Neville heeft één verklaring voor komst van Van de Beek naar Manchester United
Maandag, 18 januari 2021 om 07:50

Donny van de Beek bleef zondagavond in de topper tussen Liverpool en Manchester United (0-0) andermaal negentig minuten op de reservebank, voor de vijfde keer op rij in een Premier League-wedstrijd. Gary Neville zoekt bij Sky Sports een verklaring waarom the Red Devils de 23-jarige middenvelder hebben aangetrokken. De oud-verdediger denkt dat dit te maken heeft met een eventueel vertrek van Paul Pogba.

"Het is interessant, er is iets gebeurd. Ik vind het interessant dat ze Van de Beek hebben gehaald, daar kan ik nog niet helemaal bij", zegt Neville, die als analist voor Sky Sports naar het duel tussen Liverpool en Manchester United keek. Manager Ole Gunnar Solskjaer koos op Anfield voor een middenveld met Fred, Scott McTominay, Paul Pogba en Bruno Fernandes. In de slotfase kwam Mason Greenwood nog binnen de lijnen als vervanger van Fernandes.

"Het lijkt bijna of ze anticiperen op het vertrek van iemand anders. Dat is de enige verklaring dat Van de Beek voor veertig miljoen euro gehaald is en de laatste maanden alleen maar op de bank zit. Ik denk dat Mancheter United zich voorbereidt op het vertrek van iemand anders. Misschien dat Pogba gaat vertrekken. Dan hebben ze Van de Beek alvast, hij kan dan in zijn rol komen te spelen", stelt de analist. Pogba heeft bij Manchester United nog een contract tot medio 2022 en werd eerder al hevig gelinkt aan een vertrek.

"Ik denk Pogba in januari niet gaat vertrekken, gezien de manier hoe hij speelt en hoe het seizoen van Manchester United loopt. Manchester United zal hem niet laten gaan", stelt Neville. Solskjaer benadrukte dat Van de Beek nog een toekomst bij Manchester United heeft. "Er zijn zoveel spelers die even de tijd nodig hebben, ook goede spelers. We hebben heel veel voorbeelden. Het is logisch dat mensen zich roeren, vooral als ze het beste voor hem willen. Ik heb hem gesproken en hem ervan bewust gemaakt hoe zeer we hem waarderen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
utd22
 
19
18 januari 2021 om 08:11
Nou, als Ole de ballen had gehad had je Bruno eraf gehaald voor Donny. Die speelde waardeloos en kon de bal over 5 meter nog niet eens fatsoenlijk naar een medespeler krijgen. Bruno kan fantastisch zijn, maar ook zeer frustrerend met zn do or die voetbal. Zeg wat je wil over Donny maar tis n speler die technisch uitstekend is en bijna nooit balverlies lijdt.
 
Sammerens
 
17
18 januari 2021 om 08:32
Bruno kijkt altijd direct naar voren, maar als daar niemand staat dan heb je weinig tot niets aan hem. Gisteren hadden hij en Pogba beiden minder dan 40 passes en zaten ze samen ergens rond de 60% nauwkeurigheid gemiddeld. Dat zegt ook wel wat over de spelopvatting en daar zijn beide spelers niet bepaald in hun element. Maar je hebt ze wel nodig om die killer pass te geven en daar is van de Beek veel minder sterk in.
 
Jackieboy10
 
1
18 januari 2021 om 12:35
Bovendien heeft Van de Beek juist iemand nodig die hem de passes geeft uiteindelijk. Zijn kracht is het in de 16 komen en daar gevaar stichten. Kort daarvoor is hij in de korte combinatie ook nuttig. Maar dan moet je daar al zijn/komen. Alles lager op het veld heb je veel minder aan hem. Qua speelstijl past hij simpelweg niet bij United. En inderdaad, dat past nog een stuk minder als je zoals United speelt in de toppers.
 
Master D
 
13
18 januari 2021 om 08:16
Ik kan mij juist totaal niet voorstellen dat ze van de Beek hebben gehaald als vervanging voor Pogba. Zo bijzonder is van de Beek immers niet op die positie. Op de 10 positie kun je wat aan hem hebben, maar beter dan Bruno Fernandes is hij niet en gaat hij ook nooit worden. Dit terwijl op de overige posities op het middenveld hij ook niet beter is dan een Fred of Pogba en ik kan mij niet voorstellen dat er geen betere middenvelders dan Donny op de markt komen. Al met al een onbegrijpelijke transfer.
 
Sammerens
 
10
18 januari 2021 om 08:28
Gehaald voor de breedte en blijkt wellicht ook gewoon over veel minder niveau te beschikken als ze hem toe hebben gedicht. Dan geef je een speler tijd en minuten in wedstrijden die je op slot hebt, alleen gebeurt dat bij United nog weinig. Jammer voor van de Beek maar er waren zat mensen die dit aan zagen komen. Als het volgend seizoen niet beter is dan zullen beide kampen afscheid van elkaar willen nemen.
 
SilverFront
 
0
18 januari 2021 om 12:00
Niet beter is dan Fred? Die kan waarschijnlijk iets beter een mannetje uitschakelen, op elk ander facet is Donny beter. Maar als Ole een mannetje wil die de gaten dicht loopt en ballen meteen afspeelt op teamgenoten dan is Fred wellicht een betere keus. In wedstrijden tegen de mindere goden kun je mijns inziens prima met Mctominay en Donny spelen, met Bruno daarvoor.
 
Jaricho
 
15
18 januari 2021 om 08:19
Ik denk toch eerder dat hij gewoon een pure breedteaankoop is en niet zozeer inspelend op een vertrek is aangekocht. Bij een blessure van Bruno of Pogba wilt United geen matige spelers als Lingard en Pereira hoeven brengen, dus dan maar een speler als Donny op de bank.
 
Deem.
 
2
18 januari 2021 om 10:05
Om hem vervolgens meerdere wedstrijden op rij 90 minuten op de bank te laten. En daar zaten ook wedstrijden tussen waarin z`n concurrenten belabberd speelden, er nog wat geforceerd had kunnen worden, en nog belangrijker, Ole gewoon nog wissels over had. Laatst gebruikte de beste man er gewoon maar 1. Hoe verklaar je jezelf dan nog tegenover een Van de Beek? Dat hij niet start, oké. Maar je zou `m toch op z`n minst eens kunnen laten invallen. Tegen Liverpool ook maar 2 wissels. En dan hebben ze naast VDB nog genoeg andere spelers ook die hij gewoon niet gebruikt, terwijl het 0-0 staat. Een Telles ook. Eindelijk een team dat het aandurft, en hem bij Porto weghaalt. Om vervolgens nog iedere keer Luke Shaw op te stellen.
 
superstick
 
9
18 januari 2021 om 08:47
Nu zit Donny op de bank, en niemand begrijpt er iets van. Stel: ze hadden hem niet gehaald. En vervolgens raakt Fernandez of Pogba geblesseerd. Dan roept iedereen: waarom heeft United geen fatsoenlijke vervanger? Ze hadden Vd Beek toch kunnen halen? Het zegt allemaal niks. Maar het blijft heerlijk, want zo hebben we iets om over de lullen.
 
MarekHamsik17
 
2
18 januari 2021 om 09:38
Die laatste zin baart wel zorgen. Hij heeft Van de Beek gesproken en aangegeven dat ze hem waarderen. Maar vervolgens in de kranten roepen dat hij er nog niet bij kan dat ze hem hebben gehaald. Vreemd verhaal, dat ergens niet klopt.
 
I.arsenal.R
 
3
18 januari 2021 om 09:46
Raar verhaal. Als je van de Beek haalt ter vervanging van een vertrekkende speler en je wilt hem kennis laten maken en laten wennen dan lijkt het me juist goed om hem al wat minuten te geven. Hij zit nu dus al 5 wedstrijden onafgebroken op de bank. Tja, zonder speeltijd, al is het maar een half uurtje, wordt wennen ook een lastig verhaal.
 
ideefiks
 
1
18 januari 2021 om 13:33
Het lijkt een kansloze missie te worden. Zelfs met regelmatige invalbeurten raak je niet ingespeeld, zoals het nu gaat wordt hij alleen maar slechter. Het blijft doodzonde dat hij zich door Ole liet paaien. En het blijft belachelijk dat de rijke Engelse clubs zich dit soort overbodige aankopen kunnen permitteren. Wèg daar, Donny, hoe eerder hoe liever !!
 
jajoh89
 
0
18 januari 2021 om 15:12
Zonde dat hij zo op de bank wegkwijnt. Ik heb het idee dat Donny heel graag weg wilde na het zien van de transfers van zijn talentvolle lichting. Hij wilde ook de stap maken en in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Ziyech die bepaalde voorwaarden wilde voordat hij uberhaupt aan een vertrek zou denken. Heb ik het idee bij Donny dat hij op de eerste echte concrete trein is gesprongen. Uiteraard weet ik zijn gedachtes bij deze transfer niet dus ik heb slecht een idee van hoe het kan zijn gegaan. United staat natuurlijk momenteel ver af van wat hem bekend is Ajax. Ik denk dat hij beter eerst een stap naar Duitsland had kunnen maken een club die voetbalt.
 
Dsquared
 
0
18 januari 2021 om 20:01
Het is toch doodzonde dat Donny daar zit te verpieteren op de bank, had in een andere ploeg veel meer minuten kunnen maken. Totaal de verkeerde keuze gemaakt, hij moet daar weg en minuten gaan maken. Toch apart dat Vd Beek en z'n zaakwaarnemer niet hebben ingezien dat Man Utd niet de ploeg was voor Donny.