'Napoli onderhandelt over miljoenentransfer naar China'
Zondag, 10 juni 2018 om 11:07

Het lijkt erop dat Marek Hamsik zijn carrière gaat voortzetten in China. Corriere dello Sport meldt dat Guangzhou Evergrande in Milaan met Napoli in gesprek gaat en dat men dertig miljoen euro wil betalen voor de middenvelder.

De dertigjarige Hamsik zei eind mei nog dat het 'een eer' zou zijn om met trainer Carlo Ancelotti te werken, maar de geruchten over een vertrek naar China doen al langer de ronde. Eerder werd namelijk geschreven dat Hamsik een Aziatische aanbieding op zak heeft waarbij hij tien miljoen euro per jaar kan verdienen.

Vader Richard vertelde op 22 mei in een interview met Pravda dat het aannemelijk is dat zijn zoon na elf Napolitaanse jaren naar China verhuist: "Momenteel is de kans zestig procent dat hij naar China gaat, denk ik. Zijn zaakwaarnemer Juraj Venglos gaat praten met de voorzitter (Aurelio De Laurentiis, red.)."

Hamsik werd opgeleid bij Slovan Bratislava en kwam via Brescia bij Napoli terecht. De 102-voudig international speelde tot dusverre 501 wedstrijden voor i Partenopei en daarin kwam hij tot 120 doelpunten en 110 assists. Zijn contract in het Stadio San Paolo loopt nog tot de zomer van 2020 door.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
TrenAce
 
16
10 juni 2018 om 11:17
Zou zonde zijn
 
AjaxCunian
 
7
10 juni 2018 om 11:18
Een relatief zwak jaar gehad, wilde hem altijd bij United zien maar dat wordt hem niet meer. Toch wel een legende voor Napoli, fenomenale speler. Zou jammer zijn om hem niet meer wekelijks te zien spelen.
 
AlexDelPiero10
 
37
10 juni 2018 om 11:33
Dood en doodzonde, dit had een speler a la Zanetti voor Napoli kunnen worden, een echt clubicoon. Hopelijk komt het niet rond, Hamsik is Napoli.
 
Mexicanooo
 
2
10 juni 2018 om 12:19
@alexdelpiero10: ag, Hamsik was dit jaar minder (in vorm). Hamsik deed het jaren geweldig, maar iedere voetballer kent een houdbaarheidsdatum. Heeft dit jaar heel vaak het einde niet gehaald, dus zijn uithoudingsvermogen laat hem waarschijnlijk in de steek. Daarnaast denk ik dat Insigne eerder Napoli belichaamt dan Hamsik. Heeft nooit een andere broodheer gediend. Natuurlijk zeer zonde van een tijdperk. Mocht dit waar zijn.
 
Rochester
 
2
10 juni 2018 om 12:49
Insigne heeft ook nog bij Pescara en nog een club gespeeld, weet niet meer welke. Weliswaar op huurbasis, maar dan nog.
 
Mexicanooo
 
0
10 juni 2018 om 13:07
@rochester: dat klopt! Hij komt uit de jeugd van Napoli en werd toen nog niet goed genoeg geacht voor de selectie. Desalniettemin bleef Napoli zijn broodheer.
 
AlexDelPiero10
 
4
10 juni 2018 om 14:31
Mecicanoo Insigne heeft Napoli meermaals met de rug tegen de muur gezet en gedreigd met een vertrek, jij snapt echt niet wat Hamsik voor Napoli is, daar komt Insigne nog niet bij in de buurt door zijn gedrag. Bovendien kent Hamsik nu een minder seizoen, voor het eerst in jaaaaren.
 
Mexicanooo
 
0
10 juni 2018 om 14:44
@alexdelpiero10: kom op zeg. Dat zijn gewoon harde (italiaanse) spelletjes die gespeeld worden om een beter contract te krijgen. In het verleden, zo rond 2014, gaf hij al aan dat hij ooit aanvoerder van Napoli wil worden en hij heeft in april vorig jaar bijgetekend tot medio 2022. Daarbij heeft Insigne zeer lovende woorden gebezigd, over dat Napoli een prachtige club is met fantastische mensen. Blaas het verhaal alsjeblieft niet zo op. Natuurlijk voelt Hamsik veel voor de club Napoli, is hij de all-time topscoorder van Napoli en stond hij - beeldsprekend - jaren geleden bij het altaar om met zijn grote liefde Napoli te trouwen. Echter, kan zelfs(!) zoiets niet op tegen een kind van de club. Het is immers niet je bloedeigen zoon, maar een goede minnaar.
 
AlexDelPiero10
 
2
10 juni 2018 om 15:05
Dus dat Insigne en zijn zaakwaarnemer Napoli verder uitgeperst hebben is liefde? Maar Hamsik zou maar een goede minaar zijn? Nogmaals, jij snapt niet wat of wie Hamsik binnen Napoli is, Hamsik heeft meerdere malen echte topclubs afgewezen om bij zijn Napoli te blijven, je doet alsof een eigen kind automatisch beter is, want ook dat is onzin, ik ken zat geadopteerde kinderen die meer liefde geven en krijgen van hun adoptie-ouders dan je je kan voorstellen, Hamsik is geen goede minnaar maar de belichaming van Napels en Napoli, niet Insigne. Hamsik heeft Napoli nooit gelapt wat Insigne Napoli gelapt heeft, die wilde nog veel meer toen hij eigenlijk al de bestbetaalde speler werd en heeft daar toen intern en extern veel stennis voor gemaakt, dat is een gebrek aan respect jegens zijn “ eigen bloed “. Jij maakt de fout te denken dat eigen bloed automatisch betekent dat alles koek en ei is, als dat zo was waren er niet zoveel familie ruzies, ouders die hun kinderen niet zagen, ouders die hun kinderen verwaarlozen en alles vice versa.
 
Mexicanooo
 
0
10 juni 2018 om 15:28
@alexdelpiero10: je zegt: "hamsik heeft Napoli nooit gelapt wat Insigne Napoli gelapt heeft, die wilde nog veel meer toen hij eigenlijk al de bestbetaalde speler werd." Jij stelt Insigne graag in een kwaad daglicht, of niet? Vorig jaar zijn de salarissen van de Serie A-teams gelekt (daarvoor verwijs ik je naar de twitter-pagina van Leonardo Bertozzi). Daarin is ook de verlenging van het contract van Isigne uit 2017 meegerekend. Als je daar naar kijkt verdient Insigne `slechts` 1 ton meer in het jaar dan Hamsik. Dat komt ook omdat Hamsik een jaar eerder, namelijk in 2016, zijn contract voor het laatst heeft verlengd. Het klopt dus niet dat Insigne daarvoor, dus voor zijn contractverlenging in 2017, al de bestbetaalde speler van Napoli was. Daarna heb ik niet meer meegekregen dat Insigne Napoli tegen de muur heeft geplaatst omtrent zijn salaris. Zover als ik het kan zien heeft Insigne een spelletje gespeeld voor een beter contract. Vervolgens nam hij zeer lovende woorden in de mond over de club Napoli en laat hij zien veel om de club te geven. Wellicht als een soort goedmakertje, maar waarschijnlijk uit de grond van zijn hart. Hij is misschien niet van het niveau van Hamsik, ondanks dat de posities van elkaar verschillen, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij Napoli als oud vuil behandelt of ze erbij heeft gelapt.
 
Furrr
 
1
10 juni 2018 om 17:43
Hamsik is gewoon Napoli. Insigne moet dat nog maar gaan laten zien in de toekomst. Hamsik was er namelijk altijd, ook toen de club nog minder presteerde. Als je aan Napoli denkt van de afgelopen jaren dan denk je aan Hamsik.
 
kw91
 
3
10 juni 2018 om 11:34
Zou dit echt heel erg jammer vinden. Had gehoopt dat hij en Mertens zouden blijven, Mar het lijkt erop dat Hamsik waarschijnlijk vertrekt. Mertens geloof ik nog in dat hij blijft, want als je ziet hoe hij geniet in Napels zou niemand denk ik echt het idee hebben dat hij graag weg wil. Wel begrijpelijk van Hamsik natuurlijk, een poosje daar in China in een hotel zitten en je hebt voor de komende generaties genoeg verdiend dat ze zich nooit zorgen hoeven te maken.
 
CocoAfc
 
2
10 juni 2018 om 11:40
Vreemd hoor. Absolute klasbak die nog overal terecht kan. Las wel ergens dat hij de volle 90 min niet meer vol kan maken? Bizar voor een speler van 31?
 
HerrieKeen
 
0
10 juni 2018 om 14:09
Moussa Dembele is hetzelfde verhaal, wereldvoetballer maar is chronisch geblesseerd. Maakt vaak z'n wedstrijden niet af.
 
Juventus07
 
5
10 juni 2018 om 11:44
Dat cashen dat kan altijd nog wel warneer het niveau je niet meer toe laat in de top van Europa en CL, hoop dat deze geweldige voetballer bij Napoli blijft. Zou beter zijn voor Napoli natuurlijk maar ook een verrijking voor de Serie A, en 7 jaar kampioen achter elkaar is geweldig als Juventus supporter maar meer spanning in de Serie A zou het leuker maken en dit soort spelers maken een club als Napoli beter.
 
Rood petje
 
0
10 juni 2018 om 12:01
Ik vind het echt jammer.dat je in China wilt afbouwen ok,maar het lijkt wel of ze er steeds eerder heen willen.financieel begrijpelijk maar op sportief gebied een ramp.en wij als kijkers zien ze ook nooit meer terug.jammer.
 
-Riciotto-
 
0
10 juni 2018 om 12:04
Mwa de grote hype om in China te spelen is ook wel minder geworden
 
Mexicanooo
 
0
10 juni 2018 om 13:45
@-Riciotto-: waarschijnlijk is de hype er wel, maar zitten Chinese clubs er niet op te wachten. De Chinese voetbalbond CFA heeft een aantal vervelende regels om vedettes uit andere landen te weren. O.a. maximaal 3 buitenlanders per club, voor elke buitenlander moet er een Chinees van 23 jaar of jonger in het veld staan en een heffing van 100 procent bij een transfersom boven de zes miljoen euro.
 
Harmr
 
1
10 juni 2018 om 12:18
Nog even een jaar of twee cashen in China en dan met pension. Zouden er meer willen doen denk ik..
 
JaLi71
 
1
10 juni 2018 om 12:21
Dit zou erg jammer zijn, hij kan echt nog wel mee bij een leuke Europese club. Ik zou het graag bij Atletico Madrid zien. Daar past hij goed bij.
 
Japie_Krekel
 
1
10 juni 2018 om 12:31
die Chinese competitie moet inmiddels toch wel van een aardig hoog niveau zijn als je kijkt wat voor spelers er allemaal rondlopen
 
Leicester
 
0
10 juni 2018 om 12:46
Abnormale statistieken 501 wedstrijden in 11 seizoenen! Daarnaast zo vaak bepalend geweest, als hij uit Brazilië, Argentinië of ander topland was gekomen was ie gewoon een absolute wereldster geweest ala Neymar, Messi, Ronaldo. Blijft.een fantastische speler. Hoop dat hij blijft maar kan me voorstellen dat hij op deze leeftijd nog ff 40-50 miljoen in 3 seizoenen wil meepakken. Kan hij de rest van Slowakije opkopen ??
 
Giodinho7
 
1
10 juni 2018 om 13:11
Maar 30 miljoen? Spelers als Ighalo, Texeira, Oscar en Jackson Martinez gingen voor veel hogere prijzen naar China. Napoli kan hier toch wel een veel hoger bedrag uithalen lijkt mij.
 
Valkeakoski
 
0
10 juni 2018 om 13:33
Al jouw genoemde spelers gingen er wel op (iets) jongere leeftijd heen dan als Hamsik deze zomer naar China zou verkassen.
 
sprokkie
 
0
10 juni 2018 om 15:01
En daarnaast was die regel van 100% heffing bij die transfers geloof ik nog niet van kracht. Dan houden zij ook wel een beetje in natuurlijk.
 
Sanderr
 
0
10 juni 2018 om 13:29
Zeer jammer. Nog 1 seizoen en Marek Hamsik kan de speler met de meeste optredens aller tijden voor Napoli worden. Die man is eem levende legende in Napels, hij moet gewoon blijven man!