'Nee, hij heeft het niet over een transfer, hij zit nu goed bij Ajax'
Dinsdag, 4 juni 2019 om 09:45

Noussair Mazraoui heeft een memorabel seizoen achter de rug. De rechtsback annex middenvelder werd een basiskracht bij Ajax, pakte met zijn ploeg de dubbel en werd met zijn club pas in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld. Neef Yassine is blij dat Mazraoui tot Talent van het Jaar is uitgeroepen, daar de Marokkaans international vroeger nooit werd gezien als hét talent.

"Talent had hij wel, maar hij was wel altijd een buitenbeentje. Dat is nu wel anders. Wij hoopten dat hij het ver zou schoppen, natuurlijk. Maar vaak was het met de hakken over de sloot. Dan ga je wel denken: gaat hij het wel halen? Maar zelf gaf hij nooit op", zegt Yassine in gesprek met Ajax Showtime. De familie bleef Mazraoui steunen, vooral bij tegenslagen.

"Als hij 's nachts tijdens de Ramadan ging hardlopen, dan liepen wij met hem mee. We deden het voor hem, omdat hij altijd keihard werkte. Het is ook het enige wat wij konden doen. Ik kan moeilijk tegen de trainers zeggen: stel hem op", aldus Yassine, die heeft genoten van Mazraoui in de Champions League. "Die goal tegen Bayern München was het mooiste moment. Vroeger als kleine jongens was Bayern voor ons dé club. Op pleintjes en op FIFA speelden wij met Bayern. En dan een paar jaar later scoor je daar tegen ze. Het was heel gaaf."

Verschillende spelers van Ajax worden in verband gebracht met een uitgaande transfer. Mazraoui, die nog tot medio 2022 vastligt, lijkt deze zomer bij de Amsterdamse club te blijven. "Nee, hij heeft het niet over een transfer. Hij praat daar niet over. Niet zo van: ik wil daar of daar spelen. Hij zit nu goed bij Ajax. Maar Ajax is niet het eindstation", aldus Yassine.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
4
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
49
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
75
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
TILBURG013
 
18
4 juni 2019 om 10:02
Lijkt me ook niet dat er betere clubs dan Ajax op dit moment geïnteresseerd zijn in hem met alle respect. Vind het geen slechte speler maar niet goed genoeg om in het buitenland ergens te spelen op dit moment..
 
ajax01-95
 
18
4 juni 2019 om 10:19
Nouja als je in de wandelgangen clubs als Napoli hoort. Niet gek aangezien hijnin de champions leaguebtoch vaak een goede indruk maakte en inderdaag scoorde. Verder is het voor mazraoui verstnading om bij ajax te blijven. Heefr hier nog genoeg te leren.
 
FCAMSTELVEEN
 
29
4 juni 2019 om 10:19
Mazraoui moet je nu definitief op het middenveld laten. Schone kan bijna geen hele wedstrijden meer spelen en Mazraoui moet zijn plek overnemen als zwervende middenvelder. zeer energieke en onvoorspelbare speler die alleen maar beter kan worden de komende jaren. ik vind hem geschikt voor positie zwervend omdat hij beschikt over zowel defensieve als aanvallende kwaliteiten en hij grote delen van het veld kan bestrijken met zijn energie en werklust. hij heeft veel potentie nog
 
magikhetwete
 
67
4 juni 2019 om 10:24
Wat een heerlijke nuchtere uitspraak: “als hij ’s nachts tijdens de Ramadan ging hardlopen, dan liepen wij met hem mee. We deden het voor hem, omdat hij altijd keihard werkte. Het is ook het enige wat wij konden doen. Ik kan moeilijk tegen de trainers zeggen: stel hem op”, aldus Yassine, die heeft genoten van Mazraoui in de Champions League. “ Dat is familie waar je wat aan hebt, niet klagen maar gewoon samen hard werken en helemaal mooi als zo'n jongen het dan red!
 
Arnout108
 
6
4 juni 2019 om 14:02
Inderdaad ja. Nu is geen familie die boos gaat twitteren of de trainer wil spreken oid. Gewoon nog harder werken zodat de trainer niet om je heen kan. Lekkere instelling dit!
 
Miccoli
 
4
4 juni 2019 om 10:45
Mazraoui lijkt mij dan ook nog niet klaar voor een volgende stap, want wat wordt nou zijn positie? Hij heeft het afgelopen jaar vooral als rechtsback gespeeld, maar de laatste paar weken van het seizoen ook geregeld als middenvelder. Als rechtsback ben ik geen fan van hem. Verdedigend is hij in mijn ogen te matig voor deze positie. Als middenvelder vond ik hem daarentegen leuke wedstrijden spelen, maar ik kan hem hier nog moeilijk op beoordelen aangezien dat hooguit drie of vier wedstrijden waren. Kortom: hij moet sowieso nog één of twee seizoenen blijven voor zijn ontwikkeling en zich echt te onderscheiden op één positie.
 
Limez
 
5
4 juni 2019 om 11:03
Zou een verstandige keuze zijn. Nog lekker 2 jaar rijpen bij Ajax tegen een mooi salaris, liefst op het middenveld. Daarna kan je altijd verder kijken.
 
SVG5
 
0
4 juni 2019 om 12:21
Natuurlijk moet deze speler nog even bij Ajax blijven, als iedereen die een beetje doorbreekt na een jaar vertrekt kun je als club toch ook niet verder. Ben zeer benieuwd hoe Ajax het volgend jaar gaat doen na dit top jaar. De Jong gaan ze zeker missen. De Ligt naar Juve? Kan me bijna niet voorstellen dat ze er uit op vooruitgaan.