NAC Breda ondergaat metamorfose en vecht zich naar puntendeling
Vrijdag, 25 januari 2019 om 21:54

NAC Breda heeft vrijdagavond in eigen huis een punt gepakt tegen ADO Den Haag. De Parel van het Zuiden keek na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. NAC had voldoende kansen op de winst, maar ADO hield stand: 1-1. Door de remise klimt NAC naar de zestiende plek in de Eredivisie, terwijl ADO nu elfde staat.

Bij ADO werd de geschorste Robert Zwinkels vervangen door Indy Groothuizen, terwijl Tom Beugelsdijk juist terugkwam van een schorsing en de plaats innam van Shaquille Pinas. NAC-trainer Mitchell van der Gaag koos voor Gianluca Nijholt in plaats van de geschorste Mounir El Allouchi, terwijl Ramon Pascal Lundqvist zijn basisdebuut maakte door de geblesseerde clubtopscorer Mitchell te Vrede te vervangen. In de openingsfase gebeurde weinig spectaculairs. Na twintig minuten viel het eerste wapenfeit te noteren.

Een heerlijke aanval van ADO resulteerde in de openingstreffer. Een prachtige pass van Nasser El Khayati kwam terecht bij Sheraldo Becker, die de bal meteen vlak voor het doel plaatste, waar Melvyn Lorenzen knap afwerkte: 0-1. De fans van NAC konden daarna niet echt genieten van het spel van de thuisploeg, aangezien Groothuizen maar één keer echt in actie moest komen bij een poging van Khalid Karami. Vlak voor het rustsignaal had Lorenzen de mogelijkheid de marge te verdubbelen, maar de aanvaller kon het net niet vinden.

Van der Gaag greep in en bracht Gervane Kastaneer. De aanvaller had slechts vier minuten nodig om impact te hebben. Bij een counter snelde hij naar het vijandelijke doel en schoot hij in de korte hoek raak: 1-1. NAC leek in de tweede helft een compleet andere ploeg en het publiek genoot van de inzet en kansen van de thuisploeg. Een tweede doelpunt bleef voor NAC ondanks verwoede pogingen uit, waardoor men genoegen moest nemen met een punt.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Inzekerezin
 
6
25 januari 2019 om 21:58
Een nogal dubbel gevoel. NAC was de eerste helft zo dramatisch slecht, dat was niet om aan te zien. Hoe kan je dan ook starten met Korte als spits? De wissels waren goed en kantelden de wedstrijd, maar uiteindelijk komen er geen drie punten en dat is nu net wat we nodig hebben. Leuk dat we uit kansloze positie (want dat was de eerste helft) een punt pakken, maar het is gewoon niet genoeg. Kaikai was geweldig en had zeker moeten starten.
 
Martijnvan Gool
 
0
25 januari 2019 om 23:05
Ik voel me Kai goed ik voel me Kai goed was zeker een verademing om te zien!!! Eerste helft drama, tweede helft een nac dat wilde spelen!
 
MauriDenHaag
 
6
25 januari 2019 om 22:10
Echt een trieste vertoning weer zo als vrijwel elke week, de buitenspelers mogen weer doen waar ze zin in hebben zonder ook maar 1 goede bal voor te geven in 90 minuten, spits staat er weer voor jan lul, Immers ligt weer alleen maar te zeiken en op de grond te janken, bakker hoort thuis onderin de keuken divisie, goppel mag iedere week een kwartiertje vrijuit rond rennen zonder doel begrijp niet waarom die nog steeds bij ADO speelt, beugelsdijk ze adrenaline level zorgt er weer voor dat die ze hoofd verliest en als een randdebiel rond rent. En Groenendijk tot het ergste van alles kan er weer geen verbetering in krijgen. Geluk dat NAC niet met 1-4 gewonnen heeft vandaag.
 
5FDP
 
5
25 januari 2019 om 22:18
Als je ziet dat nac tactisch compleet anders gaat spelen waarom ga je dan zelf ook niet tactisch veranderen. Je brengt zhang die totaal niks kan toevoefen in 'n systeem van lik me reet. Malone erin voor khayati.. Niemand in dit den haag hoort in de eredivisie en bij emmen is dat ook zo. Dus tijd voor 'n nieuwe trainer en 'n nieuw bestuur. Die plofkip van 'n van as lekker op de grill gooien en groenendijk ben ik dankbaar voor z'n eerst ejaar maar tis nu echt helemaal goed geweest. Als je de eerste 7 van de kkd krijgt in 'n nacompetitie (als ze niet al direct degraderen) dan speel je 'n aantal seizoenen weer gezellig tegen mvv en Dordrecht.
 
Barca--070
 
2
25 januari 2019 om 22:34
Dit zelfde team haalde vorig jaar de playoffs voor Europees voetbal. Je kan me veel wijs maken maar echt niet dat geen enkele speler van het elftal in de eredivisie thuis hoort. Ik zou zelf ten alle tijde Necid in de spits zetten. Tenminste een sterke balvaste spits. Falkenburg en Zhang komen daarin wel te kort
 
5FDP
 
1
25 januari 2019 om 23:02
Ik ben wellicht wat emotioneel. Persoonlijk vind ik necid een overbodige speler die ook niks toevoegt. Er is met dit materiaal idd meer dsn kkd te halen dus dst neem ik terug maar wat er nu wordt laten zien is om te janken en met deze leiding zie ik 't niet gauw beter worden
 
marvinvoetbal
 
1
26 januari 2019 om 00:01
Het verschil met vorig seizoen os dat we toen een spits hadden die er 17 inschoot helaas is necid als Zhang gewoon niet goed genoeg
 
marvinvoetbal
 
1
26 januari 2019 om 00:01
Necid had goed kunnen werken als je twee buitenspelers had die ook een voorzet kunnen geven
 
MauriDenHaag
 
0
26 januari 2019 om 00:14
Precies de buitenspelers zijn al heel lang het probleem zit totaal geen rendement in, Becker ziet er heel dreigend uit maar kan niet scoren en niet voorgeven hooi tsja is eigenlijk beschamend dat die in de basis staat. Waarschijnlijk wachten ze op kishna maar hoelang dat nog gaat duren, ADO had zich deze januari gewoon moeten versterken net als de andere clubs want het gaat nu een moeilijke 2e seizoen helft worden. En necid daar had ik ook veel van verwacht maar die heeft genoeg kansen gehad en die krijgt de bal niet eens de richting van het goal in dus de keuze voor falkenburg begrijp ik nog wel een beetje aangezien die nog voor zichzelf wat kan creƫren en tenminste vecht voor de bal.
 
beesbnac
 
1
25 januari 2019 om 23:03
Ik hoop toch dat vd gaag nu begrijpt dat korte echt niet goed genoeg is.. Kastaneer is alleen al vanwege zijn snelheid zoveel beter dan korte. Daarnaast is korte zijn techniek de oorzaak van de 0-1 geweest. Eerste helft was heel slecht, maar kregen we nog 2 kleine kansjes. Daarna vooral heel erg matig dat we er maar 1 scoren uit zoveel opgelegde kansen. Lundqvist en kaikai kunnen wel eens schoten in de roos zijn, zoals we vorig jaar sadiq en te vrede kregen na de winterstop. Lundqvist is echt een enorme verademing. 433 is met hem erbij wel het minste dat we kinnen doen.
 
Emmenforever
 
1
26 januari 2019 om 01:04
Weer 2 concurrenten gelijk gespeeld. Morgen zelf 3 punten pakken in venlo, en over 2 weken thuis tegen ADO ook slaan we een geweldig gat! Come on Fc Emmen
 
Joentje
 
2
26 januari 2019 om 14:54
Je zegt het alsof het vanavond heel gemakkelijk gaat worden, maar ik denk dat dat vies gaat tegenvallen..
 
averste3
 
0
26 januari 2019 om 13:07
Maar moet Zhang niet een hele wedstrijd spelen? Met 20 of 25 minuten kom je volgens mij niet echt lekker in de wedstrijd. Necid heeft inmiddels al aardig wat wedstrijden mogen beginnen, net zoals Falkenburg. Probleem ligt denk ik ook in de aanvoer naar de spitsen. Achterhoede en middenveld zijn niet in staat om de bal gecontroleerd naar voren te krijgen (bij God's gratie maar een enkele keer). Spitsen staan maar op een eiland en moeten noodgedwongen de bal gaan halen. Slechte wedstrijd gisteren, gelukkig maakte de sfeer in het vak nog veel goed.