'Niemand mocht weg van Ajax, maar het was zeker mogelijk om te vertrekken'
Donderdag, 20 september 2018 om 14:10

André Onana werd afgelopen zomer in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. De doelman van Kameroen zou bij verschillende topclubs in Europa op de radar staan, maar een transfer was nooit een realistische optie. Onana geeft namelijk aan dat de Amsterdamse club een transfer van de sluitpost absoluut niet zag zitten.

"Het is niet dat er niemand voor me kwam, maar we konden niet weg", zegt Onana na afloop van het Champions League-duel met AEK Athene (3-0) in gesprek met Goal. "Niemand mocht weg van de club, maar het was zeker mogelijk om te vertrekken. Het is niet belangrijk welke teams dat waren, want ik zit nu hier en heb nog drie jaar een contract."

"Of ik het grote clubs wil noemen? Wat ik wil is de Champions League winnen! Of dat bij die clubs had gekund, weet ik niet. Die zomerperiode is nu geweest. Als je een deur open doet, dan moet je hem twee of drie dagen later ook weer dicht kunnen doen. Ik ga hier niet lopen zeuren, want misschien is mijn tijd om te gaan volgend jaar wel of het jaar daarna. Ooit zal dat wel gaan gebeuren."

De volgende tegenstander van Ajax in het miljardenbal is Bayern München, waar onder anderen topspits Robert Lewandowski speelt. "Nee, dat soort spelers maakt me niet zenuwachtig", vervolgt Onana. "Ik trainde op mijn zestiende al mee met het eerste team van Barcelona. De ervaring voor zulke wedstrijden mis ik nog, maar ik ben voor niemand bang, hoor."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Formus
 
55
20 september 2018 om 14:12
Heerlijk nuchtere kijk op de (voetbal)wereld heeft Onana toch in het algemeen. Verfrissend om naar te luisteren.
 
curly.winston
 
6
20 september 2018 om 14:24
Deze kerel heeft wel een grote mond voor een middelmatig keeper op europees topniveau. Doet zich voor alsof hij de beste is en voor niemand bang is. Praatjes vullen geen gaatjes.
 
Leeuw087
 
72
20 september 2018 om 14:32
Ben blij met Onana, doet het heel goed bij Ajax. Hoop eigenlijk dat hij gewoon zijn contract gaat uitdienen, foutjes maken we allemaal maar gelukkig stopt hij ook regelmatig ballen. Voor zover ik weet nog de minst gepasseerde keeper van de eredivisie.
 
False9
 
22
20 september 2018 om 14:33
Zullen weinig keepers zijn die net zo jong zijn als Onana met dezelfde kwaliteiten. Ik zie in Onana echt een keeper die jaren bij de top gaat keepen. Verwacht geen Real of Barca maar een club als Napoli, Arsenal etc.
 
RassAjax
 
21
20 september 2018 om 14:34
Beste keeper van de eredivisie die in tegenstelling tot keepers van andere clubs hier in Nederland gewoon een stap gaat maken! Daar durf ik geld voor te leggen
 
Sulejmanii
 
16
20 september 2018 om 14:36
Zoek voor de grap even op hoeveel keer in alle competities, deze matige keeper heeft moeten vissen???
 
Constant kante
 
10
20 september 2018 om 14:39
sulejmani Is dat hoe jij de kwaliteiten van een doelman beoordeelt? Puur op het aantal goals dat hij tegen krijgt? Jij bent je ervan bewust dat Onana niet alleen op het veld staat maar dat er ook nog tien veldspelers voor hem staan??
 
Ronalddebier
 
1
20 september 2018 om 23:49
Volgens mij is dat hetgeen waar een keeper op beoordeeld wordt. Net zoals een spits op zijn doelpunten beoordeeld wordt..
 
AubaArsenal
 
35
20 september 2018 om 14:49
Noem 1 keeper op van Onana zn leeftijd die beter dan hem is? Onana is de beste keeper van de Eredivisie, en voordat half brabant aan komt zetten, JA ook beter dan Zoet, een stuk beter zelfs.
 
Sammerens
 
5
20 september 2018 om 15:22
Een beetje treurig dat je meteen moet provoceren door PSV en Zoet er bij te betrekken. Er zijn mensen die een andere mening hebben dan jij en die komen echt niet alleen uit Brabant. Ik zag van de week ook dat bij EA Sports een andere mening heeft. Ik snap dat onzinnige gedoe van het moeten betrekken van spelers van rivaliserende clubs niet zo. Daar is hier toch helemaal geen aanleiding voor?
 
AubaArsenal
 
5
20 september 2018 om 16:00
Dat was niet als provocatie bedoelt, maar om net als nu, onnodig standpunten te verdedigen. Als je hier vaker bent dan zie je dat er nog steeds heel veel mensen het nodig vinden Zoet boven Cillesen te benoemen bij oa. NL elftal artikelen (wat helaas niet zo is). Aangezien Cillesen beter is dan Onana, zullen zij automatisch aannemen dat Zoet ook beter dan Onana is,(wat helaas ook niet zo is). Vinden dat iemand met mindere kwaliteiten, beter is dan een ander met betere kwaliteiten, noem ik geen mening, maar geen verstand hebben van of geen subjectieve kijk hebben op..Als je niet snapt hoe EA Sports werkt, kan ik je wel helpen met een teambuilder voor FUT 19, scheelt je een hoop.
 
Sammerens
 
4
20 september 2018 om 17:07
Dan heb je naar mijn mening een rare manier om onnodige discussie te willen voorkomen. Niemand had het over Zoet, totdat jij jouw mening maar als feit door begon te drukken door te zeggen dat Brabanders niet met Zoet aan hoeven te komen omdat Onana beter, nee veel beter, zou zijn.Maar goed, de rest van jouw reactie zegt wat mij betreft wel voldoende. Je oordeelt voor anderen en doet alsof jouw meningen en spelersbeoordelingen feiten zijn. Je laatste zin gaat al helemaal nergens over. Ik noem EA omdat zij in hun spel proberen spelers op hun kwaliteiten een rating te geven. Kom jij aan met onzin over een teambuilding voor FUT. Ok.....
 
Frans77
 
5
20 september 2018 om 17:12
Haha, een mening blijft toch altijd een mening man. Doe nu niet alsof jij alle wijsheid hebt, want dat komt een beetje eng over. Als iemand Zoet beter vind dan Cillissen mag dat toch gewoon of niet? En dat jij dat dan niet vind, mag dan ook weer. Maar zodra je je eigen mening als een feit neer gaat zetten, tsja, dan word een discussie voeren heel lastig.
 
Ronalddebier
 
0
20 september 2018 om 23:51
Gaan we EA sports als maatstaf nemen? Die schalen Cruijff vier punten lager in dan Pelé en Maradona. Dat kan je niet serieus menen
 
Janta
 
0
20 september 2018 om 18:26
De jaloezie druipt er wel van af zeg, een beetje minder kan ook wel.
 
Constant kante
 
2
20 september 2018 om 14:37
"niemand mocht weg van de club, maar het was zeker mogelijk om te vertrekken. " Neem aan dat hij bedoelt te zeggen dat er wel degelijk clubs interesse hadden om spelers van Ajax aan te trekken, waaronder hemzelf, maar dat de directie aangaf in principe niemand te willen verkopen. Want als je leest wat hij zegt klinkt het nogal inherent tegenstrijdig. Verder blijft het natuurlijk wel zo dat Ajax nog maar moet zien of het ook komend seizoen weer veel spelers kan kopen die een hoger niveau aankunnen. Want je kunt wel weer veel nieuwe spelers van buiten aantrekken, maar je kunt als Ajax zijnde niet onbestraft iedere speler ook een salaris van vier miljoen per seizoen betalen. Er lopen er nu al drie van rond. En nee, een eigen vermogen van 175 miljoen betekent helemaal niet dat je dus maar iedereen kunt kopen inclusief een exorbitant salaris, voor eredvisie begrippen, omdat je 'geld zat' zou hebben. Dan heb je niets begrepen van jaarrekening lezen en bedrijfsfinancieringen.
 
Kilum
 
6
20 september 2018 om 14:52
Daar heb je helemaal gelijk in. Dat is ook de reden dat Blind, Tadic en Ziyech niet meer verdienen dan het salaris plafond. Echter is dat gecompenseerd met enorme tekenbonussen. En die kun je uit een ander potje betalen. Dit drukt dan niet op de begroting.
 
ninjakai
 
1
20 september 2018 om 18:23
Mwaa dat gebeurd pas als een van de grootverdieners vertrekt. Wat bij Ziyech echt een reële kans is. Sterker nog, als Tadic zo zijn stempel blijft drukken als gisteren, moet je niet vreemd opkijken als je er zelfs 2 verliest. Wat geen ramp is. Komen vanzelf wel andere sterren. Ajax krijgt naar alle waarschijnlijkheid een flink potje om mee te shoppen, want je kunt niet spelers blijven tegenhouden.
 
Japie_Krekel
 
1
20 september 2018 om 14:45
het is een goede keeper maar die twee blunders die hij tegen Luik maakte bv, dat soort foutjes moeten uit zijn spel. niet dat keepers nooit fouten maken maar 2 in een week tijd is te veel. ik vind hem verder wel heel goed voor zijn leeftijd dus ik denk dat als hij nog 1 of 2 jaar bij Ajax blijft hij wel een stap omhoog kan maken
 
wyzijnkampioen
 
14
20 september 2018 om 15:11
Topkeepers als Lloris en Neuer maken ook nog regelmatig grote blunders toch?
 
wyzijnkampioen
 
8
20 september 2018 om 15:07
Ik denk dat Ajax volgend seizoen echt veel kwaliteit gaat verliezen.Onana, De Ligt, Tagliafico, Frenkie De Jong, Ziyech en Neres zullen allemaal een transfer willen maken volgend seizoen. En wie weet Vd.Beek ook wel als die ontevreden blijft dit seizoen. Daar zal Ajax veel geld voor terugkrijgen (zo`n 250 miljoen) maar zie hun maar eens redelijk gelijkwaardig te vervangen. Dat is haast onmogelijk.Misschien beter om dan met de (eigen) jeugd weer een nieuw topteam op te bouwen met Kotarski, Schuurs en Eiting. Eventueel kunnen er dan nog een paar kwaliteitsaankopen worden gedaan om mee te kunnen strijden om de prijzen. Misschien dan weer een poging wagen om Magallan, Mount en Pedrinho binnen te halen?Dan kan er in ieder geval een talentvol team worden opgesteld met een paar ervaren spelers:KotarskiMazraoui Schuurs Magallan BlindEiting Schone MountPedrinho Dolberg Tadic
 
London Calling
 
1
20 september 2018 om 19:04
Als Ajax inderdaad 6-7 basis spelers (naast een aantal spelers die net niet goed genoeg zijn) laat gaan dan komt er zo'n ook 200 miljoen (of meer) binnen, daar kun je heel aardig wat mee. Dat is meer dan wat Liverpool uitgaf deze zomer als PL club met de hoogste uitgaven. Ik kan me alleen niet voortellen dat ze echt 6 basis spelers in een zomer laten vertrekken, 4 is al veel... En daarnaast zullen er nog een aantal spelers weg mogen/moeten (veltman, Orejuela, Cassiera, Sinkgraven, S. De Jong misschien Labyad ook wel bij een redlijk bod) die nu niet spelen – verhuurd zijn. Het wordt in ieder geval een stuk lastiger voor Overmars om vroeg voor te sorteren op het vertek van spelers dan dit jaar het geval was.
 
Ronalddebier
 
0
20 september 2018 om 23:52
Ze gaan echt niet allemaal weg....
 
Janta
 
5
20 september 2018 om 15:40
Even de complimenten aan alle supporters van Ajax die er in de J.c.a. er een feest van gemaakt hebben. Het bestuur van Ajax mag met recht trots op jullie zijn wat ook wel eens gezegd mag worden.