krijger die veel belangrijke doelpunten gemaakt heeft. Dus dan kun je nog beter hem dan Griezmann erin zetten.
 
Sanderr
 
4
8 augustus 2020 om 23:27
Ik naam aan dat die gewoon fit is ja, vandaag was hij geschorst namelijk. Denk dat het Sergio, Frenkie en Vidal zullen worden Setien kennende inderdaad. Wellicht Fati op Griezmann`s plek (wat was die weer matig vandaag zeg) en hopelijk zien we Puig, zij het als invaller, aan het werk ook nog!
 
Lierse1997
 
3
8 augustus 2020 om 23:34
Puig brengt inderdaad echt wel iets als hij speelt, dus het is te hopen dat hij mag spelen. Griezmann is toch echt een enorme miskoop gebleken (wat volledig te verwachten was), dus die moet je niet opstellen in zo een belangrijke partij.
 
LuisNazario9
 
2
8 augustus 2020 om 23:07
De goal van Lenglet had natuurlijk niet mogen tellen, beide penaltys terecht. Frenkie speelt echt abnormaal goed, constant naar voren, dreiging, balvast. Messi is messi. En griezman en rakitic speelden weer consistent slecht. Dat wisselbeleid van setien, daar snap ik de ballen van, je hebt puig en fati op de bank maar rakitic maakt de wedstrijd vol... Denk niet dat bayern zich zorgen zal maken na vandaag
 
Origami
 
6
9 augustus 2020 om 03:37
Tweede goal had wel moeten tellen. Was hands schijnbaar, maar zelfs op de herhaling niet waar te nemen. Dus weet niet welke beelden Cakir heeft geraadpleegd?
 
LuisNazario9
 
0
9 augustus 2020 om 11:18
Ik zag je ook niet, maar blijkbaar toucheerde de bal zijn hand na de aanname?
 
Moyashi
 
10
8 augustus 2020 om 23:07
Heb me kapot geërgerd aan Suarez. Wat is hij toch soms ook een oen zeg. Telkens bij ieder contact duiken en dan op eind nog zo dom geel pakken. Wat dacht je dan van de coach die 5 freaking wissels ter beschikking heeft en doodleuk zit te kijken hoe Napoli op ons helft de bal lekker rond tikt. We kwamen nog paar keer goed weg ook nog. Dit Barcelona wordt letterlijk vermoord door Lewandolski en co als we zo gaan spelen tegen ze. Verder wordt Griezmann telkens verkeerd betrokken in het spel. Je ziet hem nooit een bal krijgen waardoor hij een verdediger hoeft uit te spelen om 1 op 1 met de keeper te komen. Hij moet telkens balletje achteruit spelen en meeverdedigen.ik dacht echt dat dit nog fout zou gaan met hoe slecht de intentie bij de speler wel niet was. Tweede helft leek Barcelona wel achtergebleven in de kleedkamer mijn god wat waren we weer droevig.
 
Lierse1997
 
2
8 augustus 2020 om 23:19
Inderdaad weer een irritante wedstrijd van Suarez. Voor het minste gaan liggen en doen alsof hij dood gaat en op het einde nog belachelijk doen tegen de scheidsrechter. En het ergste is dat Suarez dat zelf totaal niet nodig heeft.
 
wk020
 
12
8 augustus 2020 om 23:08
Ik ben de laatste tijd vaak kritisch geweest over Frenkie en zijn niet out of the box oplossingen aan de bal. Vandaag was hij fenomenaallll. Verreweg de beste wedstrijd van hem dit seizoen. Prachtige press resistance en technisch geweldig. Rakitic en Roberto leken op een amateur vergeleken met hem. Op 8 zoals hij nu speelt word hij veel beter dan op 6. Hij moet het gwn doen. Wegdraaien en goede ballen tussendoor steken. Hij kan het maar durft het niet altijd. Motm
 
Skeuomorf
 
9
8 augustus 2020 om 23:23
Ik zag hem in de tweede helft tussen twee man van Napoli doorglippen met een wippertje, geweldig. Zet er klassieke muziek onder en je kunt er uren naar kijken
 
JWD81
 
1
8 augustus 2020 om 23:09
Die gaan het niet redden tegen Bayern. Ze moeten gaan verjongen en doorselecteren. Het is te hopen dat volgend jaar een frisse wind gaat waaien, want dat kunnen ze wel gebruiken. De as van het elftal hebben al een hoop gewonnen waardoor de honger ontbreekt, net als Real.
 
Damsterdam
 
3
8 augustus 2020 om 23:09
Genoten van Frenkie vanavond, voor mij de beste man op het veld (Messi en Lenglet volgen). Maar de tweede helft schreeuwde om Ansu en Riqui. Snap niet dat ze hier 0 minuten hebben gemaakt.
 
CMG-
 
8
8 augustus 2020 om 23:10
Suarez en Griezmann zijn zo rampzalig slecht (geworden) bizar eigenlijk. Messi, tja hij is te goed maar je ziet dat hij het niet meer de volle 90 minute kan brengen. 2e helft was Barcelona matig tot heel slecht. Frenkie MOTM.
 
bf1994
 
5
8 augustus 2020 om 23:30
Suarez is dit seizoen vaker bij een goal betrokken en per minuut dan benzema.
 
CMG-
 
5
8 augustus 2020 om 23:57
Ehm, wat heeft Benzema eigenlijk met dit topic te maken? Leuk voor hem, als jij Suarez beter acht dan Benzema is dat toch jouw mening.... Suarez is simpelweg rampzalig geworden.
 
bf1994
 
9
9 augustus 2020 om 00:10
benzema heeft dit seizoen een goed seizoen gespeeld met name na de hervatting. Ik laat zien dat suarez niet zo slecht speelt als mensen beweren. Gaat niet om benzema minder te doen ofzo. Gaat mij eerder om iedereen die suarez lukraak afkraat.maar inmiddels heeft hij weer enorm veel doelpunten erin liggen terwijl hij een zware blessure had dit seizoen
 
Origami
 
2
9 augustus 2020 om 00:18
CMG heeft gelijk. Suarez is heel slecht geworden. Scoort geen goals in de CL meer is ontiegelijk traag, gaat onmiddellijk naar de grond en verpest alle opgebouwde aanvallen.
 
bf1994
 
5
9 augustus 2020 om 00:43
19 doelpunten waarvan 3 in de champions league. De stats spreken voor zich, jullie praten te makkelijk over een speler die enorm veel goals maakt. Je denkt toch niet dat hij veel goals maakt puur omdat messi zijn vriend is? Dat is het reinste onzin wat er zou zijn
 
CMG-
 
1
9 augustus 2020 om 00:51
Mooie cijfers en dat ontken ik ook niet, maar ik zeg dat hij minder is geworden en niet meer Barcelona waardig is. Een Suarez in topvorm is 90 min lang een plaag voor Napoli, dat is hij nu alles behalve. Amper nog betrokken in het spel. Hij is zeker nog een goede afmaker, maar niet meer die sluwe, moeilijke tegenstander om tegen te spelen.
 
bf1994
 
4
9 augustus 2020 om 01:00
Suarez was altijd al weinig betrokken in het spel. Destijds werd het verbloemd door de extra aanwezigheid van neymar. Messi en neymar grapten destijd dat suarez niet te lang aan de bal moest blijven. Nogmaals, als je Hem weghaalt dan moet je op Zijn minst met een speler komen die dezelfde cijfers weerlegd. Doe je dat niet dan ga je achteruit als club
 
YannickDiemen
 
5
9 augustus 2020 om 01:11
Zowel Origami als CMG snappen niet dat Suarez een andere speler is geworden dan vroeger. Hij was al nooit de snelste, maar heeft daar al flink op moeten inleveren. Daarnaast is hij kwa techniek achteruitgegaan, dus werkt hij aan zijn positionering en schot. Dit is niks anders dan wat Ronaldo deed (op een lager niveau natuurlijk), en daar werd niet geroepen dat hij slechter was geworden? Ook Messi heeft al een hele lange tijd niet de volle 90 minuten alles gegeven, dat is letterlijk waar hij naast zijn magie om bekend staat. Ik snap niet waar ineens al dat commentaar vandaan komt, want het is al jaren zo.
 
Origami
 
0
9 augustus 2020 om 02:25
Kerel, kijk jij daadwerkelijk de wedstrijden van Barca of niet? Suarez is gewoon heel teleurstellend en dat al gedurende drie seizoenen.
 
Galapago
 
0
9 augustus 2020 om 07:10
Benzema speelt meer voor het team dan zomaar mis schieten ala Suarez. Ook beslist Benzema meer en dat is een stuk belangrijker voor een spits. Leuk al die goals, maar dat levert geen titels op. Overigens stikt Suarez diep in de grote wedstrijden en is hij niets zonder twee absolute sterspelers als Messi en Neymar naast zich. Suarez is al zo'n 3/4 jaar niet Barcelona waardig meer. Had allang vervangen moeten worden
 
YannickDiemen
 
3
9 augustus 2020 om 10:50
Kerel, ik zit je uit te leggen dat Suarez anders is gaan spelen door zijn leeftijd, en jij komt met dit? Je kunt ook kiezen om niet te reageren. Suarez was vorig seizoen toen Messi geblesseerd was de absolute vedette, met als hoogtepunt een hattrick tegen Madrid. Dat jij nou met geen enkel argument kunt komen waarom hij zo teleurstellend is, en teert op dit soort zielige provocaties, zegt al genoeg.
 
bf1994
 
2
9 augustus 2020 om 11:07
@yannick tevergeefse moeite die 2 snappen er helemal niets van. Ik krijg het gevoel dat ze gewoon met de hype tegen suarez meegaan. Zoals je zei zie ik weinig tot geen argumenten. Alleen argumenten die al ontkracht zijn.
 
myvision
 
10
8 augustus 2020 om 23:10
Geweldig om De Jong weer zo goed te zien spelen. De man heeft een ontzettende grote spiegel en een portie zelfkritiek waar de hele voetbalwereld nog wat van kan leren. Als je 40 wedstrijden bij Barcelona speelt in je eerste seizoen maak je eigenlijk gewoon de verwachtingen waar, maar toch geeft hij zichzelf een 5,5 voor dit seizoen. Lang niet altijd op zijn favo positie gezet in een elftal dat ook lang niet altijd lekker draaide. Ik denk dat ze bij het naderende einde van tijdperk Messi heel erg blij mogen zijn dat Frenkie er is neergestreken.
 
Buitenspelgoal
 
15
8 augustus 2020 om 23:12
Frenkie is een fantastische speler, maar natuurlijk niet te vergelijken met Messi. Ik denk dat ze bij Barca pas blij kunnen zijn als ze weer excellerende aanvallers aantrekken om Messi uiteindelijk op te volgen. Momenteel valt of staat de hele aanval mey Messi.
 
myvision
 
12
8 augustus 2020 om 23:18
Klopt. En Messi is niet te vergelijken met De Jong. Ik vergelijk ze ook niet. Ik weet alleen dat tijdperk Messi (suarez, Busquets, Rakitic, Pique) bijna ten einde is en dat er dan spelers bij Barcelona moeten opstaan waarvan men dan kan genieten en wat ik vanavond zag zal Frenkie daar met stip bovenaan staan.
 
Joga_Bonito10
 
0
9 augustus 2020 om 20:22
Frenkie hoort in het rijtje met nieuwe leiders in de toekomst. Maar stip bovenaan? Puig heeft net zoveel potentie. Pedri, Trincao en Fati ook. Hopelijk achterin Eric Garcia erbij en als je wat verkoopt hopelijk ook Soyuncu. Dat is al heel wat.
 
Origami
 
5
8 augustus 2020 om 23:14
-Frenkie was wereldklasse -Idem Lenglet -Messi eerste helft geweldig -Ter Stegen zeer sterk optreden Dat was het. Dat waren de positieve punten.
 
SocioFan1
 
1
8 augustus 2020 om 23:17
Poeh Napoli is er mentaal wel echt slecht aan toe. Zo makkelijk had Barca het, zonder al te goed te zijn. Messi deed het weer en Napoli kon niet. Complimenten voor de Var ook. En voor mij Motm, Frenkie. Speelde echt heerlijk, wat een speler. Nou dit wordt wat tegen Bayern. Zou zeggen kansloos maarja het is maar 1 match straks. Alles kan gebeuren.
 
kingbarca7
 
3
8 augustus 2020 om 23:17
Dit barca kan niet meer domineren en een wedstrijd controleren.Bayern is natuurlijk zwaar favoriet en je hebt een wonder nodig.zolang het geen vernedering wordt en ze alles geven is alles mooi meegenomen.bayern,city,psg of atletico als outsider wordt de kampioen.helaas zijn zowel barca als real gewoon niet meer top.het is tijd dat die twee clubs vernieuwen. Barca mag 5 keer wisselen en wat doet die setien,hij wacht tot de 85 minuut om de eerste wissel te gebruiken.Die setien is een bangerik en durft zelfs een puig en fati niet te laten invallen.wat is dat toch met die trainers die rare dingen doen.gister zidane die niet vinicius liet spelen.bah hopelijk vertrekt die setien na de cl en neemt hij ook zijn rare assistent mee.
 
MT87
 
5
8 augustus 2020 om 23:17
Jammer dat Rakitic zoveel reputatieschade oploopt. Wat hij met club en land bereikt heeft kun je alleen maar respect voor hebben. Helaas te laat doorgeselecteerd. De kritiek is terecht, maar vind wel dat barca fans doorschieten in hun bewoordingen. Hopelijk blijft die andere Kroatische legende van Real dit bespaard, maar daar moet eigenlijk ook afscheid van genomen worden anders krijg je dit dus. Snap de frustratie maar Rakitic speelt natuurlijk niet bewust slecht, en hij stelt zichzelf niet op he.
 
Origami
 
6
8 augustus 2020 om 23:23
Rakitic mag in zn handjes knijpen dat hij zolang heeft mogen meedoen en Barca fans zijn geduldig met hem geweest. Breekt al 4 seizoen geen potten.
 
MT87
 
6
8 augustus 2020 om 23:52
Ben ik met je eens en de kritiek is ook terecht! Vind het gewoon zonde want Rakitic in zijn prime heb ik echt van genoten. Na het slopende seizoen + WK finale heeft hij echter nooit meer zo gespeeld.
 
Damsko1103
 
7
8 augustus 2020 om 23:22
Dat prachtige nonchalante buitenkantje richting Messi die hem heerlijk aanneemt maar jammer genoeg net even op de linkeronderarm schaaft ... pff?? En dan die afronding... Barca zal het heel moeilijk tegen Bayern krijgen want die hebben een beter team. Maar wij hebben Messi!!! Al m'n hoop is op hem gericht.
 
FCB_Catalunya
 
7
8 augustus 2020 om 23:22
Ik heb in de eerste helft het Barcelona gezien dat ik wil zien. Vooruit voetballen, bij vlagen geweldig voetbal en snel orde op zaken gesteld. Wat ik nooit meer van mijn leven wil zien is Rakitic op 6, mozeskriebel wat was dat op sommige momenten toch slecht. Zet Frenkie daar toch neer, heeft vandaag laten zien te kunnen excelleren en was met zijn dribbels telkens Napolitanen te vlug af. Messi wilde vandaag en wat is hij dan toch extreem goed. Verder denk ik dat hij onze enige hoop tegen Bayern is, ik ben doodsbang voor een pak slaag en denk dat we op het middenveld gesloopt gaan worden of Rakitic nou speelt of niet. Bayern is voor mij de gedoodverfde CL winnaar van dit seizoen.
 
RealGalactico
 
2
8 augustus 2020 om 23:23
Heb maar alleen de laatste 15 minuten kunnen kijken maar ik vond Frenkie de Jong goed spelen. Lijkt eindelijk z’n Ajax niveau te pakken. Ga er overigens niet van uit dat Bayern verlagen word. Zijn gewoon te afhankelijk van Messi.
 
PrefixeR
 
2
9 augustus 2020 om 00:31
Ik had persoonlijk Ludovit Reis wel in een sloper rol willen zien in plaats van de tegenvallende Rakitic. Denk niet dat Barca er op dat moment slechter van zou zijn geworden.
 
19messi33
 
1
9 augustus 2020 om 00:35
Onbegrijpelijk dat Fati en Ansu Fati niet werden ingebracht en dat er een debutant in zo'n wedstrijd wordt gebracht, verder heb ik me geërgerd aan Alba die een aantal keer gewoon met irritante handgebaartjes andere de schuld gaf als er over hen heen werd gelopen, dit kan en mag niet gebeuren tijdens Bayern want die denderen er met zijn alle overheen. Verwacht een zware pot voor Barcelona en zie Bayern doorgaan naar de halve finale waar dan City zal wachten, Hoe dan ook is het al een hele prestatie mocht dit Barcelona weten door te bekeren naar de halve finale, tegen het sterkste team dat over is in de CL imo
 
Millonario
 
4
9 augustus 2020 om 01:34
Als Barca kan spelen op het niveau van de 1e helft is er wel hoop. Het had zomaar 4-0 kunnen staan bij de rust. Die handsbal was nauwelijks te zien, dus best wel jammer dat het feestje niet door ging want Messi stond echt goed te ballen zeg. Wie me het meest tegen vielen waren Rakitic en Semedo. Rakitic omdat ie een penalty veroorzaakt en echt in niks maar dan ook niks laat zien dat ie het spel kan verdelen op het middenveld. Wat is dat een trage speler geworden, als ik hem bezig zie voel ik me ouder en trager worden. Weg ermee aub. Semedo omdat hij steeds die korte passes verpest. Ik begrijp niet dat je als Barca speler wekelijks traint op passes en dan tijdens de wedstrijd erin slaagt om je medespeler die op 10 meter van je vandaan is niet weet te bereiken. Gaat ook zelden mee in een aanval terwijl hij wel over de nodige snelheid beschikt. Mag ook weg bij een goed bod, PSG is wel gek genoeg om dat te doen zeker? Maar goed, jammer dat Ansu geen minuten kreeg. Dat begreep ik niet goed, die jongen is toch goed bezig? Griezmann gefrustreerd, want hij werkt zich wel te pletter voor het elftal maar dat gaat ten koste van zijn gretigheid voorin. Een paar momenten van hem waarbij ik dacht `dit heb je al beter gedaan bij Atletico`. En hij krijgt echt wel ballen van Suarez en Messi, het is aan hem om het af te maken dan. Al bij al een goed Barca gezien en dit gewoon doortrekken aub.
 
Barca--070
 
4
9 augustus 2020 om 02:14
Vreemd. Vond Semedo vooral de eerste helft erg sterk. Vond eerder Suarez, Rakitic en Griezmann zeer ondermaats spelen.
 
Millonario
 
0
9 augustus 2020 om 02:21
Toch nog maar eens terugkijken naar Semedo dan, tweede helft helemaal niks meer goed gedaan. Griezmann was inderdaad niet goed, maar bedoel dat ie zich steeds te pletter loopt te werken en dat ging ten koste van zijn gretigheid voorin. Suarez is niet meer de spits van weleer maar nog steeds een bruikbare kracht. Want een betere 9 heeft Barca op dit moment niet.
 
Origami
 
2
9 augustus 2020 om 03:39
Semedo had een betere eerste helft idd. Na de 60ste minuut was het beste ervan af bij alle spelers behalve Frenkie en Lengley.
 
Moraat
 
3
9 augustus 2020 om 07:36
Ik zag iemand hier gister zeggen dat Frenkie tot aan de 16 gevaarlijk kan zijn, maar daarna niet meer. Ben benieuwd of mensen er nog steeds zo over denken na die geweldige pass op Messi, waarvan de goal helaas werd afgekeurd. Ik vind het spel nog steeds niet Barca waardig, maar het is toch echt wel een verschil of ze met of zonder Frenkie spelen.
 
WQSMilan
 
3
9 augustus 2020 om 11:01
Barca terecht door alleen begrijp ik echt niet waarom de eerste doelpunt niet werdt afgekeurd. En die penalty was in mijn ogen ook niet terecht dat was meer een ongelukkige botsing van beide kanten.