'Na dit seizoen ben ik weg, daar is geen discussie over'
Vrijdag, 17 november 2017 om 09:41

Als het aan Roy Kortsmit ligt, is hij bezig aan zijn laatste seizoen bij Sparta Rotterdam. De 25-jarige sluitpost verlengde zijn contract afgelopen zomer met één jaar, waardoor hij tot 2019 vastligt. Naar eigen zeggen bewust, zodat de Rotterdammers een transfersom aan hem over kunnen houden.

"Ik heb de intentie na dit seizoen een mooie stap te maken. Dat weet de club ook, dat is geen geheim. Ik denk dat het het juiste moment is", zegt Kortsmit in gesprek met Voetbal International. De sluitpost speelt al tien jaar voor Sparta en maakte vorig seizoen zijn eerste jaar in de Eredivisie mee. Hij vond het te vroeg om na dat seizoen al te vertrekken uit Rotterdam.

"Ik moet ook eerlijk zijn: er was nog niet veel te kiezen. Ik was ook nog niet goed genoeg. Vlak voor de start van de competitie heb ik mijn contract met een jaar verlengd. Bewust, Sparta mag wat ontvangen voor me", vervolgt de sluitpost, die tevreden is met zijn huidige carrièreverloop. "Als ik mijn carrière uit kon tekenen had ik het wel gedaan op de manier zoals ie nu gelopen is."

"Ik vind het best moeilijk om te zeggen, maar ik zal niet bij Sparta blijven. Daar is geen discussie over, dat is de afspraak. Na dit seizoen ben ik weg", aldus Kortsmit, die geregeld een strafschop stopt. Daar wil hij overigens niet te zwaar aan tillen. "Begrijp me niet verkeerd, die strafschoppen stoppen is leuk en ik kom er mee in de picture, maar het maakt je niet automatisch een goede doelman. Het zegt eigenlijk niks over de doelman die je bent."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
13
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
khalid3073wx
 
7
17 november 2017 om 09:43
Vreemd dat de meeste nee stemmen. Kortsmit is zeker beter dan Bizot van AZ bijvoorbeeld niet veel slechter dan Padt beter dan die koekenbakker van Twente.
 
-NEC-
 
4
17 november 2017 om 09:54
Dit seizoen doet hij het prima hoor. Maar vorig seizoen vond ik dat hij vaak geen sterke indruk maakte en regelmatig de fout in ging. Hij wil graag dat Sparta wat aan hem verdiend, kan me alleen niet voorstellen dat er iemand serieus wat geld voor hem wil betalen.
 
vedet
 
1
17 november 2017 om 09:57
Totaal niet mee eens. Vind het geen al te beste keeper. Puur doordat hij nu een paar strafschoppen stopt, maakt hem geen goede keeper. Denk niet dat er heel veel clubs (hoger niveau dan Sparta) op deze man zitten te wachten
 
VoetbalVreugd
 
3
17 november 2017 om 10:01
Toch valt niet te ontkennen dat hij zich enorm heeft ontwikkeld dit seizoen. Heeft gewoon uitstekende reflexen en heeft een goede, zekere uitstraling. Het stoppen van die pingels is een leuk extraatje Als ik Kortsmit vergelijk met de keepers van FC Twente of bijv. die wisselvallige IJslander van Excelsior, dan zou ik toch blind voor Kortsmit gaan.
 
jan1980
 
1
17 november 2017 om 11:51
Bizot is qua coaching en neerzetten vd verdediging heel belangrijk hoor bij AZ. Ten opzichte van 4-5 jaar Esteban en 2 jaar rochet. Ook heeft Bizot vaak in de wedstrijd gehouden ;-) kortsmit heeft nog veel te bewijzen dan opvallen bij een matig team... waar je al snel opvalt
 
Bizarno
 
0
17 november 2017 om 19:46
Hahah. Echt een slechte keeper. Ik zou zeggen kijk eens live en niet de samenvattingen. Denken sowieso 80% van zijn trappen komen niet aan. Al 14 hoekschoppen weggegeven. Men denkt alleen naar die penaltys. Hij pakt geen punten
 
VoetbalVreugd
 
1
17 november 2017 om 09:58
Prima keeper, voor een club als Sparta zelfs meer dan prima. Vond hem vorig seizoen nog wat onzeker, maar nu is hij één van de weinige lichtpuntjes in het elftal. Jammer dat ze met Van Drongelen en Dumfries al heel wat kwaliteit hebben moeten inleveren, vrees dat Sparta nu echt tot het laatste moment tegen degradatie moet strijden.
 
JMPR
 
1
17 november 2017 om 10:31
Dé typering van de hedendaagse voetballer, de heren stoppen per ongeluk eens een penalty, trappen een afzwaaier voor het doel wat z dan voorzet noemen en meteen zijn ze wel toe aan een stapje hoger. Vroeger was echt niet alles beter, maar bij dit soort gevallen verlang je wel eens terug naar de jaren 70, 80, waar de rest van de selectie dit soort babbelaars tijdens de training eventjes corrigeerde en de betreffende speler geluk als hij die training in verticale positie kon beëindigen.
 
VoetbalVreugd
 
2
17 november 2017 om 10:47
Is niet te vergelijken met vroeger. Clubs zijn bedrijven geworden en voetballets handelswaar. Je leven lang voor dezelfde club spelen is vanuit commercieel oogpunt geen optie meer, dus ik kan best begrijpen dat clubs met spelers `afspreken` dat ze op een bepaald moment afscheid nemen.Dat sommige jongens iets te veel zelfvertrouwen hebben, lijkt helaas iets van deze tijd te zijn. Net als het feit dat die gasten niet meer worden aangepakt op de training, ze zijn allemaal veel te lief voor elkaar. Maar de uitspraak van Kortsmit na dit seizoen weg gaat bij Sparta, kan ik `m niet kwalijk nemen. Als hij die stap hogerop inderdaad niet aan kan, komt ie zichzelf wel tegen.
 
koekeloereboy
 
1
17 november 2017 om 11:00
De goals die hij dit seizoen tegen kreeg, vond ik gewoon dat hij nog te vaak de mist in ging. Als hij van sparta naar nac gaat ofso een stap hoogerop vind, want meer verdient hij niet.