Nederlandse 'fraudeervoetballer' ontsnapt aan Deense politie
Maandag, 16 december 2019 om 20:32

De Deense politie heeft een opsporingsbericht naar buiten gebracht voor Bernio Verhagen. De 25-jarige 'voetballer' die in Denemarken vastzat op verdenking van fraude wist maandagmiddag tijdens een transport naar de gevangenis te ontkomen. "We vragen het publiek naar hem uit te kijken", zo plaatst de Deense politie op Twitter.

Verhagen kwam onlangs in het nieuws, nadat zijn club Viborg FF erachter was gekomen dat hij de boel had belazerd. Viborg, dat uitkomt op het tweede Deense niveau, werd in juli benaderd door een man die zei van het bekende managementbureau Stellar Group te zijn. De man stelde voor aan de Deense voetbalclub om Verhagen voor een half jaar vast te leggen, omdat de speler in januari naar China zou verkassen.

Viborg ging vervolgens in zee met Verhagen, maar kwam er al snel achter dat hij niet over de gewenste voetbalkwaliteiten beschikte. De club kwam erachter dat Verhagen heeft gefraudeerd bij zijn komst en diende een strafrechtelijke klacht in tegen hem en zijn zaakwaarnemers. Verhagen wordt in Denemarken ook verdacht van oplichting, diefstal en mishandeling van zijn vriendin.

VICE Sports schreef eerder al over de bedenkelijke reputatie van Verhagen. De vleugelspeler tekende bij Cape Town City FC in Zuid-Afrika, zonder dat hij ook maar een wedstrijd bij zijn eerdere werkgever FC Dinamo-Auto uit Moldavië had gespeeld. Bij de Zuid-Afrikaanse club hield Verhagen het ook snel voor gezien zonder een duel te spelen, waarna hij opdook bij het Chileense Audax Italiano. Ook het avontuur in Chili hield na een paar maanden op.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
4
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
16
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
HeskeyTheBest
 
9
16 december 2019 om 20:40
Laten we hopen dat hij zsm wordt opgepakt en vastgezet dit soort lui voegt helemaal niks toe in onze wereld smerige oplichter dat het is. Blijft sowieso een vreemd verhaal hoe clubs erin konden trappen om hem een contract aan te bieden.
 
FCRRR
 
9
16 december 2019 om 23:19
Ik moet hier wel om lachen geeft een beetje aan wat het niveau bij deze voetbalclubs is van het management. Hoop dat hij snel weer een nieuwe club vindt die vergeet zijn naam te googlen en geen proefwedstrijd regelt.
 
alkmaardertje
 
2
17 december 2019 om 06:14
Deed zich voor als iemand van Stellar Group. Spelersmakelarij van het caliber raiola, met oa Bale. Gebruikte een e-mail adres dat eindigde op .uk ipv .uk.co. Heeft contact gehad via de telefonie en daarin werd Viborg verteld dat ze in een half jaar een grote klapper konden maken. Het verhaal is echt absurd en zeker de moeite waard om te lezen/luisteren via een podcast. Verhagen is echt gevaarlijk voor de voetbalwereld en het is goed dat hij is ontmaskerd. Maar het is wel een fantastisch verhaal.
 
Oelie Wapper
 
32
16 december 2019 om 20:42
"viborg ging vervolgens in zee met Verhagen, maar kwam er al snel achter dat hij niet over de gewenste voetbalkwaliteiten beschikte."dan vraag je er ook wel een beetje om, toch?
 
Arnavut1
 
5
16 december 2019 om 20:44
Idd. Zo’n speler zou je yoch eerst even moeten testen lijkt mij?
 
Formus
 
11
16 december 2019 om 21:38
Heel interessant en weet niet of jullie het kennen, maar check het verhaal van Carlos Kaiser. Een "voetballer" met de juiste babbel en vrienden, die 20 jaar prof was bij 10 clubs, maar totaal niet kon voetballen. Echt een geweldig verhaal (nb. aantal jaar en clubs weet ik niet meer precies)
 
Metternich
 
0
16 december 2019 om 21:44
Prachtig verhaal. Altijd geblesseerd zijn ook.
 
Formus
 
0
16 december 2019 om 21:56
Inderdaad ja. Zogenaamd geblesseerd en heeft zich zelfs voor gedaan als een speler van ik meen Independiente die de Copa Liberatores gewonnen had ??. Heette ook Carlos. Maar heel andere achternaam.
 
Oelie Wapper
 
0
16 december 2019 om 21:56
Ja, ken dat verhaal, is inderdaad geweldig. Geeft ook aan dat clubs gewoon zelf niet in staat zijn om zichzelf te beschermen, terwijl dat echt niet zo heel moeilijk zou hoeven te zijn.
 
Formus
 
2
16 december 2019 om 21:39
Oelie, check Carlos Kaiser. Heel leuk verhaal.
 
E.Mestalla
 
11
16 december 2019 om 21:00
Wat mij betreft mogen ze dit soort clubs ook opheven, amateurisme ten top.
 
Apocalyps
 
1
16 december 2019 om 21:36
Er is een podcast waarin e.e.a. over deze idioot wordt uitgelegd en hoe hij te werk ging. Ik weet alleen niet of ik de Youtube link hier mag achterlaten...
 
maurootje
 
1
16 december 2019 om 22:20
Kijk, heb veel documentaires gezien over hoe transfers onstaan in de voetballerrij. "kleine" clubs krijgen vaak genoeg een aanbeveling voorgeschoteld of zaakwaarnemer zelf zet een lijntje uit, en zo komt iemand vaak binnen bij een club voor een proefperiode; zonder dat iemand bij de club die gozer kent of heeft zien voetballen. Maar goed dit is 99% proefperiode, pas na die tijd wordt er een contract besproken. Hoe deze Verhagen zonder blijkbaar voetbaltalent te hebben, een voetbalcontact weet binnen te halen, ben ik zeer benieuwd naar, OF de club waren gewoon te haastig in besluit; niet genoeg getest
 
theo uphus
 
1
16 december 2019 om 23:27
Bij Viborg dacht men dat men te maken had met tussenpersonen van de Stellar Group, een in 1992 opgericht makelaarskantoor die haar succes voornamelijk behaalde door heel jonge spelertjes te benaderen. Verhagen heeft gewoon een handlanger die contacten laten leggen en er een hele zooi leeugens tegenaan laten gooien. Zo zou Verhagen met veel winst (ook voor Viborg) naar China worden doorgesluisd enwerdener fraaie investeringen in het vooruitzicht gesteld. Het was uiteindelijk een journaliste die Verhagen ontmaskerde.
 
Lacazette
 
1
17 december 2019 om 00:21
Is het niet aan de scouts van de club om het daadwerkelijke niveau vast te stellen? Dat hij er geen ruk van kan is toch niet zijn schuld. Tenzij er op een cv werd aangegeven wat zijn eerdere clubs waren, maar dan is het nog vrij amateuristisch.