Moeder De Jong: 'Doe toch normaal, dit zijn van die over-de-topbedragen'
Zaterdag, 3 november 2018 om 12:12

Frenkie de Jong is een van de meest begeerde voetballers van de Eredivisie. Onlangs meldde Voetbal International dat Ajax een concreet bod van tachtig miljoen euro al heeft afgeslagen; volgens De Volkskrant is het Real Madrid dat zoveel geld voor De Jong over heeft. Zijn ouders vinden het allemaal maar moeilijk te bevatten.

Marjon Schuchard, de moeder van De Jong, werkt zelf in de thuiszorg in Gorinchem. De krant stipt aan dat die tachtig miljoen euro ook gebruikt kan worden om bij elke thuiszorginstelling één halve ervaren verpleegkundige aan te stellen. "Doe toch normaal, dit zijn van die over-de-topbedragen. Ze bieden maar", zegt Schuchard. "Hij moet er rustig over praten met Ali (Dursun, zijn zaakwaarnemer, red.). Over zijn toekomst. Veel praten. Ik geloof ook niet dat Frenkie ervan onder de indruk is. Zo is hij niet."

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

Vader John de Jong schrikt inmiddels niet meer van de verhalen. "De voetbalmarkt zit zo in elkaar, met al die miljoenen, je raakt eraan gewend", geeft hij aan. "Een mens kan dat nooit waarmaken, dit soort belachelijke bedragen." De moeder van De Jong laat verder weten dat de middenvelder thuis gewoon naar zijn ouders moet luisteren, ook al behoort hij tot de meest begeerde voetballers van het moment.

"Als hij thuiskomt moet hij naar mij luisteren. Dan is hij mijn zoon, zoals ik er nog een heb", zegt ze. "Zo gaat dat hier. Ik heb ook altijd gezegd: het is allemaal leuk en aardig, maar je moet wel je havo afmaken. Je weet nooit hoe het gaat lopen, met dat voetbal. En dat heeft hij dus gedaan." De Jong wist precies wat hij wilde: voetballer worden, zegt zijn moeder. "Dat had-ie vroeger al: op tijd naar bed, op zijn voeding letten, niet een hele bak chips leegeten."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
14
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
58
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
gilau
 
30
3 november 2018 om 12:15
Het slaat natuurlijk allemaal ook nergens meer op. Eigenlijk zouden zijn ouders een deel van de transfersom moeten krijgen. Zij hebben hem immers gemaakt!
 
midkoopie
 
51
3 november 2018 om 12:19
Als je dat als kind niet automatisch doet, vind ik je eigenlijk best asociaal. Als thuissituatie natuurlijk wel een echt thuis is. Als je door je ouders slecht bent behandeld hoef je natuurlijk niet, nu je miljoenen heb voor hun te zorgen.
 
stambec
 
12
3 november 2018 om 13:32
Een speler kan natuurlijk niks afstaan van zijn aankoop geld. Maar ik begrijp je punt. Vraag me overigens wel af wat je hebt aan een halve ervaren verpleegkundige
 
Kyle66
 
8
3 november 2018 om 13:36
Ik denk dat ze bedoelen een ervaren Verpleegkundige die 50 % kan werken.
 
Jackieboy10
 
1
3 november 2018 om 17:57
Denk dat ze dat qua uren bedoelen inderdaad. Dus gewoon een halve fte, waarvan de persoon dan meerdere jaren ervaring heeft.
 
bpreal
 
8
3 november 2018 om 12:21
Ha de jong saga heeft een nieuwe dimensie bereikt, leuk dat Madrid wordt vermeld ma dat is zoals fm enkel; navraag. Kan me niet voorstellen dat Madrid al concreet is geweest. De navraag doe ik btw bij een 100 tal spelers en in het echt zal het vast ook zo gebeuren. Waar die 80 mil vandaan wordt gehaald is verder mij een raadsel.
 
tactiek1908
 
25
3 november 2018 om 12:39
Het is ook te absurd voor woorden, en het erge is dat we allemaal maar meegaan in deze berichtgevingen! Er is nog nooit ook maar iets van concrete interesse in de jong geweest en dat is ook niet raar, want hij staat immers tweede in de Mickey mouse competitie heeft leuke wedstrijden gespeeld in de cl maar daar blonk ie zeker niet uit en het Nederlands elftal blinkt hij ook niet uit.. voor de rest ziet iedereen dat hij wel potentie heeft maar dat iedereen gelooft dat hij 80 miljoen waard zou zijn omdat de markt is ontploft is te gek voor woorden. Frenkie is in geen enkel opzicht een mbappe neymar van het middenveld, dit is waarom clubs niet concreet zijn maar wel even informeren want hij heeft zeker potentie maar ik zal je verzekeren de gekke die denken dat Frenkie honderd miljoen waard zal zijn, zijn allemaal Nederlanders want er is nog geen enkele buitenlandse krant of analyticus die zo gecharmeerd is van Frenkie dat hij wel net zoveel waard zal zijn als Cristiano Ronaldo!
 
wyzijnkampioen
 
15
3 november 2018 om 13:04
Het gaat er niet om wat hij echt waard is maar wat de gek bereid is voor hem te betalen. Ajax zit wat dat betreft in een luxe positie en kan hoog in de boom gaan zitten want ze hoeven hem niet per se te verkopen. Ze hebben immers geld genoeg. Alleen de absolute hoofdprijs is interessant. En daarbij helpt het ook dat hij nog maar pas 21 is, veel grote clubs geïnteresseerd in hem zijn, dat hij indruk heeft gemaakt tegen Frankrijk en Duisland, dat hij international is, dat hij goed in de CL presteert met Ajax, de transfermarkt is op hol geslagen, Ajax heeft met Overmars een topverkoper in huis, enzovoorts. Allemaal zaken die zijn vraagprijs omhoog stuwen.
 
Nick Danninga
 
23
3 november 2018 om 13:13
Mag toch hopen, weet het eigenlijk wel zeker, dat de Jong geen Mbappe of Neymar is. Die twee mogen alleen dromen van eenzelfde bescheidenheid en nuchterheid. Hij is simpelweg Frenkie de Jong, een soort voetballer waar er momenteel geen tweede van rondloopt, met unieke eigenschappen die geen andere speler heeft. De Jong is geen type vedette die de ster uithangt maar een stille kracht die iedereen beter laat voetballen. Hij hoeft zelf niet uit te blinken zoals Mbappe of Neymar, hij is in staat om anderen uit te laten blinken. Kun je nagaan dat hij nog maar amper aan zijn carriere is begonnen. Ik denk dat jij nog raar opkijkt van het bedrag dat Ajax voor hem gaat vangen. Vooropgesteld dat hij niet geblesseerd raakt en zich op deze voet ontwikkeld. Mitsen en maren hou je altijd.
 
wyzijnkampioen
 
12
3 november 2018 om 12:23
Als Ajax de poulefase CL overleeft zou die vraagprijs ook zomaar eens naar de 100 miljoen kunnen gaan. Dit is 1 van de meest begeerde middenveld talenten in de wereld dus mag Ajax daar ook een absurde hoofdprijs op plakken.
 
FR_JC
 
29
3 november 2018 om 13:03
CR was 100 mln. (Momenteel) leuke en goeie speler hoor die Frenkie maar hou toch op man met je hij is 100 mln waard, is een talent, niks meer of minder. Voor minder heb je gearriveerde toppers, in top competities. Maar ik denk dat jij hem al net zo goed of beter vind dan KdB..
 
wyzijnkampioen
 
16
3 november 2018 om 13:10
Ik zeg nergens dat hij 100 miljoen waard is maar Ajax zou het wel voor hem kunnen vragen als ze de poulefase CL overleven. Hetzelfde geldt voor Mathijs De Ligt. Als ze dan beiden voor zo'n 80 miljoen uiteindelijk worden verkocht heeft Ajax topdeals gemaakt.
 
FR_JC
 
15
3 november 2018 om 13:23
Ik weet dat de transfersommen de pan uit reizen vandaag de dag. Maar iedereen papegaait elkaar maar na en stuwt het in hun en voor anderen omhoog. Realisme is ver te zoeken... Als iedereen simpel nadenkt en kijkt dan heb je handenvol Toppers voor veel minder dan bedragen die genoemd worden. (laat ik dan gewoon uitgaan van 60-80,ln die redelijk vaak over de toonbank vliegen) Persoonlijk denk ik dat tegen de tijd dat de transfermarkt weer open gaat dat de roddelbladen alsmede hier op VZ de bedragen voor Frenkie naar minimaal een 500mln gaan Volgend seizoen zullen we het allemaal mee gaan maken. Daarbij wil ik wel meemaken dat een Nederlands talent voor 100 weggaat. Ook al is het voor Ajax
 
wyzijnkampioen
 
2
3 november 2018 om 14:50
Oh maar dat is ook prima als clubs dan andere spelers gaan kopen rond de 60-80 miljoen. Dan blijven Mathijs en Frenkie nog even in Amsterdam voetballen. En worden ze een seizoen later alsnog verkocht voor 60-80 miljoen. Ook topdeals.
 
FR_JC
 
2
3 november 2018 om 15:05
De Ligt moet een stap gaan maken na dit seizoen. Is dan klaar in NL kwa 'leren', verder wel eens met je
 
 
1
3 november 2018 om 16:45
de Jong kan natuurlijk wel nog veel langer mee dan degene die jij noemt. 100 miljoen is natuurlijk veel te veel. Maar het punt dat gemaakt wordt dat als Ajax in de CL overwinterd de prijzen nog net iets verder opgedreven worden geloof ik ook wel.
 
100%BALR
 
0
3 november 2018 om 12:26
Zucht, hij is het 'gewoon' waard. Kijk naar Ronaldo, ging naar Madrid voor 94M en verkocht voor 100M de winst voor Madrid zit hem daar in shirts, prijzen, tv gelden en de marge tussen inkoop en verkoop. Zodra je een voetballer als investering ziet, kan het wel uit
 
wyzijnkampioen
 
14
3 november 2018 om 12:28
Zou wel gaaf zijn als Real straks hetzelfde bedrag neerlegt voor Frenkie De Jong De Real fans zullen stomverbaasd zijn haha Frenkie De Jong wie?
 
NJfromVOL
 
2
3 november 2018 om 12:29
een lange termijn investering is het nooit want na 10-12 jaar is de restwaarde 0 (nul). Tussentijds een bijdrage leveren aan prestaties en marketing, dat is wat het opbrengt.
 
NJfromVOL
 
9
3 november 2018 om 12:28
Die nuchterheid heeft hij iig niet vaan een vreemde.
 
section.80
 
9
3 november 2018 om 12:35
Lekker nuchter, heerlijk!
 
Janta
 
4
3 november 2018 om 13:06
Natuurlijk zijn het allemaal van die over de topbedragen en die zullen nooit terug verdiend kunnen worden omdat er een schatrijke hobbyist ergens uit verweggistan achter zit. Wat Ajax doet is gewoon de NL handelsgeest gebruiken door mee te profiteren in die verziekte markt.
 
Greenboy
 
1
3 november 2018 om 14:37
Gaat helemaal nergens over zulke bedragen . Voetbal tegenwoordig helaas.....