NEC legt aanvaller Larsson voor drieënhalf jaar vast
Maandag, 2 januari 2017 om 13:15

Jordan Larsson gaat aan de slag bij NEC. De club uit Nijmegen laat via de officiële kanalen weten dat de negentienjarige aanvaller zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor drieënhalf jaar. Larsson is afkomstig van Helsingborgs IF.

"Met Jordan halen we een aanvaller in huis die voorin op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is een speler met een uitstekende traptechniek en mentaliteit en ondanks het feit dat hij pas negentien is, heeft hij toch ook al de nodige ervaring. We zijn blij dat we hem voor de lange termijn hebben kunnen vastleggen", aldus technisch manager Edwin de Kruijff.

Larsson, die maandag voor het eerst meetraint en dinsdag met de selectie mee afreist naar het trainingskamp in Marbella, kwam in dienst van Helsingborgs tot achttien doelpunten en twaalf assists in 75 officiële wedstrijden. De international van Jong Zweden werd eerder nog in verband gebracht met Feyenoord en Celtic.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
4
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
15
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
29
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
De Toekomst
 
9
2 januari 2017 om 13:05
Lijkt mij een goede aanwinst. Als clubs als Feyenoord en Celtic hem ook al volgde, moet hij wel wat talent hebben. Hopelijk komt dat eruit.
 
De Toekomst
 
8
2 januari 2017 om 13:28
Mwah, ik denk niet dat een professionele club als NEC een speler koopt en een salaris betaald, omdat zijn papa een goede speler was. Ik denk dat geen enkele club een speler koopt en betaalt op basis van wiens vader het is. Dat ze zulke spelers in de jeugd een kans/het voordeel van de twijfel geven kan wellicht nog, maar op het hoogste niveau niet meer. Die Larsson heeft gewoon redelijk tot goed gepresteerd bij zijn club en deze transfer afgedwongen.
 
Jerome010
 
6
2 januari 2017 om 14:04
Het is een ruwe diamant waar nog de nodige twijels aan kleven. NEC is een prima club voor hem. Redt hij het daar kan hij altijd nog naar Feyenoord of Celtic.
 
RonaldCowman
 
1
2 januari 2017 om 14:55
@De Toekomst @kennytete2 Ik denk dat Kennytete2 bedoelt dat Feyenoord en Celtic deze jongen volgde vanwege zijn pa, die natuurlijk voor beide clubs is uitgekomen en dat niet bepaald onverdienstelijk deed. Feyenoord en Celtic zullen het ook prima vinden zo, die kunnen een speler van NEC ook nog wel betalen mocht het wat worden.
 
bliek
 
3
2 januari 2017 om 13:20
Dat is ook wat ik denk. Celtic en Feyenoord waar zijn vaders naam maakte. Willen ze hem voor de kwaliteit of zit er voor een groot deel sentiment bij. Met alle respect voor nec natuurlijk dan had hij echt naar een grotere club gegaan.
 
QuincyBrada
 
26
2 januari 2017 om 13:25
NEC heeft natuurlijk wel een shirt dat een mooie combo maakt van de clubkleuren van Celtic en Feyenoord.
 
De Toekomst
 
2
2 januari 2017 om 13:32
Ik mag toch hopen dat het bij zulke grote clubs niet op basis van sentiment is. Als dat zo was, hadden ze nog veel meer zonen van oud-spelers gevolgd/aangetrokken. Nogmaals, in de jeugd kan ik het nog enigszins begrijpen dat iemand het voordeel van de twijfel krijgt, maar ik kan mij niet voorstellen dat je een speler gaat kopen en betalen op basis van de prestaties van zijn vader.
 
FR12Jules
 
2
2 januari 2017 om 13:46
Nouja, het is voor een jong talent veel makkelijker om een basisplek te bemachtigen bij NEC dan bij Feyenoord of Celtic. Voor zijn ontwikkeling dus ook alleen maar beter, grotere clubs komen vanzelf wel wanneer hij zich doorontwikkeld.
 
D-F-J
 
5
2 januari 2017 om 13:08
Jaa lekker! Lijkt me een goede speler als ik uitga van de statistieken. Voor een 19jarige zulke statistieken bij een degradant is erg goed, alhoewel het normaal een middenmotor is. Ben benieuwd!
 
Jeronsaik
 
9
2 januari 2017 om 13:26
Hij komt gewoon te kort voor de Eredivisie. Ik hoop voor hem dat ik ongelijk heb maar van de 20 doelpunten die deze jongen gemaakt heeft komen er ongeveer 8 uit de beker in 3 seizoenen en die zijn gemaakt tegen clubs uit de 3e divisie van Zweden ... (ook de assists trouwens) Bij degradatie voetbal van Helsingborg heeft hij in totaal 7 keer gescoord in een heel seizoen! Hij heeft namenlijk ook veel kansen omzeep geholpen, het is dat zijn vader de trainer is dat hij daarom elke keer de 90 minuten heeft gespeeld maar normaliteit zou een trainer een ander opgesteld hebben. leuk voor NEC maar denk niet dat dit iets toevoegd. opsomming 20 doelpunten, 8 in de beker en 7 in huidige seizoen. 5 in de andere 2 seizoenen. de 12 assists, 3 in afgelopen seizoen 2 in de beker blijven er 7 over in 2 overige seizoenen....
 
D-F-J
 
1
2 januari 2017 om 13:43
Speelde hij op de flank het laatse seizoen? Want dan is 7 wel knap. Ik hoop dat je ongelijk hebt maar jij zal het beter weten.
 
Jeronsaik
 
0
2 januari 2017 om 14:04
nee centrale spits positie. Hij speelt helemaal nergens anders - hij zal best flank kunnen spelen maar bij Helsingborg heb ik hem alleen centraal zien spelen. Hij is niet onaardig maar hij is ook gewoon geen speler die het niveau aankan van linker-rijtje Eredivisie op dit moment. Ja hij is nog maar 19 en er zal best rek in zitten, en ik hoop ongelijk te hebben en dat hij het gaat laten zien maar tot nu toe heb ik het idee dat hij speelt omdat zijn vader de scepter zwaait.
 
D-F-J
 
0
2 januari 2017 om 14:59
Aha nec meldde zelf dat hij uit de voeten kan bij elke positie voorin.
 
twente199
 
0
4 januari 2017 om 22:20
7 goals voor een buitenspeler in een seizoen is niet slecht maar ook niet echt knap. Ligt er ook aan wat voor type buitenspeler, als je een buitenspeler hebt die liever assists geeft is het nog veel, maar voor een robben die altijd naar binnen trekt is 7 slecht.
 
Richardmas
 
15
2 januari 2017 om 13:08
Goed gedaan van NEC, Feyenoord en Larsson. Bij NEC kan hij rijpen en heeft hij kans op speeltijd, en als hij het goed doet kan hij altijd nog een transfer naar Feyenoord maken.
 
CD89
 
15
2 januari 2017 om 13:13
Wat heeft Feyenoord dan gedaan?
 
D-F-J
 
2
2 januari 2017 om 13:44
Feyenoord heeft er voor gezorgd dat nec supporters blijer zijn met de transfer omdat we het idee hebben dat we ze hebben afgetroefd
 
FeyCoev
 
0
2 januari 2017 om 13:08
Lijkt me toch een aardige spits voor Nec, met de genen is het in ieder geval in orde. Ben benieuwd hoe hij het er van afbrengt, nog maar 19 jaar en toch al aardig wat potjes in de benen. Hoopvolle nieuwe spits voor NEC in ieder geval!
 
MOKUM82
 
2
2 januari 2017 om 13:09
zoon van henrik.... En geboren in rotterdam Laatst nog aangevallen door eigen supporters na degradatie van zijn club.
 
CD89
 
0
2 januari 2017 om 13:12
Ziet er goed uit. Als je toch op 18-19 jarige leeftijd aardig wat weet te scoren bij een Zweedse degradant, doe je het volgens mij niet slecht. Hopelijk kan hij zich in Nijmegen ontwikkelen tot een goede aanvaller.
 
D-F-J
 
7
2 januari 2017 om 13:48
Grot, kadioglu, breinburg en rayhi basis. Bank en basis afwisselend buwalda, owusu. Halve Nederlander bikel. Duitsers ofosu, von haacke , fomitschov. Je moet ook wat als Nederlanders foor, van eijden en Woudenberg en Belg limbombe vertrekken.
 
wanny
 
0
2 januari 2017 om 14:55
Dat begrijp ik wel maar het is jammer dat een leuke club als NEC een onherkenbaar elftal heeft staan. Ik kan op dit moment geen 3 spelers uit het eerste van NEC opnoemen.
 
D-F-J
 
0
2 januari 2017 om 15:05
Dan volg je de eredivisie gewoon niet. Kadioglu en grot hebben veel aandacht gekregen laatste tijd omdat ze goed spelen op 17 en 18 jarige leeftijd. Dumic is één van de beste verdedigers van de eredivisie. Verder zijn er nog spelers die al meerdere jaren spelen als leiwakabessy,smits,breinburg. Kortom, je volgt eredivisie dan niet heel erg denk ik. Dat je er weinig kent kan ook liggen aan dat Jones, Woudenberg, van eijden, limbombe, kane, santos, foor, buysse, ritzmaier en sleegers na vorig seizoen allemaal niet er zijn dit seizoen.
 
wanny
 
1
2 januari 2017 om 15:33
Leiwakabessy, Grot, Breinburg ken ik wel. Ik volg de eredivisie inderdaad niet op de voet, zeker een kleinere club als NEC niet. Maar van bijvoorbeeld AZ kan ik er veel meer opnoemen, omdat daar veel meer continuã¯teit in zit.
 
D-F-J
 
2
2 januari 2017 om 16:59
Is ook niet gek dat je een (sub)topclub beter kent, is nou eenmaal leuker te volgen voor een neutrale toeschouwer. Bovendien wordt elke nieuwe speler veel wijder verkondigd dan bij nec. Een Fred Friday heeft minder laten zien dan bijvoorbeeld dumic maar er zijn veel meer artikelen over Fred geweest bij de aankoop maar ook later. Tenslotte is er ook meer continuïteit idd bij az omdat nec de spelers minder kan bieden om omdat ze net uit categorie 1 zijn en kleiner zijn. Nederlandse spelers zijn ook herkenbaarder maar ook weer duurder.
 
mmaaxxiimm
 
0
2 januari 2017 om 17:06
Voor clubs als NEC is het bijna onmogelijk om door de jaren heen continuïteit in de selectie te behouden. Weinig spelers zien ons als eindstation dus na 2-3 jaar willen ze vaak weg. Hogerop of naar het buitenland. Als spelers uitblinken zijn ze ook na 1 jaar weg(zie Limbombe, Alireza) AZ heeft meer financiële middelen, is van een hoger niveau en speelt standaard Europees voetbal. Zij zijn veel aantrekkelijk voor spelers om lang te blijven. Als NEC door de verbouwing meer financiële middelen heeft en kan gaan groeien hoop ik zoiets ook bij NEC te zien.
 
Noordzijde
 
0
2 januari 2017 om 17:41
Heeft natuurlijk ook wel enigszins met beleid te maken en laat dat nou iets zijn dat in de afgelopen tien jaar in Nijmegen soms volledig afwezig was. Men had de stap kunnen maken, maar door diverse redenen lukte dat niet, waardoor men enorm achterloopt. Daarnaast is het achterland financieel en qua potentie niet toereikend. Ga de Waal over en je zit al snel in Vitesseland en men focust zich niet voldoende op Noord-Limburg en Brabant.
 
mmaaxxiimm
 
0
2 januari 2017 om 17:50
Dat het beleid bij NEC niet altijd even goed is geweest ben ik volledig met je eens. Zeker in de periode 2000-2012 is er jaarlijks structureel meer uitgegeven dan er binnen kwam om het linkerrijtje te halen. Dit probeerde ze met transferinkomsten te compenseren wat voor geen meter werkte. Met grote schulden tot gevolg. De laatste 3 jaar zie ik eindelijk wat realistischer beleid dus als ze dit doorzetten kan het misschien wat worden. De laatste punt blijft echter het grootste probleem. NEC is een club van de stad en omliggende dorpen. Niet van de regio zoals Groningen, Twente, Heerenveen, Utrecht. Om die reden zullen we nooit echt aanhaken. Ook goed financieel beleid zal dit niet snel veranderen.
 
BikoBike
 
1
2 januari 2017 om 15:15
Zit eens even wat beelden van die jongen te kijken en ondanks dat het misschien een ander niveau is, is het wel een vrij complete speler met een goede trap, een behoorlijke techniek en het scoren maakt hij ook niet moeilijker dan het is. Ziet er uit als een prima aanwinst voor Nec. Misschien kiest hij ook wel bewust voor een club waar z`n pa niet gespeeld heeft, juist om niet constant tegen die erfenis aan te moeten boksen. Bij Helsingborg speelde hij al onder z`n vader als trainer en dan is dit wel een stap om echt op eigen benen te staan.
 
Wimklz
 
0
2 januari 2017 om 17:48
Jordan Larsson aan de slag bij Nec. Daar mee heb Nec een goede speler aan 19 jaar . Wat Bikobike aangeeft in zijn reactie. is het wel een vrij complete speler met een goede trap, een behoorlijke techniek, en het scoren maakt hij ook niet moeilijker dan het is...... Prima aankoop toch moet nog blijken natuurlijk.