NEC is opnieuw slagvaardig en gaat twee centrumverdedigers halen
Zaterdag, 17 juli 2021 om 21:31

NEC staat op het punt om twee nieuwe centrumverdedigers te presenteren, zo melden Gelderse media. De Nijmegenaren zijn al rond met Iván Márquez, een 27-jarige Spanjaard die transfervrij is na zijn vertrek bij het Poolse Cracovia. Ook gaat NEC de twintigjarige Rodrigo Guth (foto) huren van Atalanta.

Márquez bracht een groot deel van zijn carrière door in B-teams van Spaanse clubs, zoals Málaga en Osasuna. De laatste drie jaar speelde de 1,91 meter lange verdediger in de Poolse competitie: eerst twee seizoenen bij Korona Kielce en het laatste jaar bij Cracovia. Bij die laatste club kwam Márquez het afgelopen seizoen tot negentien officiële optredens. Vorige week liet hij zijn contract ontbinden en zo kwam hij in beeld bij NEC.

Met Guth gaat NEC een talentvolle verdediger binnenhalen. De Braziliaans jeugdinternational, die ook een Duits paspoort bezit, werd vier jaar geleden door Atalanta uit Brazilië geplukt. Zijn debuut in de hoofdmacht laat nog op zich wachten. Vorig seizoen werd Guth uitgeleend aan Pescara, dat uitkomt in de Serie B. Daar speelde de mandekker 25 officiële wedstrijden.

NEC heeft dringend behoefte aan defensieve versterkingen, nadat Rens van Eijden op de training een zware knieblessure opliep. De 33-jarige verdediger scheurde zijn kruisband en staat maanden aan de kant. Met Kevin Bukusi en Cas Odenthal zaten er daardoor nog maar twee fitte centrumverdedigers in de selectie, die beiden twintig jaar zijn. NEC haalde deze zomer al Lasse Schöne, Ilias Bronkhorst, Mikkel Dueland (huur), Magnus Matsson en Danny Vukovic binnen.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
5
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
darreant
 
6
17 juli 2021 om 21:37
Gelukkig! Dit was hoognodig! Nu nog een spits en als er nog budget is een buitenspelertje!!
 
-NEC-
 
0
18 juli 2021 om 15:51
Buitenspeler? Tavsan, Okita, Mattsson en Duelund is niet genoeg? Eventueel nog Romeny en Van der Sluijs die er kunnen spelen. Nee, haal maar gewoon een spits die er zeker 15 maakt.
 
Lijnenspel
 
5
17 juli 2021 om 22:07
Ik ben echt heel tevreden met hoe NEC handelt op de transfermarkt. Slagvaardig, op de nodige posities de nodige spelers. Er hangt gewoon een goede sfeer rondom de club. Zou fantastisch zijn als ze erin weten te blijven!
 
12_ineendozijn
 
2
17 juli 2021 om 22:40
Ja mee eens. Ik ken deze jongens niet maar het spreekt zeker ambitie uit
 
Erwinnnnho
 
9
17 juli 2021 om 22:07
Ben wel benieuwd hoe NEC het gaat doen volgend jaar. Toen ze in de eredivisie waren was het altijd wel leuk met NEC erin. Misschien beetje raar, maar ik vind het wel fijn als er ploegen zijn met een uniek tenue en dat heeft NEC wel. Ik hoop gewoon dat ze erin blijven, want NEC hoort gewoon in de Eredivisie te spelen.
 
Keizerstad1994
 
2
17 juli 2021 om 22:41
Aan deze transfers merk je meteen dat Ted van Leeuwen de scepter zwaait in Nijmegen. Enerzijds is hij in staat om op het eerste oog interessante spelers zoals Rodrigo Guth (voormalig Braziliaans jeugdinternational en op jonge leeftijd als verdediger al ervaring in het Italiaanse voetbal) en Magnuss Matsson (als jonge buitenspeler meer dan 20 goals op tweede niveau van Denemarken) naar Nijmegen te halen, maar anderzijds wist je eigenlijk ook al dat hij ergens een Spanjaard vandaan zou toveren met een verleden bij het tweede elftal van bepaalde La Liga-clubs waarvan je denkt dat je dat in Nederland ook wel zou kunnen vinden. Maargoed, het valt en staat natuurlijk met de prestaties van de spelers. Zolang NEC een club is met een herkenbaar en strijdvaardig elftal met redelijk wat Nederlands(talig)e spelers waarbij jongens uit de jeugdopleiding een eerlijke kans krijgen dan is het voor de supporters denk ik ook snel goed.
 
Tukker1993
 
1
18 juli 2021 om 07:49
Tedje maakt er weer een mooi vreemdelingenlegioen van. Altijd lastig om vooraf te bepalen of het een goede zet is. In de Twente tijd heeft het zowel heel goed als heel slecht uitgepakt. Ben zelf nooit zo kapot geweest van die tactiek. Maar goed hoop voor NEC en Ted dat het goed komt.