Nieuwe tegenvaller voor Liverpool en Klopp: einde seizoen voor revelatie
Donderdag, 16 maart 2023 om 12:27

Stefan Bajcetic komt dit seizoen niet meer in actie voor Liverpool, zo meldt hij op Instagram. De pas achttienjarige Spanjaard heeft een niet nader genoemde blessure opgelopen en die is zo ernstig, dat zijn seizoen erop zit. "Ik verzeker jullie dat ik mijn best ga doen om sterker dan ooit terug te komen", aldus Bajcetic.

De verdedigende middenvelder was dit seizoen bezig aan zijn grote doorbraak bij Liverpool. Bajcetic kwam in januari 2021 over van de jeugdopleiding van Celta de Vigo en maakte eerder dit seizoen, eind augustus in het thuisduel met AFC Bournemouth (9-0), zijn debuut in de hoofdmacht van the Reds. Sindsdien deed Jürgen Klopp nog achttien keer een beroep op de jongeling. Bajcetic stond in de heenwedstrijd tegen Real Madrid (2-5 verlies) in de Champions League nog in de basis.

Woensdagavond ontbrak de Spanjaard al in de wedstrijdselectie tijdens de return in Madrid (1-0). "Ik heb helaas een blessure opgelopen die me tot het einde van dit seizoen aan de kant houdt", luidt de uitleg van Bajcetic op Instagram. "Het is ontzettend verdrietig om afscheid te nemen van dit geweldige seizoen voor mij, maar ik besef dat dit onderdeel is van het voetbal en dat dit me alleen maar sterker maakt in fysiek en mentaal opzicht. Ik wil jullie, de supporters, graag bedanken voor jullie steun dit seizoen en ik verzeker jullie dat ik mijn best ga doen om sterker dan ooit terug te komen."

Het is een nieuwe tegenvaller voor Klopp, die al een moeizaam seizoen draait met Liverpool. The Reds haalden ruim twee weken geleden flink uit tegen aartsrivaal Manchester United (7-0), om het duel erna te verliezen van Bournemouth (1-0). Liverpool staat momenteel zesde in de Premier League, op zes punten afstand van de vierde plek die aan het einde van het seizoen genoeg is voor Champions League-voetbal. Tottenham Hotspur, dat die plaats nu bezet, heeft wel één wedstrijd meer gespeeld dan de ploeg van Klopp.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Vermoeiend1999
 
13
16 maart 2023 om 12:33
Gewoon niet het seizoen van Liverpool dit. Maar het middenveld komt zwaar te kort naar mijn mening. Daarnaast is TAA verdedigend ook niet best. Fantastische spelverdeler met hele goede passing maar echt geen verdediger. Misschien een RB halen zodat TAA op middenveld kan?
 
DeEchteAjacied
 
10
16 maart 2023 om 12:46
Trent zijn tekortkomingen in verdedigend opzicht werden destijds erg goed gecorrigeerd door een middenveld dat uitstekend stond (met Fabinho, Henderson en Wijnaldum). Nu zijn de eerste twee hopeloos uit vorm én staat de rest van de verdediging van Liverpool niet meer zoals het altijd stond. Inkopen op het middenveld zullen die balans wellicht weer een beetje herstellen. Bellingham en een CVM (of Fabinho die weer in vorm raakt) kunnen dat misschien helpen.
 
Vermoeiend1999
 
1
16 maart 2023 om 13:58
Dat is precies wat ik bedoel. Het middenveld kan die ondersteuning niet meer bieden indien dat nodig is. Het is dit seizoen nét niet.
 
GoudenWissel
 
8
16 maart 2023 om 12:46
Eens. Ik denk dat met name het middenveld een kwaliteitsinjectie moet krijgen. Daarnaast is het team van Liverpool op papier nog steeds gewoon wereldklasse, helaas wordt voetbal niet op papier gespeeld en komt het er gewoonweg niet uit. Salah speelde tegen Real en Bournemouth echt dramatisch.
 
Arseballer
 
4
16 maart 2023 om 14:14
Mane, Firmino en Robertson zitten op tennis?
 
GLENNN
 
3
16 maart 2023 om 14:20
Nouja. Aanvallend is Trent bijvoorbeeld ook een wereldtopper op die positie hoor. Defensief niet. Maar een Robertson is ook één van de allerbeste op die positie hoor. Thiago, mits fit (wat nog al het probleem is) is ook een wereldtopper in mijn ogen. Liverpool heeft voldoende wereldtoppers en voldoende toppers erom heen lopen.... Maar in de breedte is het matig, zeker op het middenveld. Het middenveld is echt matig. Thiago vind ik top, mits fit. Fabinho, mits hij zijn oudere vorm haalt, is ook top. De rest is allemaal matig of zelfs slecht, voor een club van het kaliber Liverpool. Keita is matig, Jones is matig, Melo is slecht, Henderson is matig, Milner is matig, Oxlade is matig. Dan heb je nog de 3 jonkies met Carvalho, Eliott en Bajetic. Die zijn wel oké, maar nog niet voor de basis in mijn ogen... Men mist gewoon echt één a twee toppers op het middenveld... Ik zou voor een aanvallende back met enorme snelheid gaan zoals Jeremie Frimpong. Ja, hij is beter in een 5 mans defensie als wingback, maar met zijn snelheid kan hij wel meer corrigeren dan een Trent. Verder zou je Trent ook eens op het middenveld kunnen uitproberen als 8, speelde hij vroeger ook vaker (8 / 10). Middenveld zou ik 2 toppers halen: Bellingham en een Rice/caicedo of een andere goede CVM. Zou denk ik het liefst een voetballende CVM uit de PL halen, die is al gewend...
 
Sirius
 
0
16 maart 2023 om 14:25
Het grote probleem met TAA op het middenveld is wederom dat hij niet kan verdedigen. Tenzij je een verdedigend ingesteld middenveld hebt zoals Liverpool voorheen had, is hij vooral een back voor een 5-mans-verdediging. Als je hem dus op het middenveld posteert, heb je er een verdedigende back achter nodig. Liverpool heeft gewoon weer lopers op het middenveld nodig die de gaten dicht kunnen lopen. Dan is er op zich niet heel veel aan de hand.
 
Ravel
 
0
16 maart 2023 om 23:25
Toch opmerkelijk dat zoveel mensen denken dat als je op de back positie verdedigend tekort komt dat t op t middenveld wel ff kan. Daar wil je al helemaal dat soort fratsen niet. Als t een goede middenvelder was geweest had ie echt niet back gestaan.
 
kali
 
2
16 maart 2023 om 13:25
LFC zit in hoek waar alle klappen vallen!
 
FikretCelik
 
0
16 maart 2023 om 13:52
Is normaal gesproken ook geen vaste basismateriaal. Klopp maakt gekke keuzes door een onervaren middenveld op te stellen bestaande uit doorgeschoven jeugdspelers, een linksbuiten (gakpo, Jota) in de spits te zetten en een spits (nunez) op de linksbuiten positie. Speel gewoon met Fabinho op 6, Gakpo/keita/thiago voor een positie op het middenveld en dan nog een jongeling als Elliott, Carvalho of Jones ernaast en Henderson/milner/oxlade nog achter de hand.
 
Sirius
 
1
16 maart 2023 om 14:29
Elliott en Jones zijn duidelijk nog niet klaar voor Liverpool. Die moeten ze eigenlijk gewoon verhuren. Ik vraag me sowieso af of Jones wel over de benodigde kwaliteiten beschikt om bij zo'n club te slagen. Carvalho is in potentie wel beter en voegt meer toe, maar maakt de ploeg ook nog lang niet beter. Verder ben ik het met je eens dat Klopp gekke keuzes maakt. Er valt hem absoluut wat te verwijten in het verval dit seizoen. Daarnaast heb ik geen idee wie de aankopen doet, maar dat gaat ook niet echt van een leien dakje.
 
JackHerrer
 
2
16 maart 2023 om 14:13
Zeer weinig reacties voor een headliner. Nobody cares waarschijnlijk omdat Liverpool nergens meer om mee doet en een waardeloos seizoen draait. Leuk spelertje wel natuurlijk.
 
GLENNN
 
0
16 maart 2023 om 14:13
Liverpool heeft wel enorm veel pech met blessures dit jaar zeg, absurd. Verder vind ik deze Bajetic wel een goede en jonge speler, maar om hem nu al revelatie te noemen? Ja, hij heeft één of twee potjes leuk gespeeld, maar voor de rest viel hij nog niet veel op in mijn ogen. In mijn optiek ook nog geen basismateriaal. Beetje hetzelfde als zo'n Harvey Elliott. Leuk dat ze het aardig doen op die leeftijd, maar dat zijn nog geen basisspelers joh. Zo'n Carvalho hoor ik ook niks meer over bij Liverpool. Viel ook 2 minuten in gister, maar is die ook geblesseerd geweest? Wordt anders ook amper gebruikt toch? Liverpool moet echt flink doorselecteren. Een nieuwe RB, waardoor je Trent eventueel op de 8 kan zetten. En zeker op het middenveld moet er wat bij. Na het vertrek van Firmino zou ik overigens ook voor een topspits gaan. Nu heb je eigenlijk alleen Jota en eventueel Nunez, maar die gebruikt men tegenwoordig als linksbuiten?
 
DeEchteAjacied
 
0
16 maart 2023 om 14:36
Dat vind ik dus ook. Hij is jong en getalenteerd, maar bijvoorbeeld tegen Real op Anfield zakte hij echt finaal door het ijs (niet als enige, maar op het al matige middenveld van Liverpool was hij de absolute dissonant). Nog genoeg tijd om beter te worden, maar revelatie vind ik wel ver gezocht inderdaad.
 
triometMSN
 
1
16 maart 2023 om 14:29
Komt op dit moment zwaar te kort. Nooit aanspeelbaar (wil de bal ook helemaal niet), passing is te zacht (onzeker) of te hard (stress). Verder ook te licht maar wel behoorlijk technisch. Misschien is de Eredivisie iets voor hem, AZ, FC Twente etc.