Mourinho laat Blind vrezen: 'Voor sommigen was het geen grote dag'
Donderdag, 21 december 2017 om 09:23

Daley Blind kreeg woensdagavond eindelijk weer eens een basisplaats van Manchester United-manager José Mourinho. In het League Cup-duel met Bristol City verscheen de Oranje-international aan de aftrap, maar stapte hij na negentig minuten spelen met een slecht gevoel van het veld. The Red Devils gingen vlak voor tijd namelijk met 2-1 onderuit. Na afloop wist Mourinho zich te beheersen en viel hij zijn spelers niet af, maar maakte hij wel duidelijk dat een aantal spelers zich niet van de goede kant lieten zien en hun toekomst bij Manchester United onzeker is.

Blind kwam dit seizoen in de Premier League pas 270 minuten in actie en kreeg tegen Bristol City eindelijk weer eens de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien. Door de nederlaag lijken zijn kansen te zijn verkeken. "De realiteit is dat de spelers die op het veld stonden dat niet in onze laatste wedstrijd tegen West Bromwich Albion stonden en dat ook niet zullen doen in onze volgende wedstrijd", aldus Mourinho na afloop, zonder spelers bij naam te noemen.

Mourinho baalde ervan dat niet alle spelers met de juiste motivatie op het veld stonden tegen de nummer drie van de Championship. "Voor sommige spelers van mij was het geen grote dag. Het was another day at the office. Als je tegen een ploeg speelt met extra motivatie, dat moet je dat zelf ook brengen. Maar ik wil de spelers helemaal niets verwijten. Ze waren professioneel. In mijn ogen verdienden we het ook niet om te verliezen, maar de tegenstander had geluk. Ze vochten alsof het de strijd om hun leven was. Dat was het waarschijnlijk ook. Een mooie dag voor het voetbal. Een club uit een lagere divisie won."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
46
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
SavedByTheBell
 
11
21 december 2017 om 09:34
" Mourinho baalde ervan dat niet alle spelers met de juiste motivatie op het veld stonden tegen de nummer drie van de Championship. “voor sommige spelers van mij was het geen grote dag. Het was another day at the office. Als je tegen een ploeg speelt met extra motivatie, dat moet je dat zelf ook brengen. Maar ik wil de spelers helemaal niets verwijten. Ze waren professioneel. " Volgens mij spreekt ie zichzelf hier toch wel flink tegen. Spelers zonder de juiste motivatie, another day at the office maar wel zeer professioneel.. Nee dat gaat er bij mij niet in.
 
Peter1984
 
9
21 december 2017 om 09:38
Idd hoe sommigen op het veld stonden echt schandalig. Je krijgt een kans doe er dan ook wat mee. Hoop dat hij Blind, Darmian en Lindelof voortaan thuis laat en jonge gasten een kans gaat geven. Mooi Tuanzebe en Williams voor achterin en Mensah terug halen. Pereira terug halen en ook Gomes, Gribbin en Chong kansen geven. En vooral James Wilson
 
Jordyde Kroon
 
5
21 december 2017 om 09:42
Ben ik het wel mee eens. Maar Mourinho is niet zn persoon denken ik, Van Gaal deed dat wel bij United o.a bij Rashond. En toen Mourinho kwam was hij daar niet helemaal blij mee had ik het idee tot dat jij Rashford zag spelen, en nu ook bij Scott McTominay doet
 
Jordyde Kroon
 
13
21 december 2017 om 09:43
Ik hoop dat je me snapt. Heb autocorrectie aanstaan zag ik Rashond = Rashford
 
Chi7
 
9
21 december 2017 om 09:43
Mourinho en jonge gasten, hahaha. Die serveert deze gasten eerder gewoon af en haalt in de zomer voor 300 miljoen aan versterkingen. Niet dat het iets zal uitmaken, maar goed.
 
wve
 
2
21 december 2017 om 09:57
En als hun dat niet waren is het zijn fout. Hij moet er voor zorgen dat gemotiveerd zijn. Als dat niet zo is ligt het aan de trainer en heb je je niet goed voorbereid.
 
PeterVermeuIen
 
1
21 december 2017 om 11:06
Mourinho maakt niet gebruik van de kwaliteit van bepaalde spelers en dat is probleem.
 
VoetbalVreugd
 
9
21 december 2017 om 09:49
Heb de wedstrijd niet gezien, maar Mourinho is weer zeer 'zichzelf' in z'n commentaar. Het ligt niet aan zijn ploeg, maar de tegenstander had geluk. En om toch de strenge schoolmeester te spelen, sneert ie ook nog even naar z'n eigen spelers. Zou de man ook wel eens aan zichzelf twijfelen...? Hij heeft immers deze elf falers de wei in gestuurd.
 
zwaailicht
 
24
21 december 2017 om 10:03
Ik hoor hier regelmatig mensen klagen over de manier waarop pep de media te woord staat. Politiek correct en overal het positieve van inzien. Nou, liever pep dan dit hypocriete gedrag van Mourinho. Een beetje man erkent zijn betere en complimenteert een ploeg zoals bristol, ipv weer een sneer uitdelen als je verliest. Walgelijke coach.
 
barcalover123
 
4
21 december 2017 om 10:37
Ik vind altijd wel interssant im naar pep te luisteren. Die heeft altijd wel goede kijk op de wedstrijd enso. Waar ik me echt asn stoor is de nederlandse trainers. Die vertellen gewoon precies wat in een wedstrijd gebeurd. "Ja we komen ongelukkig op 1-0 achterstand maar daarna scoren we de 1-1 en de 1-2" alsog ik dat zelf niet heb gezien.. geef mij maar lekker de trainers uit de engelse competitie daar gebeurd tenminste nog wat
 
Dejan
 
1
21 december 2017 om 12:43
Pep wordt hier totaal niet bekritiseerd op VZ, integendeel zelfs. Daarnaast is elke trainer anders natuurlijk, het heeft weinig zin om Pep te vergelijken met Mourinho. Het zijn tegenpolen. Ieder heeft zijn eigen manier van de media te woord staan en het voegt verder weinig toe dit tegenover elkaar te gaan zetten. Wat dat betreft begint dat hele Pep vs. Mourinho gebeuren bijna een Ronaldo vs. Messi dingetje te worden, erg irritant en onnodig.
 
Mancunian10_
 
4
21 december 2017 om 10:11
Er moet echt een grote schoonmaak komen in de winter of zomer. Blind, Rojo, Darmian, Fellaini, Mkhitaryan kunnen in de aankomende transferwindow van mij vertrekken en Zlatan ook in de zomer. Daarin tegen Ozil en Griezmann ( of een andere wereldaanvaller die er gelijk staat) halen. Dan heb je in principe een hele sterke selectie en bank en zie ik het liefst een andere trainer. Zie opstelling en op de bank heb je dan nog spelers als: Rashford, Tuanzebe, Herrera, Mata, Smalling, Young. Lingard, Romero.
 
LucasAndersen
 
3
21 december 2017 om 10:27
Griezmann gaat naar barca geloof ik
 
Mancunian10_
 
2
21 december 2017 om 10:42
Ja, ik heb nog een klein beetje hoop na het laatste bericht, dat Atletico Griezmann liever aan United verkoopt dan aan Barca en anders even uitgebreid shoppen bij Arsenal en proberen Alexis en Ozil te halen.
 
obiwan
 
0
21 december 2017 om 11:01
De kans schat ik groter voor united in dan voor barca. Barca gaat voor coutinho. En bij united speelt griezzie's grote maatje: le Pogba. En als atletico-sterspeler kan je het niet maken om naar de concurent te gaan.
 
Dejan
 
1
21 december 2017 om 12:44
Ik zou niet weten waarom. Barcelona is natuurlijk altijd nog een veel grotere club dan Atletico. Bovendien zijn het geen grote rivalen, concurrenten ja, met perioden, meer ook niet.
 
JDG84
 
8
21 december 2017 om 10:13
Het zou belachelijk zijn als mourinho hier op Blind doelt batuurlijk. Die speelde meer dan prima en was persoonlijk met een geweldige actie verantwoordelijk dat united niet eerder een goal tegen kregen. Ik mag toch hopen dat hij doelt op zijn “basisspelers” die erin stonden. Een pogba, zlatan etc. Maarja, het zal wel erop uitkomen dat “Blind het niveau niet aankan en Pogba gewoon een offday had”. Je kan altijd zo’n wedstrijd verliezen, dat gebeurd iedereen weleens. Maar de manier waarop is wel erg. Bristol was stukken van de wedstrijd gewoon voetballend beter, dat kan en mag niet gebeuren.
 
Sammerens
 
5
21 december 2017 om 12:44
Blind speelde behoudens die ene goed sliding gewoon slecht. Geen idee hoe je er bij komt dat hij meer dan prima speelde, want dat was absoluut niet het geval. Werd gewoon door Championship spelers voorbijgelopen alsof hij er niet stond. Samen met Darmian gigantisch door de mand gevallen. Shaw was wat mij betreft het enige lichtpuntje.
 
ArjenIsM3
 
3
21 december 2017 om 10:21
Hoop dat het voor het management van United nu eindelijk duidelijk is dat de bezem door de selectie moet. Darmian was weer eens waardeloos. Is verdedigend matig en aanvallend voegt hij al helemaal niets toe. Werd gister constant voorbij gelopen. Lindelof speelde niet goed maar is in mijn ogen nog niet afgeschreven. Die heeft de laatste tijd wel goed gespeeld, dus dit kan best een incident zijn. Rojo is na zijn blessure nog altijd niet de oude. Blind had een goede actie maar maakte zoals altijd weer fouten. Mctominay was niet geweldig maar is nog jong, kan nog groeien. Zlatan scoort uit een vrije trap maar vertraagde het spel verder alleen maar. Met Lukaku in het veld was United een stuk gevaarlijker. Met andere woorden: Darmian, Blind en Zlatan mogen van mij vertrekken. Rojo en Lindelof op het randje. Het middenveld moet versterkt worden, want Pogba is de enige met creativiteit. Er moeten nieuwe vleugelaanvallers bij, een rechtsback, en een centrale middenvelder. Deels kunnen ze dat oplossen met jeugd (fosu Mensah, Tuanzebe, Pereira). Alleen een nieuwe vleugelaanvaller is sowieso een aankoop voor nodig.
 
NielsFCB18
 
1
21 december 2017 om 10:30
Tsja dan heb je een elftal met zoveel vedetten en kun je niet eens winnen van met alle respect Bristol City zoveel miljoenen worden erin gepompt en nogsteeds is het voetbal vaak niet om aan te zien mja wat wil je met deze Mourinho aan t roer zonde van de eens zo historishe club Manu
 
Matjeq
 
2
21 december 2017 om 10:31
Sorry ik kijk Man Utd niet vaak, maar begin van het seizoen speelde blind nog vaak. Speelde hij in die periode niet gewoon goed? Ik dacht dat hij in het begin van het seizoen juist heel goed speelde en daarna werd hij ineens eruit gehaald. Kan het mis hebben tho
 
Primetime
 
3
21 december 2017 om 10:50
Hij speelde veel omdat anderen geblesseerd waren. Ashley Young heeft de hele voorbereiding gemist, vandaar.
 
lfc11
 
2
21 december 2017 om 11:27
Natuurlijk een belabberde prestatie van United, maar kan gebeuren in de beker, zeker de League Cup. Ook geen reden om gelijk United naar beneden te praten, want zijn soeverein door in de CL en staan op een 2e plek achter het ongenaakbare City. Volgens mij is elke PL club er de afgelopen jaren wel een keer uitgevlogen tegen een Championship of League One team. Mooi als het gebeurt, maar zuur als het gebeurt bij de club waar je fan van bent. “De realiteit is dat de spelers die op het veld stonden dat niet in onze laatste wedstrijd tegen West Bromwich Albion stonden en dat ook niet zullen doen in onze volgende wedstrijd" Zullen zien of hij Pogba op de bank houdt aankomend weekend, betwijfel het. Verder is rouleren goed om te doen in de League Cup, maar tien wijzigingen t.o.v. de wedstrijd tegen WBA was misschien iets te veel van het goede.
 
Mourinho_4231
 
1
21 december 2017 om 12:09
Voor de mensen die de wedstrijd weer niet bekeken hebben; United speelde niet goed, maar heeft ook heel veel pech gehad. Paal geraakt, lat geraakt, en vaak de afronding net niet goed. Daarintegen maakt Bristol City 2 geweldige doelpunten. In tegenstelling tot andere Manchester United "supporters" ben ik van mening dat Mourinho de beste coach is die ze kunnen hebben. Het is dat City een uitzonderlijk goed jaar heeft en mensen meteen daar aan gaan spiegelen. Daarnaast ben ik van mening dat er inderdaad een nummer '10' bij moet komen, en eventueel een rechtsback in plaats van Darmian. Voor de rest is de selectie prima.
 
Reppi
 
0
21 december 2017 om 14:24
Van Gaal deed 13 “aankopen” daarvan zijn er nog 7 over Blind, Herrera, Shaw, Rojo, Martial, Darmian, Romero. Daarvan zullen Shaw, Herrera, Rojo, Romero (tenzij hij zelf weg wilt mbt het WK) en Martial denk ik blijven.
 
Mr.Eko
 
0
21 december 2017 om 13:31
Echt typisch weer dat Blind eruit wordt gepikt omdat we in dit land eigen voetballers niet kunnen waarderen.
 
willempiedebok
 
0
21 december 2017 om 15:01
Ik lees het al, nog maar een keer de bezem door Manutd. Voor de hoeveelste keer? Blind kan beter gaan, Mourinho gaat het liefst voor 11 slopers en betonvoetballers. En Manutd daar gaat de komende jaren niets meer van terecht komen, supporters die menen recht te hebben op succes en een incompetente leiding. Waar alleen rust je kan redden, verkoop je maar wat spelers, zet er eens een andere coach voor. Dat heeft niets met beleid te maken.
 
mourinhoboy
 
3
21 december 2017 om 16:03
mourinho is de beste coach voor united en dat zal zo blijven. united heeft de beste start in jaren gemaakt gewoon opportunistisch lullen is wat je nu aan het doen bent.