Mido vraagt om 'meer respect': 'De huidige situatie is moeilijk om te verteren'
Donderdag, 23 mei 2019 om 13:55

Gareth Bale staat op een kruispunt in zijn loopbaan. De aanvaller verdient een astronomisch salaris bij Real Madrid, maar de relatie met trainer Zinédine Zidane lijkt ernstig bekoeld en speeltijd in het Santiago Bernabéu wordt steeds schaarser. Ahmed Hossam, alias Mido, adviseert een terugkeer naar Tottenham Hotspur, de club die Bale in 2013 verliet voor het avontuur in de Spaanse hoofdstad.

Mido, die zelf ook het shirt van the Spurs droeg, praat met talkSPORT over de netelige situatie waarin de international van Wales zich bevindt. "Ga terug naar Tottenham Hotspur. Ga daar nog drie of vier jaar spelen", zo stelt hij onomwonden. "Geld is allang geen issue meer. Hij kan samen met zijn familie onbezorgd genieten. Bale heeft waardering nodig en die gaat hij zeker krijgen bij Tottenham. Binnen de kortste keren is hij een van de beste spelers in de Premier League."

Bale veroverde met Real Madrid viermaal de Champions League en heeft daarnaast een Spaanse landstitel en de Copa del Rey op zijn palmares staan. Toch blijft de waardering van de Madrileense aanhang achterwege, tot ergernis van Mido. "Gareth is een professional pur sang. Hij heeft altijd zijn uiterste best gedaan voor Tottenham en na zijn overstap ook voor Real. Een beetje meer respect zou op zijn plaats zijn. De huidige situatie is moeilijk om te verteren. Hij wordt er duidelijk uitgewerkt bij Real en zo'n behandeling verdient hij niet."

Bale beschikt bij de Koninklijke over een doorlopend contract tot medio 2022 en verdient naar verluidt een weeksalaris van 700.000 euro. Geïnteresseerde clubs moeten dus diep in de buidel tasten om de 29-jarige Welshman te contracteren. De bankzitter van Real heeft nog niet bekend gemaakt waar hij zelf zijn nabije toekomst ziet.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
0
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
1
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Zuidenaar
 
1
23 mei 2019 om 14:13
700.000 is abnormaal bedrag voor een speler als bale! Maar destijds leek dat slim nu zal je net 100.00 in een week geven.
 
InsideRMadrid
 
1
23 mei 2019 om 17:21
Zuid/ 100.000 voor een 4 voudigd CL winnaar, en de persoon die voor Real Madrid de winnende goal maakte in de Champions League finale via een omhaal, waarschijnlijk één van de mooiste doelpunten ooit gescoord in een CL finale. Ik ga er nog steeds van uit dat Eriksen deze kant op komt en Bale die kant op gaat, en dat Real Madrid uiteindelijk nog een aantal procenten van Bale's salaris blijven betalen. Zidane heeft al aangegeven met iemand anders te willen werken, en dat is zijn goed recht. Bale heeft alle kansen van de wereld gehad. Real Madrid zit in een hele goede periode van de clubgeschiedenis, en door toedoen van Perez besloot Zidane weg te gaan, omdat Perez hem restricties wilde opleggen. Dat was een grote fout van Perez maar hij heeft het gelukkig kunnen corrigeren. Helaas hebben we in dat gezeik wel Cristiano verloren, die we echt nodig hadden in bijvoorbeeld zo een tweeluik met Ajax. Hazard , Jovic, Mbappe, Eriksen, Pogba, Mendy, Alex Sandro, Ziyech, Vdbeek. Ik heb zo een beetje alles voorbij horen komen en ik kan niet wachten tot de zomer losbarst! Real Madrid heeft vanaf 2014 praktisch geen hoge transferbedragen meer uitgegeven. De verbouwing van het stadion is via een lening van 25 jaar gefinancieerd, en dus heeft Perez een heel mooi potje over en daarnaast gaan er spelers vertrekken, James, Kovacic, Vazquzez, Mariano, Bale en misschien Isco? De tijd zal het ons leren! Hala Madrid
 
justxav
 
5
23 mei 2019 om 14:20
Bale staat nu wel voor de keuze die bepalend zal zijn voor zijn carriere. Nog een jaar op de bank bij Madrid en niemand zal hem meer serieus nemen als voetballer of een sportieve keuze en naar Engeland gaan en geld inleveren. Ik denk dat het nieuwe stadion van de Spurs en het huidige CL succes een speler als Bale zou moeten overtuigen om naar de Spurs te gaan. Het salaris zal echter wel het grootste struikelblok zijn voor Levy die hem zeker niet meer zal gaan betalen dan Kane.
 
JoaquinBetis
 
1
23 mei 2019 om 16:11
Real Madrid is gek genoeg om een deel van zijn salaris te blijven doorbetalen als Spurs niet volledig aan zijn salariseisen kan voldoen denk ik. Zou voor Bale wel een goede stap zijn denk ik, het oude nest, Engeland (en dus eigen taal) en het spel in de BPL ligt hem denk ik ook beter dan La Liga. Zou het mooi vinden als hij terugkeert bij Spurs.
 
Magistra
 
2
23 mei 2019 om 16:37
Voor Spurs zou hij wel een hele mooie aankoop zijn. Voorhoede met Son, Kane, Bale en Alli achter de spits lijkt mij geen houden aan. Zoveel snelheid, kracht en doelgerichtheid. Zijn salaris zal inderdaad een groot probleem vormen bij deze transfer.
 
HarryLoenst
 
20
23 mei 2019 om 14:37
Ik vind het wel mooi. Real probeert hem op allerlei manieren klein te krijgen en naar de uitgang te manouvreren, maar Bale denkt "Ammehoela, ik zit hier wel lekker met dit salaris, ik ga dat nergens krijgen, dus ik blijf lekker zitten. Joeee"
 
Vernon
 
2
23 mei 2019 om 15:12
Ja klopt op zich, ik hou er ook wel van als spelers zich niet laten piepelen. Aan de andere kant, als hij echt zijn poot stijf houdt, dan is zijn carriere straks voorbij. Krijg je een soort Bogarde-scenario van niet-buigen en niet-voetballen. Daar zou ik als persoon niet gelukkig van worden denk ik.
 
GraziaYes
 
4
23 mei 2019 om 17:26
4 keer 17 miljoen wordt iedereen gelukkig van
 
C_H_A
 
0
23 mei 2019 om 18:00
Kreeg dat bogarde? Of bedoel je Bale want die verdient een tikkeltje meer dan de benoemde 17miljoen.
 
Vernon
 
0
24 mei 2019 om 10:51
@graziayes Die spelers zijn al zo rijk, die extra 10 of 20 of 50 miljoen gaat echt hun levensgeluk niet bepalen. Het is niet alsof Bale aan de bedelstaf raakt, als hij bij Real weg moet.
 
Nusto
 
0
23 mei 2019 om 17:35
Dat zei hij natuurlijk ook op dat moment uit frustratie. Een jaar lang individueel trainen is lang hoor. Terwijl hij bij andere clubs vast ook niet heel veel slechter zal verdienen
 
erro86
 
0
23 mei 2019 om 14:47
Real moet gewoon zijn verlies accepteren en verkopen voor 60/70mil.psg/man utd/city kan heus wel zijn salaris betalen.
 
erro86
 
1
23 mei 2019 om 15:29
Als man utd hem wilt zouden ze zowiezo denk ik sanchez verkopen.en dan bale de best betaalde speler maken van utd.maar of ze die risico zouden nemen met deze man van glas.
 
steeck03
 
0
23 mei 2019 om 15:07
Of hij doet hetzelfde wat Bogarde ooit deed bij Chelsea. Wil je van me af? prima, maar wel betalen. Als mens heeft hij gelijk. Als voetballer betekend het einde carrière. Maar dat is en blijft zijn keuze. 70 miljoen is best een leuk bedrag om het even uit te zingen. Waarschijnlijk neemt hij genoegen met de helft, maar dan wel in 1 keer (vooruit) betaald.
 
snowy
 
3
23 mei 2019 om 15:11
Volgens zijn intervieuw vind hij al de stress en aandacht van het voetbal niets. Lekker niets doen en in de vergetelheid raken en lekker golven vindt hij prima.
 
Vernon
 
0
23 mei 2019 om 15:14
Tja, als je dat leest... zou het dan toch kunnen dat hij niet maximaal gemotiveerd is? Ik snap het best als hij er zo over denkt, maar dan ben je dus feitelijk geen echte prof meer. Een echte prof heeft honger naar meer succes en kiest er niet voor om lekker geld te vangen en niks te doen.
 
steeck03
 
0
23 mei 2019 om 19:37
En dat is waarschijnlijk waar hij op wacht. Iemand moet de eerste zet doen