NEC wimpelt interesse uit binnen- en buitenland af: 'We zijn er trots op'
Dinsdag, 27 februari 2018 om 11:15

Syb van Ottele heeft zijn eerste profcontract bij NEC ondertekend, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. De zestienjarige geboren Nijmegenaar heeft zich voor de komende drie jaar aan de huidige nummer twee van de Jupiler League verbonden. Er was interesse vanuit binnen- en buitenland interesse voor Van Ottele.

Sinds 2012 speelt Van Ottele in de jeugdopleiding van NEC en momenteel is hij speler van NEC/FC Oss Onder-17. De jonge verdediger kan ook als middenvelder uit de voeten en is een vaste waarde in Oranje Onder-16. Met de contractondertekening beloont NEC naar eigen zeggen de ontwikkeling die van Ottele de laatste jaren heeft doorgemaakt.

"We zijn er trots op dat Syb, ondanks interesse uit binnen- en buitenland, ervoor kiest zijn toekomst aan NEC te binden", zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van de Nijmegenaren. "Het is aan hem om de komende jaren te groeien naar het niveau van het eerste team en wij geven hem hier alle rust, vertrouwen en steun bij."

Meer nieuws
   
08:45
08:45
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
08:28
08:28
Ten Hag geeft uiterst pijnlijk interview over toekomst bij Manchester United
16
   
07:44
07:44
Teamgenoot van Daley Blind mag hopen op topscorerstitel na zevenklapper Girona
10
   
07:30
07:30
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
1
   
06:45
06:45
Van Hanegem tipt Feyenoord Oranje-duo dat samen goed is voor 181 interlands
52
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
-NEC-
 
12
27 februari 2018 om 11:33
NEC legt eindelijk eens spelers vast op jonge leeftijd uit de eigen opleiding. De fout zoals met Joosten mag niet meer gemaakt worden. Oversier krijgt veel kritiek maar durft wel te investeren in de jeugdopleiding. Dat is dan weer een goed teken. Laatste jaren en de komende jaren moeten we spelers voortbrengen als Kadioglu, Grot, Sturing, Paes. En dan lopen er nog wat jongens als Oratmangoen en Van Zundert die verhuurd zijn aan Oss en RKC. We hebben een redelijke lichting in opkomst, er worden al best wat jeugdelftallen van Oranje vertegenwoordigd door NEC.
 
PerPSV
 
4
27 februari 2018 om 12:45
Vooral dat laatste valt mij ook altijd op. Je hoort bij grote NEC-talenten eigenlijk altijd wel dat ze ook voor Oranje onder de "x" spelen. Wel opvallend dat relatief weinig jongens daarna ook op "Oranje niveau" komen te spelen. Denk aan Disveld, paar jaar terug vgm zo'n doelman, Grot kan dat nog bereiken gezien zijn leeftijd, maar hoor ik eigenlijk weinig over
 
Dide Eertink
 
0
27 februari 2018 om 12:09
Heb nog met deze jongen getraind. Leuk om te zien dat hij nu zn contract getekend heeft