Mühren keert terug in Eredivisie: 'Snel gegaan, vanochtend zat ik in België'
Donderdag, 30 augustus 2018 om 17:11

Robert Mühren speelt ook dit seizoen in de Eredivisie. Nadat hij vorig seizoen door Sparta Rotterdam van Zulte Waregem werd gehuurd, is het nu NAC Breda dat hem voor een jaar terug naar Nederland heeft gehaald. De Brabanders maken donderdagmiddag via de officiële kanalen melding van een huurdeal met de Belgische club.

Mühren staat sinds begin vorig jaar onder contract bij Zulte Waregem, dat hem destijds oppikte bij AZ. De spits kwam slechts een halfjaar uit voor de hoofdmacht van de Belgen, aangezien hij een jaar geleden naar Het Kasteel mocht vertrekken. Namens Sparta was hij in de afgelopen voetbaljaargang nog goed voor zeven goals en vijf assists, al kon hij degradatie van de Spangenaren niet voorkomen.

Technisch directeur Hans Smulders geeft aan dat hij de afgelopen tijd druk heeft gezocht naar een nieuwe spits: "Dat valt nog niet mee, aangezien het gaat om een positie waar in de markt veel vraag naar is. We hebben veel gesprekken gevoerd en zijn blij dat we Robert hebben overtuigd om voor NAC te kiezen. Hij is een ander type dan we al in huis hebben en past goed in het profiel van een spits die de ruimtes achter de laatste lijn van de tegenstander kan opzoeken. Hij kan goed uit de voeten als enige spits, maar juist ook goed samen met Mitchell te Vrede spelen", legt hij uit.

Mühren zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: "Het is voor mij allemaal snel gegaan. Vanochtend zat ik nog in België en nu sta ik als een gelukkig mens hier in het Rat Verlegh Stadion. Ik speel het liefst net achter de spits, maar kan met mijn diepgang net zo goed renderen als enige spits. Het is in ieder geval mijn bedoeling om dit seizoen veel aan spelen toe te komen en het publiek op zoveel mogelijk doelpunten en assists te trakteren."

Meer nieuws
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
25
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
337
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Benzema.
 
8
30 augustus 2018 om 17:20
Hele goede transfer. Je wordt niet serieus genomen met Te Vrede als eerste spits en Mühren heeft eigenlijk altijd wel bewezen goals te kunnen maken.
 
JanPenningaa
 
1
30 augustus 2018 om 17:21
Beperkte spits. Kende een goede tijd bij Volendam, en 1 jaar bij AZ maar afgelopen seizoen bij Sparta zag je al dat het meevoetballend niet al te best is. Wel een neusje voor de goal, dus voor NAC een prima spits als back-up van Mitchell Te Vrede. Tevens ook niet meer de speler die het bij Feyenoord was..
 
AjaxNL!
 
0
30 augustus 2018 om 17:42
Vind Mühren altijd een goeie spits om te brengen wanneer je goals nodig hebt rond de 70e minuut. Verder stond Te Vrede toch nooit echt bekend als een spits die veel scoort. Hij is erg lang en kan aardig koppen, volgensmij verder niet een heel bijzondere spits die ze er makkelijk in legt.
 
NACbreda4live
 
4
30 augustus 2018 om 17:24
Opzich een prima spits voor ons maar het blijft apart dat er werd gezegd dat je een kleine wendbare spits zocht en dan met Muhren aankomen. Toch benieuwd naar hoe we er voorstaan met de nieuwelingen deze week.
 
Tosno
 
1
30 augustus 2018 om 19:46
Gaat een zwaar seizoen worden voor nac als dit de verlosser moet worden. Heeft het even leuk gedaan bij Volendam in de jupiler leaugue, maar is daarna overal zwaar door mand gevallen.