'Of ik Chelsea vrees? Ik heb een geweer tegen mijn gezicht gehad'
Vrijdag, 20 oktober 2017 om 19:25

Richarlison maakt dit seizoen indruk in het shirt van Watford. De Braziliaanse aanvaller ruilde afgelopen zomer Fluminense voor ruim twaalf miljoen euro in voor een dienstverband bij the Hornets en de jongeling, die ook naar Ajax had kunnen verkassen, neemt het zaterdag met zijn ploeg op tegen regerend landskampioen Chelsea. Als het talent wordt gevraagd of hij vreest heeft voor de formatie van Antonio Conte, lacht hij die suggestie weg.

"Ik herinner me dat ik in mijn jeugd een keer een geweer tegen mijn gezicht aangedrukt heb gekregen, omdat hij dacht dat ik een drugsdealer was die probeerde bij zijn distributiepunt te stelen", vertelt de openhartige Richarlison in gesprek met The Telegraph. "Dat was mijn leven. Vergeleken daarmee lijkt mij het spelen tegen Chelsea wel te doen. Dat gebeurde gewoon in mijn leven toen, dus ik ben totaal niet bang. Het was een lastige omgeving waar ik opgroeide: ik zag iedere dag drugs voor mijn neus, net als geweerschoten."

"Eigenlijk wees alles erop dat ik als drugsdealer zou eindigen, maar mijn trainers waren van de politie", vervolgt Richarlison. "Toen ze wisten waar ik vandaan kwam, gaven ze me constant advies om ervoor te zorgen dat ik niet op het slechte pad zou belanden." De aanvaller zegt niet alleen dat zijn omgeving in Nova Venécia pittig was, maar ook de scheiding van zijn ouders: "Ik huilde vaak. Ik zat in de verhuiswagen met mijn moeder, maar op het laatste moment ging ik eruit. Al mijn broers en zussen bleven bij moeder, ik bij mijn vader."

"De reden? Hij was de persoon met wie ik voetbalde en het spelletje samen bekeek. Ik wist dat mijn moeder me niet naar de wedstrijden zou brengen. Ik was jong, maar niet onnozel", zegt Richarlison, die ijs moest verkopen om rond te komen. "We hadden verschillende smaken zoals melk, druiven, chocola… Wat ik daarmee verdiende? 25 cent per ijsje. Het geld dat ik kreeg stopte ik in mijn spaarvarken, die ik aan het eind van het jaar leegmaakte."

Richarlison heeft naar eigen zeggen hard moeten knokken en na verloop van tijd werd hij alom beschouwd als een groot talent. Ook Ajax wilde de twintigjarige aanvaller inlijven. "Alles ging heel snel. Ik had Ajax gezegd dat ik daar naartoe zou komen, maar Marco Silva (manager, red.) belde me op en zei dat hij wist hoe goed ik kon worden. Daarnaast is Premier League-voetbal mijn droom. Ik keek altijd met mijn oom naar de televisie en Cristiano Ronaldo was mijn held. Dus ik hoefde er niet lang over na te denken toen ik het aanbod kreeg."

De jeugdinternational sluit het interview af door te zeggen dat hij onlangs Neymar ontmoette; daarmee kwam er een kleine droom uit: "We gingen op de foto en hij vroeg me zelfs of hij me kon helpen met acclimatiseren in Europa. Dat maakte mijn dag goed", aldus Richarlison, die inmiddels veel Braziliaanse vrienden in het profvoetbal heeft. "Ik ga vaak naar het huis van David Luiz en Willian is er dan ook vaak bij, zij zijn ook vrienden. We barbecueën, spelen videospelletjes en we kunnen niet zonder samba. David zei tegen mij dat ik tegen iedereen mag scoren, behalve tegen Chelsea. Maar ik zei dat ik gewoon iedereen moet verslaan."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Spandoek
 
21
20 oktober 2017 om 19:33
Indrukwekkend verhaal, zo zie je maar dat die voetballers tegenwoordig echt uit elke laag weg worden geplukt. En het maar raar vinden als sommigen iets langer nodig hebben om te aarden in een ander land, waar verwacht wordt dat ze er vanaf minuut 1 staan om te presteren. Bovendien gaat het nog om zulke jonge mannetjes vaak, die soms zoveel meegemaakt hebben. Geef die jongens toch eens wat geduld.
 
Dzekson
 
9
20 oktober 2017 om 19:53
Ik denk dat jij denkt dat Marco Silva zijn zaakwaarnemer is, maar dat is de trainer van Watford.
 
Spandoek
 
2
20 oktober 2017 om 20:07
Inderdaad, excuus. Heb het aangepast.
 
RomBomCu
 
18
20 oktober 2017 om 19:34
Met zo een soort jeugd snap ik de stap naar de premier League toch wat beter. Gelijk een beter salaris dan je bij Ajax krijgt. Je kan je bijna niet voorstellen hoe je daar opgroeid in Braziliƫ, zeer fijn voor hem dat hij zo goed uit de startblokken is gekomen.
 
Futures
 
8
20 oktober 2017 om 19:37
Bij Ajax verdient hij als niet EU speler sowieso minimaal 550.000 euro of de helft bij jonger dan 21 jaar
 
Cyberize7x
 
8
20 oktober 2017 om 20:37
Ja dat is nog steeds beduidend meer dan hij bij Ajax zou gaan verdienen dus wat is je punt precies?
 
Futures
 
0
21 oktober 2017 om 18:02
Dat is nog steeds een hoop geld
 
Futures
 
6
20 oktober 2017 om 19:35
Tja Ajax of Watford... Eredivisie of Premier League... De competitie in Engeland is natuurlijk erg aantrekkelijk en het salaris uiteraard ook. Had hem graag bij Ajax gezien. Younes hadden ze moeten verkopen en dan hadden ze slagvaardiger kunnen zijn.
 
AlexDelPiero10
 
26
20 oktober 2017 om 19:46
Watson? Er heeft hier iemand Emma Watson gegoogeld haha Inderdaad, ik denk dat de meeste de PL wel zouden verkiezen, ik in ieder geval al zeker.
 
Futures
 
5
20 oktober 2017 om 19:49
Haha het viel mij niet eens op damn
 
Sanderr
 
7
20 oktober 2017 om 19:35
3 goals en 2 assists in zijn eerste 8 PL wedstrijden, toch zeer degelijke statistieken voor een buitenspeler. Des te meer jammer dat hij niet in de Arena speelt..
 
Arnavut1
 
4
20 oktober 2017 om 19:57
Bizar verhaal hierdoor hebben dit soort jongens betere mentaliteit dan de jongens die doen alsof ze het o zoo moeilijk hebben gehad in een land, waarbij de secundaire levensvoorwaarde wel goed geregeld is.
 
AjaxBarca023
 
3
21 oktober 2017 om 06:33
#depay die komt van de straat. Althans dat vind hij
 
daviddaan
 
3
21 oktober 2017 om 01:44
Pff, ik vind dit verhaal lang niet zo heftig dan als die van Memphis Depay,? Die kwam van de straat uit Moordrecht. Niks te vergelijken met deze Braziliaanse slapjanus...