'Neymar is nog erger dan Lothar Matthäus ooit is geweest'
Donderdag, 5 juli 2018 om 07:45

Willem van Hanegem vindt het 'lastig' om een winnaar te voorspellen van het WK. De aanvaller is onder de indruk van Frankrijk en schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat met name Kylian Mbappé en N'Golo Kanté het 'hemeltergend slechte spel' van Paul Pogba compenseren.

De 74-jarige Van Hanegem voegt eraan toe dat Brazilië eveneens een goede kans maakt, maar dat hij waarschijnlijk niet voor het team van bondscoach Tite zal juichen: "Door dat achterlijke gedrag van Neymar ga je die ploeg toch steeds minder gunnen", doelt de icoon van Feyenoord op het vaak theatrale gedrag dat Neymar op de velden vertoont.

"Dan lees ik overal dat de Mexicaan Miguel Layún een asociale tik uitdeelde. Ik weet wel iets van overtredingen en wat hij deed, mag natuurlijk niet. Maar Layún had zijn hak op de grond en zijn noppen op Neymar, geloof mij nou: dat voel je nauwelijks. Nee, Neymar is nog erger dan Lothar Matthäus ooit is geweest", besluit Van Hanegem.

De 26-jarige Neymar deed tijdens het WK in Rusland in vier wedstrijden mee en was daarin goed voor twee doelpunten en twee assists. Met zijn land staat hij vrijdag in de kwartfinale van het WK. Brazilië neemt het dan in de Kazan Arena op tegen België.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Champ86
 
22
5 juli 2018 om 08:08
Helemaal eens met Van Hanegem. Maar ik vond het lijken alsof hij met zijn hak op de voet van grensrechter/4e official stond. Dus zijn gewicht zou dan rusten op diens voet, maar hij gaf geen kik haha. Misschien een vertekend beeld op tv.Ik vind het echt zonde hoe Neymar bezig is. Het is zo een mooie speler om naar te kijken, maar dit maakt hem tot een walgelijk mannetje. Kan me niet herinneren dat ik ooit eerder een speler heb gezien die zich zo vaak en zo theatraal aanstelt.
 
Formus
 
0
5 juli 2018 om 10:37
Der Lothar was er ook zo eentje. En misschien was de walging van ons Nederlanders toen nog wel groter richting hem omdat ie een Duitser was. En succesvol helaas ??
 
vivabarsa
 
7
5 juli 2018 om 08:13
Van Hanegem weet veel over spelers. is een echte kenner vind ik.
 
the saints
 
2
5 juli 2018 om 08:31
Wereld voetballers worden ook beoordeeld op hun gedrag op het veld ...
 
Dejan
 
11
5 juli 2018 om 08:18
Lothar Matthäus heb ik nooit meegemaakt. Neymar stelt zich inderdaad met momenten verschrikkelijk aan, maar ik erger me er eigenlijk niet aan. Ik vind het vooral lachwekkend en hij zet vooral zichzelf keihard voor paal. Iets wat blijkbaar niet echt bij hem door schijnt te dringen. Ik vind het wel opvallend dat mensen hier oprecht enorm boos om kunnen worden. Dan neem je het allemaal wel erg serieus. Het is gewoon een grote aansteller, hoe meer aandacht je dat gaat geven hoe meer je dat soort gedrag in stand houd. Dat wordt bij kleine kinderen al geleerd als ouder, aandacht geven is eigenlijk belonen. Ik denk ook dat als niemand meer aandacht geeft aan dat jankgedrag van Neymar dat het vanzelf een stuk minder zal worden. Maar alle ophef en aandacht, dat is precies wat die jongen lijkt te zoeken.
 
MarrieAanDeBal
 
7
5 juli 2018 om 08:45
dat mensen er boos om worden zegt ook veel over die mensen vind ik zelf. Mensen die hem een doodschop toewensen. Nou nou nou. Wat je zelf ook aangeeft, gewoon geen aandacht aan geven
 
Remcob
 
1
5 juli 2018 om 10:36
Ik vind het aansmeren van kaarten en het bewust misleiden van de scheidsrechter vele malen erger dan een spijkerharde overtreding. Dat eerste is namelijk bewust de boel belazeren en dat 2e is een onderdeel van het voetbal. Een vergelijking met het normale leven, daar vinden we het toch ook veel erger dat een miljonair vele miljoenen aan belasting ontduikt door fraude (moedwillig de boel belazeren), dan dat we het vinden dat mensen WW krijgen van de staat (kost ons allemaal geld, maar hoort erbij dat mensen soms ontslagen worden). Ik begrijp het dus wel dat mensen hier heel boos om worden, omdat het simpelweg het kijkplezier verpest. Dat ze Neymar een enorme schop toewensen komt omdat hij dan eindelijk een keer terecht over de grond kan rollen (eigenlijk omdat hij daar een beetje om vraagt). Bij mij in ieder geval geen sympathie voor Neymar. Ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als hij vanwege een blessure de rest van het toernooi moet missen. Hij is een leuke voetballer om naar te kijken qua voetbalkwaliteiten, maar zijn gedrag is zo stuitend dat ik liever een minder goede speler in het veld zie staan die zich wel fatsoenlijk gedraagt.
 
RonZon
 
17
5 juli 2018 om 08:51
Boos worden is misschien een groot woord, maar ik kan me er flink aan irriteren. En niet alleen het gedrag van Neymar, het gedrag van voetballers in het algemeen. Veel wedstrijden zijn gewoon te genant om naar te kijken. Ieder fluitje moet sowieso minimaal door 4 man bekritiseerd worden. Lijkt wel een opdracht die ze van de trainer krijgen. Een zuivere gele kaart pakken, dat kan. Maar pak hem dan ook als een man. Nee, we zetten ogen op die bijna uit de kassen vallen en zijn heel verbaasd. Wat dat betreft is het heerlijk om naar het damesvoetbal te kijken. Daar is nog een stukje respect. Om over andere sporten maar te zwijgen. Voetbal is wat dat betreft gelukkig een bijzonder slechte uitzondering.
 
.Aerocell
 
0
5 juli 2018 om 10:26
Exact, daarom vind ik nu het Amerikaanse voetbal nog mooi om te kijken. Geen gezeur, geen theater, respect richting de arbitrage en weinig terugspelen op de keeper. Zo is het nu nog, maar mij is opgevallen hoe meer Europese spelers in de MLS gaan voetballen, hoe meer het mooie voetbal met respect daar lijkt te verdwijnen. Het zijn namelijk vooral de oud-Europese voetballers die daar naar de arbitrage lopen om te klagen etc.
 
CocoAfc
 
4
5 juli 2018 om 09:12
Ik irriteer me eraan, wens hem niets slechts toe.
 
Laurens E
 
0
5 juli 2018 om 11:12
Kan er ook erg om lachen. Maar het zou misschien anders zijn als het ook kaarten op leverde. Nu is het algemeen bekend dat hij graag over de grond rolt, maar wat als hij met dit theater elke keer een gele of misschien wel rode kaart op levert?
 
baradona
 
5
5 juli 2018 om 08:44
En toch gaat de individuele klasse van Neymar uiteindelijk het verschil maken. Er is een soort blinde haat ontstaan , mensen willen hem alleen nog maar veroordelen om zijn door rollen ipv te kijken naar zijn kwaliteiten. Jammer maar zo zit de Wereld tegenwoordig in elkaar de focus leggen op het negatieve. Als Robben ons met een naai actie de Wereldtitel had bezorgd vond iedereen het waarschijnlijk professioneel. Duitsland won het WK in 1990 ook met een Schwalbe, hoor je niemand meer over.
 
DavidDein
 
24
5 juli 2018 om 08:50
Maar er is wel een klein verschil, Robben zou enkel een schwalbe maken om een penalty te versieren, terwijl Neymar continu bezig is met mensen kaarten aannaaien en ruzie zoeken. Bij Robben komt het gedrag voort uit zijn ongekende winnaarsmentaliteit, bij Neymar komt het voort uit zijn nare persoonlijkheid. Voor de duidelijkheid, ik praat de schwalbes van Robben absoluut niet goed, maar er mag wel enige vorm van nuance zijn.
 
baradona
 
9
5 juli 2018 om 08:55
Vraag in Mexico maar wat ze van Robben vinden, jij en ik stonden volgens mij gewoon te juichen ! Ik in ieder geval zeker , voluit en zonder schaamte.
 
CocoAfc
 
1
5 juli 2018 om 09:14
Pff dan schaam je je wel, maar als Neymar het stadion uitrolt haten de mensen? Bespeur je zelf niet een gebrek aan objectiviteit bij jezelf? Maak jezelf niet belachelijk. Als je uitgesproken bent over Robben, kan je Neymar direct erna lopen verdedigen maat.
 
DavidDein
 
4
5 juli 2018 om 09:30
Ik stond zeker te juichen, daar ben je Nederlander voor. Het voelde ook als gerechtigheid, omdat Robben eerder in het duel al een strafschop had moeten krijgen.
 
PieterPrins773
 
0
5 juli 2018 om 09:33
Een penalty was dan ook gewoon volkomen terecht . Wellicht niet bij deze actie waar hij hem voor kreeg maar de eerste helft had hij gewoon een 100% penalty moeten hebben toen Moreno hem Overduidelijk vloerde. Dan hadden we ook gewoon gewonnen. Gelukkig is er nu de VAR die dit soort discussies bijna gaat uitsluiten .
 
FCG-TvhN
 
11
5 juli 2018 om 09:00
Robben kun je niet met Neymar vergelijken. Geen enkele speler kun je met dit gedrag vergelijken. Neymar spant absoluut de kroon met zijn gedrag en dat is gewoon lachwekkend, maar ook vreselijk irritant. Hij heeft het ook helemaal niet nodig en dat is zo zonde. Kennelijk is hij niet goed bij zijn hoofd want anders zoek je niet continu deze vorm van negatieve aandacht op.
 
Japie_Krekel
 
0
5 juli 2018 om 11:05
@FCG-TvhN een schwalbe maken is toch echt een schwalbe maken. of we het nou over Neymar, Robben, Ronaldo of Suarez hebben. al doe je het iets meer of minder dan een andere speler, het blijft matennaaierij en zielig gedrag en dat geld ook voor Robben
 
FCG-TvhN
 
0
5 juli 2018 om 23:01
Erg kort door de bocht, er zit natuurlijk wel enige nuance in. Tuurlijk blijft het matennaaierij, maar er zit ook een verschil tussen een keer te hard rijden of standaard 50 km te hard rijden.
 
Master D
 
3
5 juli 2018 om 09:48
Het is een beetje het kip of het ei verhaal. Ik denk dat de acties van Neymar betreffende schwalbes en doorrollen dermate storend en overdreven zijn dat dit het beeld van het publiek over zijn individuele kwaliteiten aantast. Moet je dat als voetballer willen? Een onsje minder aanstellerig gedrag mag ook. Vergelijking met anderen gaat een beetje mank omdat Neymar op praktisch elke plek van het veld aan overacting doet en dit structureel van aard is. Als een speler eenmalig een schwalbe op een beslissend moment maakt en daarvoor beloond wordt dan ebt dit sneller weg dan als Neymar je elke wedstrijd helpt herrineren dat je hem vanwege dat overacting niet mag.
 
GunnerFCG
 
0
5 juli 2018 om 10:10
Wel grappig dat iedereen die dit argument aanvoert die ene aktie van Robben weet te noemen terwijl Neymar alleen dit toernooi al meerdere keren dit gedrag heeft vertoond. Ja Robben deed het ook, nee hij naaide niet structureel meerdere keren per wedstrijd een ander.
 
Japie_Krekel
 
1
5 juli 2018 om 11:07
@gunnerfcg structureel of niet, naaien blijft naaien. als er een 5 keer een bank beroofd en de ander maar twee keer maakt dat beiden nog steeds criminelen ook al it er een verschil in aantal tussen. wat Robben regelmatig doet kan ook gewoon niet want matennaaierij hoort niet thuis op een voetbalveld .
 
Millonario
 
0
5 juli 2018 om 09:01
Ik vind het alleen triest voor de sport, maar die is al langer verziekt door drama queens en spelers die hun tegenstander door twee willen trappen. Voor de rest kan ik er wel smakelijk om lachen. Neymar zet alleen zichzelf voor schut en zijn omgeving weet het wel, maar is waarschijnlijk te bang om daar wat van te zeggen. Het is een beetje zoals O.j. Simpson: iedereen weet het, maar is te bang om de feiten naar boven te brengen. Wat Paul Pogba betreft: dat vind ik nog irritanter aangezien hij zo hard bestempeld werd als de verlosser van het Franse team. Dat kan dus weer in de prullenbak. Hij is geen Zidane, hij is geen Vieira, hij is gewoon Paul Pogba. Hij moet er het beste van maken, namelijk zijn kwaliteiten benutten. Maar meneer Pogba denkt nog steeds dat hij een spelmaker is. Ik vraag me af wie hem dat heeft wijsgemaakt. En zijn streken op het veld, manier van stappen alsof het ene been langer is dan het andere, zijn armen constant vooruit om zijn tegenstander weg te houden. Het ziet er vaak onhandig uit. Veel mensen denken dat Frankrijk dit Uruguay wel ff kunnen verslaan, maar dat zie ik niet gebeuren. Zo sterk verdedigend, en dan die twee sluwe killers voorin. Dat wordt nog wat!
 
AbuBakr
 
0
5 juli 2018 om 11:18
Jammer genoeg doet Cavani niet mee dus dan heeft Uruguay al 50% minder kans om door te gaan.
 
Millonario
 
0
5 juli 2018 om 11:23
Hij zal hoogstwaarschijnlijk niet starten, maar zit wel op de bank gewoon als het goed is.
 
blacksite
 
3
5 juli 2018 om 09:08
Vreselijk arrogant mannetje volgens mij als zijn directe tegenstander een scheet laat gaat ie nog huilend na de grond. Zou er echt niemand in zijn directe omgeving zeggen van jonge doe is ff normaal en stel je niet aan .
 
CocoAfc
 
3
5 juli 2018 om 09:11
En toch zijn er mensen die zijn gedrag goedpraten. Kan snappen dat je als Braziliaan vooringenomen bent, maar hoe ongeloofwaardig ben je als je dit verdedigd. Zie ook heel veel leden hier roepen dat er wordt gehaat of ze verwijzen naar Robben. Als je het verschil niet ziet tussen Robben en Neymar moet je gewoon lekker Brazilie supporten en buiten dergelijke discussies houden. Neymar valt om de minuut.
 
PieterPrins773
 
1
5 juli 2018 om 09:36
Het is jammer voor de Brazilianen . Zo veel mooie spelers maar de hele wereld haat ze door een achterlijke toneelspeler. Ik vind dat de FIFA die neymar echt eens gele kaarten moet gaan geven voor zijn gedragen .
 
eCKe
 
0
5 juli 2018 om 11:15
Zie je nou wel dat karma niet bestaat. Ronaldo won de gouden schoen, was een eerlijke en heerlijke speler, maar moest stoppen om zijn knie. Neymar is de meest irritante jankend ooit, maar voetbalt nog steeds...
 
Boeremans
 
0
5 juli 2018 om 16:06
Offtopic: Volgens mij was Willem van Hanegem een middenvelder, Voetbalzone.