Newcastle United houdt 33 miljoen euro over aan verkoop Ayoze Pérez
Donderdag, 4 juli 2019 om 13:11

Ayoze Pérez vervolgt zijn loopbaan bij Leicester City, zo melden the Foxes donderdag via de officiële kanalen. De 25-jarige aanvaller uit Spanje is afkomstig van Newcastle United en tekent een vierjarig contract in het King Power Stadium. Hoewel beide clubs geen mededelingen doen over de hoogte van de transfersom, weten diverse Engelse media te melden dat the Magpies omgerekend 33 miljoen euro ontvangen voor de spits.

"Ik ben erg gelukkig en heel blij met deze transfer", laat de kersverse aanwinst weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben er heel trots op dat ik voortaan deel mag uitmaken van de Leicester-familie en ik kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De club heeft ambities en dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik heb met de manager (Brendan Rodgers, red.) gesproken en hield daar een heel goed gevoel aan over."

"Ik denk dat Ayoze een geweldige aankoop is", reageert Rodgers. "Hij is snel, heeft een neusje voor de goal en heeft inmiddels de nodige ervaring in de Premier League. Ik denk dat onze supporters zijn manier van spelen snel zullen waarderen. Die manier van spelen is in mijn optiek zeker van toegevoegde waarde voor deze selectie."

Pérez begon zijn loopbaan bij Tenerife, dat hem in 2014 naar Newcastle zag vertrekken. In vijf seizoenen voor Newcastle United, waar zijn verbintenis nog twee jaar doorliep, kwam de multifunctionele aanvaller tot 48 doelpunten en 17 assists in 195 optredens. Pérez is de tweede aanwinst van Leicester voor het seizoen 2019/20. In een eerder stadium werd James Justin overgenomen van Luton Town.

Meer nieuws
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
61
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
6
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
15
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Thiago036
 
9
4 juli 2019 om 13:25
Zag dit helemaal niet aankomen. Volgens mij gingen de geruchten dat er Spaanse clubs in hem geinteresseerd waren. Ben blij dat hij voor de PL heeft gekozen, hij zal goed presteren bij Leicester.
 
NUFC_U2
 
20
4 juli 2019 om 13:32
We wisten dat hij aasde op een vertrek, maar zoals hierboven al staat, iedereen ging uit van een terugkeer naar Spanje. Dit is een verrassende move binnen de Premier League. Voor Nufc een aderlating van een smaakmaker, anderzijds toch te weinig van hem gezien. Een mooie transfersom en nu wel snel doorschakelen met enkele goede aankopen waardoor we stappen voorwaarts kunnen maken. Duidelijkheid want nu is het te onrustig !
 
Brbakker
 
4
4 juli 2019 om 13:59
Ik hoop het echt van die aankopen. Maar ik ben bang dat Ashley helemaal niks gaat uitgeven omdat die er gewoon vanaf wilt.
 
xnickfct
 
3
4 juli 2019 om 15:19
Toch wel een redelijke aderlating. Ben bang dat Newcastle het aankomend seizoen niet gaat redden om zich te handhaven.. Benitez heeft naar mijn mening al het maximale eruit gesleept door 13e te worden, met een klein gat naar de degradatieplaatsen. Jammer van zo'n mooie club met zo'n eigenaar. Doet me een beetje denken Arsenal met die Kroenke