Olympique Lyon dankt scorende Depay en vestigt hoop op Chelsea
Zaterdag, 18 mei 2019 om 22:49

Olympique Lyon heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Het elftal van trainer Bruno Génésio won mede dankzij twee doelpunten van Memphis Depay met 4-0 van Caen en is met nog één speelronde voor de boeg nu zeker van de derde plaats in de Ligue 1. Mocht Chelsea de finale van de Europa League later deze maand winnen van Arsenal, dan stroomt Lyon zelfs direct in de groepsfase in. Kampioen Paris Saint-Germain zegevierde tegelijkertijd met dezelfde cijfers over Dijon.

Olympique Lyon - Caen 4-0
Lyon wist in de eerste helft niet te scoren en dat kon vooral Moussa Dembélé zichzelf aanrekenen. De spits mocht rond het halfuur na een overtreding van Younn Zahary aanleggen voor een strafschop, maar schoot vervolgens vanaf elf meter op Brice Samba. Vier minuten na de onderbreking wist Depay Lyon echter alsnog aan de leiding te brengen. De Oranje-international werd in het strafschopgebied van Caen vrijgespeeld door Maxwel Cornet en werkte de bal uiteindelijk tussen twee verdedigers in voorbij Samba. Cornet zorgde kort erna zelf voor de 2-0, door een rebound binnen te schieten nadat Martin Terrier in eerste instantie de paal had geraakt. Daarna had Lyon niets meer te duchten van Dijon en dat resulteerde uiteindelijk nog in treffers van Dembélé en Depay, die fraai raak volleerde op aangeven van Cornet.

PSG - Dijon 4-0
PSG moest het sneller zonder de geschorste Neymar, maar Dijon bleek uiteindelijk nimmer een gevaar voor de landskampioen. De formatie van Tuchel begon furieus aan de wedstrijd en verschafte zichzelf binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong. Ángel Di María opende na drie minuten voetballen de score met een van richting veranderd schot en kort erna verdubbelde Edinson Cavani de voordelige marge voor PSG al. PSG haalde daarna even de voet van het gaspedaal, maar wist nog in de eerste helft verder weg te lopen bij Dijon: Kylian Mbappé benutte een rebound, nadat Cavani in eerste instantie nog een goede mogelijkheid had laten liggen. Na de onderbreking spaarde PSG Dijon, al maakte Mbappé nog wel zijn tweede doelpunt van de avond.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Quillinho
 
18
18 mei 2019 om 22:57
Zal dit een van zijn laatste wedstrijden dames en heren, of blijft hij? Ik zou het leuk vinden als Arsenal of Liverpool een poging doen, tuurlijk gaat hij lang niet alles spelen. Maar ik wil wel zien of hij gaat presteren daar, wat denken jullie?
 
JustPSV95
 
6
18 mei 2019 om 23:06
Depay is wel echt veranderd van type speler. Presteert ook beter sinds die weer spits/centraal is gaan spelen. Die moet niet meer op de vleugel worden gezet
 
030FCU
 
7
18 mei 2019 om 23:09
Als het 1 van deze 2 zou zijn, dan is het denk ik Liverpool. En dan uiteraard op advies van zijn maatjes van Oranje. Ik denk dat de rest van Engeland zijn maniertjes van zijn laatste verblijf in de U.k. nog niet zijn vergeten. En de clubs net onder de top zal hij zelf niet als optie zien.
 
Quillinho
 
4
19 mei 2019 om 00:10
Als hij maar niet naar Spanje gaat, dat word hem catastrofaal. Bundesliga is uiteraard ook een optie voor hem. Als de PL niks is dan naar Dortmund?
 
Warabe
 
1
19 mei 2019 om 09:53
Top 6 in PL is te hoog gegrepen. Daar spelen allemaal spelers in de basis die veel beter zijn dan hem. In de teams 7 t/m 10 kan die wel. Of bij Sevilla, Valencia, Inter, Roma invechten.
 
JustPSV95
 
0
19 mei 2019 om 11:21
United heeft juist enorm veel middelmaat, dus allemaal spelers die veel beter zijn klopt niet. En chelsea heeft juist een probleem met zijn spitsen. Tottenham zit kwa spitsen ook niet ruim met alleen kane als voetballende spits
 
ZLuuk
 
3
18 mei 2019 om 23:10
Liverpool lijkt me geen goede zet tenzij Mané vertrekt. Arsenal lijkt me niet echt passen qua systeem dat ze nu hanteren. Qua niveau is dat wel het soort clubs waar hij zou kunnen spelen denk ik, misschien terug naar United? Anders lijkt Italië of Duitsland me interessant voor hem (Dortmund, misschien zelfs Bayern, Milan of Inter)
 
Quillinho
 
3
19 mei 2019 om 00:13
Als stand in, tja ik denk dat hij dat zelf niet zou willen, iets met eer. Duitsland lijkt mij ook een optie, Dortmund of Bayen? Maar Bayern vind ik net weer een stap te ver.
 
Primetime
 
8
19 mei 2019 om 00:19
Ik vind hem qua persoonlijkheid ook niet zo bij Bayern passen eigenlijk. Heb beetje het idee dat daar vooral spelers zitten met een idee van doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Denk dat hij daar niet zo lekker in de groep zou liggen.
 
Arsenallz
 
3
19 mei 2019 om 03:25
Arsenal past juist qua formatie. Ze spelen 4-1-2-1-2. Dus met twee aanvallers waardoor Depay als spits/vleugel kan spelen. Een echte 9 is het namelijk niet.
 
Rugu
 
15
18 mei 2019 om 23:21
Memphis zal niet gaan slagen in Engeland en wel om dezelfde reden waarom hij ook niet geslaagd is bij United. Hij voetbalt veel te veel uit stand en is daardoor veel te voorspelbaar. Engeland is bij uitstek de competitie waar dat absoluut niet kan. Ik begreep al nooit dat United aan hem begon en zou het nu net zo onbegrijpelijk vinden als een Engelse club aan hem begint. Ik moet wel zeggen dat hij in de spits meer de mogelijkheid heeft om uit stand te spelen dan als buitenspeler. Arsenal speelt teveel in de omschakeling om als spits uit stand te kunnen spelen. Die hebben een spits nodig als Aubameyang. Liverpool eigenlijk hetzelfde verhaal, spelen counterpressing dus daar is Memphis zowel als spits als buitenspeler ongeschikt voor. Dat is gelijk Memphis' probleem, tegenwoordig gaan veel meer topclubs deze speelstijl hanteren. Clubs waar hij qua speelstijl nog wel zou passen zijn Bayern en Barcelona alleen denk ik dat deze club niet aan hem gaan beginnen.
 
AjaxCunian
 
5
18 mei 2019 om 23:37
Hoezo is Memphis ongeschikt voor counterpressing? Denk jij dat Lyon nog kick and rush speelt?
 
Rugu
 
12
18 mei 2019 om 23:45
Moet ik hier nou serieus gaan uitleggen waarom Memphis ongeschikt is voor counterpressing? Ik neem aan dat je me in de zeik neemt? ``denk jij dat Lyon nog kick and rush speelt?``. Nee, en dat is precies de reden waarom Memphis afgelopen jaar slecht 13 wedstrijd heeft volledig heeft gespeeld en geen vaste plek heeft bij Lyon. Daarbij speelt Lyon geen counterpressing he. In Frankrijk kan je nog veel meer uit stand spelen dan in Engeland. In Italiã« ook nog wel, Spanje en met name Duitsland gaat al veel moeilijker worden.
 
JustPSV95
 
4
18 mei 2019 om 23:53
Dat hij slecht heeft gespeeld komt doordat die een lange tijd op de vleugel stond, waar die niet wendbaar genoeg meer voor is. Maar vraag me oprecht af of je wel wedstrijden van lyon hebt gezien of überhaupt vandaag. Memphis is juist geschikt voor de counter, want dan heeft die meer ruimte. Hij is erg snel maar minder technisch dus juist omschakeling bast beter bij hem
 
AjaxCunian
 
19
18 mei 2019 om 23:59
Nog steeds geen argument genoemd. Of kon hij het jaar daarvoor opeens wel dan Gegenpressing spelen?
 
marseillefan1
 
30
18 mei 2019 om 23:04
Lyon en Psg de enige clubs blijkbaar in Ligue 1? Lille vandaag de tweede plaats veilig gesteld maar dat is blijkbaar niet interessant genoeg? Monaco ook nog steeds in een degradatiestrijd verwikkeld maar blijkbaar niet belangrijk genoeg. Jammer! Wel leuk voor Lille dat ze 2de gaan eindigen! Helemaal verdiend en ben benieuwd hoe ze het volgend seizoen in de Champions League gaan doen. Marseille eindelijk ook weer eens overtuigend gewonnen trouwens. 5-2 gewonnen uit bij Toulouse Wel een beetje een pleister op de wonde na een dramatisch seizoen...
 
JustPSV95
 
37
18 mei 2019 om 23:07
Lyon omdat depay daar speelt en psg omdat het een top team vol sterren is. Zo opportunistisch werkt het gewoon.
 
LuisFigo
 
10
18 mei 2019 om 23:15
En omdat de rest geen uitstraling heeft of dramatisch is. Deze league is gewoon oninteressant geworden door PSG.
 
marseillefan1
 
18
18 mei 2019 om 23:24
Ja de titelrace is niet meer interessant nee. Maar de Champions League race en degradatiestrijd elk jaar zeker wel! Ik baal ook heel erg van Psg maar ja het is nou eenmaal zo...
 
Primetime
 
22
18 mei 2019 om 23:27
@ luisfigo, Nee dat is de schuld van hunzelf. Het is niet Psg`s schuld dat een Monaco amper iets goeds heeft gedaan van zo`n bijna 600 miljoen! aan transferinkomsten in 2 jaar. Doen ze helemaal zelf.
 
JJvH91
 
1
19 mei 2019 om 04:26
Champions league race is interessant als je fan bent van die teams, maar de meeste mensen hier zijn dat niet. Voor de neutrale fan is de Ligue 1 niet interessant.
 
Dr. Duck
 
4
18 mei 2019 om 23:24
Ach, als er een stuk over marseeille bij had gestaan had je deze reactie niet geplaatst. Iedereen bekijkt het vanuit zijn eigen perspectief en dat doet voetbalzone ook. Zij kijken naar welk nieuws over welke clubs gelezen wordt. Schijnbaar hoort Marseille daar niet bij.
 
Bon Jovi
 
21
18 mei 2019 om 23:29
Ik kan net zo goed aan jou vragen waarom je het altijd maar weer over Marseille en de Ligue 1 hebt. Is SK Lommel in de Belgische tweede klasse soms te min voor jou? Grapje natuurlijk maar je snapt m'n punt. Er bestaan vast wel Franse voetbalfora, buitenlanders zijn gewoon niet geinteresseerd in Amiens of Angers.
 
Koni078
 
3
19 mei 2019 om 00:27
Monaco vind ik persoonlijk alleen interessant omdat Golovin er speelt (mooi dat ie heeft gescoord en een assist heeft gegeven). Verder valt er weinig te melden over de rest aangezien het bovenin al een tijdje beslist was.