Mourinho wil opvolger van ongewenste Karsdorp overnemen van Barcelona
Zaterdag, 19 november 2022 om 22:18

José Mourinho zou Héctor Bellerín graag aan zijn selectie willen toevoegen, meldt La Gazzetta dello Sport. De trainer van AS Roma heeft een conflict met Rick Karsdorp, die op de weg naar de uitgang lijkt in de Italiaanse hoofdstad. Daarom zou de rechtsback van Barcelona in beeld zijn om de Nederlander op te volgen. Roma zou in de winterse transferperiode toe willen slaan.

Bellerín staat in het Spotify Camp Nou onder contract tot medio 2023, waardoor Barcelona bij eventuele onderhandelingen niet al te hoog in de boom kan zitten als het gaat om de transfersom. Of het daadwerkelijk tot een overgang van Bellerín gaat komen, is nog maar de vraag. De voormalig speler van Arsenal sprak begin deze maand tegenover Catalunya Ràdio zijn wens uit om ook na het aflopen van zijn contract in Catalonië te blijven. "Ik wil verlengen, ik ben blij bij Barcelona. Toen ik op mijn zestiende vertrok, trainde ik niet eens met het eerste team", vertelde het jeugdproduct van Barcelona. "We willen de club terugbrengen naar waar het hoort, maar het is een project dat tijd kost. We hebben alle vertrouwen in Xavi."

De interesse in Bellerín heeft alles te maken met de verstoorde relatie tussen Mourinho en Karsdorp. Ruim een week geleden, na afloop van het duel van Roma met Sassuolo (1-1), haalde Mourinho op de persconferentie hard uit naar de voormalig Feyenoorder. "De inzet van het team werd verraden vanwege de houding van een onprofessionele speler. Hij verraadde alle anderen. Een fout hoort bij het spel, maar ik had zestien spelers op het veld en vond er één niet leuk. Ik zei de speler dat hij in januari maar een ander team moest gaan zoeken", zo sprak de Portugese oefenmeester. Hoewel Mourinho geen naam wilde noemen, werd duidelijk dat het over Karsdorp ging. Niet veel later werd de verdediger uit de wedstrijdselectie van Roma gezet.

Volgens Corriere dello Sport moet Karsdorp zich deze week weer bij Roma melden om in gesprek te gaan met Mourinho en de club. Komende dinsdag vertrekt de selectie van i Giallorossi naar Japan voor een trainingskamp. Het is nog niet duidelijk of Karsdorp mee zal gaan. Volgens de krant is de relatie tussen hem en de club goed, maar is de vraag in hoeverre er nog sprake is van een werkbare situatie na de uitspraken van Mourinho. Karsdorp heeft over interesse van andere clubs niet te klagen. Zo zouden onder meer Juventus en AC Milan hengelen naar de diensten van de drievoudig international van het Nederlands elftal.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
11
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
11
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
21
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
41
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
FRSDS
 
20
19 november 2022 om 22:25
Aah there it is, the old Mourinho. Toptrainer maar heeft een aantal steekjes los. Wanneer het niet loopt zie je vaak dit gedrag boven water komen. Het ligt aan alles en iedereen behalve aan zichzelf. Is zich aan het indekken om evt. slechte resultaten af te schuiven op anderen..
 
Herosennin44
 
12
20 november 2022 om 03:45
@frsds Het kan natuurlijk niet gewoon aan Karsdorp liggen. De ironie van je statement.
 
FRSDS
 
7
20 november 2022 om 10:30
Stel jezelf dan de volgende vragen.. Waarom waren er vorige seizoen geen problemen (stond 32x basis alleen al in de Serie A, dan heb ik het nog niet over de beker en Co.L.)? Als hij echt zo slecht is en voor problemen zorgt, waarom is hij de afgelopen twee transferperiode de markt niet op gegaan? Hoe komt het dat deze beste man bij zijn laatste 3 clubs is ontslagen? Manu? Chelsea? De Spurs? Het kan zeker aan Karsdorp liggen ga dat zeker niet ontkennen, maar deze beste trainer heeft ook zijn fratsen, waar rook is, is.. Dat is pas ironisch
 
Tiki Tacktiek
 
9
19 november 2022 om 23:01
3-voudig international. Best leip toch, doet het al redelijk lange tijd goed in Italië, maar krijgt toch nooit een oproep. Dumfries is natuurlijk prima en Frimpong een groot talent, maar verder is de concurrentie toch niet moordend…
 
Dajoowie
 
10
20 november 2022 om 01:06
Karsdorp heeft het een tijd goed gedaan in Italie (grofweg driekwart jaar) voornamelijk na de periode dat hij bij Feyenoord terug was geweest om ritme op te doen, alvorens het afgelopen (ander)half jaar matig tot slecht te spelen. Hiernaast valt hij constant bij topwedstrijden eigenlijk door de mand. Dit zijn juist vaak de wedstrijden die door de scouts van het Nederlands elftal worden bekeken en als Rick daar telkens de slechtste man van het veld is, dan wordt je niet snel opgeroepen. Daarbij heeft hij nog steeds dezelfde kinderziektes, dat er met regelmaat een man uit zijn rug loopt omdat hij gefixeerd is op de bal. Verder is het natuurlijk ook geen garantie dat goed spelen in Italie vertaald naar een meerwaarde zijn voor Oranje, want in het geval van Dumfries is dit wel zo, maar een Hateboer staat er ook heel goed op in Italie, maar is in het Nederlands elftal altijd waardeloos geweest (terwijl hij juist al heel erg gewend is aan hetzelfde systeem als Van Gaal met Oranje wilt spelen)..
 
Poeheeej!
 
1
20 november 2022 om 12:07
Dumfries, Frimpong, Geertruida, Rensch, Veltman, Hateboer, Tete... natuurlijk allemaal geen wereldtop (misschien Dumfries) maar dat is Karsdorp natuurlijk ook niet. Dus er is wel degelijk genoeg concurrentie voor Karsdorp hoor.
 
ZiZuZooitje
 
2
20 november 2022 om 07:31
Die trainer is niet helemaal 100. Karsdorp is een geweldige prof om in je gelederen te hebben.
 
Billabong23
 
16
20 november 2022 om 07:43
Een geweldige prof laat zich niet katjelam in de taxi filmen.
 
Reinaldinhoo
 
1
20 november 2022 om 08:35
De koek is op bij Roma voor Mourinho. The Special needs one is bezig om zijn elftal op een zeer onsympathieke manier te versterken. Zijn houdbaarheid in de relatie tussen hem en het team is klaar. Dan gaat hij zo doen.
 
WidjaiSandjai
 
0
20 november 2022 om 21:11
Tja,een oude vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken m.b.t Jose Mourinho.